14 Aralık 2013, Cumartesi 09:36:58

THY ARACI ONUR AIR UÇAĞINA ÇARPTI

İstanbul-Antalya seferini yapmaya hazırlanan Onur Air uçağına Atatürk Havalimanı apronunda THY apron aracı çarptı, uçak bakıma alındı.
  • Adi gecen yoneticinin bu konuda ve farkli konularda attigi mailleri arkadasim gosterdi, bir yoneticiye yakismayacak uslup ve kendi birimini o kadar asagilarcasina ki sasirdim. Sayesinde ekmek yedigi insanlara bu tarz yaklasim icinde olmasi, o konumdaki bir kisiye hic yakismiyor!!
  • Hat bakımda BMC gördüğünü iddia edenler var. BMC'ler 2 yıl önce MKE'nin hurda tesislerine gitti. Ford'ların en eskisi 1998 model ve hepsi de komple revizyondan geçti. Uno'ların 6 tanesi hurdaya gitti, son bir tanesi de (yeni bir araç geldiğinde) önümüzdeki hafta o da gidiyor. Son ana kadar da gerekli bakımları yapılıyor. Peki 15 gün önce yeni gelen Doblo'lar şu an ne halde biliyor musunuz. İçinde boş çerez paketleri, kirli kola bardakları, gazeteler, 2-3 tane WD-40, high speed bantlar, vs. Geçenlerde Mehmet (Yılmaz) Bey bizzat kendisi topladı bunları araçlardan. Hat bakımın araçlarının esas adı nedir biliyor musunuz. "Çarpışan Arabalar" Her hafta enaz iki araç bir yerlere çarpıyor. Aslolan yeni araç almak ya da tamir etmek değil aracı kırıp dökmemektir. Temizlemek değil kirletmemektir. Lütfen biraz dikkat biraz İNSAF.
  • Bakıyorum Başkan ordusuna talimat vermiş .Büyük başkan nidalari atilir olmuş .57 araç nerde arkadaş hodri meydan hat bkm önündeki araclarin fotosu çekilsin .Hat Teknisyenlerin sadecebir ggünü kameraya çekilsin Allah büyük kimse haketmedigi mevkide kalamaz Allah yar ve yardimcidir bu başkan zulmünden tehdidinden kurtar Yarabbi.Aldigin ahlar yeter bu eziyet niye kimi kandiriyorsun .
  • Bu kapisi calinan ;dertlere deva;ucakciliktan anlayan ;çözüm bulan kişi bizim baskanmi sanirim başkan değişti bizlerin haberi yok,!!!!! Hatta şirketteki arabalarda yeniymiş bu yöneticilere yyaranmaya çalişan arkadaşlar burada da sahnede bitmez bizim derdimiz arkadaşlar.Ama unutmayın bi gün bi köroğlu cikar bu tip yan gel yat adamlar gider çalisan adamlar hahkettigi yere gelir .
  • Mehmet yilmazin arkasindan salla yuzune gelince baskanim baskanim yok oyle bi dunya!!. Nankorluk etme ne derdin varya klavye basinda degil bizzat yuzyuze anlat derdini.
  • Ne kadar dertliymissiniz burdan yazmasi kolay gidip ayni seyleri o arkalarindan salladiginiz yoneticilerin yuzune konusun dertlerinizi orda anlatin sordugunuz sorularin cevaplarini alin burda ahkam kesip arkadan sallamaya gerek yok bosuna tartisiyosunuz.
  • Bir teknik drami, ucaga bakima gelir o arac orada rolantide bir iki saat ne kadar sure isecalisir da calisir yahu kimse de demez ki bunun yakiti nereden gelir...hem sonra arac icleri disi berbat kardesim sen tekniksin neden aranizda anlasip her gun evinizdeki koltuktan daha cok ustunde oturdugunuz koltuklari arabalari temiz tutmazsiniz.kimse yonetim bir sey almiyor yapmiyor demesin Once kendini duzelteceksin sonra etrafini teknik arkadasim sizin sologaniniz su olmali : once isi seveceksin ve calistigin ortami temiz tutacaksin ki rahat huzurlu calisasin.sonra nasil bulmak istiyorsan oyle birakacaksin size komik gelebilir ama bu bir gercek Kazaya sebep olan arkadasa cok gecmis olsun ....ne oldu iki dakika gec gitseydin gidecek oldugun yere de aractan el freni cekilmis bunu yaptigindan emin olsaydin.simdi sorsalar el fereninin cekilimi degilmi onu bile hatirlamiyordur.tum arkadaslarima sunu soylemek isterim once emniyet evet bu heryerde buyuk punto harfler ile yazar ama uygulamada kimsede goremezsin...yasambicimi haline gelmeli yoksa....
  • Öncelikle büyük geçmiş olsun.Arkadaşlar yorum yaparken biraz insaflı olalım çamur at izi kalsın,olmaz arkadaşlar olmaz el insaf karaladığınız kişi bizim başkanımız MEHMET YILMAZ BEY istediğiniz zaman kapısını çalıp derdinizi anlatacağınız ve dertlerimize en iyi çözüm bulan uçakçılığı ve teknisyenin derdini en iyi bilen kişi.Daha ne yapsın aracımızın bakımına ve temizliğinedemi bakacak AYIPTIR ARKADAŞLAR AYIPTIR.Duyanda diyecekki koskaca THY AO nın aracı yok olanda hurda zannedecekler.Yazıktır günahtır,atarken mangalda kül bırakmıyorsunuz aracın arızalı ise kullanma bu araç arızalı de seni kimse o araca zorla bindiremez arkadaşım.Kendi hatalarımızdan dolayı hiç kimseyi suçlayamayız hele hele BAŞKANIMIZ MEHMET YILMAZ BEYİ hiç ama hiç suçlayamayız.Arkadaşlar hepimize KAZASIZ BELASIZ HAYIRLI İŞLER DİLİYORUM.
  • 10.10 yorumu doğrudur Ocak ayı hava yolları cok ciddi pilot alımı yapacak Cpt ve fo kaynağı bulamadığı icin universite durumunu yönetim kurulu gündeme getırdı. Madde kalkacak gibi fakat maaş da 800 lira gibi fark olacak. Geçerse charterda ki tecrübeli arkadaslara hayırlı olsun. Ercan
  • Arabalar eski toollar yetersiz teknisyen yorgun vardiya sistemi berbat .bunların tersini söyleye arkadaşlar başka şirketten sanirim yorumlara bi bakin bu kadar kişi yalsnmi soyluyo yok artik yahu.

