12 Nisan 2012, Perşembe 14:20:10

THY ARTIK TEKEL DEĞİL!

Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, İstanbul'dan Şanlıurfa'ya başlatılan seferlerle ilgili çarpıcı açklamalar yaptı...
  • Denizli lilerinde thy nin tekelinden kurtulmasını istiyoruz! uçak bileti çok pahalı. fiyat düşerse yolcu sayısı ikiye üçe katlayacaktır. iş adamlarımız dile getiriyor ama kimse duymuyor.
  • adam hala yolcularına misafir diyor. siz hangi misafirinizden para alırsınız...
  • Ali bey vaz geç şu inadındanda başlat ERZURUM seferlerinide
  • En son TK ile Atatürk-Esenboğa uçtum, ve bu son dedim, bundan sonra heryere Pegasus ile gideceğim. 3 saat rötar, ayıp yaa, bir de bir sürü yalan sıktılar mazaret diye.
  • Atlas hava yolları Ankara ya uçarken yine ayni şeyleri yapıyorlardı.Fiatlar osaatlerde düşüyor sonra yükseliyordu,bilinçli bir toplum olsak tercih edeceğimiz şirket PEGASÜS olmalı.SHGM de onlara köstek AHL den uçmalarına müsade etmiyor.Herzaman takdir edillecek bir şirket,TEBRİKLER..
  • İlk zamanlarda çok fazla eleştirerek küçümsediğim sayın ali sabancı, beklediğimden daha büyük ve güzel atılımlarla sektörde söz sahibi oldu. Tebrik ediyorum. Helal olsun, türekiye'ye yeni bir havacılık bakış açısı getirdi. Şimdi sanırım sıra, iç huzurda ve çalışanlarını mutlu etmekte.
  • pegasus iyi yönetiliyor kim ne derse desin thyden devlet desteği bir çeksin o zaman görürüz onlarıda... thy bu zihniyetle ---ki hepsi yakında aynı köyden olacak köy sineması yönetir gibide yönetiyorlar şirketi bizde izliyoruz--- pegasusun altında ezilecek bir 7-8 sene thy pegasus>thy olacak...
  • ali sabancı muhtemelen okursun havacılık sektöründe olduğun için... şimdi şirketinizin pilotlara uyguladığı mobingten biraz bahset ayrıca pilotlara yüklediğin ağır iş temposundanda bahset... ha bide rekabetten bahsediyorsun yolcuyu sen kargo gibi görüryorsun ikram paralı cam kenarı paralı işe başvuranlardan bile para alıyorsun yani herşeyiniz para olmuş kısaca siz kim thy kim yazık bari soyadının hakkını ver büyüklerin senin gibi değildi saygılıydı çok merak ediyorum soyadın sabancı olmasaydı ne yapardın hangi pozisyonda olurdun...
  • amma ikram meraklisi arkadaslar var. 1-2 saat birsey yemeden veya icmeden duramiyor musunuz? THY ile 2 kati para verip uzerine soguk su icmektense Pegasus ile ucuza ucarim 1-2 saat susuz kalirim. cok da istersem 3-5 tl verip alirsin icecegini. oyle yorumlar var ki sanirsin ucakta su bile yok
  • sana bir tavsiye thy ile uğraşma unut thy senin akranın değil her yönden. sen lowcost havayolusun senin herşeyin lowcost sen sadece uçuruyorsun yolcuları o kadar sözde 60 liraya ama uçağın içine bindiğinde nerdeyse solunun oksijenden bile para alacak kullanılan tuvaletten bile ücret alacak duruma getireceksin dolayısıyla ailenden gelen çok ciddi bir paran var onu sağlam şekilde kullanmaya devam et pegasusu daha ileriye taşı mesela hedeflerin arasında uçak sayını 100 adede çıkart neden olmasın avrupada, ortadoğuda, afrikada önemli noktalara sefer koy uçmadığın yerlere uç varsa potansiyel mesela sen kendi kulvarında mücadeleni et kendi akranlarınla öyle değil mi..
Yurt içinde ve yurt dışında toplam 51 noktaya uçan Pegasus’un  20. yurt içi uçuş noktası  Şanlıurfa oldu. Şanlıurfa seferlerine 2 Nisan’da başlayan Pegasus yeni hattının açılışı için 12 Nisan günü Hilton Garden Inn Şanlıurfa’da  bir tören düzenlendi.

Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. A. Eşref Fakıbaba ve Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Bahri Kesici başta olmak üzere şehrin üst düzey yöneticileriyle iş dünyasının temsilcileri katıldı.

Bu uçuşu tanıtmak amacıyla bu sabah yapılan Şanlıurfa seyahatine Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı'nın yanısıra ve 20'ye yakın basın mensubu da dahil edildi.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Pazartesi, Salı, Perşembe ve Cumartesi olmak üzere haftada karşılıklı olarak 4 sefer gerçekleştirecek olan Pegasus, Pazartesi, Perşembe ve Cumartesi İstanbul-Şanlıurfa seferlerini sabah 05:35'de, Şanlıurfa-İstanbul seferlerini ise 07:30'de gerçekleştirecek. Salı günü yapılacak olan seferlerde ise Şanlıurfa'ya gidecek olan uçak 20:10'da, İstanbul'a dönecek olan uçak ise 22:05'de hareket edecek.

Şanlıurfa uçuşları ile ilgili olarak Hilton Garden Inn Otel'de bir basın toplantısı düzenleyen Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı çarpıcı açıklamalarda bulundu. Şanlıurfa seferlerinde tekel olan THY'nin Pegasus'un Şanlıurfa seferlerinin başlamasından sonra fiyatlarını 100 lira aşağı çektiğini ifade eden Sabancı, kendi ücretlerinin ise 59 liradan başladığını sözlerine ekledi.

THY'nin Şanlıurfa uçuşlarında tekel olmasına rağmen artık kendilerinin de bu noktada var olduğunu belirten genç işadamı, Şanlıurfa yolcularının İstanbul'a vardıkları anda 20 noktaya bağlantılı olarak ulaşabileceğini ve sefer saatlerini bu şekilde düzenlediklerinin altını çizdi. THY'nin, Pegasus'un devreye girmesiyle 240 lira civarında olan bilet fiyatlarını 140 liraya kadar çektiğini belirten Sabancı, uçak filosunun durumuna da değindi.

Pegasus'un filosunun THY'den daha genç olduğunu belirten Sabancı, yaş ortalamasının 2.5 olduğunu ifade ederek, THY'ye atıfta bulundu.

Ali Sabancı ayrıca şu açıklamayı yaptı; "Uçmayan kalmaması için en uygun fiyatlarla hizmet veren Pegasus Hava Yolları olarak, 6 yılda 32,8 milyon tarifeli misafirimizi  varmak istedikleri destinasyonlara güvenli ve tam zamanında taşıdık. 2005’ten bu yana 25.230.715 misafirimizi 100 TL’nin altında, 9.786.608 misafirimizi ise 50 TL’nin altında fiyatlarla uçurduk. 2011 yılında Avrupa’nın en hızlı büyüyen havayolu şirketi olduk. 2012 yılının ilk 3 ayını geride bıraktığımız bugünlerde iç hatlardaki pazar payımız %24’e, dış hatlardaki pazar payımız da  %10’a yükseldi. Türkiye’nin yeni nesil havayolu olma misyonumuz çerçevesinde, hem filomuza hem de uçtuğumuz destinasyonlara her geçen gün yenilerini ekliyoruz. Bu ay itibarıyla Şanlıurfa ile İstanbul arasında da ucuz ve kolay uçuşun yolunu açmış bulunuyoruz. Bu sabah bu törene filomuzun en yeni üyesi olan 30. Boeing 737-800’ümüz Öykü ile uçtuk. Öykü, Türkiye’de havacılık sektörünün en büyük özel yatırımı olan 40 uçaklık Boeing 737-800 yatırımımızla ailemize en son katılan uçağımız. Bu ayın son haftalarında Berra’yı  da filomuza katmaya hazırlanıyoruz. Öykü, Berra ve filomuza yakın aralıklarla katılan tüm yeni uçaklarımızla Pegasus misafirleri, haftada 4 gün karşılıklı olarak Şanlıurfa’dan İstanbul’a ve İstanbul bağlantılı olarak yurt dışında tam 20 noktaya ekonomik ve tam zamanında seyahat edebilecekler. Bu bağlantılarımızla Şanlıurfa’ya ve bölgeye yeni bir dinamizm getirerek, bölge turizmine değer yaratmakta bir pay sahibi olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz" dedi.



