05 Haziran 2012, Salı 11:22:57

THY ANKARA'DAN YURTDIŞINA UÇACAK

Türk Hava Yolları, Ankara çıkışlı yurtdışı seferlere başlıyor...
  • Yorumcular da ilginç, bir sabiha gökçen dersiniz bir esenboğa dersiniz. oldu tamam. bölme işlemi ahl ve sabiha gökçen arasında bile zor,mümkün yapılabilir ama zor,sabiha gökçen uzak ve ulaşım imkanı suan için yalnızca otobüs havaş havataş vs. bu da cok uzun, ha transit içinse tamam ama öbür türlü bence biraz muallak.
  • Thy asıl "Dubai-BAE" ve "Doha-Katar" başlasa ya Ankara'dan. Qatar Airways haftanın 7 günü ESB-Doha full çakıyor. Thy Dubai ve Doha açsa haftanın 7 günü full çakar. Zira Emirates ve Qatar Airways oralardan tüm dünyaya transit yolcu taşıyor. Özellikle de uzakdoğuya. Uzakdoğuya İstanbul üzerinden uçacağıma Ankara'dan Doha veya Dubai aktarmalı gitmeyi 50 kere tercih ederim. Bu haliyle THY Alamancılara hizmet eder anca Ankara'dan. Almanya'nın 5 şehrine uçuşa başlamakla 2. Hub olunmaz. Biraz kafalarını AHL'den kaldırıp baksalar allahın Katar'lısı haftanın 7 günü Esenboğa'dan ne kaldırıyor diye. Lufthansa zaten bunca zaman yedi Esenboğa'nın ekmeğini bizim THY ciler burayı Anadolujet'e terkettiğinden beri.
  • fazla gitmez
  • THY istanbul AHL'de sıkışınca önümüzdeki kış tarifesini dahi bekleyemeden çareyi filoyu dağıtmakta buldu anlaşılan. 70 milyon + bir o kadar yabancı transit yolcuyu pist kısıtlı AHL'den uçurma hayali suya düştü. Esenboğa'ya günde 11 adet yurtdışı uçak iniyor hali hazırda. Bunların 3-4 tanesi de Ercan Kıbrıs seferi. Madem Esenboğa'yı kullanmayacaktınız niye bu kadar güzel bir terminal yaptınız? Yazık değil mi? Geç de olsa alınmış doğru karar için THY'yi tebrik etmek gerek. Esenboğa THY'nin AHL'deki transit yolcusunun en az %20 sini (7 milyon yolcu eder) çok rahat kaldırabilir. Terminal ve pist olarak ilaveler yapmaya çok müsait. Daha fazla dış hatla desteklenmesi gerekiyor. Önümüzdeki kış tarifesinde filonun en az 25 adet uçağının Esenboğa'da konuşlanacağını düşünüyorum. Bir yerde THY buna mecbur kalacak. Zira AHL bitmiştir.
  • Thy bu sefer zorla başarmak zorunda. Maliyeti ne olursa olsun dış hatlar konusunda Esenboğa'da ısrar etmeli, Esenboğa'yı THY'nin 2.Hub'ı haline getirmek zorundadır. Kış tarifesinde bu seferler kalkarsa THY'ye yuh çekmek gerekecek. Hatta birkaç dış hattı daha mevcut'a ilave etmeliler. Yeni başlayan bu seferler Ankara'nın senelik yolcu sayısını maksimum 1 000 000 kişi artırır. Istanbul'da şu an senelik 38 000 000 yolcu var. En az 8 000 000'u Ankara'ya aktarılabilir. Esenboğa'ya 3.paralel pisti de yaptığınızda tıkır tıkır çalışan rötarsız bir operasyon olur. Bunca sene bayrak taşıyıcı olarak Esenboğa'yı ihmal etti, geldiği yer ortada. AHL'de yolcularla saç başa girmiş durumda. Istanbul'a 3. havaalanı 3 seneden evvel bitmez deniyor. Esenboğa'ya daha fazla ağırlık vermek seve seve olmasa da tek çare. Nihayet gördüler bunu.
  • geç kalınmış bir karar genede başlangıç için iyi sayılır tabi ileride daha çok hat açılmasını isteriz dünyanın hiç bir ülkesinin başkent havalimanı böyle atıl bırakılmaz belkide ülkemizin en modern havalimanı illa istanbuldan yurt dışına çıkacağım diye bir şart yok yaz bittikten sonra seferlerin kesilmemesi dileğiyle,
  • yalnizca yaz sezonu isler,,kisa tekrar istbul,demedi deme.
  • Umuyoruz bu seferler kalici olur ve daha da yayginlastirilir; istanbul baglantili ucuslarin bizlere olan maliyeti ortada, ancak istanbul'a olan yuku daha da onemli. Ankara'yi tyh ikinci bir ucus merkezi olarak yeniden yapilandirmali ve İstanbul'un yukunu bir nebze olsun azaltmali. Bolgenin yeteri kafar potansiyeli var diye dusunuyorum. Kolayliklar ve basarilar.
  • cok gecikmeli de olsa nihayet thy'yi kutlamak gerek. baskent ankara yillardir thy tarafindan adeta terk edilmisti. var olan ucuslar da iptal edilip tum agirlik ahl'ye verilince, 5 milyonluk koca kent, cevre illerle birlikte neredeyse bir tasra havalimanina indirgenmisti. anlamak mumkun degil; yaklasik 300 milton dolarlik dev yatirimla belki de turkiyenin en iyi havalimanini yap ancak, bayrak tasiyicini bu limandan cek. lufthansa, frankfurt ve münih'ten sonra 3. buyuk hub'ini berlin'e yaparken, thy 2. bir hub'i baskentine kazandiramadi. thy'nin bu karari umarim uzun erimli olur ve yaz-kis daha cok noktaya ve artan frekansla ucarak, kendisine yani ve cagdas bir kapi yaratabilir. anadolujet'le beslenen ic hat ucuslarini thy ile dis hatlara baglayabilirse buyuk bir ivme kazanabilir. unutmamamak gerekir. arz ve talep dengelenmek zorundadir; ancak arz olmadan da talep yaratilamaz. thy'nin bunu coktan gormesi gerekirdi.
  • yaz gecince geri cekerler bu seferleri :-(

