07 Haziran 2012, Perşembe 09:46:37

THY: AZ UÇURUYORUZ ÇOK PARA VERİYORUZ

Türk Hava Yolları’nda kim ne kadar maaş alıyor? İşte Türkiye koşullarının üstünde personel maaş ortalamasına sahip THY’deki maaşlar...
  • bunlarin maasinin baya cok oldugunu biliyordum da nebileyim.., lan tamam o kadar kazaniyorsunuz birde isinizi yaparken adam akilli yapin be. Arkadasim rahatsizdi bizim koltuklar kanat altindaydi. Arkdsm mecburen ordan kalkip baska biyere oturmasi gerekiyordu ustelik bos yer vardi. Yerimden kalkip hostese bildirdim boyle boyle diye.. Sesini yukseltti tmm yerinize gecermisiniz diye.. Tovbe dedim lan biraz vicdanli olun. K bakmasinlarda bizde ordan kalkip istedigimiz yere oturduk. Tek istedigim biraz daha anlayis. Diger gavur firmalarla uctugumuz zaman ordaki elemanlar nasil guzel yapiyorlar islerini. Belli ki islerini seviyorlar. Thy nin ismi var cok gururlandirici gercekten. Yurt disinda hele yabancilarla thy hakkinda konusmak olaganustu birsey. Ama cogu elemanlar hak etmiyorlar o maasi. Illaki isini duzgun yapan vardir onlara lafim yok. Buna benzer olaylar iste bir kac dega tekrarlandi. Erkek eleman veya bayan fark etmez. Once insan olcaksiniz ondan sonra isinizi yapacaksiniz!
  • Ben rafiel
  • çok yakında bekleyin ...
  • Gercekten acinacak durumdayiz, Basinizdaki insanlarin aviation la bir ilgisi yokmu yani? Bilgisayar devrinde bu kadar memur ne isi yapar anlayamadim, oyun oynuyorlardir herhalde. uzman dispac, ogretmen sayisida cok. ya bu insanlar sadece 40 saat calisiyor, ya da yatiyorlar bilmiyorum. Teknisyen sayisi cok, cok az tamam 60,70, belki 80 saat falan calisiyordurlar ama bunun bir kurali var, belirli bir saatin uzerinde teknisyen calistirilamaz, Buna ABD de FAA musaade etmez. Ya ucaklar yeni, yada teknisyenler islerini gerektigi gibi yapmiyorlar. THY nin derhal kendini yenilemesi lazim. Baslibasina bir kurum, torpille alakasi olmamasi, calisanlarin aviation'i bilmesi lazim. Aviation bir team sorumlulu gerektirir, yani Pilot, tech, and cabin crew'nun bir butunluk icinde olmasini gerektirir, biri isini aksatirsa bu olmaz. Maas olarak pilot, tech, cabin crew, ground personnel olarak gider, Bir butun olup para icin degilde, Aviation dan anlayanlari basiniza getirmek icin grev yapin.
  • Kabinde cay dagitanla, 100 ve ustu sayida kisinin sorumlulugunu ustlenip , dunyanin en pahali 2. Aletini kullanani ayni kefeye nasil koyarsiniz. Biri 1 ayda digerii 3 yilda yetisiyor yuh yani.
  • Neden insanlar pilotların maaşlarından bahsetmiyorlar. Maaşallah en az 10 aileyi geçindirecek para alıyorlar. Aynı uçakta kain ile kokpit arasında bu kadar fark olurmu...
  • yeni ise giren pilot ne kadar kazaniyor bilen varmi,????
  • Son 5 yilda ic hatlar olsun dis hatlar olsun business de oturmuyorsaniz kabin memurlari oldukca suratsiz ve nezaket yoksunu oldu. Bu sebeple vatandas yolcu olarak eylemlerinizde sizi desteksiz birakiyoruz. Mumkunse dishatlarda diger havayollarini tercih ediyorum.
  • elindeki butun imkanları özellikle de medyayı kullanıp kamuoyunu kendi çalışanlarına karşı bu derece kışkırtmayua calısan baska bir kurum ne gordum ne de duydum. maaşları afişe edebilirsin bunda sorun yok ama "Ekiplerimiz daha az uçuş yapıyor, daha fazla dinleniyor ve daha fazla maaş alıyor" dersen gülünç olur. Önce bir Lufthansa ya, Emirates e vs bakıp bi bilgi sahibi olunsaydı ya ? Herkesin burun kıvırdıp dalga gectiği Air France taki sıradan bir kabin memurunun bile çalışma koşullarını buraya yazsam büyük özveriyle çalışan kabin ekibi arkadaşların moral ve motivasyonu ciddi ölçüde bozulabilir. kurumların kötü zamanları veya kötü yönetildiği zamanlar olabilir ancak kendi çalışanına bu derece düşmanca tavır sergilemeyi haklı sebeplere dayandırabilecek bir tanımlama bulamıyorum.
  • thy de çalışan arkadaşlarımın bordrolarında biliyorum bahsedilen kabin memuru maaşları tamamıyle yalan haberdir bugun işe aşlaya kabin memuru 1800 tl maaş alırkken yeni sözleşme ile; eski sözleşmeli kabin memurları ortalama aylık 3500 tl yi zor kazanıyorlar...

