17 Ağustos 2012, Cuma 09:33:25

"THY ANLAŞSIN BİZ DE ONAYLARIZ"

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, Atatürk Havalimanı’nda görev yapan basın mensuplarıyla dün akşam Florya Sosyal Tesisleri’ndeki iftar yemeğinde buluştu...
  • 3. Havalimaninin yapimi keske 3 sene olsa; en az 5-6 senesi var.. Berlin bile 2004'te karari alinmis bir havalimanidir ve seneye ertelenen acilisinin yine ertelenmesi gundemde. Almanlar bunu yapiyor; siz dusunun..
  • kış olunca; sıkı lodoslarda göreceğiz rötar konusunda ne kadar başarılı olunduğunu. böbürlenmek için acele etmeyin. ağustos ortasında konuşmak kolaydır. uçaklar arası mesafeyi düşürmekle ve güneyli rüzgar limitlerini 5 kn.dan 15 kn.a çıkarmakla sorunu şimdilik çözdünüz (tabii kendinizce). asıl sorun THY'nin çok hızlı büyümesi ve eldeki AHL'nin bu ihtiyaca cevap vermemesidir. Bugünlerde ayrıca en erken şartlarda 3 seneden evvel bitmeyeceği herkese malum olan İstanbul 3 havalimanı projesine ümit bağlanıyor. 6 ay yaz, 6 ay kış olan memleketimizde özellikle kış aylarında AHL ile 3 sene daha nasıl işi götürecekler kimse açıklama yapmıyor. Şu an için bol vaat ve mavi boncuk dağıtmaca. Bu arada THY Esenboğa'da 2.bir HUB oluşturma projesini yine rafa kaldırdı galiba. Sn.Kotil'in de her fırsatta rötar bitti, rahatladık demesinden öyle anlaşılıyor. Kışın ortasında AHL'de yine rötarlar başladığında alelacele THY uçuşlarını oraya buraya kaydıracaklar gibi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, Atatürk Havalimanı’nda görev yapan basın mensuplarıyla dün akşam Florya Sosyal Tesisleri’ndeki iftar yemeğinde buluştu.

DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, Atatürk Havalimanı basın mensuplarıyla, her yıl düzenlenen iftar yemeğinde  Florya Sosya Tesisleri’nde bir araya geldi.

İftar yemeğinin ana gündemi, İstanbul’a yapılacak üçüncü havalimanıydı. 

Şu sıralarda şartnamesi hazırlanan 3’üncü havalimanı ile ilgili açıklamlarda bulunan Orhan Birdal, 2012 yılı sonuna kadar sözleşme aşamasına geleceklerini ifade etti. Dün, TAV CEO’su ve İcra Kurulu Başkanı Sani Şener’in; “Havalimanı ihalesini alamazsak bizim için iyi olmaz. Bu işi bilen birileri yapmalı. Yoksa murdar olur” açıklamalarıyla ilgili konuşan Birdal; “Sayın Şener’in açıklamalarına saygı duyuyorum. Kendi fikirleridir. Bu işi iyi yapacak olanların almasını istediğini belli eden bir açıklamadır. Biz şartnameyi hazırladıktan sonra, şartlara uyan dünyadaki bütün firmalar ihaleye katılabilir. Ancak biz de şartlara uymayan ve kendini ispatlamamış şirketlerin almasını istemeyiz. İşini bilen, havalimanını en iyi şekilde yapacak firmaların ihaleyi almasını arzu ederiz” dedi.

Orhan Birdal açıklamalarını şöyle sürdürdü; “Şu anda açıklanmayacak olan birçok konu var. Bunlar şartname ilan edilmeden açığa vurulamayacak konular. Az kaldı, şartname yayımlandıktan sonra kafalardaki birçok soru işareti cevap bulmuş olacak. Şartname ve bu süreçle ilgili onlarca kişiden oluşan ekiplerimiz çalışıyor. DHMİ yap-işlet-devret modelini dünyada en iyi uygulayan kurumlardan bir tanesidir. Sayın bakanımız Binali Yıldırım liderliğinde çalışmalarımız son sürat devam ediyor. Kimsenin şüphesi olmasın.”

ATATÜRK HAVALİMANI’NDA RÖTARLAR SIFIRA İNDİ

Atatürk Havalimanı’nda rüzgarın bileşkesini hesaplayarak 03-05 pistini daha verimli kullanabilmek adına farklı bir pas geçme sistemi uygulayarak havayolu şirketleriyle de görüşüp rötarları en aza indirme projesinde son derece başarılı olduklarını belirten Orhan Birdal; “Bu sistemle hava trafikten kaynaklanan rötarlar sıfıra indi. Biz burada şirketlerin slot ile tarifeli seferleri arasında fark olup olmadığını, yer hizmetlerinin zamanında işini yapıp yapmadığını ve hata yapan firmaları belirleyip karşılarına çıkararak bu hizmeti hayata geçirdik. Şu anda başarı ortalamımız oldukça yüksek. Daha da mükemmel hale getirmek için can siperane çalışıyoruz” diye konuştu.

THY’NİN ÖZEL TERMİNALİ OLACAK MI?