İstanbul'dan Antalya'ya gidecek olan Onur Air'e ait uçağa apron aracı çarptı. Görünmez kaza bu sabah saatlerinde yaşandı. 

İstanbul-Antalya seferi için yolcularını alan Onur Air uçağı, pist başına gitmek için push back yapmaya başladı.

Bu sırada apronda içinde şoför bulunmayan bir THY aracı hareket ederek Onur Air uçağının motoruna çarptı.

El freni çekilmediği için hareket ettiği tahmin edilen araç, uçağın motorunda küçük çaplı hasar oluşturdu.

Uçak bakıma alınırken yolcular bir başka uçakla Antalya'ya gönderildi.

ARACIN UÇAK MOTORUNA ÇAPTIĞI AN



Airporthaber.com ÖZEL

THY ARACI ONUR AIR UÇAĞINA ÇARPTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (79)

teknik arkadasi ~ 10 yıl önce
Adi gecen yoneticinin bu konuda ve farkli konularda attigi mailleri arkadasim gosterdi, bir yoneticiye yakismayacak uslup ve kendi birimini o kadar asagilarcasina ki sasirdim. Sayesinde ekmek yedigi insanlara bu tarz yaklasim icinde olmasi, o konumdaki bir kisiye hic yakismiyor!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hat bakımda BMC gördüğünü iddia edenler var. BMC'ler 2 yıl önce MKE'nin hurda tesislerine gitti. Ford'ların en eskisi 1998 model ve hepsi de komple revizyondan geçti. Uno'ların 6 tanesi hurdaya gitti, son bir tanesi de (yeni bir araç geldiğinde) önümüzdeki hafta o da gidiyor. Son ana kadar da gerekli bakımları yapılıyor. Peki 15 gün önce yeni gelen Doblo'lar şu an ne halde biliyor musunuz. İçinde boş çerez paketleri, kirli kola bardakları, gazeteler, 2-3 tane WD-40, high speed bantlar, vs. Geçenlerde Mehmet (Yılmaz) Bey bizzat kendisi topladı bunları araçlardan. Hat bakımın araçlarının esas adı nedir biliyor musunuz. "Çarpışan Arabalar" Her hafta enaz iki araç bir yerlere çarpıyor. Aslolan yeni araç almak ya da tamir etmek değil aracı kırıp dökmemektir. Temizlemek değil kirletmemektir. Lütfen biraz dikkat biraz İNSAF.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LA2 ~ 10 yıl önce
hatbakımdaysan la2 yi bilirsin(2 nolulastik aracı)keşke bmc araba olsaydı,en azından daha yeni olurdu.o arabayı sana kullandırmak lazım.süt satarsın dışarda :)
teknik ~ 10 yıl önce
arabadaki WD-40 ı hiçbir teknisyen çöp veya kirlilik olarak görmez, kesinlikle teknisyen degilsin. pardon ama nesinn senn :)
Ordu ~ 10 yıl önce
Bakıyorum Başkan ordusuna talimat vermiş .Büyük başkan nidalari atilir olmuş .57 araç nerde arkadaş hodri meydan hat bkm önündeki araclarin fotosu çekilsin .Hat Teknisyenlerin sadecebir ggünü kameraya çekilsin Allah büyük kimse haketmedigi mevkide kalamaz Allah yar ve yardimcidir bu başkan zulmünden tehdidinden kurtar Yarabbi.Aldigin ahlar yeter bu eziyet niye kimi kandiriyorsun .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
furkan ~ 10 yıl önce
ordu arkadaşım kimse baskanin adami değil bu bir ikincisi gel sana 2010 2013 arasında toplam kac araç alindigini ispat edicem eger ispat ettiğimde sende hatbakimin içinde sunu yapcanmı arkadaş ben bu sirketten istifa ediyorum?veger ben ispat etmesem ben söz veriyorum istifa etcegime yüreğin varsa hodri meydan diyorum birrde mademki insanlari baskalarinin adamliginla suçluyorsun bu yaptigin iftiradan dolayi bende ve senin gibilerede Rabbime havele ettim insan olsan insanlarin gösterdiği cabaya emeğe saygi duyarsin birilerini suçlarken ilk önce kendini bir teraziye koy agirlin ne ondan sonra baskasinin agirligini ölç