Grev yasağını protesto eylemi ile gündeme gelen Türk Hava Yolları’nda personel maaşları dudak uçuklatıyor. Türkiye standartlarına göre çok iyi maaş ortalamasına sahip Türk Hava Yolları’nda yeni işe giren bir memur 2 bin 169 TL maaş alıyor.

THY’de uzman olarak görev yapan bir çalışanın işe yeni girdiğinde maaşı 2 bin 584 TL iken, uzmanların maaş ortalaması 3.448 TL olarak ortaya çıkıyor.

Yeni işe giren teknisyenler 2 bin 974 TL ( ortalaması 5 bin 983), mühendis 3 bin 503 TL ( ortalama 5 bin 104), özel havayolu şirketlerinde işe yeni giren kabin memuru 400-500 euro arasında maaş alırken THY’de yeni işe giren bir kabin memuru 3 bin 341 ( ortalama 4 in 338), kabin amiri 4 bin 043 ( ortalama 5 bin 499), ikinci pilot 10 bin 293 ( ortalama 13 bin 169), dar gövde sorumlu kaptan pilot 15 bin 989 ( ortalama 20 bin 808) ve Airbus 340, 330 ve Boeing 777 gibi geniş gövdede görev yapan sorumlu kaptan pilot 18 bin 385 TL ( ortalama 24 bin 129) maaş alıyor.

Yılda 4 ikramiye alan personel ücretleri, kaptanlar için 70, kabin ekipleri için 80 saat üzeri uçuşlarda ekstra harcırah ve fazla mesai eklemeleriyle ücretler çok daha yukarı çıkabiliyor.

THY’den yapılan açıklamada,  uçucu personelin, uçuş süreleri açısından uluslararası otoritelerin belirlediği limitlerin altında görev yaptığını kaydedilerek, “ Dünyada en fazla dinlenme süresi veren havayoluyuz. Ekiplerimiz daha az uçuş yapıyor, daha fazla dinleniyor ve daha fazla maaş alıyor. Diğer havayolları bir önceki görev süresi kadar dinlenme süresi verirken, thy bir önceki uçuş süresinin iki katı dinlenme veriyor. Avrupa’da uzun uçuşlarda en fazla 18 saat dinlenme verilirken, THY 36 saat yatı meydanlarında dinlenme veriyor” denildi.
İşte THY’deki mevcut  personel sayısı:


MEVCUT PERSONEL SAYISI (NİSAN 2012)

ÜNVAN SAYI
İdareci 843
Pilot 2.397
Kabin Memuru 5.587
Bilgi İşlem Pers. 223
Dış Büro 2.063
Mühendis,Avukat,Doktor 226
Uzman,Dispeç,Öğretmen 965
Teknisyen 707
Memur 2.380
İşçi 195
TOPLAM 15.586

THY'deki yönetici maaşları ise şöyle:

GENEL MÜDÜR=  20.000TL + 4 ikramiye

GEN MD YRD    =   19.000TL + 4 İkramiye

BAŞKAN             =    17.000TL + 4 İkramiye

MÜDÜR TEKNİK=   10.000TL  + 4 İkramiye

MÜDÜR (Diğer)  =    8500TL    + 4 İkramiye

Kaynak: sefainan.com

Editörün notu:

Sevgili Airporthaber okuyucuları, 

Airporthaber, grev yasağına tepki eyleminde hem işveren hem de sendikaya aynı mesafede durmuş, her iki kaynaktan gelen bilgileri objektif olarak dakika dakika okuyucularına aktarmıştır. Yukarıdaki habere konu bilgiler de THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu'nun, gazetelerin ekonomi servisi editörleriyle yaptığı kahvaltılı basın toplantısında basına dağıtılan bilgilerdir. Bu rakamlarda tarafımızca yapılan oynama, değişiklik veya maniplasyon yoktur. Konunun bu şekilde bilinmesinde fayda olduğu düşüncesindeyiz. Okuyucularımızın bu konuda bizleri yanlış anlamayacağından kuşkumuz yoktur.

Saygılarımızla...

THY: AZ UÇURUYORUZ ÇOK PARA VERİYORUZ

Yorumlar Tüm Yorumlar (176)

Hollanda ucusu ~ 9 yıl önce
bunlarin maasinin baya cok oldugunu biliyordum da nebileyim.., lan tamam o kadar kazaniyorsunuz birde isinizi yaparken adam akilli yapin be. Arkadasim rahatsizdi bizim koltuklar kanat altindaydi. Arkdsm mecburen ordan kalkip baska biyere oturmasi gerekiyordu ustelik bos yer vardi. Yerimden kalkip hostese bildirdim boyle boyle diye.. Sesini yukseltti tmm yerinize gecermisiniz diye.. Tovbe dedim lan biraz vicdanli olun. K bakmasinlarda bizde ordan kalkip istedigimiz yere oturduk. Tek istedigim biraz daha anlayis. Diger gavur firmalarla uctugumuz zaman ordaki elemanlar nasil guzel yapiyorlar islerini. Belli ki islerini seviyorlar. Thy nin ismi var cok gururlandirici gercekten. Yurt disinda hele yabancilarla thy hakkinda konusmak olaganustu birsey. Ama cogu elemanlar hak etmiyorlar o maasi. Illaki isini duzgun yapan vardir onlara lafim yok. Buna benzer olaylar iste bir kac dega tekrarlandi. Erkek eleman veya bayan fark etmez. Once insan olcaksiniz ondan sonra isinizi yapacaksiniz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yabanci hava yollari ~ 6 yıl önce
Daha önce yabancı bir hava yollarinda uçmadığınız çok belli. Yabancı hava yollarinda yer değistirmeyi teklif bile edemezsiniz. Isim geregi cok seyehat ediyorum. Turk hava yollari ve yabanci hava yollarini da kullaniyorum. Yabanci hava yollarinda gordugum turk yolcular nedense turk hava yollarinda yaptiklar kapris ve sonu gelmeyen istekleri yapamiyolar. Sesiz sakin uslu uslu ucuș sonuna kadar yerlerinden kipirdamiyorlar. Bunun sebebi cekinme mi utanmami, yoksa kimsenin sizin kaprisinizi cekmek zorunda olmadigini yabanci hava yollarinda akliniza gelmesimi bilemiyorum. Turk hava yollari benim en konforlu ve kaliteli hizmet aldigin hava yollari. Bunu ayda 5-6 uçak seyehati yapan biri olarak soyluyorum. Ve yabanci hava yollarina göre cok daha fazla aylik calisma sureleri ayrica düșük maaș aldiklarini yabanci hava yollarinda calișma koșullarini oğrenerek görebilirsiniz.
ktttt ~ 10 yıl önce
Ben rafiel

