06 Nisan 2009, Pazartesi 09:40:52

THY, Avrupa'da krize direnen tek havayolu şirketi oldu

Küresel krize rağmen yılın ilk iki ayında yolcu sayısını yüzde 11,3 artırmayı başaran Türk Hava Yolları (THY), geçen yıl 7'nci sırada bulunduğu Avrupa ulusal havayolları arasında iki basamak yükselerek ilk 5'e girdi.
  • klmde calısan pilot 20bin euro alıyor.. km ise 6 bin euro.. nerden thy cok maas veriyora getirdiniz yine anlaamdım.. yinede bravo helal olsun buyksunuz
  • Evet neden KLM ile THY nin arasinda fiat farki var THY personeline KLM den fazlami maas veriyor,en basitinden yaz tatili icin 1 aylik bilette yaklasik 90 euro fark ediyor Istanbula bunun da 4 kisilik bir aileye 360 euro extra maliyeti var anladik kar edecekler ama KLM 350 verirse sende onla ayni tarifeyi uygula,bu aralar KLM Istanbula ful cekerken THY 110 yolcu ortalamasiyla ucuyor.
  • bune ya,thy once tr nin 3 buyuk sehrinden biri olan izmire hollandaya ve belcikaya direk ucus koysun, paso aktarmali,ayrica pahali, atla freebird e, direk uc,aktarma yok bisey yok, thy out, freebird in,,,
  • cok az kalmıs sırada klm var onu gecersek kare as tayız! beyler eleştirmeyi bırakınn Turkish ismi kare as ta..gurur dumalıyız.. tek derdimm yine nazar degmesinde..
  • THY low cost yapamaz heralde??yolcu sayisi arttikca senin teori bos bence...
  • Kendi vatandaşını kazıklayan şirketten de beklenen budur zaten. Devlet kuruluşu ama en pahalı biletler THY'de. Doğal olarak en çok kazanan şirket olur. Yoksa Temel Kotil'in yaptığı bir şey yok.
  • THY kutlarız ama bu gelişme, özellikle dış hatlarda tekelcilikle yüuksek biler fıyatlarından kaynaklanmasın.
  • Her fırsatta THY'nin ve kaliteli yöneticilerinin başarılarını sindiremeyenlere kapak olsun. İnşallah milletimiz de bu yorumlar sayesinde "Ülkemiz İran olmasın" diye korku salarak ülkemizi Kamboçya, K.Kore ve Küba gibi sefalete sürüklemeye çalışanların ipliğinin pazara çıktığını görür...
  • Önce şu önyargılarımızdan kurtulmamız gerekiyor. Avrupada şirketler kan ağlıyor, tek büyüyen şirket THY diyorlar ikincinin 10 katı üçüncünün 56 katı fazla yolcu taşımış diyorlar. Biz bademle, elmayla, armutla uğraşıyoruz.. Bu millet artık doğruyu yanlışı ayırabiliyor. İran olacağız diye korkanlara bu seçimlerde en güzel tokatı Antalya halkı attı zaten. Badem bıyıksız, ''yumurta'' gibi yöneticileride görmedikmi zamanında THY'de. Hani yıllardır zarar üstüne zarar demiş alttaki pazarcı kardeş.. Onlar değilmiydi yönetimde.. Badem bıyıklılar hatırlarsın o dönem hapis yatıyorlardı. Bırakalım adamlar oynasın, oynasınlarki gol atsınlar.. Farkedemiyorsun ama kazanıyoruz.
  • Arkadaşım yıllardır açıkladığı zararları açıklayabilirmisin madem bu kadar ekonomi bilginiz var. Aksine sizin beğenmediğiniz o badem bıyıklılar gelene kadar bıyıksızlar ve badem gibi olmayan bıyıklılar bu şirketi zarar ettiriyordu. O dönemde elma ile armutu değil senin elma dediğin ile gebeş ( içi boş kavun) thy kıyaslanıyordu. Hatta kıyaslanacak kadar kaale alınmıyordu. Gerçekleri görün biraz.

Avrupa Ulusal Havayolları Birliği'ne üye 32 havayolu şirketinin toplam yolcu sayısı, kriz sebebiyle ocak ve şubat aylarında yaklaşık yüzde 10 azalarak 41,6 milyona indi.

Aynı dönemde THY'nin yolcu sayısı ise yüzde 11,3 artışla 3 milyon 120 bine ulaştı. Türk Hava Yolları, yılın ilk iki ayında kilometre gelirini (RPK) yüzde 12,2 ve kapasitesini yüzde 15,6 artırırken, yüzde 66,5 doluluk oranı yakaladı. Avrupa ulusal havayolları arasında yılın ilk iki ayında THY dışında, yüzde 1,1'le Croatian (Hırvat) Havayolları ve binde 2 ile Swiss (İsviçre) Uluslararası Havayolları olmak üzere sadece iki şirket daha yolcu sayısını artırmayı başardı.

