27 Haziran 2014, Cuma 17:00:16

THY ANKETİ SONUÇLANDI; YOLCULAR NE İSTİYOR?

Türk Hava Yolları’nın (THY) yurt dışı uçuşlarında yolcuların beklentilerini öğrenmek için Forsa şirketine yaptırdığı “Uçuş Trendleri 2014” araştırmasının sonuçları, Berlin’de düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna açıklandı. İşte yolcuların beklentileri...
  • transatlantik uçuşlarında gidişler güzelde dönüşler çok kötü oluyor...örneğin tokyo buenos aıres ve cape town gidişleri çok guzel uçak temız yemekler güzel vs vs ama dönüşte uçak kirli yemekler kötü ayrıca relac setler hep yetersız üç uçuştada en arkalarda oturduğum için terlık battanıye ve relax set yetısmedı ayrıca uçaklar kötü kokuyor dönüşte....
  • Atlas'da 77 cm :)
  • Hersey cok guzel de bir fazlalik disinda, anladin sen onu hamsi..
  • Bu resimdeki kız kim herseyde o var
  • Bu anket THY icin mi yapilmis ? Sanki oyle degil gibi. Eger oyleyse bunu yapabilecek yerli bir kurum yok mu ?
  • Arkadasım begenmıyosan ucmazsın thy ile,,british le uc,, lufthansa ile uc,,airfrance ile uc,,,
  • Thy de low cost carrierlardan kiralık business class konfigurasyonu olmayan uçakların koltuk aralarının ciddi anlamda dar olduğunu söylersek ve özellikle bu uçaklara denk gelen insanların geniş koltuk istemesi gayet normal olur bir havayolunda standartlar olmalı bukelamun gibi olmamalı biraz ondan biraz bundan,biraz öyle biraz böyle olmamalı asla..
  • Yasli yolcudan indirimi kaldir, daha fazla mil verecegiz diye kandirip mil puanlarini iyice dusur, ucaklar arasi transferi 4 saate indir... seda sayanin sirketine en begenilen arastirmasi yaptirirsiniz artik...
  • thy de her sey mukemmel...eksiği yok;fazlası cok....olağanüstü...

Türk Hava Yolları’nın (THY) yurt dışı uçuşlarında yolcuların beklentilerini öğrenmek için Forsa şirketine yaptırdığı “Uçuş Trendleri 2014” araştırmasının sonuçları, Berlin’de düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna açıklandı.

THY’nin en fazla yolcu taşıdığı ülkelerden Almanya’da yapılan ankete göre, uçakta cep telefonu kullanımına izin verilmesini isteyenlerin oranı yüzde 20 iken, yolcuların yüzde 69’u buna karşı.

Uçakta cep telefonuna karşı çıkanların yalnızca yüzde 8’i güvenlik konusunda endişeleri bulunduğunu ifade ederken, yüzde 87’si bunun gürültüye ve yolculuk sırasında rahatsızlığa neden olacağını ifade etti.

Yolcu uçaklarında cep telefonu konuşmalarına izin verilmesini isteyenlerin oranı 18 ila 29 yaşlarındaki yolcularda yüzde 26, ağırlıklı olarak iş adamlarının yer aldığı sık seyahat edenler grubunda yüzde 34 oldu.

Araştırma sonuçlarını açıklayan Forsa şirketinin yöneticisi Doris Sieber, “Bugün yolcular için seyahat sırasındaki konfor, her şeyden daha çok rol oynuyor” dedi.   

DAR KOLTUK İSTENMİYOR

Almanya toplumunu temsil eden yaklaşık 1000 kişilik grupla yapılan ankete göre, yolcuların en büyük beklentilerinden biri koltukların daha geniş olması.

Ankete katılanların yüzde 92’si uçaklarda ekonomik sınıfta daha geniş koltuk isterken, bunu “çok önemli” bulduklarını kaydedenlerin oranı yüzde 51, “önemli” bulduklarını ifade edenlerin oranı yüzde 41. Ücretsiz gazete ve dergi hizmetini önemli ya da çok önemli bulduğunu ifade edenlerin oranı yüzde 59.