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mertkal ~ 11 yıl önce
çok yakında bekleyin ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
advocate ~ 11 yıl önce
Gercekten acinacak durumdayiz, Basinizdaki insanlarin aviation la bir ilgisi yokmu yani? Bilgisayar devrinde bu kadar memur ne isi yapar anlayamadim, oyun oynuyorlardir herhalde. uzman dispac, ogretmen sayisida cok. ya bu insanlar sadece 40 saat calisiyor, ya da yatiyorlar bilmiyorum. Teknisyen sayisi cok, cok az tamam 60,70, belki 80 saat falan calisiyordurlar ama bunun bir kurali var, belirli bir saatin uzerinde teknisyen calistirilamaz, Buna ABD de FAA musaade etmez. Ya ucaklar yeni, yada teknisyenler islerini gerektigi gibi yapmiyorlar. THY nin derhal kendini yenilemesi lazim. Baslibasina bir kurum, torpille alakasi olmamasi, calisanlarin aviation'i bilmesi lazim. Aviation bir team sorumlulu gerektirir, yani Pilot, tech, and cabin crew'nun bir butunluk icinde olmasini gerektirir, biri isini aksatirsa bu olmaz. Maas olarak pilot, tech, cabin crew, ground personnel olarak gider, Bir butun olup para icin degilde, Aviation dan anlayanlari basiniza getirmek icin grev yapin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PİLOT TANİDİGİ ~ 11 yıl önce
Kabinde cay dagitanla, 100 ve ustu sayida kisinin sorumlulugunu ustlenip , dunyanin en pahali 2. Aletini kullanani ayni kefeye nasil koyarsiniz. Biri 1 ayda digerii 3 yilda yetisiyor yuh yani.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uçuş eğitim ~ 10 yıl önce
öncelikle 1 ayda bitki yetişmez, onu geçelim uçuş ekibi pilotundan memurlarına havada o insanların sorumluluklarını üstlenir. herhangi bir terslikte 'bizim görevimiz çay dağıtmak, pilot uçağı bırakıp müdahale etsin' diyen kabin memuru görürseniz haklısınız. onun dışında 'çay dağıtan tipler yeea mayışlarına bak' demek haddiniz ve harcınız değil, kim olursanız olun. aktif uçuş yapan herkes ömürlerinden eksiltip mesleklerini icra ediyor. maaşlar 'şans eseri' bu şekilde değil.
Vesselam ~ 11 yıl önce
Neden insanlar pilotların maaşlarından bahsetmiyorlar. Maaşallah en az 10 aileyi geçindirecek para alıyorlar. Aynı uçakta kain ile kokpit arasında bu kadar fark olurmu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
yeni ise giren pilot ne kadar kazaniyor bilen varmi,????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 12 yıl önce
Son 5 yilda ic hatlar olsun dis hatlar olsun business de oturmuyorsaniz kabin memurlari oldukca suratsiz ve nezaket yoksunu oldu. Bu sebeple vatandas yolcu olarak eylemlerinizde sizi desteksiz birakiyoruz. Mumkunse dishatlarda diger havayollarini tercih ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
esperanza ~ 12 yıl önce
elindeki butun imkanları özellikle de medyayı kullanıp kamuoyunu kendi çalışanlarına karşı bu derece kışkırtmayua calısan baska bir kurum ne gordum ne de duydum. maaşları afişe edebilirsin bunda sorun yok ama "Ekiplerimiz daha az uçuş yapıyor, daha fazla dinleniyor ve daha fazla maaş alıyor" dersen gülünç olur. Önce bir Lufthansa ya, Emirates e vs bakıp bi bilgi sahibi olunsaydı ya ? Herkesin burun kıvırdıp dalga gectiği Air France taki sıradan bir kabin memurunun bile çalışma koşullarını buraya yazsam büyük özveriyle çalışan kabin ekibi arkadaşların moral ve motivasyonu ciddi ölçüde bozulabilir. kurumların kötü zamanları veya kötü yönetildiği zamanlar olabilir ancak kendi çalışanına bu derece düşmanca tavır sergilemeyi haklı sebeplere dayandırabilecek bir tanımlama bulamıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xxx ~ 11 yıl önce
gözünüzü toprak doyursun
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
thy de çalışan arkadaşlarımın bordrolarında biliyorum bahsedilen kabin memuru maaşları tamamıyle yalan haberdir bugun işe aşlaya kabin memuru 1800 tl maaş alırkken yeni sözleşme ile; eski sözleşmeli kabin memurları ortalama aylık 3500 tl yi zor kazanıyorlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000