 

Türk Hava Yolları, Ankara çıkışlı direkt yurtdışı seferlerine 9 Haziran itibariyle başlıyor.

Türk Hava Yolları markası ile Ankara çıkışlı 12 şehire haftada 40 frekans olarak planlanan seferlerle  ilk etapta Moskova, Tahran, Bağdat, Viyana, Düsseldorf, Stockholm, Brüksel, Amsterdam, Köln, Stuttgart, Berlin ve Hamburg’a  uçulabilecek.

Ankara çıkışlı Berlin, Hamburg ve Stuttgart uçuşları  uzun bir aradan sonra tekrar  Ankara’lı yolcularımızın hizmetine sunulacak. Ankara çıkışlı Bağdat seferleri ise ilk kez gerçekleştirilecek.

Ankaralı yolcularımızı Türk Hava Yolları konfor ve güveniyle dünyaya bağlayacak bu seferler aynı zamanda Moskova, Tahran, Bağdat ile Avrupa noktalarımız arasında transit imkanı sunacak.

THY ANKARA'DAN YURTDIŞINA UÇACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Yorumcular da ilginç, bir sabiha gökçen dersiniz bir esenboğa dersiniz. oldu tamam. bölme işlemi ahl ve sabiha gökçen arasında bile zor,mümkün yapılabilir ama zor,sabiha gökçen uzak ve ulaşım imkanı suan için yalnızca otobüs havaş havataş vs. bu da cok uzun, ha transit içinse tamam ama öbür türlü bence biraz muallak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dubai ve Katar ~ 12 yıl önce
Thy asıl "Dubai-BAE" ve "Doha-Katar" başlasa ya Ankara'dan. Qatar Airways haftanın 7 günü ESB-Doha full çakıyor. Thy Dubai ve Doha açsa haftanın 7 günü full çakar. Zira Emirates ve Qatar Airways oralardan tüm dünyaya transit yolcu taşıyor. Özellikle de uzakdoğuya. Uzakdoğuya İstanbul üzerinden uçacağıma Ankara'dan Doha veya Dubai aktarmalı gitmeyi 50 kere tercih ederim. Bu haliyle THY Alamancılara hizmet eder anca Ankara'dan. Almanya'nın 5 şehrine uçuşa başlamakla 2. Hub olunmaz. Biraz kafalarını AHL'den kaldırıp baksalar allahın Katar'lısı haftanın 7 günü Esenboğa'dan ne kaldırıyor diye. Lufthansa zaten bunca zaman yedi Esenboğa'nın ekmeğini bizim THY ciler burayı Anadolujet'e terkettiğinden beri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bir iki ay sürer ~ 12 yıl önce
fazla gitmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
seve seve mi oldu acaba ~ 12 yıl önce
THY istanbul AHL'de sıkışınca önümüzdeki kış tarifesini dahi bekleyemeden çareyi filoyu dağıtmakta buldu anlaşılan. 70 milyon + bir o kadar yabancı transit yolcuyu pist kısıtlı AHL'den uçurma hayali suya düştü. Esenboğa'ya günde 11 adet yurtdışı uçak iniyor hali hazırda. Bunların 3-4 tanesi de Ercan Kıbrıs seferi. Madem Esenboğa'yı kullanmayacaktınız niye bu kadar güzel bir terminal yaptınız? Yazık değil mi? Geç de olsa alınmış doğru karar için THY'yi tebrik etmek gerek. Esenboğa THY'nin AHL'deki transit yolcusunun en az %20 sini (7 milyon yolcu eder) çok rahat kaldırabilir. Terminal ve pist olarak ilaveler yapmaya çok müsait. Daha fazla dış hatla desteklenmesi gerekiyor. Önümüzdeki kış tarifesinde filonun en az 25 adet uçağının Esenboğa'da konuşlanacağını düşünüyorum. Bir yerde THY buna mecbur kalacak. Zira AHL bitmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nihayet ~ 12 yıl önce