furkan sen nesin? ~ 10 yıl önce
arkadaşım 57 aracı sen aldın heralde,sürekli aynı mesajı yolluyosun.57 araç alındıysa nerdeler onuda söyle.yada hat bakım park yerine git bakalım.orda toplam 57 araç yok,neyin kafasını yaşıyosun.ne içiyosan bizede söylede bizde hayatın tadını çıkaralım senin gibi :)
envanteri geç ~ 10 yıl önce
Hat bakıma 50 küsür arac alındı diyen arkadaş, hat bakımda faal şu anda eski yeni toplam kullanılan araç sayısı 50 etmez. Park yerindeki hatçının kullandığı aracı sayın görün. Sadece yeni, son 2yılı saysan iki elin parmağı etmez. E tabi sen, yakıtçıya verileni,teknik kontrolöre müdüre vs.. değişik birimlerdekilere verilenleri de hat bakım başkanlığı altında sayıp,envanter sayılarıyla konuşuyorsun. Reelde,hat bakım teknisyeninin kullandığı araç sayısı söylediğin rakamda değil bi kere. O kadar yeni arabamız olduğu için mi,platform, lastik değişim araçlarıyla, başteknisyenlerin kal olmk üzere olan unolarıyla, hidrlik freni olmyan,ısıtması olmayıp camı bugulanan, vitesi geçmeyen araçlar v daha beterleriyle uçaklara 7/24 transit check için gitmek zorunda kalıyoruz? Biz mi salağız yeni araç kullanmıyoruz,madem var? Pilotun biri,dökülen kamyonetin biriyle yolcu binen uçağa gelindiğini,thy ye yakışmadığını söylüyor,o deyince araç kal ediliyor.biz söylerken kaale alınmıyor. Anlatabildim mi...
Başkan ~ 10 yıl önce
Bu kapisi calinan ;dertlere deva;ucakciliktan anlayan ;çözüm bulan kişi bizim baskanmi sanirim başkan değişti bizlerin haberi yok,!!!!! Hatta şirketteki arabalarda yeniymiş bu yöneticilere yyaranmaya çalişan arkadaşlar burada da sahnede bitmez bizim derdimiz arkadaşlar.Ama unutmayın bi gün bi köroğlu cikar bu tip yan gel yat adamlar gider çalisan adamlar hahkettigi yere gelir .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1211 ~ 10 yıl önce
Mehmet yilmazin arkasindan salla yuzune gelince baskanim baskanim yok oyle bi dunya!!. Nankorluk etme ne derdin varya klavye basinda degil bizzat yuzyuze anlat derdini.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknik ~ 10 yıl önce
valla bu durumu aylar öncesinden yüzüne anlattık ama çözüm bulmak bir yana resmen dalga geçti dışarda araba varya daha ne istiyorsunuz diye.. apronun en eski arabaları hala bizde ve bu haliyle yetersiz , bir çok araba arızalı kullanılmaya devam ediliyor. klavyeden şunu yapaydınız bunu yapaydınız demek kolay...o araçlarla çalışmayan bilmez... aylar önce bizim başımızada geldi aracı durdurduk, vitese aldık el frenini çektik herşey nizami iki defa kontrol ettik. ama araç degil.. uçağa çıktık 10 dk sonra aracı yola dogru giderken gördük. herhangi bir yere çarpmadıgı için olay bu kadar büyümedi. çarpsa kesin biz suçlu olacaktık... araç temizligine gelince 10 senedir 7/24 apron trafiginde çalışan araç ne yaparsan yap dökülmeye başlıyor o tempoya o yollara taş olsa 10 sene dayanmaz... mehmet yılmazın burdaki yorumları okudugunu biliyorum inşallah bu sefer dikkate alır söylediklerimizi.
1211 ~ 10 yıl önce
