03 Ocak 2013, Perşembe 16:22:25

"THY ALANYA'YI PAS GEÇMEMELİ"

ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan, sponsoru olduğu halde Galatasaray Futbol Takımı’nın Gazipaşa Havalimanı’na indirmeyen THY’yi eleştirdi. Aydoğan, dünyanın en büyük ve başarılı hava şirketi olduğunu iddia eden THY’nin savaşan Libya ve Irak’tan bile yolcu getirdiğine atıfta bulunarak, “Pegasus Hava Yolları’na ait uçakların indiği Gazipaşa Havalimanı’na THY’nin inmemesini manidardır” dedi.
  • Arkadaş anladığım kadarıyla havacılıktan anlamıyor Ne gazipaşaymış ya Biri oraya meydan yapmış diğerleride inermiş Ya lütfen ya ilim ve fen den uzak para babaları orada biruçak düşerse ne olur hiç düşündünüzmü Kiralayın otobüslerinizi AYT den alanya ya hizmetinizi yapın nedirbu ya Üç kuruş için bir insan hayatını riske atmayın of ya offf
  • Bu havaalani riskli
  • Ne Gazipaşa'ymış arkadaş... Her gün "Şu havayolu Gazipaşa'ya uçuyor... Uçacak... Vallahi uçacak..." haberlerinden bıkkınlık geldi... Neden buraya sefer yaptırtmak için bu kadar empoze ediliyor anlamış değilim... Havayolları kendi değerlendir, gelir gelmez... Kasmayın bu kadar...
  • tehlikeli meydan orası, gözünü para hırsı bürümeyen şirket yakınından gecmez oranın.
  • ucagi kiralarsin, plan yaparsin soylersin havayoluna degerlendirir indirir bu kadar basit. GS saatli kiralamak istememistir, ee THY gidip orda ucus planinda olmadan geri bosmu donecek.ticari konular bunlar. thy nin inme yasagi var ne demek? alana havayolunun inis izni olur. slotu yoktur demek istiyor sanirim.
  • Asıl manidar olan thy nin inemeyecegini deklere ettiği yere pegasus havayollarının nasıl indiğidir.allah korusun
  • Öncelikle sakin olmak lazım. Gazipaşa öyle otobüsle giderken aklınıza esince durup mola verebileceğiniz bir dinlenme tesisi değil. Bu günlere gelebilmek için kaç sefer simülasyon eğitimi lazım. Önüne gelen inip kalkamaz. Zamanı gelince THY de mutlaka potansiyeli görecektir. Özellikle Atatürk havalimanı aktarmalı yolcuların daha fazla olması sebebiyle THY'nin daha yüksek dolulukla uçabileceğini düşünüyorum. Ama herşeyin bir zamanı var. Kimse zararına uçmak istemez. Pegasus biraz uçsun THY'de başlar. Sabır, sabır...
  • 4 tane 737-700 var, 50 küsür 737-800. Neyin kafası bu? 100 tane varmış.
  • alanya nın potansıyel her kes tarafından bılınmektedır. hava lımanı da hergecen gunde daha da hareketlenecektır. ancak bu hareketlenmeye paralel olarak pıstın apronun vede termınalın buyutulmesı gerekmektedır. esas ugraş bu konuda verılmelı vede yaz sezonuna kadar genışletılme calışmaları tamamlanmalıdır. alanyalı yetkılıler olarak sızler bu calışmaları başlatın yolcu sayısı da ucak trafıgı artışıda saglanacaktır. vede THY da er gec gazı paşaya sefer duzenleyecektır..
  • THY'nin yaptığı tamamen utanılacak bir hadisedir. THY halkın, simülasyon merkezi halkın, Gazipaşa havalimanı halkın. Daha ne demek lazım bilmiyorum. Bütün bunlardan sonra Antalya havalimanının bir takım sebeplerden dolayı kollandığı bilgisine inanmamak mümkün değil ateş olmayan yerden duman çıkmaz.

Sponsoru olduğu GS’ın devre arası kampını yapacağı Alanya’ya uçuş  bulunmayan THY’nin, dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanına uçuş gerçekleştirirken Alanya’yı pas geçmesini eleştiren Kerim Aydoğan “Yıllık bir milyar doları aşkın turizm geliri ile ülkemiz turizm gelirlerinin yaklaşık  yüzde 7’lik  kısmını tek başına karşılayan Alanya’nın uluslararası uçuşa açılmasını ve THY’nin de Alanya seferlerine başlamasını bekliyoruz” dedi.


Spor Toto Süper Lig’de ilk yarıyı lider tamamlayan ve devre arası hazırlıkları için Alanya’ya kamp yapmaya gitmeye hazırlanan Galatasaray’ın  uçuş sponsoru olan THY, Alanya Gazipaşa Havalimanı’na inme yasağı olduğunu  ve bu nedenle de Gazipaşa hava limanına iniş yapamayacağını belirtti.  Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Alanya Sanayi ve Ticaret Odası (ALTSO) Başkanı Kerim Aydoğan,  “Pegasus, Corendon ve Transavia, SAS, Boeing 737-800 tipi uçaklarla rahatlıkla Gazipaşa Havalimanı’na iniyorsa, THY Gazipaşa Havalimanı’nı pas geçmemeli” dedi.

