13 Kasım 2008, Perşembe 18:58:23

THY AirportHaber'i yalanladı. İşte gerçeğin belgesi

AirportHaber'de bugün yayınlanan "THY Teknik A.Ş'de Skandal" haberi şirket tarafından yalanlandı. Ancak AirportHaber yöneticiler arasında yaşanan mail görüşmesini yayınlama kararı aldı. İşte THY'nin açıklaması ve AirportHaber'in belgesi.
  • lütfen sap ile samanı birbirine karıştırmayalım. THY teknikte bakım kartları bilgisayar sisteminden ertelenir ve overdue olan bir kartın ertelemesine sistem kesinlikle müsade etmez. bir kartın sistemde bir due date'i vardır bir de extended due date vardır. due date, THy nin belirlemiş olduğu gerçek due date'ten daha önce bir zamandır ve hiç bir zaman bu zamanın geçilmesi istenmez. ertelenmek istenirse de sistem uyarır. Bakım planlamadaki arkadaşımızın overdue tabiri gerçek overdue zamanı değildir. yanlış bir ifade kullandığı için burada polemiğe sebep olmuştur. yani bu kartlar kesinlikle sürelerini aşmamışlardır.
  • Başlığınıza anlam veremedim doğrusu.THY nin açıklamasında yalan haber yazmışsınız diye bir itham yok ki...sadece böyle bir haberi yayaınlamadan önce işin iç yüzünü bize sorsaydınız daha iyi olurdu denmiş.Airporthaber havacılığa hizmet için mi yoksa iddialı başlıklarla şirketlere duyulan güveni yıpratmak için mi var olduğuna karar verse iyi olacak.Türk basını kadar ülkesine ait bir değeri rezil etmekten hoşlanan bir basın dünyanın başka neresinde var acaba?Şimdi siz bunu yayınlamazsınız ama neyse en azından siz okuyun.
  • Bu mailler doğruysa heber nasıl yanlış oluyor ya.. Bu ne bicim cevap böyle...
  • Thy'den emekli yürümekte zorlanan teknisyenleri istihdam ederek işi gençlere yaptırıp onların mührünü kullananmı dersin AD atlamayı sıradan sayanmı dersin, istemediğiniz kadar uygunsuzluk yapan şirketler hakkında ayuka çıkmış söylentilerin kimse üstüne gitmezken varsa yoksa THY. İçindeki ayrı vuruyor, dışardaki ayrı. vay garibim sahipsiz THY. Herkes bliyor başka bir firmanın üstüne bu kadar gitseler hukuki kovuşturmalardan başını alamaz asılsız iddiada bulunanlar. THY ise habire cevap yetiştirmekle meşgul, nereye kadar?
  • İstersen bende sana AtlasJet'in bakımlarini nasil ertelediğini anlatabilirim, ispatlayabilirim... Hiçbir özel şirket erteleyemiyormuş, galiba hangar tozunu yutmadin sen hiç ve THY kart erteleme prosedurunu bilmiyorsun galiba, her onune geleni imzaliyor olabilir başkan ama onune her kart gitmez onun. Bunlarida anlatiriz istersen burada.
  • Ya sevgili Teknik A.Ş burda alenen bir hata var.Canan hanım diyorki artık bu kartları(bakımda yapılacakları)yapalım ve eski tarihle imzalayalım.Çünkü ona bu kartları yapın ve eski tarihle imzalayın diye talimat verilmiş olduğu belli.Kendisi o mesajda yapılması gerekeni emir şeklinde verebilecek mevkide olmadığını unutmayalım lütfen. İlgili blümün başındaki Atıl Vardar da ilk bakımda yapalım demesi,illegal sekilde ertelenen bakımın yapılmasını fakat tarihinin eski tarih olarak atılmasını onaylıyor.Yni HGM yi kandırmaya gitmişler ve tabiki kandırmışlar.Burada THY ve Teknik A.Ş yi tebrik etmek gerekiyor:)daha eski olanA-320 uçaındaki AD atlamasıda eski tarihli yapılmaya kalkılmış fakat şirket bu işi eline ayağına dolaştırmıştır. Uçuş emniyeti ve güvenliği imiş ben buna katıla,katıla gülerim ya. SAHTEKARLIK BUNLAR SAHTEKARLIK
  • Değerli airporthaber okurları,belki kaba bir tabir olacak ama,KABAK GİBİ açık bir usulsuzluk var.''GEÇMİŞ TARİHE KAPATILACAK''ibaresi ne demek? Bir eylemin yapılmayan bir tarihte yapılmış gibi gösterilmesi demek,bundan büyük bir usulsuzluk olur mu?Bundan büyük gaf,yalan,üçkağıt olur mu?. Ayrıca THY'yi bu usulsuzluğu resmen kabul etmesinden dolayı gülerek kutluyorum.SHGM evet Sayın hükümetin izni olursa uygun bir ceza lütfen...5 Trilyon iyi gibi...Hükümete ve THY ye dokunmaz...
  • tabi ki şirketler bu tür haberler sayesinde kendilerini çeki düzen verecek ve kontrolü sağlayacaktır ama ben de bir aviyonik mühendisi olarak büyütülecek birşey göremiyorum. THY de zaten bunu güzel bir dille belirtilmiş. Airport Haber, haberciliğin yanında "havacı" kimliğine de korumalıdır. Bu çok genel bir hatadır yalnızca teknisyen arkadaşın kullandığı tabir yanlış
  • ozel sektorde yillarini harcamis bir muhendis olrak rahtlikla ssunu iddia ederim ...benzeri hatayi yapip da ayni sekilde kapatmamis sirket varmi saniyorsunuz turkiyede??? butun sirketler bu tur hatalar yapti ve once kagit uzerinde kapattilar ve ilk firsatta da duzelttiler..eger makul zaman icinde kartlarin geregini de yapmisslarsa amenna ama unutmayin hokuspokus sirketlerde ve uzantisi kargo sirketlerinde kartlari bile doldurmaya zahmet etmediler shgm denetlemesi gelene kadar...lutfen THY ye karsi bu kadar gaddar olmayalim...
  • Ey SHGM yetkilileri yada üst düzey Teknik A.Ş yöneticileri; uçak adı, bakım numarası, eski tarihli (19 Temmuz)kapatılması istenen yağlama kartları, bilgileri verilmiş. A195 bakımına ait olan yağlama kartlarının tamamına bir göz atın bakalım, gerçek ortaya çıkacaktır. Tabiki zamanında yapılmış gibi çıkacaktır, yerseniz. Atıl efendinin planlandığında yapılsındaki kastı; ikinci tarih olan 19Temmuz tarihidir ki bence bu usülsüzlüğün mimarlarındandır.

