16 Aralık 2012, Pazar 09:45:37

THY BAŞARABİLECEK Mİ?

THY, sektörde 'mini jumbo' olarak bilinen Boing 777-300ER model uçaktan 15 adet daha sipariş verdi. Bakalım THY bu siparişle kısa, orta ve uzun vadede başarılı olacak mı?
  • thy 777 lerde fisrt class uygulaması kesinlikle yapmadı ya neoldu şimdi artan talebi karşalamk için hindtli jet airways havayollarından 777 model uçaklarını satın aldı satılıktı uçaklar ve bu uçaklarda fisrt class bölümü vardı hatırlanacağı için hatta cabin içi renkleri bile farklıydı ben bu uçaklardan bir tanesi ile chicagoya uçmuştum uçaktaki hostes de benim aynıu şeyleri söyledi teyit etmiş oldum. sonra thy nin kendi uçakları geldi fabrikadan kendi istediği şekilde hazırlanmış ve fisrt class yok business ve comfort class var. thy hata falan yapmadı bilginiz olsun.. gelelim yeni 777 er modeline şunu asla unutmamak lazım emirates, qatar, etihad gibi asla ve asla parasal sorun yaşamayacak havayolu şirketleri ile yarışılmaz onların limitleri sınırsızca adam 2 saatlik yola 777 koyuyor adamın elinde ne 737-800 ne de airbus 320 modeli var o zaman nerede ekonomi. thy doğru iş yaptı2017 den sonra duruma bakılır..
  • yazar bilgileri ordan burdan toplamis amac torba dolsun. bir kere madem satis anlasmasi imzaladi, finans yontemide belirlenmistir. ucak alimi programa baglidir, imzadan teslim aldiginiz tarihe kadar odeme takvimi ve bunun sekli detayli belirlenir. biz bir imzalayalim finansi sonra konusuruz dediler gibi bir anlam cikiyor yazidan, bu yaniltici olmus kanimca. british airways ve cathay in onemli musteri oldugu nerden cikardi hic anlamadim. ikiside yeni 747-8 den siparis vermedi elindeki filo eski 40 yillik dizayn 747 lerden olusuyor. TKya bolgede Emirates ve Ethiad rakiptir. United in kulvari zaten farkli .
  • amma bilşiyosun ordaki bas daki insanların senin kadar kafası çalışmıyor demi zavallı insan
  • Yazının içinde kendisi yazmış B777X modeli ilk uçuşunu ancak 2019'da gerçekleştirecek diye. E nereden baksan 2-3 yıl boyunca da bu modelin olgunlaşması ve hatasızlığa kavuşması sürecektir. Oldu mu sana 2022... THY'nin yeni 777'leri ise 2013'ten itibaren filoya katılmaya başlıyacak... Seninki nasıl bir mantıktır da 10 sene sonra gelecek uçak için şimdi uçak almıyosun be arkadaş :) Komedi gördüm de bu kadarına pes :) :) :) Hepsini geçtim, Emirates'in her yıl kaç tane 777 aldığından haberin var mı?... laf olsun torba dolsun...
  • Ülkemizde havacılığa biraz meraklı herkes bilgisine bakılmadan havacılık uzmanı falan olarak düşünülüyor. Tolga bey kusura bakmayın ama yetersiz bilgilerinizle el atmadığınız yorum yapmadığınız nokta kalmadı.
  • Tolga Bey sektorun disinda olanlara yonelik kolay okunan guzel bir yazi yazmis. Lakin sektorde herkesin bildigi genel bilgilerden baska bir sey yok. 4 milyar dolar thy icin finanse edilebilir bir rakam. X icin 7 yil mi bekleyecek. Vs vs.. sadece newyork icin 4 ucak lazim. Vs vs...ama basinimizda bu tur yazar ve yazilar daha cok olmali.
  • Koltuk başına %21 daha az yakıt ve %10 daha fazla yolcu. Yakıt fiyatlarının günden güne arttığı göz önüne alınırsa ve bu verilen rakkamlar gerçek ise büyük bir dezavantaj demektir. Benzin ile çalışan taksi ile Dizel ile çalışan taksi arasındaki rekabet gibi . Belki mükemmel bir işletme farkı ile bu fark kapanır. Ayrıca ödeme yani satın alma şekline göre B777X uçuşlara başlayıp sorunları giderilene kadar bu uçaklar kullanılır ve sonra B777X 'ler ile değiştirilirler. Belki anlaşmada bu madde de vardır. Allah yardım etsin . Karlı olsun inşallah. Yedek komponentleri,motorları ve parça ve ,gerekli bakım teçhizatları ile Çok Büyük yatırım.
  • 777-300ER uçakları şu anda THY için alınacak en doğru uçak. Uzun vadede elbette 777-8X/9x veya A350-1000 düşünülmesi gerekir ancak bu uçaklar ancak 2017 - 2020 arasında hizmete girmeye başlayacaklar. Ara dönemde 777-300ER boşluğu doldurur. Bu arada Comfort lass'tan vazgeçilmesi hata olmuştur. 5 yıldızlı olmayı hedefleyen bir havayolunun uzun menzilli uçuşlarında 3 sınıf olması gerekir. Kaldı ki Comfort Class en iyi premium ekonomi sınıfı ödülünü almıştır.
  • Bu ucaklari alan THY yuksek yonetimi cok muhafazakar musluman olduklari icin icki ve kadin calisanlarin kiyafetleri ile ugrasirken, Allah'in yasakladigi faizi gani gani odemekten hic cekinmiyorlar.
  • iyide 3 havalimani bitti oturdu da bi 777 ler mi eksik kaldi?? bence thy yi 3. alan batiracak

