16 Ocak 2012, Pazartesi 10:08:10

THY B777'Yİ KAPTANSIZ UÇURACAK

Türk Hava Yolları, Boeing 777 tipi uçaklarda iki kaptan bir first officer ( ikinci pilot) yerine bir kaptan iki first officer ile uçmaya başladı. İngilizcesi yetersiz pilotlara da ilk yaptırım geldi.
  • bu haber üzerine. filodaki B-737 sayısı 50 üzeri ve günde 150 üzeri uçuş yapıyor yurtdışına. demekki İngilizce de değil, planlamada..
  • airport yetkilileri, bu konunun önem arz etmesi nedeni ile gündemde tutulması önem arz ediyor.giriş sayfasında lütfen yer vermeye devam edin.
  • Welcome "TORPIL AIRLINES".
  • Boş konuşuyorsunuz. T si olan hele birde F yada benzer bir yerdenseniz gerisi teferruattır. İtiraz eden şu aralar bütün işlemlerini bitirmiş olan 2 yada 3 kişiye sorsun. Başvurular kapalıyken nasıl başvurmuşlar, DLR yapılmazken bunlara nasıl yapılmış, ve mülakat vb formaliteler halledilmiş. Yani işini halleden yine halledecek olan sadece eli kolu kısa olanlara olacak ne ekiptekilere nede yöneticilere. Allah aşkına bir kişi bu konuyyu yazamıyor mu merak etmiyor değilim.
  • Ben US Airways'de ucuyorum, ve 9saati gecen okyanus otesi ucuslarda 2captain+2f/officer kullaniyoruz... herkes memnun, sirket karli, ucuslar guvenli... THY nin cockpit ekiplerini duyuyoruz bazen orda burda, ekip benimle hep dalga geciyor, bu ne bicim Ingilizce diye... ne desem bos... haklilar... Ali topu tut, kos Ali kos seviyesinde Ingilizce ile Okyanus gecmek cok da safe degil bence... herkese Rossetta Stone tavsiye ediyorum... sinavda basarilar... bu arada 737'lere downgrade(!) olacak arkadaslar ic hatlarda mi ucacaklar peki ? bu da ayri bir tartisma...
  • CRM CRM diye diye nerdeyse kaptanlar herkese abi demeye başladı, yakında servisede başlarlar.
  • air france ın rio dan kalkan uçağının başına geleni unutmamak lazım. 2 yardımcı pilot kumanda da iken gelişme başlayan acil durum, felaket ile sonuçlanmıştı.
  • Uçuş işletmedeki yöneticileriniz sizi yanlış yönlendiriyor..Şirket bugüne kadar nasıl uçmuş?İngilizce nedeniyle hangi uçak geri döndü?Sizi kandırıyorlar..Lütfen bu komediye son verin...Şirket küçük düşürülüyor..Şirkette ingilizce değil,CRM problemi var...Buna çözüm bulunmalı...
  • Bir yorumcu "Engin Aksut bir kerede sallama, Kokpitte 2 f/o olmasi Crm icin iyi degil olumsuzluk teskil eder" diye yazmış ama devamı yok! Bizlere neden olmaz diye bir anlatsa da hep birlikte öğrensek!! Bazı kaptanların bu uygulamaya taş koymaya çalışması çok yanlış!!!
  • Fallow Me öyle mi? Eleştiren adama bak ya :))))
Türk Hava Yolları Uçuş İşletme Başkanlığı’nda son dönemde önemli gelişmeler yaşanıyor. Danimarka basınının Türk pilotların İngilizce seviyelerine ilişkin suçlamaları sonrası gözlerin çevrildiği Uçuş İşletme Başkanlığı’nda pilotlara yönelik yeni uygulamalar dikkat çekiyor.

Danimarka basınındaki haberler sonrası Türk pilotlardan İngilizce seviyelerini gösteren belge isteyen Uçuş İşletme Başkanlığı, İngilizce bilgisini belgeleyemeyen pilotlar için de sınav açtı. Bir süredir devam eden seviye tespit sınavlarının sonuncusu ise yarın (17 Ocak) tarihinde yapılacak. Sınavlara ana dili İngilizce olmayan bütün yabancı pilotlar da katılmak zorunda olacak.

Bu arada İngilizce bilgisi yeterli seviyede olmayan pilotlara ise yaptırım uygulanmaya başlandı. Pilotların ingilizce seviyelerini tespit etmek için sınav açan Uçuş İşletme Başkanlığı, daha önce Boeing 777 tipi uçağa geçen bazı pilotları, İngilizce seviyelerinin yetersiz bulunması sebebiyle yeniden Boeing 737 tipine döndürdü.