©AirportHaber
THY ARTIK TEKEL DEĞİL!

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

Misafir ~ 12 yıl önce
Denizli lilerinde thy nin tekelinden kurtulmasını istiyoruz! uçak bileti çok pahalı. fiyat düşerse yolcu sayısı ikiye üçe katlayacaktır. iş adamlarımız dile getiriyor ama kimse duymuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
adam hala yolcularına misafir diyor. siz hangi misafirinizden para alırsınız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ali bey vaz geç şu inadındanda başlat ERZURUM seferlerinide

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
En son TK ile Atatürk-Esenboğa uçtum, ve bu son dedim, bundan sonra heryere Pegasus ile gideceğim. 3 saat rötar, ayıp yaa, bir de bir sürü yalan sıktılar mazaret diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Atlas hava yolları Ankara ya uçarken yine ayni şeyleri yapıyorlardı.Fiatlar osaatlerde düşüyor sonra yükseliyordu,bilinçli bir toplum olsak tercih edeceğimiz şirket PEGASÜS olmalı.SHGM de onlara köstek AHL den uçmalarına müsade etmiyor.Herzaman takdir edillecek bir şirket,TEBRİKLER..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
İlk zamanlarda çok fazla eleştirerek küçümsediğim sayın ali sabancı, beklediğimden daha büyük ve güzel atılımlarla sektörde söz sahibi oldu. Tebrik ediyorum. Helal olsun, türekiye'ye yeni bir havacılık bakış açısı getirdi. Şimdi sanırım sıra, iç huzurda ve çalışanlarını mutlu etmekte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
pegasus iyi yönetiliyor kim ne derse desin thyden devlet desteği bir çeksin o zaman görürüz onlarıda... thy bu zihniyetle ---ki hepsi yakında aynı köyden olacak köy sineması yönetir gibide yönetiyorlar şirketi bizde izliyoruz--- pegasusun altında ezilecek bir 7-8 sene thy pegasus>thy olacak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ali sabancı muhtemelen okursun havacılık sektöründe olduğun için... şimdi şirketinizin pilotlara uyguladığı mobingten biraz bahset ayrıca pilotlara yüklediğin ağır iş temposundanda bahset... ha bide rekabetten bahsediyorsun yolcuyu sen kargo gibi görüryorsun ikram paralı cam kenarı paralı işe başvuranlardan bile para alıyorsun yani herşeyiniz para olmuş kısaca siz kim thy kim yazık bari soyadının hakkını ver büyüklerin senin gibi değildi saygılıydı çok merak ediyorum soyadın sabancı olmasaydı ne yapardın hangi pozisyonda olurdun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
amma ikram meraklisi arkadaslar var. 1-2 saat birsey yemeden veya icmeden duramiyor musunuz? THY ile 2 kati para verip uzerine soguk su icmektense Pegasus ile ucuza ucarim 1-2 saat susuz kalirim. cok da istersem 3-5 tl verip alirsin icecegini. oyle yorumlar var ki sanirsin ucakta su bile yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sana bir tavsiye thy ile uğraşma unut thy senin akranın değil her yönden. sen lowcost havayolusun senin herşeyin lowcost sen sadece uçuruyorsun yolcuları o kadar sözde 60 liraya ama uçağın içine bindiğinde nerdeyse solunun oksijenden bile para alacak kullanılan tuvaletten bile ücret alacak duruma getireceksin dolayısıyla ailenden gelen çok ciddi bir paran var onu sağlam şekilde kullanmaya devam et pegasusu daha ileriye taşı mesela hedeflerin arasında uçak sayını 100 adede çıkart neden olmasın avrupada, ortadoğuda, afrikada önemli noktalara sefer koy uçmadığın yerlere uç varsa potansiyel mesela sen kendi kulvarında mücadeleni et kendi akranlarınla öyle değil mi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000