29 Temmuz 2008, Salı 08:00:22

"THY ABARTTI"

Hürriyet Gazetesi yazarı Cengiz Semercioğlu, Türk Havayolları'nın ikram hizmetinden bahsetmiş...
  • EKSİKLİĞİN OLDUĞU YERDE ABARTI VARDIR. YAZARIN ABARTI ELEŞTİSİNE KATILIYORUM. THY'NİN GÜVENLİ UÇUŞ KONUSUNDA GÖSTERMEDİĞİ ABARTI VE DİKKATİ YEMEK SERVİSİNDE GÖSTERMESİ DE ÇOK İRONİK TABİİ!
  • sayin cengiz semercioglu karsilastirma yaptiginiz Zagreb havalimani 10 yil once savas yasamis bir ulkenin havalimani ama ne var ki savasin izlerini cabuk silebilmis bir yer ve dikkatinizi cekerim ki Croatia Airlines THY'den once star alliance uyesi olmus bir havayoludur..
  • metal catak bıcak uygulaması musterı acısından guzel bır uygulama ancak,havacılık guvenlıgı acısından sakıcalı bence.
  • Karşılaştırdığı yere bakın, Hırvatistan! Karşılaştırma öyle yapılmaz, Münih ile Frankfurt ile Zürih ile yapılır. Business uçarak nasıl zevk aldığını anlatmış, sanki bu lüks herkeste var.
  • Türklerde anlama güçlüğü mü var.Adam bu cok kötü demiyor ki;o kadar iyileşti ki biz bundan bile şikayetçi olduk ,çok fazla yavv diyor , bu eleştiri değil gizli övgüdür ...Başka hava yollarında yok diyo yavvv...
  • Türkıyen'nin en büyük gazetelerinden birinde yazarlık yapan kişinin yazdığı yazıya bakın hele. THY yolları şu andaki dört yıldızlık kalitesini beşe çıkartmayı istiyor. Bu da her türlü yer ve uçuş hizmetlerini bir yukarı düzeye taşımayla olur. Eğer bu amaca bir çatal bıçak daha vermekle yanaşılacaksa neden yapmasın? Business class yolcuları avuç dolusu para ödüyorlar karşılığını da isterler. Gerekiyorsa kolalı peçete de ver derim. Sonuçta THY yolları tüm Türk ulusunun temsilcisidir bunu unutmamak gerek. Millet artık eliyle yemek yemiyor...
  • Abartmak; Bumudur? Tek çatal, kaşıkla tüm servislerin tüketilebilindiği, aynı kaşıkla hem yoğurt, hem çorba, hem tatlı hemde meze yenilebilindiği düşünüldüğü için abartılmışmış, plastik kaşıkla çevre kirliliğinin, atık maddelerin arttırılmasını daha mantıklı bulunmuş, bence platik çatal bıçak pazarlama işine girse daha başarılı olur. THY beşyıldızlı havayolu firması olma yolunda kendinden emin adımlarla ilerken, olumlu gelişmeleri bile olumsuz olarak gösterilmeye çalışılması milli hava yolu şirketimize zarar vermeyecektir
  • Hep şuramız eksik buramız eğri diye yakınırız. Bu sefer yok fazla oldu diyen çıktı.THY o çatal bıçak takımını sunmuş, yolcu ister birini ister hepsini kullanır.
  • Dilerim, medya da hep boyle haber olalim. Medyamiz da bir Turk Markasini haberlestirme sorumlulugunu tasisin. THY, Dunyadaki en onemli Turk Markasi. Bu hergecen gun daha da tescilleniyor. Bu sebeple, personel ve medya ve tabi Turk halki, elestirirken bile gozunden sakinarak elestiri yapmayi ogrenmeli. Eger bu markayla gurur duyuyorsak, eger hepimizin ismini, Turk ismini dunya ya duyuruyorsa, bu bir sorumluluktur.

THY’nin pek çok havayolu şirketine göre çok iyi olduğunu her fırsatta söylüyorum.

Atatürk Havalimanı’nın da keza öyle...

Zagreb’te havaalanını görünce bunun bir kez daha anladık.

Şu kadarını söyleyeyim tek bir restoran var Hırvatistan başkentinin havaalanında.

Orada da yemek yiyebilmek için ciddi bir mücadele vermeniz gerekiyor.

Catering şirketi Do&Co ile birlikte THY uçaklarında verilen yemek kalitesi de iyice arttı. Hatta abartıldı bile...

Her business class yolcusuna yemekle birlikte metal çatal-bıçak seti veriliyor uçakta.

