07 Ocak 2013, Pazartesi 11:32:08

THY ARIZA YAPTI, YOLCULAR APRONDA KALDI

Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Denizli seferini yapan uçağı motor arızası yaptı, yolcular dakikalarca apronda yeni uçağın ve yeni ekibin gelmesi için bekletildi.
  • Yani diyorsunuz ki bu görüntüler normal. Ozaman "YOU GO THY" ve sevinelim bu harika Hizmet anlayasina THY nin. Başarı ile herkez övünür ama asıl başarı hatalarını söyleyebilmektir. THY eğer yükselmek istiyorda Hem Çalışanlarının hem de Halkın kalbini kazanmalı. Müşteri bugün var yarın yok. Kazasız bir yıl dilerim umarım hep böyle kücük sorunlar olur ama bunca ÇANA rağmen büyük bir kaza olursa kimsenin yatacak yeri olmaz.
  • Hersey ortada THY neydi ne oldu. En iyi Havayolu THY bunu ben demiyorum Milyonlarca yolcu diyor. En kucuk bi seyde hemen THY cullaniyorsunuz ama rakamlar yalan söylemez. Herkes THY ile ucmak icn can atiyor. Uc THY uc önün acik Dünya birincisi olacaksin. Bundan önceki yönetim yapamadi diye kiskanmayin.
  • Thykabin adi altintaki zaat ben ne THY de calisiyorum nede Rurkiyede yasiyorum yasadigim ulkede Turkiyenin tek global markasinin reklamlarini gecen olimpiyatta gorunce ne kadar gururlanmistim bak arkadas sana tavsiyem kimseye camur atma hak ettmissin isinden olmussun belli senin uslubun ve is yerin hakkinda konustuklarin ben cok sukur haya ediyorum hic bir is verenimide hayasizlik etmedim sadece isimi yaptim biraz profesyonel ol eger gercekten isinin ehliysen Thy olmaz British Airways etc olur illaki biri ama bu hainlikle alabilecegin tek isi de kaybetmissin Allah yardimcin olsun ne diim !
  • Thy Teknik ile ilgili yorumları yayınlamamak için İsmail Demir'den ne çikarınız var. Çikarcı, çikaralarına zarar gelmemesi için kurumu'n mefatlarını değıl kendi mefatlarını koruduğu için bu konuda sizlere neler verdi.
  • thy'yi bu gidişle daha nice motor arızaları ve aksaklıklar bekliyor, çünkü kabin personeli desen %90'ı yeni ve tecrübesiz, teknik desen yetkili ve deneyimli olanları tasfiye ediliyor yerine yandaş yetkisiz cemaatçiler ve yeterliliği olan yabancı teknisyenler alınıyor. bu şekilde emniyeti riske attıkları gibi masraf da ediyorlar. yolcuya bunu reva gören, deneyimli teknik ve kabin personelini kolayca harcayan bu şuursuz ve gözünü para bürümüş yönetim allahından bulsun!!!
  • Ya millet sacmalamayin.. orada yolcu otobusleri duruyor birke. Yani yolcuyu disarda bekletmek diye birsey yok.Sirf akp dusmanliginiz var diye orada bu karda kista azimle calisan insanlarin hakkini yemeyin.yoocular araclara alinip tekrar ic hat salona getirilmistir.Zaten apronca yolcu bekletmek yasaktir.Bilip bilmeden yorum yapiyorsunuz..
  • THY nin otesi yok. Dunya markamiza bu yakisir ve insallah tum havayollarimiza ornek olur. THY kalitesi bu hizmet anlayisi ile bir kere daha kendini kanitladi. Helal olsun tum odedigimiz vergiler. Helali hos olsun. Yediginiz ekmegi insallah verdiginiz hizmet gibi huzurlu varir evinize. TESEKKURLER BİZİ BU KARELER İLE TEMSİL ETTİGİ İZ İCİN. ( Hakaret etmeyin dediler, foss demeyin dediler BENDE DEMİYORUM) MUTHİSSİN THY . Siz diger dandik havayollari !! Bu kareleri ornek alin ve mukemmeligi yakalayin.
  • Globally Fossssss!
  • BU HUBÇILARla BU İŞ ANCA BU KADAR YAPILIR...MAHVETTİLER GÜZELİM ŞİRKETİ...
  • ...''elektronik ve hassas Airbus'' über olmuş! Daha otomobil bile üretemeyen güzel ve yanlız ülkeme gelsin....

Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Denizli seferini yapacak TK2576 sefer sayılı uçağı TC-JLV kuyruk tescilli uçağı kalkış öncesi motor arızası yaşadı. Teknik inceleme sonucu uçağın sefere devam edemeyeceği anlaşıldı.


Uçakta bulunan 86 yolcu indirildi. Bu sırada terminale alınması gereken yolcular apronda bekletildi. Sefere TC-JPK kuyruk tescilli bir başka uçak verildi. Yolcular uzun süre apronda bekletildikten sonra diğer uçağa alındı.

