19 Kasım 2016, Cumartesi 13:27:29

THY Airbus 330 pilotlarına ne teklif etti?

Türk Hava Yolları, 7 adet Airbus 330 tipi uçağı Antalya’da yere indirmesinden sonra bu filoda görev yapan pilotlara, “ İsterseniz ücretsiz izne çıkabilirsiniz” mesajı yolladı.
  • Arkadaslar, thy de calisan yabanci bir pilot arkadasim var ve malesef gerek kabin ekibi gerek pilotlarin ingilzce yetersizliginden. Ve Turkce konusmalarindan yakiniyor. Bir turk olarak utandim antiklarindan. Hayir cok mu yabanci pilot varken ingilzce konusmak. Ulkemizi daha iyi temsil edebiliriz diye dusunuyorum. Tum yabanci pilotlarda ayni fikirdeymis. Turkler saygisiz diyorlar. Yazik..
  • aklı olan ücretsiz izne çıksın yada haklarını alarak işten ayrılsın (eğer şirkette para yoksa buna izin vermezler). Şu anda THY de emekliliği hak eden diğer personelde haklarını alıp ayrılsın,şirketin kötüye gidişinde hak edilen ücretleri almak yıllar sürebilir.
  • 60 yaşından sonra emeklilik iyidir. Torun seversin. bağ bahçe varsa sularsın. Ha, ne dersin? Gel he de bak hayat geçiyor.
  • Ya bırakın bu battık batıyoruz ayaklarını genel müdürlük diğer başkanlıklar herkeziin keyfi yerinde açıktan alım yapan birimleri de biliyoruz konuşturmayın hala birileri birilerini kolluyor vatandaş ahmet de thy girme hayali ile yırtınıyor klişe aynı sektör içinde olan anlar demek istediğimi daha ay olmadı alınan personeller var genel müdürlüğe son 1 2 senede kimler alınmış biraz araştırılsın bakalım tek becerisi cep telefonunda sevgiglisine hızlı sms atma becerisi olan nerden geldiğini anlamadığımız ingilizcenin i si olmayan sekreter memurlar mı dersin uzman yardımcısı gözüyle bakılan 5 senelik çalışan arkadaşların yaptığı tek iş fotokopi çekip ataç takıp zımba vurup dosya arşiv işleri verilmesi mi dersin . Memur olup öğlen paydos'da bahçede fırtçılar gibi 2 dal üst üste yakıp son ziftine kadar çekip küllüğü tutturamayan hanımlarımız mı dersin bırakın ya balık baştan kokar içerisi kurumsallıktan bir haber olmuşken dışarıda 330 kaptanlarına geçici ücretsiz izin denmiş çok görmeyin :)
  • Şirket kanser olmuş genel müdürlükte sadece kart basıp yemek yiyip tümgün pc başında alışveriş sitesi gezen binlerce aşırı yüksek maaşlı müdür şef ve personel var.Şirketin kemoterapi gibi komple bu işe yaramayan personelden kötü hücrelerden temizlenir gibi temizlenmesi ve yeniden canlanması lazım
  • THY iyi yönetilse dönüşü muhteşem olur. Ama, Genel Müdürlük ve dış istasyonlar işten anlamayan, yabancı dili olmayan sözde eğitimli torpillilerle dolu. Bu insanları ve bu kadar yabancı dili olmayan kabin memurunu biz mi işe aldık? Bu yapıyı kırmak artık maalesef mümkün değil. THY için, piyasanın kendi dinamikleri ile düzelmesini beklemenin dışında çok seçenek yok. THY gibi büyük bir şirketi belki işi bilen bir danışman şirket kurtarabilir. Bu şirkette, müdür ve başkanlar başta olmak üzere çalışanların en az %50 sini gönderir. Belki de herkes işten çıkarılır ve mülakatla geri alınır. Kesin olan tek şey ise, herkesi zor günlerin beklediği ...
  • BATMA MATMA YOK. IKTISADI TEDBIRLER VAR. BUNDAN DA, ALINAN MAASA GORE HER KESIM PAYINI ALMALI KI, YUZ AKIYLA HEP BIRLIKTE VARLIGIMIZI VE ISIMIZI SURDURELIM. ELBETTE KI KESIM ORANSAL OLACAGI ICIN, MAASI YUKSEK OLANDAN DAHA FAZLA OLACAKTIR. ANCAK SENDIKAL HAKLAR OLDUGU ICIN SIRKET EGER IKTISADI TEDBIRLERE MUHTACSA BUNU MAHKEME KARARI ILE SABITLEYEBILIR.
  • BATMA MATMA YOK.SADECE YUK PAYLASILACAK, IKTISADI TEDBIRLER UYGULANACAK,BUNDANDA
  • her ne yapılacaksa herkese yapılsın, başkana müdüre, şefe neyse.. yerse..
  • Tüm çalışanlar net gelirlerinin %10 nu kurulacak THY yaşatma vakfına bağışlasın. Vakıfta yöneticilik yapanlarda hiç ücret almasın ve gelirler zarar eden bilançoya bağışlasın. Yada thy sermaye arttırsın, bu maaşından veren çalışanlar ortak yapılsın, kısaca hissesi aynı kalmasını isteyen elini cebine atsın.