Üç çatal, iki bıçak ve bir tatlı kaşığı...

Ne oluyor?

En pahalısından bir Fransız restoranında mıyız?

Alt tarafı iki-üç saatlik bir Avrupa uçuşu...

Tamam zeytinyağlısı, sıcak yemeği için ayrı çatal-bıçak vermek büyük incelik ama bu kadarı da biraz abartı.

En azından bir çatal-bıçak eksikle aynı yemek yenebilir.

THY bu kadar iyi havayolu işte, diğer havayollarında plastik çatal bıçağa talim ederken bizimkinde hizmetin fazlalığını yazıyoruz.

"THY ABARTTI"

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

har ~ 16 yıl önce
EKSİKLİĞİN OLDUĞU YERDE ABARTI VARDIR. YAZARIN ABARTI ELEŞTİSİNE KATILIYORUM. THY'NİN GÜVENLİ UÇUŞ KONUSUNDA GÖSTERMEDİĞİ ABARTI VE DİKKATİ YEMEK SERVİSİNDE GÖSTERMESİ DE ÇOK İRONİK TABİİ!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hrvatski ~ 16 yıl önce
sayin cengiz semercioglu karsilastirma yaptiginiz Zagreb havalimani 10 yil once savas yasamis bir ulkenin havalimani ama ne var ki savasin izlerini cabuk silebilmis bir yer ve dikkatinizi cekerim ki Croatia Airlines THY'den once star alliance uyesi olmus bir havayoludur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
acayıp ~ 16 yıl önce
metal catak bıcak uygulaması musterı acısından guzel bır uygulama ancak,havacılık guvenlıgı acısından sakıcalı bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HPM900 ~ 16 yıl önce
Karşılaştırdığı yere bakın, Hırvatistan! Karşılaştırma öyle yapılmaz, Münih ile Frankfurt ile Zürih ile yapılır. Business uçarak nasıl zevk aldığını anlatmış, sanki bu lüks herkeste var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacı ~ 16 yıl önce
Türklerde anlama güçlüğü mü var.Adam bu cok kötü demiyor ki;o kadar iyileşti ki biz bundan bile şikayetçi olduk ,çok fazla yavv diyor , bu eleştiri değil gizli övgüdür ...Başka hava yollarında yok diyo yavvv...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çağdaş ~ 16 yıl önce
Türkıyen'nin en büyük gazetelerinden birinde yazarlık yapan kişinin yazdığı yazıya bakın hele. THY yolları şu andaki dört yıldızlık kalitesini beşe çıkartmayı istiyor. Bu da her türlü yer ve uçuş hizmetlerini bir yukarı düzeye taşımayla olur. Eğer bu amaca bir çatal bıçak daha vermekle yanaşılacaksa neden yapmasın? Business class yolcuları avuç dolusu para ödüyorlar karşılığını da isterler. Gerekiyorsa kolalı peçete de ver derim. Sonuçta THY yolları tüm Türk ulusunun temsilcisidir bunu unutmamak gerek. Millet artık eliyle yemek yemiyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türk ~ 16 yıl önce
Abartmak; Bumudur? Tek çatal, kaşıkla tüm servislerin tüketilebilindiği, aynı kaşıkla hem yoğurt, hem çorba, hem tatlı hemde meze yenilebilindiği düşünüldüğü için abartılmışmış, plastik kaşıkla çevre kirliliğinin, atık maddelerin arttırılmasını daha mantıklı bulunmuş, bence platik çatal bıçak pazarlama işine girse daha başarılı olur. THY beşyıldızlı havayolu firması olma yolunda kendinden emin adımlarla ilerken, olumlu gelişmeleri bile olumsuz olarak gösterilmeye çalışılması milli hava yolu şirketimize zarar vermeyecektir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cenap ~ 16 yıl önce
Hep şuramız eksik buramız eğri diye yakınırız. Bu sefer yok fazla oldu diyen çıktı.THY o çatal bıçak takımını sunmuş, yolcu ister birini ister hepsini kullanır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saki ~ 16 yıl önce
Dilerim, medya da hep boyle haber olalim. Medyamiz da bir Turk Markasini haberlestirme sorumlulugunu tasisin. THY, Dunyadaki en onemli Turk Markasi. Bu hergecen gun daha da tescilleniyor. Bu sebeple, personel ve medya ve tabi Turk halki, elestirirken bile gozunden sakinarak elestiri yapmayi ogrenmeli. Eger bu markayla gurur duyuyorsak, eger hepimizin ismini, Turk ismini dunya ya duyuruyorsa, bu bir sorumluluktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000