07 Kasım 2009, Cumartesi 11:04:41

THY ANADOLUJET'İ SATACAK MI?

Türk Hava Yolları, bir dönem şirketleştirilip satılacak söylentileri yayılan Anadolujet’le ilgili çok önemli bir karar aldı...
  • herkes thy ye girmeye çalışırken thy personeli kalkıpta başka şirketin bünyesine mi geçecek? yok artık.
  • Hic kımse thy kımlıgını bırakıp da ajette ucmaz yonetıcılere duyrulur!!
  • anadolujet'in ozel bir sirkete donusmesi sureci nihayet basladi. anadolujet'in ilk kuruldugu gunden bu yana suregelen dedikodularin kismen dogrulanmasi anlamina gelen bu karar, anadolujet'e ozel anlam ve gelecek atfeden tum iyiniyetli safdillere hayirli olsun. sanirim anadolujet bir marka olarak yaratildi, ve simdi devlet eliyle yaratilan bu marka, tum ucus haklariyla birlikte, birilerinin nemalanmasi icin satilacak: ustelik kime satilacagi konusu coktan ayyuka cikmis iken. buna iktidar eliyle sermaye aktarimi da denilebilir. bakalim bu gelisme bizi daha nerelere surujkeyecek.
  • THY Yönetimi alt şirketlerde yönetim kurulu başkanı ve üyesi oluyor. Oralardan ne kadar maaş aldıklarının bir Allah bir de kendileri biliyor, nerede şeffaflık. Bunlar kendilerine yeni koltuklar açmak ve yeni maaşlar almak için mi yeni şirket kuruyorlar acaba? Yoksa başbakana yakın birilerine hediye etmek için mi henüz belli değil. Yakında göreceğiz, yakında görülecek...
  • Albayrak Air hayırlı olsun. Logo da Terlik olur.
  • Personel ne olacak? THY'daki Yunanlı pilotlar TK'da mı Anadolujet'te mi kalacaklar? Hangisi "Flag Carrier" olacak? Hangisi "member of star alliance" bayrağını taşıyacak? Kabin ekibinin sözleşmeleri 1250 TL'den mi yenilenecek? Niçin TÜRKER kodu yerine tüm uçuşlar TÜRKİŞ oluyor? Türkiş üç üç dört diye çağrı ismi olur mu? Altı kaval üstü şişhane? ÇOK MU MÜNAFIĞIZ YAHU?
  • zaten belliydi şeytanın tepesindeki birinin damadına satacaklar akape den bu zaten kurulurken belliydi ülkeyi paylaştılar peşkeş çektiler daha çok şey görücez seçime kadar ama ondan sonra işler değişecek satın satın
  • Anadolu jet' in tüm giderlerini (catering, teknik, handling) THY karşılıyor. Şirket yapıp satınca da karşılayacaklarsa veya 1 TL gibi komik bir fiyata yapacaklarsa tabiiki süper fırsat. Ama kendi yağıyla kavrulacaksa kimse almaz, THY şimdiye kadar iç hatta kar edemedi, Anadolu jet' in hiç şansı yok. Hele ki bu rekabet ortamında ben en fazla 1 yıl ömür biçerim.
  • geçbile kalındı, THY yönetim kurulunu tebrik ederim.
  • Önce satışı yap sonraki yıl zarara sok ve bu şirkette iş yok deyip esas satmak istediğine ölü eşek fiyatına ver. Babalar gibi satarım, diyen de gitti amma arkası duruyor. Sonra da, aman canım "filocuk" dersiniz.

Türk Hava Yolları, 1 Nisan 2008’de operasyonlara başlattığı alt markası Anadolujet’i şirketleştirmek için harekete geçti.

Ankara merkezli olarak kurulan, ancak daha sonra Sabiha Gökçen çıkışlı operasyonlara da başlayan Anadolujet, 4 uçaklık filosunu 18 aylık süreçte 10’a yükseltmeyi başardı.

Beklentilerin çok üzerinde performans gösteren Anadolujet’in bu başarısı THY yönetimini de harekete geçirdi.

Uzun süredir üzerinde konuşulan Anadolujet’in şirketleştirilmesi hamlesinde ilk somut adım atıldı.