Kerim Aydoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanına uçuş gerçekleştiren Türkiye’nin en büyük havayolu şirketi THY, Gazipaşa Havalimanı’na ilk uçan havayolu şirket olmalıydı. Diğer havayolu şirketleri Boeing 737-800 ile iniş yaparken, bu uçakların daha küçüğü olan Boeing 737-700’lerden 100’e yakınına sahip olan  THY’nin Alanya’ya uçuş yapmamasını anlamakta zorlanıyoruz.  Bizim beklentimiz, Gazipaşa Havalimanı’na ilk uçuşu başlatmayan THY’nin, sponsor olduğu takımı kamp yapacağı Alanya’ya getirmesidir.”

Galatasaray futbol takımının 3-7 Ocak tarihleri arasında kamp hazırlıklarını Alanya Gold City Turizm Kompleksi’nde sürdüreceğini söyleyen Kerim Aydoğan, THY’nin en kısa sürede pilotlarına simülasyon eğitimi vererek,  Alanya uçuşunu gerçekleştirmesin beklediklerini belirtti. Kerim Aydoğan; “Pilotlar simülasyon eğitimi almadığı için bu havalimanına iniş yapamazlar elbette.  Ancak THY Simülasyon Eğitim Merkezi, sadece Türkiye’nin değil Avrupa’nın sayılı eğitim merkezlerinden birisidir" şeklinde konuştu.

Uluslararası uçak trafiğine açılmalı
Alanya’da turizm sezonunu 12 aya yaymak için çalışmalar yürüttüklerini belirten Kerim Aydoğan, Gazipaşa Havalimanı’nın tam kapasite ile uluslararası uçak trafiğine açılmasının bu yöndeki çalışmalarına katkı sağlayacağını belirtti. Aydoğan, havalimanı ile ilgili şu bilgileri verdi: “Yapımı 1999 yılında tamamlanan ve mevcut altyapısı ile yıllık 500 bin yolcu kapasiteli 2 bin 144 metrekare terminal alanına sahip Gazipaşa Havalimanı, sürekli gelişen bölgenin en stratejik tesislerinden biridir. Gerekli yatırımlar yapıldığı taktirde Alanya hak ettiği ekonomik kalkınma hamlesini başlatacaktır. THY de Alanya uçuşlarını başlatarak bu sürece destek vermelidir. Tarihin ilk çağlarından buyana çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan ilçemiz ülkemizin turizmle ilk tanışan yörelerinden birisi olup, bu gün 650 tesiste toplam 150 bine yakın belediye ve bakanlık belgeli yatağı ile ülkemizin İstanbul’dan sonra en fazla turistik yatağa sahip merkezi durumundadır. Yıllık 3 Milyonu aşkın yabancı turisti ağırlayan Alanya ve çevresi, bir milyar doları aşkın turizm geliri ile ülkemiz turizm gelirlerinin yaklaşık  % 7’lik bir kısmını tek başına karşılamaktadır.”


Havalimanı kendi potansiyelini yaratacaktırUluslararası ölçekte hizmet verilmesi halinde Gazipaşa havalimanının, kendi potansiyelini kısa sürede yaratabileceğini söyleyen Kerim Aydoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Halen Alanya Doğusu, Gazipaşa, Anamur ve Bozyazı ilçelerinin yer aldığı yaklaşık 250 kilometrelik sahil boyunca geniş bir arazi üzerinde toplam 150 bini bulan bir yerleşik nüfus yaşamaktadır. Yörenin sahip olduğu doğal güzellikleri, uzun deniz mevsimi, tarihi özellikleri ile önemli bir potansiyeli bulunmakla birlikte ulaşım güçlükleri nedeni ile bu potansiyel harekete geçirilememiştir. Yaşanacak bu gelişmelerle bölgede oluşacak potansiyel en fazla beş yıl içinde 100 bin kişiye doğrudan; 500 bin kişiye de dolaylı istihdam sağlayacak, ülke ekonomisine de yıllık 2,5-3 milyar dolarlık ek bir girdi sağlayabilecektir.”

Tarımın gelişmesini hızlandırır
Havalimanın, sahip olduğu iklim ve mikro klima özellikleri sayesinde sadece bu bölgede yetişebilen çok sayıda özgün ve tropikal tarım ürünlerinin değerlendirilmesinde, bu ürünlerin uluslararası piyasalara açılmasında da önemi bir katkı sağlayacağını belirten Aydoğan, “Yine açılacak havalimanı ağırlığı Alanya Doğusunda olan 30 bini bulan yerleşik yabancıların ihtiyaç duyduğu yolcu trafiğini de sağlayarak, yörede halen devam etmekte olan bu konudaki yatırımlarında önünü açabilecektir” dedi. 