Ne kadar dertliymissiniz burdan yazmasi kolay gidip ayni seyleri o arkalarindan salladiginiz yoneticilerin yuzune konusun dertlerinizi orda anlatin sordugunuz sorularin cevaplarini alin burda ahkam kesip arkadan sallamaya gerek yok bosuna tartisiyosunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bir teknik drami, ucaga bakima gelir o arac orada rolantide bir iki saat ne kadar sure isecalisir da calisir yahu kimse de demez ki bunun yakiti nereden gelir...hem sonra arac icleri disi berbat kardesim sen tekniksin neden aranizda anlasip her gun evinizdeki koltuktan daha cok ustunde oturdugunuz koltuklari arabalari temiz tutmazsiniz.kimse yonetim bir sey almiyor yapmiyor demesin Once kendini duzelteceksin sonra etrafini teknik arkadasim sizin sologaniniz su olmali : once isi seveceksin ve calistigin ortami temiz tutacaksin ki rahat huzurlu calisasin.sonra nasil bulmak istiyorsan oyle birakacaksin size komik gelebilir ama bu bir gercek Kazaya sebep olan arkadasa cok gecmis olsun ....ne oldu iki dakika gec gitseydin gidecek oldugun yere de aractan el freni cekilmis bunu yaptigindan emin olsaydin.simdi sorsalar el fereninin cekilimi degilmi onu bile hatirlamiyordur.tum arkadaslarima sunu soylemek isterim once emniyet evet bu heryerde buyuk punto harfler ile yazar ama uygulamada kimsede goremezsin...yasambicimi haline gelmeli yoksa....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NOT ~ 10 yıl önce
Öncelikle büyük geçmiş olsun.Arkadaşlar yorum yaparken biraz insaflı olalım çamur at izi kalsın,olmaz arkadaşlar olmaz el insaf karaladığınız kişi bizim başkanımız MEHMET YILMAZ BEY istediğiniz zaman kapısını çalıp derdinizi anlatacağınız ve dertlerimize en iyi çözüm bulan uçakçılığı ve teknisyenin derdini en iyi bilen kişi.Daha ne yapsın aracımızın bakımına ve temizliğinedemi bakacak AYIPTIR ARKADAŞLAR AYIPTIR.Duyanda diyecekki koskaca THY AO nın aracı yok olanda hurda zannedecekler.Yazıktır günahtır,atarken mangalda kül bırakmıyorsunuz aracın arızalı ise kullanma bu araç arızalı de seni kimse o araca zorla bindiremez arkadaşım.Kendi hatalarımızdan dolayı hiç kimseyi suçlayamayız hele hele BAŞKANIMIZ MEHMET YILMAZ BEYİ hiç ama hiç suçlayamayız.Arkadaşlar hepimize KAZASIZ BELASIZ HAYIRLI İŞLER DİLİYORUM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
not: ~ 10 yıl önce
şaka mısın sen yoksa gerçek mi... aşağıda bir anket yap öyle çık yukarı istersen kaç kişi bu yazdıklarına katılacak çok merak ediyorum... aracın arızalı ise kullanma diyen şahsiyet araç sayısı zaten yetersiz yürüyerek mi gidelim uçağa... temizlik konusuna gelince aracı kimin kullandıgı belli degil her gün kırk defa el degiştiriyor ne yazıkkı dikkat etmeyen arkaşlar var. çözüm basıt araçların tamamını zimmetle her ekip gelince aracı hazır olsun sorun kalmaz ama o kadar araç yok elinde ....
Thy Ercan ~ 10 yıl önce
10.10 yorumu doğrudur Ocak ayı hava yolları cok ciddi pilot alımı yapacak Cpt ve fo kaynağı bulamadığı icin universite durumunu yönetim kurulu gündeme getırdı. Madde kalkacak gibi fakat maaş da 800 lira gibi fark olacak. Geçerse charterda ki tecrübeli arkadaslara hayırlı olsun. Ercan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arabalar ~ 10 yıl önce
Arabalar eski toollar yetersiz teknisyen yorgun vardiya sistemi berbat .bunların tersini söyleye arkadaşlar başka şirketten sanirim yorumlara bi bakin bu kadar kişi yalsnmi soyluyo yok artik yahu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000