Uzun süredir kamuoyunun merakla sonucunu beklediği THY'nin vereceği dev sipariş, geçtiğimiz günlerde resmiyet kazandı. THY, 15 adet Boeing 777-300ER'lik kesin, 5 adet de opsiyon siparişi verdi. Bu siparişin liste değeri üzerinden toplam bedeli 4 milyar 725 milyon Dolar. Uçakların filoya satın alma veya leasingle mi dahil edileceği henüz netlik kazanmazken nasıl finanse edileceği de açıklanmış değil.


Filosunda toplam 202 adet uçak bulunduran THY, siparişini verdiği bu uzun menzil, geniş gövdeli uçaklarla toplam 27 adet Boeing 777-300ER modeline ulaşmış olacak.

Bu haftaki yazımda konunun ticari boyutlarıyla ilgili düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. İki hafta önce bu köşeden Boeing777'nin üçüncü jenerasyon geliştirilmiş modeli B777X'den bahsetmiştim. B777-300ER'a göre çok daha verimli olacak bu model, 2014 yılında tasarımı tamamlanacak ve 2019 yılı civarında ticari olarak uçmaya başlayacak. Sektörde şimdiden 'mini jumbo' olarak adlandırılıyor. Zira mevcut B777-300ER'a göre yüzde 10 daha fazla koltuk kapasitesine sahip modelin menzili artarken koltuk başı yakıt tüketim oranının yüzde 21 daha avantajlı olması bekleniyor. THY'nin B777-300ER ile ilgili yaptığı anlaşmanın detaylarını bilmemekle beraber, acaba neden B777X hususu masaya yatırılmadı diye düşünmeden edemiyorum.