Rus uçağının düşürülmesi, terör olayları ve darbe girişimi ile zor bir döneme giren Türk sivil havacılığı, krizi atlatmanın çaresini ararken krizden en çok etkilenen şirketlerin başında Türk Hava Yolları geliyor.

Başta Avrupa olmak üzere birçok noktada yolcu sayısının azalmasına bağlı olarak kapasite daraltan ve bazı uçuşları iptal eden THY, bir kısım uçağı da yere indirmek zorunda kaldı.

30’un üzerinde uçağı seferden çeken şirket, sadece dar gövde değil geniş gövde uçakları da yere indirdi. Yere indirilen uçakların büyük bölümünün Airbus 330 olması sebebiyle bu uçak tipinde pilot fazlası ortaya çıktı.

Büyük bölümü Antalya’da park ettirilen  20’ye yakın Airbus 330 tipi uçak filosunda görevli pilotlara gönderilen mesaj ile, “izinlerinizi kullanabilirsiniz ya da ücretsiz izne çıkabilirsiniz” denildi.

THY pilotlarının Uçuş İşletme Başkanlığı’ndan gelen bu teklife nasıl cevap vereceği merakla bekleniyor.

©AirportHaber

THY Airbus 330 pilotlarına ne teklif etti?

Yorumlar Tüm Yorumlar (444)

