15 Kasım 2012, Perşembe 08:48:12

THY AVRUPA'YA SEYAHAT EDECEKLERİ UYARDI

Borç krizi içerisindeki Euro Bölgesi ülkelerinde dün hükümetlerin yaptığı kesintiler ile vergi artışlarına karşı grev rüzgârları esti. Uçak seferlerinde iptal ve rötarlar yaşandı.
  • Grevi kime karsi yapiyorlarmis.Paralari bitti,borc icindeler.Grev yapip calismayinca gelirleri artip borclarimi azalacak.Sadece batislarini hizlandiriyorlar.Beter olsunlar
  • Hakikaten yahu kurumlarına, ekmek yedikleri tekneye ihanet ediyorlar tez işten atıla geri kalanı da
  • nasıl olur thynin olduğu yerde grev falan yapmak.. onları atın işten , kısa mesajla maille falan.

‘Avrupa Eylem ve Dayanışma Günü’ olarak belirlenen gün boyunca İspanya ve Portekiz’deki işçi sendikaları ilk kez yaptıkları eşzamanlı bir eylemle, tasarruf önlemleri ve vergi artışlarını protesto için genel grev yaptı. Ulaşım ve uçak seferleri dururken, okullar kapandı. Yunanistan ve İtalya ’da da sendikalar iş bırakma eylemleri ve gösterilerle İspanya ve Portekiz’deki işçilere destek verdi. Avrupa genelinde 23 ülkede protesto gösterileri yapıldı.

Dört işçiden birinin işsiz kaldığı İspanya, uluslararası kurtarma yardımı isteme noktasına çok yaklaştı. Geçen yıl AB kurtarma paketini kabul eden Portekiz’de ise kemer sıkma politikalarına karşı halk ve siyasi çevrelerde muhalefet giderek artıyor. İspanya’da işgücünün yüzde 22’si olan 5 milyon sendikalı işçi bulunuyor. Portekiz’in 5.5 milyonluk işgücünün ise dörtte biri sendikalı.

THY YOLCULARINI UYARDI

İspanya’nın iki büyük işçi sendikası CCOO ve UGT’nin katılımıyla düzenlenen etkinliğe, sendika liderleri maksimum katılım istedi. Genel grev kapsamında, 600’den fazla uçuş iptal olurken, toplu ulaşımlar asgari hizmet düzeyinde verildi. İspanya tarihinde 9. kez yapılan ve ilk defa bir yılda ikinci kez olan grevde en çok katılım gıda, metal ve otomobil sektöründe gözlendi.

THY de Avrupa’ya uçuşlarda yolcuları uyardı. THY tarafından yapılan açıklamada "14-15 Kasım tarihlerinde İspanya, Belçika, Fransa, Portekiz, İtalya ve Yunanistan’da gerçekleşecek genel sendika grevi sebebiyle, Türk Hava Yolları seferlerinde aksama ve iptaller yaşanabilir. Yaşanacak aksiliklere karşı önlem almak adına elimizden geleni yapmaktayız. Anlayışınız için teşekkürler." denildi.

 

THY AVRUPA'YA SEYAHAT EDECEKLERİ UYARDI

Yorumlar

New World Order ~ 11 yıl önce
Grevi kime karsi yapiyorlarmis.Paralari bitti,borc icindeler.Grev yapip calismayinca gelirleri artip borclarimi azalacak.Sadece batislarini hizlandiriyorlar.Beter olsunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bra ~ 11 yıl önce
Hakikaten yahu kurumlarına, ekmek yedikleri tekneye ihanet ediyorlar tez işten atıla geri kalanı da

Yanıtla

Kalan karakter 1000
grev nasıl olur yaa? ~ 11 yıl önce
nasıl olur thynin olduğu yerde grev falan yapmak.. onları atın işten , kısa mesajla maille falan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Harbiden yaa!.. ~ 11 yıl önce
Hemen hadlerini bildirin! "Yasal" hakkınızı kullanarak, kanunlar çerçevesinde tabi ki (!)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000