"THY ALANYA'YI PAS GEÇMEMELİ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

3 Kuruş için ~ 11 yıl önce
Arkadaş anladığım kadarıyla havacılıktan anlamıyor Ne gazipaşaymış ya Biri oraya meydan yapmış diğerleride inermiş Ya lütfen ya ilim ve fen den uzak para babaları orada biruçak düşerse ne olur hiç düşündünüzmü Kiralayın otobüslerinizi AYT den alanya ya hizmetinizi yapın nedirbu ya Üç kuruş için bir insan hayatını riske atmayın of ya offf

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aklın ermez! ~ 11 yıl önce
o havaalanı 737-800 tipi uçakların kolaylıkla kalkıp ineceği bir yer,biz gelsin 747 777 insin demiyoruz 1-2 senedir de bazı şirketlerin 737 tipi uçakları rahatlıkla inip kalkıyor dünyada böyle yüzlerce havaalanı var.havacılıktan anlmadığın çok belli her havaalanı ayt gibi olcak diye birşey yok.bu arada ayt-alanya bir buçuk saat turist zaten ülkesinden 2 saate uçuyor zaten hep ayt'ciler engelliyor alanyayı!
Tehlikeeeee ~ 11 yıl önce
Bu havaalani riskli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mr. E ~ 11 yıl önce
Ne Gazipaşa'ymış arkadaş... Her gün "Şu havayolu Gazipaşa'ya uçuyor... Uçacak... Vallahi uçacak..." haberlerinden bıkkınlık geldi... Neden buraya sefer yaptırtmak için bu kadar empoze ediliyor anlamış değilim... Havayolları kendi değerlendir, gelir gelmez... Kasmayın bu kadar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
safety ~ 11 yıl önce
tehlikeli meydan orası, gözünü para hırsı bürümeyen şirket yakınından gecmez oranın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
d ~ 11 yıl önce
ucagi kiralarsin, plan yaparsin soylersin havayoluna degerlendirir indirir bu kadar basit. GS saatli kiralamak istememistir, ee THY gidip orda ucus planinda olmadan geri bosmu donecek.ticari konular bunlar. thy nin inme yasagi var ne demek? alana havayolunun inis izni olur. slotu yoktur demek istiyor sanirim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
d? ~ 11 yıl önce
Haberi okumadin dogru durust galiba? Gazipasa'ya simulasyon egitiminden gecmeyen ve ardindan SHGM'den ucus permisi almayan sirket ucamaz. Bunlari uygulamayanlara Gazipasa YASAK...
Pilot ~ 11 yıl önce
Asıl manidar olan thy nin inemeyecegini deklere ettiği yere pegasus havayollarının nasıl indiğidir.allah korusun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kemal ~ 11 yıl önce
Öncelikle sakin olmak lazım. Gazipaşa öyle otobüsle giderken aklınıza esince durup mola verebileceğiniz bir dinlenme tesisi değil. Bu günlere gelebilmek için kaç sefer simülasyon eğitimi lazım. Önüne gelen inip kalkamaz. Zamanı gelince THY de mutlaka potansiyeli görecektir. Özellikle Atatürk havalimanı aktarmalı yolcuların daha fazla olması sebebiyle THY'nin daha yüksek dolulukla uçabileceğini düşünüyorum. Ama herşeyin bir zamanı var. Kimse zararına uçmak istemez. Pegasus biraz uçsun THY'de başlar. Sabır, sabır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
4>100 ~ 11 yıl önce
4 tane 737-700 var, 50 küsür 737-800. Neyin kafası bu? 100 tane varmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737-700 ~ 11 yıl önce
İnternet sayfasında 14 tane yazıyor. Zaten 737-700'lerin çoğu AnadoluJET'te uçuyor.
erdınc durmazer ~ 11 yıl önce
alanya nın potansıyel her kes tarafından bılınmektedır. hava lımanı da hergecen gunde daha da hareketlenecektır. ancak bu hareketlenmeye paralel olarak pıstın apronun vede termınalın buyutulmesı gerekmektedır. esas ugraş bu konuda verılmelı vede yaz sezonuna kadar genışletılme calışmaları tamamlanmalıdır. alanyalı yetkılıler olarak sızler bu calışmaları başlatın yolcu sayısı da ucak trafıgı artışıda saglanacaktır. vede THY da er gec gazı paşaya sefer duzenleyecektır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haluk dinç ~ 11 yıl önce
THY'nin yaptığı tamamen utanılacak bir hadisedir. THY halkın, simülasyon merkezi halkın, Gazipaşa havalimanı halkın. Daha ne demek lazım bilmiyorum. Bütün bunlardan sonra Antalya havalimanının bir takım sebeplerden dolayı kollandığı bilgisine inanmamak mümkün değil ateş olmayan yerden duman çıkmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000