Sefer iki saat 50 dakika rötarlı olarak gerçekleştirildi. Airporthaber’e ulaşan bir yolcu, “ Yeni uçağın ve ekibin geleceğini söylediler. Bu yüzden dakikalarca apronda beklettiler” diyerek tepkisini dile getirdi.

THY ARIZA YAPTI, YOLCULAR APRONDA KALDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

NoMad ~ 11 yıl önce
Yani diyorsunuz ki bu görüntüler normal. Ozaman "YOU GO THY" ve sevinelim bu harika Hizmet anlayasina THY nin. Başarı ile herkez övünür ama asıl başarı hatalarını söyleyebilmektir. THY eğer yükselmek istiyorda Hem Çalışanlarının hem de Halkın kalbini kazanmalı. Müşteri bugün var yarın yok. Kazasız bir yıl dilerim umarım hep böyle kücük sorunlar olur ama bunca ÇANA rağmen büyük bir kaza olursa kimsenin yatacak yeri olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kiskanmaylim lütfen ~ 11 yıl önce
Hersey ortada THY neydi ne oldu. En iyi Havayolu THY bunu ben demiyorum Milyonlarca yolcu diyor. En kucuk bi seyde hemen THY cullaniyorsunuz ama rakamlar yalan söylemez. Herkes THY ile ucmak icn can atiyor. Uc THY uc önün acik Dünya birincisi olacaksin. Bundan önceki yönetim yapamadi diye kiskanmayin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zx ~ 11 yıl önce
Thykabin adi altintaki zaat ben ne THY de calisiyorum nede Rurkiyede yasiyorum yasadigim ulkede Turkiyenin tek global markasinin reklamlarini gecen olimpiyatta gorunce ne kadar gururlanmistim bak arkadas sana tavsiyem kimseye camur atma hak ettmissin isinden olmussun belli senin uslubun ve is yerin hakkinda konustuklarin ben cok sukur haya ediyorum hic bir is verenimide hayasizlik etmedim sadece isimi yaptim biraz profesyonel ol eger gercekten isinin ehliysen Thy olmaz British Airways etc olur illaki biri ama bu hainlikle alabilecegin tek isi de kaybetmissin Allah yardimcin olsun ne diim !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zx e ~ 11 yıl önce
yandaşlık ve şakşakçılık :))
~ 11 yıl önce
Thy Teknik ile ilgili yorumları yayınlamamak için İsmail Demir'den ne çikarınız var. Çikarcı, çikaralarına zarar gelmemesi için kurumu'n mefatlarını değıl kendi mefatlarını koruduğu için bu konuda sizlere neler verdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu kör değil! ~ 11 yıl önce
thy'yi bu gidişle daha nice motor arızaları ve aksaklıklar bekliyor, çünkü kabin personeli desen %90'ı yeni ve tecrübesiz, teknik desen yetkili ve deneyimli olanları tasfiye ediliyor yerine yandaş yetkisiz cemaatçiler ve yeterliliği olan yabancı teknisyenler alınıyor. bu şekilde emniyeti riske attıkları gibi masraf da ediyorlar. yolcuya bunu reva gören, deneyimli teknik ve kabin personelini kolayca harcayan bu şuursuz ve gözünü para bürümüş yönetim allahından bulsun!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tzn ~ 11 yıl önce
Ya millet sacmalamayin.. orada yolcu otobusleri duruyor birke. Yani yolcuyu disarda bekletmek diye birsey yok.Sirf akp dusmanliginiz var diye orada bu karda kista azimle calisan insanlarin hakkini yemeyin.yoocular araclara alinip tekrar ic hat salona getirilmistir.Zaten apronca yolcu bekletmek yasaktir.Bilip bilmeden yorum yapiyorsunuz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NoMad ~ 11 yıl önce
THY nin otesi yok. Dunya markamiza bu yakisir ve insallah tum havayollarimiza ornek olur. THY kalitesi bu hizmet anlayisi ile bir kere daha kendini kanitladi. Helal olsun tum odedigimiz vergiler. Helali hos olsun. Yediginiz ekmegi insallah verdiginiz hizmet gibi huzurlu varir evinize. TESEKKURLER BİZİ BU KARELER İLE TEMSİL ETTİGİ İZ İCİN. ( Hakaret etmeyin dediler, foss demeyin dediler BENDE DEMİYORUM) MUTHİSSİN THY . Siz diger dandik havayollari !! Bu kareleri ornek alin ve mukemmeligi yakalayin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kendimi tutamadim ~ 11 yıl önce
Globally Fossssss!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BİR THY KLASİĞİ ~ 11 yıl önce
BU HUBÇILARla BU İŞ ANCA BU KADAR YAPILIR...MAHVETTİLER GÜZELİM ŞİRKETİ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.... ~ 11 yıl önce
...''elektronik ve hassas Airbus'' über olmuş! Daha otomobil bile üretemeyen güzel ve yanlız ülkeme gelsin....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000