Sayın Ali Kıdık,

Airporthaber

 

“THY Teknik A.Ş.’de Skandal” başlığı ile 13/11/2008 tarihinde internet haber sitenizde yayınlanan haber tamamı ile gerçek dışıdır.

 

Söz konusu haberinize konu edilen TC-JDT tescilli uçağın ertelendiği belirtilen A195 bakımı onaylanmış bakım planına göre Aralık 2009 tarihinde yapılacaktır.

 

Şirketimiz tarafından bakım hususunda her zaman gösterilen hassasiyetin ve titizliğin bir gereği olarak ilgili uçağın tüm bakım kayıtları ve bakım kartları üzerinde detaylı inceleme yapılmış ve neticesinde hiç bir uygunsuzluğa rastlanmamıştır.

 

Haberiniz sonrasında yapılan incelemede, Hat Bakım Koodinasyon Şefi Atıl Vardar ve Teknisyenimiz Canan Özkan arasındaki tüm yazışmalar kendilerinden temin edilmiştir. İnceleme neticesinde, haberinize konu olan e-postanın 18/07/2007 tarihinde, bir başka anlatımla 1,5 sene önce, Teknisyenimiz Canan Özkan’ın hesabından Hat Bakım Koodinasyon Şefi Atıl Vardar’a gönderilen yazışma olabileceği değerlendirilmiştir. Haberinizde de belirtildiği gibi sorumlu pozisyonunda olan Hat Bakım Koordinasyon Şefi Atıl Vardar’ın “Arkadaşlar, uçakları planladığımızda mutlaka yapalım” yönündeki açık talimatını içeren mesajı ve buna uygun gerçekleştirilmiş bakım kayıtları bulunmaktadır. Hal böyle iken, Şirket politikası olarak bir uygunsuzluğun meşrulaştırılması gibi bir ithamı kabul etmemiz mümkün değildir.