İNTERNETTEN BİLET YAYGINLAŞIYOR

Ankete katılan ve son iki yıl içinde uçakla seyahat etmiş yolcuların yüzde 79’u, geçen dönemde en az bir kez internetten bilet satın aldığını kaydetti.

İnternetten uçak bileti alanların yüzde 84’ü, firmaların hizmet ve fiyatlarını internet sitelerinden kararlaştırıp bilet aldığını ifade ederken, yüzde 82’si koltuk seçimi, bagaj ve yemek gibi tüm hizmetlerin ücrete dahil olduğu biletleri tercih ettiklerini kaydetti. 

Yolcuların yüzde 53’ü, uçuşlardan 3 gün önce check-in imkanı tanınmasını talep ederken, yüzde 33’ü havalimanlarında yolcuların kendi check-in işlemlerini yapabilecekleri noktaların sayısının arttırılması gerektiğin kaydetti.

DİREKT UÇUŞLAR TERCİH EDİLİYOR

Araştırmayı yürüten Forsa şirketinin yöneticisi Doris Sieber, yolcuların orta ve uzun mesafeli seyahatlerde aktarmalı değil doğrudan uçuşları tercih ettiklerini belirtirken, “Tüm yaş gruplarında doğrudan uçuşların önemli olduğunu tespit ettik. Yaş yükseldikçe, doğrudan uçuşa verilen önem artıyor” dedi.

Sieber, 18-29 yaşındakilerin yüzde 61’inin doğrudan uçuşları önemli ya da çok önemli bulduklarını, 50 ila 65 yaşındakilerde bu oranın yüzde 81’e yükseldiğini, 66 yaş üstünde ise yolcuların yüzde 83’ünün doğrudan uçuşları tercih ettiklerini kaydetti.

THY ANKETİ SONUÇLANDI; YOLCULAR NE İSTİYOR?

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Lee_Hooker ~ 10 yıl önce
transatlantik uçuşlarında gidişler güzelde dönüşler çok kötü oluyor...örneğin tokyo buenos aıres ve cape town gidişleri çok guzel uçak temız yemekler güzel vs vs ama dönüşte uçak kirli yemekler kötü ayrıca relac setler hep yetersız üç uçuştada en arkalarda oturduğum için terlık battanıye ve relax set yetısmedı ayrıca uçaklar kötü kokuyor dönüşte....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Atlas'da 77 cm :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hersey cok guzel de bir fazlalik disinda, anladin sen onu hamsi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu resimdeki kız kim herseyde o var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu anket THY icin mi yapilmis ? Sanki oyle degil gibi. Eger oyleyse bunu yapabilecek yerli bir kurum yok mu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yurt dışı ~ 10 yıl önce
evet yurt dışında yapacağı anketi ali bakkala yaptırması lazımdı haklısın.
Yurt disi'na cevap ~ 10 yıl önce
Anketin yurtdisinda yapildigini sana kim soyledi.Anket hem yurtici hem yurtdisinda yapildi.Anketi yapan sirket bir Alman sirketi.Isin erbabi ama deger mi bu sorulari sormaya orasini bilmem ;)) sanki yolcularin bunlari isteyecegini bilmiyorlarmis gibi bos yere yabancilara paralari yediriyorlar.Kobe,Messi, yabanci pilot vs vs ----
Ipad air ~ 10 yıl önce
Arkadasım begenmıyosan ucmazsın thy ile,,british le uc,, lufthansa ile uc,,airfrance ile uc,,,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uc ~ 10 yıl önce
Uc baba uc!...
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Thy de low cost carrierlardan kiralık business class konfigurasyonu olmayan uçakların koltuk aralarının ciddi anlamda dar olduğunu söylersek ve özellikle bu uçaklara denk gelen insanların geniş koltuk istemesi gayet normal olur bir havayolunda standartlar olmalı bukelamun gibi olmamalı biraz ondan biraz bundan,biraz öyle biraz böyle olmamalı asla..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yasli yolcudan indirimi kaldir, daha fazla mil verecegiz diye kandirip mil puanlarini iyice dusur, ucaklar arasi transferi 4 saate indir... seda sayanin sirketine en begenilen arastirmasi yaptirirsiniz artik...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy ~ 10 yıl önce
thy de her sey mukemmel...eksiği yok;fazlası cok....olağanüstü...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000