THY'nin büyüyen geniş gövdeli uçak filosuyla, Emirates gibi havayollarıyla daha fazla rekabet edecek. Bugünlerde Emirates, British Airways, Cathay Pacific ve United gibi Boeing'in önemli müşterileri, üreticiye sürekli B777X programını daha erkene almaları yönünde baskı yapıyor. Konjonktür böyleyken THY acaba acele mi ediyor? Haliyle maliyet kalemleriniz rakiplerinizin üzerinde olduğu sürece uzun vade rekabette mağlubiyet kaçınılmazdır. Emirates 2017 yılı itibariyle B777-300 ER filosunu kademeli olarak yenilemeye başlayacak. Diğer bir ifadeyle emekli edecek. Alternatif modelse ya B777X ya da A350XWB (diğer adı ile A350-1000) modeli olacak. Airbus'ın bu yeni modeli de B777-300ER'a daha verimli olacak ve ticari olarak uçuşlara 2017 yılında başlaması bekleniyor. Umarım THY yetkilileri verdikleri sipariş esnasında tüm bu verileri göz önünde bulundurmuştur. Aksi halde kısa vadede başarılı orta-uzun vadede başarısız olabilirler.

Hatırlanacağı üzere THY, B777-300ER'ları filosuna katmaya başladığında first class uygulaması yaparak stratejik bir hata yapmıştı. Bir süre sonra business ile ekonomi arasında bir sınıf olan comfort class uygulamasına başlayarak doğru bir adım atmışlardı. Dileriz ki filoya yeni katılacak uçaklarda yine business, comfort ve ekonomiden oluşan üç sınıf uygulaması devam eder. Konfigürasyon seçeneklerine bağlı olarak 14.000 kilometre civarında menzile sahip olacak yeni uçaklarla THY, Kuzey Amerika ve Uzakdoğu da çok daha fazla uçuş noktasına ulaşacaktır.