 

Haberinize konu e-posta mesajını yazan Teknisyenimiz Canan Özkan, söz konusu bakım işleminin tam detayına hakim olmadan gönderdiği ve Şirketimiz uygulamaları ile hiç bir şekilde bağdaşmayan ifadeleri hususunda ayrıca uyarılmıştır.

 

Sektörünin ilk ve en büyüğü konumunda olan, 3000 civarında çalışanın istihdam edildiği Şirketimize ilişkin bir haberin, sadece tek bir çalışan tarafından yapılan ve içeriğindeki bilgi de hiçbir şekilde Şirketimiz uygulamasını yansıtmayan bir e-posta yazışması esas alınarak ve Şirketimizden konu hakkında bilgi talep edilmeden yapılmış olması tarafımızca üzüntüyle karşılanmıştır.

 

Açıklamamızın sitenizde yayınlanmasını rica ederiz.

 

 

Saygılarımızla,

 

 

THY Teknik A.Ş.

Basın-Reklam ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

                                                                          İŞTE O BELGE

THY

THY AirportHaber'i yalanladı. İşte gerçeğin belgesi

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

tt ~ 15 yıl önce
lütfen sap ile samanı birbirine karıştırmayalım. THY teknikte bakım kartları bilgisayar sisteminden ertelenir ve overdue olan bir kartın ertelemesine sistem kesinlikle müsade etmez. bir kartın sistemde bir due date'i vardır bir de extended due date vardır. due date, THy nin belirlemiş olduğu gerçek due date'ten daha önce bir zamandır ve hiç bir zaman bu zamanın geçilmesi istenmez. ertelenmek istenirse de sistem uyarır. Bakım planlamadaki arkadaşımızın overdue tabiri gerçek overdue zamanı değildir. yanlış bir ifade kullandığı için burada polemiğe sebep olmuştur. yani bu kartlar kesinlikle sürelerini aşmamışlardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Theater ~ 15 yıl önce
Başlığınıza anlam veremedim doğrusu.THY nin açıklamasında yalan haber yazmışsınız diye bir itham yok ki...sadece böyle bir haberi yayaınlamadan önce işin iç yüzünü bize sorsaydınız daha iyi olurdu denmiş.Airporthaber havacılığa hizmet için mi yoksa iddialı başlıklarla şirketlere duyulan güveni yıpratmak için mi var olduğuna karar verse iyi olacak.Türk basını kadar ülkesine ait bir değeri rezil etmekten hoşlanan bir basın dünyanın başka neresinde var acaba?Şimdi siz bunu yayınlamazsınız ama neyse en azından siz okuyun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tahsin ~ 15 yıl önce
Bu mailler doğruysa heber nasıl yanlış oluyor ya.. Bu ne bicim cevap böyle...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
Thy'den emekli yürümekte zorlanan teknisyenleri istihdam ederek işi gençlere yaptırıp onların mührünü kullananmı dersin AD atlamayı sıradan sayanmı dersin, istemediğiniz kadar uygunsuzluk yapan şirketler hakkında ayuka çıkmış söylentilerin kimse üstüne gitmezken varsa yoksa THY. İçindeki ayrı vuruyor, dışardaki ayrı. vay garibim sahipsiz THY. Herkes bliyor başka bir firmanın üstüne bu kadar gitseler hukuki kovuşturmalardan başını alamaz asılsız iddiada bulunanlar. THY ise habire cevap yetiştirmekle meşgul, nereye kadar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GIV ~ 15 yıl önce