Uçuş İşletme Başkanlığı’nın bir başka yeni uygulaması da Boeing 777 tipi uçaklardaki kokpit organizasyonuna ilişkin oldu. Daha önce Boeing 777 tipi uçaklarla gerçekleştirilen uçuşlarda iki kaptan ve bir yardımcı pilot görevlendiren THY, bu uygulamayı değiştirdi.

Bundan böyle Boeing 777 tipi uçaklarda iki kaptan pilot yerine bir, bir yardımcı pilot yerine ise iki yardımcı pilot görevlendirilmesi kararlaştırıldı. Uçuşun risk oranı yüksek bölümleri olan iniş ve kalkışlarda uçağın sol koltuğunda kaptan pilot görev yapacak, düz uçuş (cruise) olarak bilinen kısmında ise iki yardımcı pilot kokpitte bulunacak.

THY’nin hem ekip hem de maddi açıdan tasarruf etmek için uyguladığı yöntem dünyada bir çok havayolu şirketinde uygulanıyor. Bir dönem THY’nin Airbus 340 tipi uçaklarında da uygulanıyordu ancak o uçuşlardan birinde yaşanan tehlike sonrası uygulamaya son verilmişti.

©AirportHaber.com ÖZEL
THY B777'Yİ KAPTANSIZ UÇURACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (86)

Misafir ~ 12 yıl önce
bu haber üzerine. filodaki B-737 sayısı 50 üzeri ve günde 150 üzeri uçuş yapıyor yurtdışına. demekki İngilizce de değil, planlamada..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
airport yetkilileri, bu konunun önem arz etmesi nedeni ile gündemde tutulması önem arz ediyor.giriş sayfasında lütfen yer vermeye devam edin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Welcome "TORPIL AIRLINES".

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Boş konuşuyorsunuz. T si olan hele birde F yada benzer bir yerdenseniz gerisi teferruattır. İtiraz eden şu aralar bütün işlemlerini bitirmiş olan 2 yada 3 kişiye sorsun. Başvurular kapalıyken nasıl başvurmuşlar, DLR yapılmazken bunlara nasıl yapılmış, ve mülakat vb formaliteler halledilmiş. Yani işini halleden yine halledecek olan sadece eli kolu kısa olanlara olacak ne ekiptekilere nede yöneticilere. Allah aşkına bir kişi bu konuyyu yazamıyor mu merak etmiyor değilim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ben US Airways'de ucuyorum, ve 9saati gecen okyanus otesi ucuslarda 2captain+2f/officer kullaniyoruz... herkes memnun, sirket karli, ucuslar guvenli... THY nin cockpit ekiplerini duyuyoruz bazen orda burda, ekip benimle hep dalga geciyor, bu ne bicim Ingilizce diye... ne desem bos... haklilar... Ali topu tut, kos Ali kos seviyesinde Ingilizce ile Okyanus gecmek cok da safe degil bence... herkese Rossetta Stone tavsiye ediyorum... sinavda basarilar... bu arada 737'lere downgrade(!) olacak arkadaslar ic hatlarda mi ucacaklar peki ? bu da ayri bir tartisma...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
CRM CRM diye diye nerdeyse kaptanlar herkese abi demeye başladı, yakında servisede başlarlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
air france ın rio dan kalkan uçağının başına geleni unutmamak lazım. 2 yardımcı pilot kumanda da iken gelişme başlayan acil durum, felaket ile sonuçlanmıştı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Uçuş işletmedeki yöneticileriniz sizi yanlış yönlendiriyor..Şirket bugüne kadar nasıl uçmuş?İngilizce nedeniyle hangi uçak geri döndü?Sizi kandırıyorlar..Lütfen bu komediye son verin...Şirket küçük düşürülüyor..Şirkette ingilizce değil,CRM problemi var...Buna çözüm bulunmalı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bir yorumcu "Engin Aksut bir kerede sallama, Kokpitte 2 f/o olmasi Crm icin iyi degil olumsuzluk teskil eder" diye yazmış ama devamı yok! Bizlere neden olmaz diye bir anlatsa da hep birlikte öğrensek!! Bazı kaptanların bu uygulamaya taş koymaya çalışması çok yanlış!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Fallow Me öyle mi? Eleştiren adama bak ya :))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000