12 Temmuz 2014, Cumartesi 12:02:30

THY AEROFLOT'A FARK ATTI

Aeroflot'un uluslararası marka değerlendirme şirketi Brand Finance'ın verilerine dayandırarak yayınladığı rapor, THY'nin gerçek bir dünya markası olduğunu gözler önüne serdi.
  • Ya arkadaş bu veriler şirketlerin borsa değerleriyle ilgili rakamlar nelerle övünüyorsunuz? Kimseye bir faydası yok bu rakamların şirketler özelleştirilirken elde edilecek karın artması hariç Amerikalılar bankalarıyla falan övünüyormu hiç duydunuzmu böyle birşey? Thy'de dahil bunların hepsi hizmet sektörü hizmet satılıyor üretilen birşey yok teknoloji yok ne ile övünülüyor ben hiç bir zaman anlayamayacağım bu mantığı.
  • Pembe tablolarla boy gosterenler sanirim Luftansa ile aradaki farki gormustur. Bir THY mensubu olarak ayaklarimizin yere basmasi ve isimizi daha da disiplinli yapmamizi ancak bu sayede istedigimiz yere gelebilecegimizi belirtmek istedim. Sanki hersey hallolmus ve butun kontrol bizdeymis gibi bir rehavet ortami var. Tabii ki sirketimizin buyume tablosu cok guzel ancak daha yolun basindayiz. Bu rehavet ortami da Lufthansanin avutmasi olmasin?

Aeroflot'un uluslararası marka değerlendirme şirketi Brand Finance'ın verilerine dayandırarak yayınladığı rapor, THY'nin gerçek bir dünya markası olduğunu gözler önüne serdi.

Uluslararası marka değerlendirme şirketi Brand Finance'ın raporunu önceki gün medya ile paylaşan Aeroflot yönetimi, "Rusya’nın en büyük havayolu şirketi Aeroflot’un marka değeri 1,55 milyar dolara çıktı" açıklaması yaptı. Açıklanan rapor sonrası Türkiye'nin bayrak taşıyıcı şirketi olarak bilinen THY'nin marka değerinin Rus milli havayolu şirketi Aeroflot'tan çok daha yüksek olduğunu gözlendi.

Aeroflot’tan yapılan açıklamaya göre marka değeri, geçen seneye kıyasla % 9 oranında arttığı belirtilmişti. Açıklamada, “Aeroflot markasına değerinin büyük bir kısmını başta business sınıfı olmak üzere uçuş seferlerinin iç pazarı sağlıyor” denildi.

Türk Hava Yolları, Brande Finance tarafından geçtiğimiz ay açıklanan "Türkiye'nin En Değerli 100 Markası" listesinde 1 milyar 922 milyon Dolar'lık marka değeriyle Türk Telekom ve Akbank'tan sonra 3. sırada yer almıştı.

Brand Finance’ın değerlendirmelerine göre: Emirates, Dünyanın En Değerli Sivil Havacılık Markaları listesinde 5,48 milyar Dolar' ı bulan marka değeriyle ilk sırada yer alıyor. Emirates'i iki ABD'li havayolu şirketi takip ediyor. Listenin ikinci sırasında 4,73 milyar Dolar'lık marka değeriyle Delta, üçüncü sırasında ise 4,56 milyar Dolar'lık marka değeriyle American Airlines yer alıyor. Alman havayolu şirketi Lufthansa 4,17 milyar Dolar'ı bulan marka değeriyle dördüncü sırada yer alırken, yine ABD'li havayolu şirketi United Airlines 3,83 milyar Dolar'lık marka değeriyle dünyanın en değerli beşinci havayolu şirketi olarak gösterildi.

©AirportHaber.com

THY AEROFLOT'A FARK ATTI

Yorumlar

Temp ~ 10 yıl önce
Ya arkadaş bu veriler şirketlerin borsa değerleriyle ilgili rakamlar nelerle övünüyorsunuz? Kimseye bir faydası yok bu rakamların şirketler özelleştirilirken elde edilecek karın artması hariç Amerikalılar bankalarıyla falan övünüyormu hiç duydunuzmu böyle birşey? Thy'de dahil bunların hepsi hizmet sektörü hizmet satılıyor üretilen birşey yok teknoloji yok ne ile övünülüyor ben hiç bir zaman anlayamayacağım bu mantığı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Pembe tablolarla boy gosterenler sanirim Luftansa ile aradaki farki gormustur. Bir THY mensubu olarak ayaklarimizin yere basmasi ve isimizi daha da disiplinli yapmamizi ancak bu sayede istedigimiz yere gelebilecegimizi belirtmek istedim. Sanki hersey hallolmus ve butun kontrol bizdeymis gibi bir rehavet ortami var. Tabii ki sirketimizin buyume tablosu cok guzel ancak daha yolun basindayiz. Bu rehavet ortami da Lufthansanin avutmasi olmasin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000