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil’in “3’üncü havalimanında THY’ye özel terminal istiyoruz” ifadelerinden yola çıkarak konuşan Genel Müdür Orhan Birdal; “Bu konu ihaleyi alan firma ile THY arasındaki bir mesele olacak. Onlar özel terminal konusunda anlaşırlarsa, biz de buna onay veririz. Sonuçta THY kendi ihtiyacını görecek şekilde talebini belirtir. Firma ile görüşmeyi yapar. Şartlarda anlaşır ve ortak noktayı bulurlarsa neden olmasın? 150 milyon yolcu kapasiteli bir havalimanından bahsediyoruz. THY’nin sanıyorum yüzde 50’lik bir talebi olacak. THY biz 75 milyonu karşılarız derse onay verilir” dedi.

3’üncü havalimanını işletmeye hak kazanacak olan firmanın havalimanını hızlı bir şekilde yapmak zorunda olduğunun altını çizen Birdal, aksi takdirde şirketin de bu konuda zararlı çıkacağını belirtti.

Havalimanında faliyet gösterecek diğer şirketler ve Atatürk Havalimanı’nın butikleşeceği yönündeki soruları da yanıtlayarak: “Hiçkimsenin hakkı yenmeyecek. Bu gibi durumlar hukuki kurallarla belirlenmiştir. Haklara halel gelmesi gibi bir durum söz konusu olamaz. Aksi taktirde problem çıkar. Biz de böyle bir şey kesinlikle istemeyiz.Atatürk Havalimanı’nın butikleşmesi şimdiden belirlenecek bir tespit değildir. Butik demek, daha çok küçük uçakların inip kalktığı, yolcu sayısı belli, çok sıkışık olmayan meydanlardır. Atatürk Havalimanı’nın böyle bir durumla karşılaşıp karşılaşmayacağı şartname yayımlandıktan sonra ortaya çıkar” şeklinde konuştu.

SOSYAL MEDYA VE RÖTAR

Sosyal medyada özellikle kış şartlarında yaşanan rötarlar ve sıkıntılarla ilgili yapılan eleştirilere değinen Birdal, “Yeni havalimanı, dünyanın en çağdaş havalimanlarından biri olacak. Ancak burada da kış şartları kar, kış, kıyamet yaşanacaktır. Bunlar yazın ortasında dahi yaşanabilecek doğal  hususlardır. Londra’da da kış şartlarında havalimanı kapatılabiliyor. Ama kimse sosyal medyada veryansın etmiyor. Atatürk Havalimanı’ndaki gibi büyük problemler yaşanmayacak. Çünkü gerekli tedbirler daha keskin bir şekilde alınacak. Ancak bu gibi durumları körü körüne eleştirmeyi pek doğru bulmuyorum” diye konuştu.

TEKİRDAĞ’DAKİ UÇAK KAZASI

Geçtiğimiz haftasonu Marmara Ereğlisi açıklarında düşerek 2 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan uçak kazası ile ilgili olarak hava şartlarına rağmen neden uçulduğu ile ilgili eleştirilere karşı açıklamalarda bulunan DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal: “Bu konu SHGM ve kaza kırım ekipleri tarafından inceleniyor. Şunun bilinmesi gerekir ki; görerek uçuşlarda bazı şartlar vardır. Uçacak olan pilot uçuş planı imzalıyor. Bu, kuralları ve şartları bilip onay verdiğine dair bir deklaredir. Kule de şartlar uygunsa izin vermekle mükelleftir. En önemli şart; görüş mesafesi 3 bin metre ve üzerindeyse kule izin vermek zorundadır. Havanın kötü ve olumsuz olduğu ile ilgili uyarılarda bulunabilir. İkaz edebilir. Ancak, izin vermiyorum diyemez. Görerek şartlarda uçuşta görüş mesafesi 3 bin metre ve üzerindeyse kulenin yapacak bir şeyi yok. Kulenin sorumluluk alanı bellidir” dedi.

©AirportHaber

"THY ANLAŞSIN BİZ DE ONAYLARIZ"

Yorumlar

3 sene? ~ 12 yıl önce
3. Havalimaninin yapimi keske 3 sene olsa; en az 5-6 senesi var.. Berlin bile 2004'te karari alinmis bir havalimanidir ve seneye ertelenen acilisinin yine ertelenmesi gundemde. Almanlar bunu yapiyor; siz dusunun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kış ~ 12 yıl önce
kış olunca; sıkı lodoslarda göreceğiz rötar konusunda ne kadar başarılı olunduğunu. böbürlenmek için acele etmeyin. ağustos ortasında konuşmak kolaydır. uçaklar arası mesafeyi düşürmekle ve güneyli rüzgar limitlerini 5 kn.dan 15 kn.a çıkarmakla sorunu şimdilik çözdünüz (tabii kendinizce). asıl sorun THY'nin çok hızlı büyümesi ve eldeki AHL'nin bu ihtiyaca cevap vermemesidir. Bugünlerde ayrıca en erken şartlarda 3 seneden evvel bitmeyeceği herkese malum olan İstanbul 3 havalimanı projesine ümit bağlanıyor. 6 ay yaz, 6 ay kış olan memleketimizde özellikle kış aylarında AHL ile 3 sene daha nasıl işi götürecekler kimse açıklama yapmıyor. Şu an için bol vaat ve mavi boncuk dağıtmaca. Bu arada THY Esenboğa'da 2.bir HUB oluşturma projesini yine rafa kaldırdı galiba. Sn.Kotil'in de her fırsatta rötar bitti, rahatladık demesinden öyle anlaşılıyor. Kışın ortasında AHL'de yine rötarlar başladığında alelacele THY uçuşlarını oraya buraya kaydıracaklar gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000