Geçen yıl mali açıdan zor günler yaşayan ve hükümet müdahalesiyle kurtarılan İtalyan Alitalia'yı geride bırakarak Avrupa'nın 7'nci büyük havayolu şirketi haline gelen Türk şirketi, bu yılın ilk 2 ayında da SAS Scandinavian (İskandinav) ve İspanyol Iberia'yı geçerek 5'inci sıraya yükseldi.

Yılın ilk iki ayında yolcu sayısında 7 milyon 216 binle Alman Lufthansa, 6 milyon 786 binle Air France, 4 milyon 489 binle British Airways ve 3 milyon 149 binle Hollandalı KLM, Türk Hava Yolları'nın önünde sıralandı.

THY, Avrupa'da krize direnen tek havayolu şirketi oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 15 yıl önce
klmde calısan pilot 20bin euro alıyor.. km ise 6 bin euro.. nerden thy cok maas veriyora getirdiniz yine anlaamdım.. yinede bravo helal olsun buyksunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Evet neden KLM ile THY nin arasinda fiat farki var THY personeline KLM den fazlami maas veriyor,en basitinden yaz tatili icin 1 aylik bilette yaklasik 90 euro fark ediyor Istanbula bunun da 4 kisilik bir aileye 360 euro extra maliyeti var anladik kar edecekler ama KLM 350 verirse sende onla ayni tarifeyi uygula,bu aralar KLM Istanbula ful cekerken THY 110 yolcu ortalamasiyla ucuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bune ya,thy once tr nin 3 buyuk sehrinden biri olan izmire hollandaya ve belcikaya direk ucus koysun, paso aktarmali,ayrica pahali, atla freebird e, direk uc,aktarma yok bisey yok, thy out, freebird in,,,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
cok az kalmıs sırada klm var onu gecersek kare as tayız! beyler eleştirmeyi bırakınn Turkish ismi kare as ta..gurur dumalıyız.. tek derdimm yine nazar degmesinde..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY low cost yapamaz heralde??yolcu sayisi arttikca senin teori bos bence...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Kendi vatandaşını kazıklayan şirketten de beklenen budur zaten. Devlet kuruluşu ama en pahalı biletler THY'de. Doğal olarak en çok kazanan şirket olur. Yoksa Temel Kotil'in yaptığı bir şey yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY kutlarız ama bu gelişme, özellikle dış hatlarda tekelcilikle yüuksek biler fıyatlarından kaynaklanmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Her fırsatta THY'nin ve kaliteli yöneticilerinin başarılarını sindiremeyenlere kapak olsun. İnşallah milletimiz de bu yorumlar sayesinde "Ülkemiz İran olmasın" diye korku salarak ülkemizi Kamboçya, K.Kore ve Küba gibi sefalete sürüklemeye çalışanların ipliğinin pazara çıktığını görür...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Önce şu önyargılarımızdan kurtulmamız gerekiyor. Avrupada şirketler kan ağlıyor, tek büyüyen şirket THY diyorlar ikincinin 10 katı üçüncünün 56 katı fazla yolcu taşımış diyorlar. Biz bademle, elmayla, armutla uğraşıyoruz.. Bu millet artık doğruyu yanlışı ayırabiliyor. İran olacağız diye korkanlara bu seçimlerde en güzel tokatı Antalya halkı attı zaten. Badem bıyıksız, ''yumurta'' gibi yöneticileride görmedikmi zamanında THY'de. Hani yıllardır zarar üstüne zarar demiş alttaki pazarcı kardeş.. Onlar değilmiydi yönetimde.. Badem bıyıklılar hatırlarsın o dönem hapis yatıyorlardı. Bırakalım adamlar oynasın, oynasınlarki gol atsınlar.. Farkedemiyorsun ama kazanıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Arkadaşım yıllardır açıkladığı zararları açıklayabilirmisin madem bu kadar ekonomi bilginiz var. Aksine sizin beğenmediğiniz o badem bıyıklılar gelene kadar bıyıksızlar ve badem gibi olmayan bıyıklılar bu şirketi zarar ettiriyordu. O dönemde elma ile armutu değil senin elma dediğin ile gebeş ( içi boş kavun) thy kıyaslanıyordu. Hatta kıyaslanacak kadar kaale alınmıyordu. Gerçekleri görün biraz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000