Anadolujet’in yüzde 100’ünün THY’ye ait olacağı bir havayoluna dönüştürülmesi için THY yönetimi karar aldı.

İşte alınan o kararla ilgili THY’nin açıklaması…

Açıklanacak Özel Durum:
 
İlgi: 25/02/2008 Özel Durum Açıklaması

İlgi açıklamamızda "Anadolu Jet" isminin tescil edilerek  cazip ücretlerle THY'nin Ankara merkezli iç hat uçuşlarında hizmet vereceği bildirilmiş idi.  Bu defa  Ortaklığımız Yönetim Kurulu'nca  Anadolu Jet'in %100'ü Ortaklığımıza ait ayrı bir  havayolu şirketi kurulması suretiyle faaliyetlerine devam etmesine karar verilmiştir.  

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: VIII, No:54 sayılı Tebliğinde yeralan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını; bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.

©AirportHaber Özel

THY ANADOLUJET'İ SATACAK MI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (39)

Misafir ~ 14 yıl önce
herkes thy ye girmeye çalışırken thy personeli kalkıpta başka şirketin bünyesine mi geçecek? yok artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hic kımse thy kımlıgını bırakıp da ajette ucmaz yonetıcılere duyrulur!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
anadolujet'in ozel bir sirkete donusmesi sureci nihayet basladi. anadolujet'in ilk kuruldugu gunden bu yana suregelen dedikodularin kismen dogrulanmasi anlamina gelen bu karar, anadolujet'e ozel anlam ve gelecek atfeden tum iyiniyetli safdillere hayirli olsun. sanirim anadolujet bir marka olarak yaratildi, ve simdi devlet eliyle yaratilan bu marka, tum ucus haklariyla birlikte, birilerinin nemalanmasi icin satilacak: ustelik kime satilacagi konusu coktan ayyuka cikmis iken. buna iktidar eliyle sermaye aktarimi da denilebilir. bakalim bu gelisme bizi daha nerelere surujkeyecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY Yönetimi alt şirketlerde yönetim kurulu başkanı ve üyesi oluyor. Oralardan ne kadar maaş aldıklarının bir Allah bir de kendileri biliyor, nerede şeffaflık. Bunlar kendilerine yeni koltuklar açmak ve yeni maaşlar almak için mi yeni şirket kuruyorlar acaba? Yoksa başbakana yakın birilerine hediye etmek için mi henüz belli değil. Yakında göreceğiz, yakında görülecek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Albayrak Air hayırlı olsun. Logo da Terlik olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Personel ne olacak? THY'daki Yunanlı pilotlar TK'da mı Anadolujet'te mi kalacaklar? Hangisi "Flag Carrier" olacak? Hangisi "member of star alliance" bayrağını taşıyacak? Kabin ekibinin sözleşmeleri 1250 TL'den mi yenilenecek? Niçin TÜRKER kodu yerine tüm uçuşlar TÜRKİŞ oluyor? Türkiş üç üç dört diye çağrı ismi olur mu? Altı kaval üstü şişhane? ÇOK MU MÜNAFIĞIZ YAHU?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
zaten belliydi şeytanın tepesindeki birinin damadına satacaklar akape den bu zaten kurulurken belliydi ülkeyi paylaştılar peşkeş çektiler daha çok şey görücez seçime kadar ama ondan sonra işler değişecek satın satın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Anadolu jet' in tüm giderlerini (catering, teknik, handling) THY karşılıyor. Şirket yapıp satınca da karşılayacaklarsa veya 1 TL gibi komik bir fiyata yapacaklarsa tabiiki süper fırsat. Ama kendi yağıyla kavrulacaksa kimse almaz, THY şimdiye kadar iç hatta kar edemedi, Anadolu jet' in hiç şansı yok. Hele ki bu rekabet ortamında ben en fazla 1 yıl ömür biçerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
geçbile kalındı, THY yönetim kurulunu tebrik ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Önce satışı yap sonraki yıl zarara sok ve bu şirkette iş yok deyip esas satmak istediğine ölü eşek fiyatına ver. Babalar gibi satarım, diyen de gitti amma arkası duruyor. Sonra da, aman canım "filocuk" dersiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000