Thy bu sefer zorla başarmak zorunda. Maliyeti ne olursa olsun dış hatlar konusunda Esenboğa'da ısrar etmeli, Esenboğa'yı THY'nin 2.Hub'ı haline getirmek zorundadır. Kış tarifesinde bu seferler kalkarsa THY'ye yuh çekmek gerekecek. Hatta birkaç dış hattı daha mevcut'a ilave etmeliler. Yeni başlayan bu seferler Ankara'nın senelik yolcu sayısını maksimum 1 000 000 kişi artırır. Istanbul'da şu an senelik 38 000 000 yolcu var. En az 8 000 000'u Ankara'ya aktarılabilir. Esenboğa'ya 3.paralel pisti de yaptığınızda tıkır tıkır çalışan rötarsız bir operasyon olur. Bunca sene bayrak taşıyıcı olarak Esenboğa'yı ihmal etti, geldiği yer ortada. AHL'de yolcularla saç başa girmiş durumda. Istanbul'a 3. havaalanı 3 seneden evvel bitmez deniyor. Esenboğa'ya daha fazla ağırlık vermek seve seve olmasa da tek çare. Nihayet gördüler bunu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ankaralı ~ 12 yıl önce
geç kalınmış bir karar genede başlangıç için iyi sayılır tabi ileride daha çok hat açılmasını isteriz dünyanın hiç bir ülkesinin başkent havalimanı böyle atıl bırakılmaz belkide ülkemizin en modern havalimanı illa istanbuldan yurt dışına çıkacağım diye bir şart yok yaz bittikten sonra seferlerin kesilmemesi dileğiyle,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yaz ~ 12 yıl önce
yalnizca yaz sezonu isler,,kisa tekrar istbul,demedi deme.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tesekkurler! ~ 12 yıl önce
Umuyoruz bu seferler kalici olur ve daha da yayginlastirilir; istanbul baglantili ucuslarin bizlere olan maliyeti ortada, ancak istanbul'a olan yuku daha da onemli. Ankara'yi tyh ikinci bir ucus merkezi olarak yeniden yapilandirmali ve İstanbul'un yukunu bir nebze olsun azaltmali. Bolgenin yeteri kafar potansiyeli var diye dusunuyorum. Kolayliklar ve basarilar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sonunda! ~ 12 yıl önce
cok gecikmeli de olsa nihayet thy'yi kutlamak gerek. baskent ankara yillardir thy tarafindan adeta terk edilmisti. var olan ucuslar da iptal edilip tum agirlik ahl'ye verilince, 5 milyonluk koca kent, cevre illerle birlikte neredeyse bir tasra havalimanina indirgenmisti. anlamak mumkun degil; yaklasik 300 milton dolarlik dev yatirimla belki de turkiyenin en iyi havalimanini yap ancak, bayrak tasiyicini bu limandan cek. lufthansa, frankfurt ve münih'ten sonra 3. buyuk hub'ini berlin'e yaparken, thy 2. bir hub'i baskentine kazandiramadi. thy'nin bu karari umarim uzun erimli olur ve yaz-kis daha cok noktaya ve artan frekansla ucarak, kendisine yani ve cagdas bir kapi yaratabilir. anadolujet'le beslenen ic hat ucuslarini thy ile dis hatlara baglayabilirse buyuk bir ivme kazanabilir. unutmamamak gerekir. arz ve talep dengelenmek zorundadir; ancak arz olmadan da talep yaratilamaz. thy'nin bunu coktan gormesi gerekirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne fayda ~ 12 yıl önce
yaz gecince geri cekerler bu seferleri :-(

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000