05 Haziran 2008, Perşembe 16:39:45

THY, Airshow'a sponsor oldu

Avrupa - Ortadoğu rotasında bölgesinin en büyük sivil havacılık fuarı olmak isteyen Ankara Airshow’un Ana Sponsorluğunu Türk Hava Yolları üstlendi.
  • İşte havacılığın beklediği fuar

Bayrak taşıyıcı konumundaki Türk Hava Yolları’nın Airshow’a katılımı bölgedeki diğer havayolu şirketlerini de harekete geçirirken, üretici ve tedarikçilerin yeni rotası da Ankara olarak değişti.

CNR Expo Fuarcılık tarafından 9-12 Ekim 2008 tarihlerinde başkent Ankara’da Etimesgut Havaalanında yapılacak 2. Sivil Havacılık Fuarı Airshow’a, Türk Hava Yolları’ndan tam destek kararı çıktı. Ankara Airshow, THY’nin bölgesel havacılığın gelişimini hızlandırmak amacıyla kurduğu AnadoluJet’in Ankara merkezli uçuşlara başlamasının ardından bu markayı güçlendirmek ve önümüzdeki 3 yıllık süreçte bölgesel havacılığa yapacağı yatırımlar için nabız yoklama çalışmaları için basamak olacak.

Bölgesel pazara girmek için THY’nin atacağı adımları yakından takip eden Bombardier, Embraer, ATR, Mitsubishi, Sukhoi gibi firmalar da Airshow’un yakın takibine alındı. Türk sivil havacılığının gelişim atağına kalkması yabancı yatırımcıların gözünü Türkiye’ye çevirirken, havacılık otoritelerinin merkezi konumundaki Ankara’da gerçekleşecek Airshow fuarının önemini de bir kat daha artırıyor. Orta gövdeli ticari uçaklar ve iş jetleri başta olmak üzere son dönemde gelişen hava taksi kuruluşlarını ve helikopter pazarını bir araya getirecek Airshow, havacılık endüstrisi ve hizmetlerini bir bütün olarak profesyonellere tanıtmayı amaçlıyor.

50 milyon yolcu trafiğine ulaşan ve %30 büyüme kaydeden Türk sivil havacılığının, 19 havayolu şirketi bünyesinde barındırdığı 232 büyük gövdeli, 3 eğitim, 24 kargo aracından oluşan toplam 256 hava aracı kapasitesi yabancı yatırımcıların iştahını daha da kabartıyor. Özellikle önümüzdeki 3 yıllık dönemde yapılacak hava aracı, havalimanı, MRO ve havalimanı kontrol sistemleri gibi pahalı yatırımlar Ankara Airshow’da karar vericiler arasında başlayacak bir görüşme sürecinin de ilk adımları olacak.

Yapılan yatırımlar ve hava taşımacılığındaki inanılmaz artış yabancı havayolu şirketlerinin dikkatini Türkiye yöneltti ve Germanwings, Condor, Easyjet, My Air gibi havayolu şirketleri pazara dahil oldu. Bu şirketleri Sky Europe, Wizz Air ve Hapag Lloyd gibi havayolu firmalarının takip etmesi beklenirken Türkiye’deki yatırımların da 10 Milyar doları bulacağı tahmin ediliyor. Airshow yatırım kararlarına aracılık etmek ve tarafları buluşturmak amacıyla tanıtımlarını dünya genelinde Aviation Week, Aviation Business, Professional Pilot, EBACE, NBAA, DUBAI Show News ve Guidelar dahilinde sürdürüyor. Fuara ABD, İngiltere, Rusya, Ukrayna, Çin, Japonya ile Ortadoğu, Arap Yarımadası, BAE, Kuzey Afrika ve AB ülkelerinden katılımcı ve alım gruplarının getirilmesi planlanıyor.

Türkkuşu Tesisleri Etimesgut Havaalanı’nda gerçekleşecek Airshow, Türk Hava Kurumu dışında sivil havacılığın gelişimi için çabalayan sivil toplum kuruluşları ve akademik çevrelerce de destekleniyor. Türkiye Havayolu Pilotları Vakfı, UTED - Uçak Teknisyenleri Derneği, TALTA - Türk Hava Yolları Teknisyenler Derneği, TALPA - Türkiye Havayolları Pilotları Derneği organizasyona destek veren STK’lar. Havacılık ve uzay teknolojileri konularında eğitim veren, Ar-Ge çalışmaları yapan ve sektöre uzman yetiştiren üniversiteler de ilgili bölümleriyle Airshow’a destek veriyor. ODTÜ Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü, İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi ile Anadolu, Erciyes ve Kocaeli Üniversitelerinin Sivil Havacılık Yüksekokulları fuarda hem tanıtım yapıp hem de etkinlikler düzenleyerek ilgililere bilgi akışı sağlayacaklar.

Tam zamanlı olarak Airshow’a ayrılan Etimesgut Havaalanı, Airshow ile birlikte dünyaca ünlü akrobasi pilot ve takımlarının gösterilerine de evsahipliği yapacak. Geçen fuarda Acromach Sky Dancers’i ağırlayan Airshow’a bu yıl 4 takım katılacak.

Airshow fuarının genel katılım gruplarını bölgesel havacılık, MRO, hava trafik kontrol, havalimanı ekipman ve hizmetleri ile havacılık yazılımları oluşturuyor. Bununla birlikte sivil havacılık bünyesinde bulunan tüm hava ve yer hizmetleri ile uçuş okulları, finans, danışmanlık, model uçak, sportif havacılık gibi başlıklar da Airshow’da yer alıyor.

Ulaştırma Bakanlığı düzeyinde yerli/yabancı heyetler, yurtiçi ve yurt dışından temsilciler, sivil havacılık uzmanları, KOBİ’ler, uluslararası satınalmacılar, askeri ve kamu kurumları ile birlik ve sendikalar da fuarın ziyaretçi profilini oluşturuyor.

THY, Airshow'a sponsor oldu

Yorumlar

havacı ~ 16 yıl önce
İşte havacılığın beklediği fuar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000