Yabanci pilotlar Hk. ~ 7 yıl önce
Arkadaslar, thy de calisan yabanci bir pilot arkadasim var ve malesef gerek kabin ekibi gerek pilotlarin ingilzce yetersizliginden. Ve Turkce konusmalarindan yakiniyor. Bir turk olarak utandim antiklarindan. Hayir cok mu yabanci pilot varken ingilzce konusmak. Ulkemizi daha iyi temsil edebiliriz diye dusunuyorum. Tum yabanci pilotlarda ayni fikirdeymis. Turkler saygisiz diyorlar. Yazik..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aklı olan ~ 7 yıl önce
aklı olan ücretsiz izne çıksın yada haklarını alarak işten ayrılsın (eğer şirkette para yoksa buna izin vermezler). Şu anda THY de emekliliği hak eden diğer personelde haklarını alıp ayrılsın,şirketin kötüye gidişinde hak edilen ücretleri almak yıllar sürebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şişko ~ 7 yıl önce
60 yaşından sonra emeklilik iyidir. Torun seversin. bağ bahçe varsa sularsın. Ha, ne dersin? Gel he de bak hayat geçiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
handan ~ 7 yıl önce
Ya bırakın bu battık batıyoruz ayaklarını genel müdürlük diğer başkanlıklar herkeziin keyfi yerinde açıktan alım yapan birimleri de biliyoruz konuşturmayın hala birileri birilerini kolluyor vatandaş ahmet de thy girme hayali ile yırtınıyor klişe aynı sektör içinde olan anlar demek istediğimi daha ay olmadı alınan personeller var genel müdürlüğe son 1 2 senede kimler alınmış biraz araştırılsın bakalım tek becerisi cep telefonunda sevgiglisine hızlı sms atma becerisi olan nerden geldiğini anlamadığımız ingilizcenin i si olmayan sekreter memurlar mı dersin uzman yardımcısı gözüyle bakılan 5 senelik çalışan arkadaşların yaptığı tek iş fotokopi çekip ataç takıp zımba vurup dosya arşiv işleri verilmesi mi dersin . Memur olup öğlen paydos'da bahçede fırtçılar gibi 2 dal üst üste yakıp son ziftine kadar çekip küllüğü tutturamayan hanımlarımız mı dersin bırakın ya balık baştan kokar içerisi kurumsallıktan bir haber olmuşken dışarıda 330 kaptanlarına geçici ücretsiz izin denmiş çok görmeyin :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kullerinden dogmali ~ 7 yıl önce
Şirket kanser olmuş genel müdürlükte sadece kart basıp yemek yiyip tümgün pc başında alışveriş sitesi gezen binlerce aşırı yüksek maaşlı müdür şef ve personel var.Şirketin kemoterapi gibi komple bu işe yaramayan personelden kötü hücrelerden temizlenir gibi temizlenmesi ve yeniden canlanması lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evet ~ 7 yıl önce
Bunlar doğru ama peki ya şirketin 21 milyar dolar açık döviz pozisyonu noolcak? Usd deki her %5 lik artış şirkete 1milyar usd zarar yazıyor. Bu 21 milyar usd açık pozisyona giren yönetim kurulu hesap vermesin mi? Ekonomisi cam gibi kırılgan bir ülkede nasıl böyle bir açık pozisyona girilir? Bu yiyici yönetim kurulu neden hala hesap vermiyor? Neden?
DÜZELİR AMA ~ 7 yıl önce
THY iyi yönetilse dönüşü muhteşem olur. Ama, Genel Müdürlük ve dış istasyonlar işten anlamayan, yabancı dili olmayan sözde eğitimli torpillilerle dolu. Bu insanları ve bu kadar yabancı dili olmayan kabin memurunu biz mi işe aldık? Bu yapıyı kırmak artık maalesef mümkün değil. THY için, piyasanın kendi dinamikleri ile düzelmesini beklemenin dışında çok seçenek yok. THY gibi büyük bir şirketi belki işi bilen bir danışman şirket kurtarabilir. Bu şirkette, müdür ve başkanlar başta olmak üzere çalışanların en az %50 sini gönderir. Belki de herkes işten çıkarılır ve mülakatla geri alınır. Kesin olan tek şey ise, herkesi zor günlerin beklediği ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yapılacaklar ~ 7 yıl önce
Emeklilik yaşı 60 a insin. Yabancılar gönderilsin. Son gelenler 320 ye gönderilsin. İkramiyeler durum düzelene kadar iptal edilsin. Malum hatlar kapatılsın.
MANTIK VE BIR AVUKAT ~ 7 yıl önce
BATMA MATMA YOK. IKTISADI TEDBIRLER VAR. BUNDAN DA, ALINAN MAASA GORE HER KESIM PAYINI ALMALI KI, YUZ AKIYLA HEP BIRLIKTE VARLIGIMIZI VE ISIMIZI SURDURELIM. ELBETTE KI KESIM ORANSAL OLACAGI ICIN, MAASI YUKSEK OLANDAN DAHA FAZLA OLACAKTIR. ANCAK SENDIKAL HAKLAR OLDUGU ICIN SIRKET EGER IKTISADI TEDBIRLERE MUHTACSA BUNU MAHKEME KARARI ILE SABITLEYEBILIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MANTI K ~ 7 yıl önce
BATMA MATMA YOK.SADECE YUK PAYLASILACAK, IKTISADI TEDBIRLER UYGULANACAK,BUNDANDA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maaş ~ 7 yıl önce
her ne yapılacaksa herkese yapılsın, başkana müdüre, şefe neyse.. yerse..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sana yapılacak sana ~ 7 yıl önce
müdür ile aynı maaşı alıyorsun purser hanım. size yapılacak yapılan, başkana müdüre niye yapılsın. fazla müdür varsa zaten alırlar kadroyu merak etme. seninde kadron gitmesin işsiz kalma , o beğenmediğin diğer havayollarında uçmak zorunda kalma kırkına merdiven dayamışken diye , maaşınız uzman maaşına çekilsin diyoruz. ama yok aklın gidiyor dimi. e kokay değil tabi .
Sallasan ~ 7 yıl önce
Müdüre değiyor. Hiç bir halt yediğiniz yok. Külliyen zararsınız.
Herkes ~ 7 yıl önce
Tüm çalışanlar net gelirlerinin %10 nu kurulacak THY yaşatma vakfına bağışlasın. Vakıfta yöneticilik yapanlarda hiç ücret almasın ve gelirler zarar eden bilançoya bağışlasın. Yada thy sermaye arttırsın, bu maaşından veren çalışanlar ortak yapılsın, kısaca hissesi aynı kalmasını isteyen elini cebine atsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000