Tolga Turgut / Akşam

THY BAŞARABİLECEK Mİ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

camaroth ~ 11 yıl önce
thy 777 lerde fisrt class uygulaması kesinlikle yapmadı ya neoldu şimdi artan talebi karşalamk için hindtli jet airways havayollarından 777 model uçaklarını satın aldı satılıktı uçaklar ve bu uçaklarda fisrt class bölümü vardı hatırlanacağı için hatta cabin içi renkleri bile farklıydı ben bu uçaklardan bir tanesi ile chicagoya uçmuştum uçaktaki hostes de benim aynıu şeyleri söyledi teyit etmiş oldum. sonra thy nin kendi uçakları geldi fabrikadan kendi istediği şekilde hazırlanmış ve fisrt class yok business ve comfort class var. thy hata falan yapmadı bilginiz olsun.. gelelim yeni 777 er modeline şunu asla unutmamak lazım emirates, qatar, etihad gibi asla ve asla parasal sorun yaşamayacak havayolu şirketleri ile yarışılmaz onların limitleri sınırsızca adam 2 saatlik yola 777 koyuyor adamın elinde ne 737-800 ne de airbus 320 modeli var o zaman nerede ekonomi. thy doğru iş yaptı2017 den sonra duruma bakılır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
yazar bilgileri ordan burdan toplamis amac torba dolsun. bir kere madem satis anlasmasi imzaladi, finans yontemide belirlenmistir. ucak alimi programa baglidir, imzadan teslim aldiginiz tarihe kadar odeme takvimi ve bunun sekli detayli belirlenir. biz bir imzalayalim finansi sonra konusuruz dediler gibi bir anlam cikiyor yazidan, bu yaniltici olmus kanimca. british airways ve cathay in onemli musteri oldugu nerden cikardi hic anlamadim. ikiside yeni 747-8 den siparis vermedi elindeki filo eski 40 yillik dizayn 747 lerden olusuyor. TKya bolgede Emirates ve Ethiad rakiptir. United in kulvari zaten farkli .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tolga ya ~ 11 yıl önce
amma bilşiyosun ordaki bas daki insanların senin kadar kafası çalışmıyor demi zavallı insan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Azıcık düşünmek lazım... ~ 11 yıl önce
Yazının içinde kendisi yazmış B777X modeli ilk uçuşunu ancak 2019'da gerçekleştirecek diye. E nereden baksan 2-3 yıl boyunca da bu modelin olgunlaşması ve hatasızlığa kavuşması sürecektir. Oldu mu sana 2022... THY'nin yeni 777'leri ise 2013'ten itibaren filoya katılmaya başlıyacak... Seninki nasıl bir mantıktır da 10 sene sonra gelecek uçak için şimdi uçak almıyosun be arkadaş :) Komedi gördüm de bu kadarına pes :) :) :) Hepsini geçtim, Emirates'in her yıl kaç tane 777 aldığından haberin var mı?... laf olsun torba dolsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu adam da... ~ 11 yıl önce
Ülkemizde havacılığa biraz meraklı herkes bilgisine bakılmadan havacılık uzmanı falan olarak düşünülüyor. Tolga bey kusura bakmayın ama yetersiz bilgilerinizle el atmadığınız yorum yapmadığınız nokta kalmadı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tolga bey e ~ 11 yıl önce
Tolga Bey sektorun disinda olanlara yonelik kolay okunan guzel bir yazi yazmis. Lakin sektorde herkesin bildigi genel bilgilerden baska bir sey yok. 4 milyar dolar thy icin finanse edilebilir bir rakam. X icin 7 yil mi bekleyecek. Vs vs.. sadece newyork icin 4 ucak lazim. Vs vs...ama basinimizda bu tur yazar ve yazilar daha cok olmali.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ANS ~ 11 yıl önce
Koltuk başına %21 daha az yakıt ve %10 daha fazla yolcu. Yakıt fiyatlarının günden güne arttığı göz önüne alınırsa ve bu verilen rakkamlar gerçek ise büyük bir dezavantaj demektir. Benzin ile çalışan taksi ile Dizel ile çalışan taksi arasındaki rekabet gibi . Belki mükemmel bir işletme farkı ile bu fark kapanır. Ayrıca ödeme yani satın alma şekline göre B777X uçuşlara başlayıp sorunları giderilene kadar bu uçaklar kullanılır ve sonra B777X 'ler ile değiştirilirler. Belki anlaşmada bu madde de vardır. Allah yardım etsin . Karlı olsun inşallah. Yedek komponentleri,motorları ve parça ve ,gerekli bakım teçhizatları ile Çok Büyük yatırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
777-300ER uçakları şu anda THY için alınacak en doğru uçak. Uzun vadede elbette 777-8X/9x veya A350-1000 düşünülmesi gerekir ancak bu uçaklar ancak 2017 - 2020 arasında hizmete girmeye başlayacaklar. Ara dönemde 777-300ER boşluğu doldurur. Bu arada Comfort lass'tan vazgeçilmesi hata olmuştur. 5 yıldızlı olmayı hedefleyen bir havayolunun uzun menzilli uçuşlarında 3 sınıf olması gerekir. Kaldı ki Comfort Class en iyi premium ekonomi sınıfı ödülünü almıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Faiz ~ 11 yıl önce
Bu ucaklari alan THY yuksek yonetimi cok muhafazakar musluman olduklari icin icki ve kadin calisanlarin kiyafetleri ile ugrasirken, Allah'in yasakladigi faizi gani gani odemekten hic cekinmiyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DİNİME KÜFREDEN BARİ İSLAMİYETLE TANIŞMIŞ OLSA ~ 11 yıl önce
DİNİME KÜFREDEN BARİ İSLAMİYETLE TANIŞMIŞ OLSA deseler ne diyeceksin ?
Bir pseudo-musluman ~ 11 yıl önce
cevap vermis " DINIME KUFREDEN...." diye. Sende herhalde bankadan bankaya en yuksek faizi almak icin kosan pseudo-muslumanlardansin. Muslumanligi, bas ortusu, icki yasagi ve domuz eti yememekle tanimliyan.
twix ~ 11 yıl önce
iyide 3 havalimani bitti oturdu da bi 777 ler mi eksik kaldi?? bence thy yi 3. alan batiracak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY batarsa , ~ 11 yıl önce
thy batarsa sen de mum yakarsın artık

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000