İstersen bende sana AtlasJet'in bakımlarini nasil ertelediğini anlatabilirim, ispatlayabilirim... Hiçbir özel şirket erteleyemiyormuş, galiba hangar tozunu yutmadin sen hiç ve THY kart erteleme prosedurunu bilmiyorsun galiba, her onune geleni imzaliyor olabilir başkan ama onune her kart gitmez onun. Bunlarida anlatiriz istersen burada.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tech1 ~ 15 yıl önce
Ya sevgili Teknik A.Ş burda alenen bir hata var.Canan hanım diyorki artık bu kartları(bakımda yapılacakları)yapalım ve eski tarihle imzalayalım.Çünkü ona bu kartları yapın ve eski tarihle imzalayın diye talimat verilmiş olduğu belli.Kendisi o mesajda yapılması gerekeni emir şeklinde verebilecek mevkide olmadığını unutmayalım lütfen. İlgili blümün başındaki Atıl Vardar da ilk bakımda yapalım demesi,illegal sekilde ertelenen bakımın yapılmasını fakat tarihinin eski tarih olarak atılmasını onaylıyor.Yni HGM yi kandırmaya gitmişler ve tabiki kandırmışlar.Burada THY ve Teknik A.Ş yi tebrik etmek gerekiyor:)daha eski olanA-320 uçaındaki AD atlamasıda eski tarihli yapılmaya kalkılmış fakat şirket bu işi eline ayağına dolaştırmıştır. Uçuş emniyeti ve güvenliği imiş ben buna katıla,katıla gülerim ya. SAHTEKARLIK BUNLAR SAHTEKARLIK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Raptor ~ 15 yıl önce
Değerli airporthaber okurları,belki kaba bir tabir olacak ama,KABAK GİBİ açık bir usulsuzluk var.''GEÇMİŞ TARİHE KAPATILACAK''ibaresi ne demek? Bir eylemin yapılmayan bir tarihte yapılmış gibi gösterilmesi demek,bundan büyük bir usulsuzluk olur mu?Bundan büyük gaf,yalan,üçkağıt olur mu?. Ayrıca THY'yi bu usulsuzluğu resmen kabul etmesinden dolayı gülerek kutluyorum.SHGM evet Sayın hükümetin izni olursa uygun bir ceza lütfen...5 Trilyon iyi gibi...Hükümete ve THY ye dokunmaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cagdasefe ~ 15 yıl önce
tabi ki şirketler bu tür haberler sayesinde kendilerini çeki düzen verecek ve kontrolü sağlayacaktır ama ben de bir aviyonik mühendisi olarak büyütülecek birşey göremiyorum. THY de zaten bunu güzel bir dille belirtilmiş. Airport Haber, haberciliğin yanında "havacı" kimliğine de korumalıdır. Bu çok genel bir hatadır yalnızca teknisyen arkadaşın kullandığı tabir yanlış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gercekci ~ 15 yıl önce
ozel sektorde yillarini harcamis bir muhendis olrak rahtlikla ssunu iddia ederim ...benzeri hatayi yapip da ayni sekilde kapatmamis sirket varmi saniyorsunuz turkiyede??? butun sirketler bu tur hatalar yapti ve once kagit uzerinde kapattilar ve ilk firsatta da duzelttiler..eger makul zaman icinde kartlarin geregini de yapmisslarsa amenna ama unutmayin hokuspokus sirketlerde ve uzantisi kargo sirketlerinde kartlari bile doldurmaya zahmet etmediler shgm denetlemesi gelene kadar...lutfen THY ye karsi bu kadar gaddar olmayalim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OTORITE ~ 15 yıl önce
Ey SHGM yetkilileri yada üst düzey Teknik A.Ş yöneticileri; uçak adı, bakım numarası, eski tarihli (19 Temmuz)kapatılması istenen yağlama kartları, bilgileri verilmiş. A195 bakımına ait olan yağlama kartlarının tamamına bir göz atın bakalım, gerçek ortaya çıkacaktır. Tabiki zamanında yapılmış gibi çıkacaktır, yerseniz. Atıl efendinin planlandığında yapılsındaki kastı; ikinci tarih olan 19Temmuz tarihidir ki bence bu usülsüzlüğün mimarlarındandır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000