12 Ocak 2013, Cumartesi 10:45:37

THY A380 İÇİN AIRBUS İLE GÖRÜŞÜYOR

Fransa Ticaret Bakanı Nicole Brick, Türk Hava Yolları’nın Airbus 380’ın da içinde bulunduğu 150 uçaklık sipariş için Airbus ile görüştüğünü söyledi.
  • ya gider yurtdışında krallar gibi uçarsın şartmı burası? neler var yurtdışında neler:)) rüya gibiler şeyy yani uçaklar...
  • Ya Allah askina ya ne isi var hamdi emcenin orda, ne ucaktan anlar ne iki kelime ingilizce konusabilir? Ne yapacak? Soracak yanindakine durmadan usagum ne diy o usak? Birakin bu isleri ya.
  • THY kucuk ucak da (70 kisilik) almali. Ic hatlarda ve yakin dis hatlarda cok ise yarar.
  • sayin arkadaslar, ekip hesaplama ucak basina 5 ekip, 12 saat uzun ustu ucusta +1 kaptan, yani uzun ucusta ucak basina 15 kaptan. hesap dogrumu acaba? bilgi icin tesekkurler
  • Ayjet'ten mezun üst devrelere bir sorun bakalım kaç kişi işsiz şu anda. çok ama çok iyi araştırmadan,iş garantisi bulmadan (yani torpil bulmadan) bu kadar büyük paraları pilot olma sevdasına yatırmayın.
  • Bu tarz alımları yapmak çok zor değil. Dünya bankaları kred veriyor, leasing ile devlet desteği o bu derken gidiyor. Bunların sonrası asıl düşünülmesi gereken konu. Bu uçakları uçuracak hatları tespit etmek. bu jhatlardaki havalimanı uygunlukları bu kadar gelecek uçağa hizmet verebilecek durumda mı? Bu uçakları uçurmak için uçak baı 5 ekipten o kadar kaptan ve kabin amiri yetiştirebilecek miyiz? ( Hali hazırda kaptan, F/O ve kabin amiri için gerekli sayıda kalifiye kişi bulma problemi var. Tüm şartları sağladınız bu kadar seyahat edecek kişiyi bulmanız lazım. Bunun içinde bilet fiyatlarının belli bir ücret aralığında olması lazım. Bu seferde maliyetler devreye giriyor. Ucuza mal etmek için bir sürü alternatif üretmeye çalışıyorlar. Havacılık kendinden geçiyor ve "cılık" kısmı kalıyor. Tüm bunları dengelemeyi başarıp doyum noktasını fark ederek orada durabilen ayakta kalıyor. Hızını alamayan aynı hızla çakılıp satılıyor. Tarih tekerrürden ibarettir.
  • sende mi rizelisin :))
  • Tamvaz geciyorum guzel haberler geliyor pega 100 tane eder 500 kaptan bu da 150 ederse super acik çıkacak sayın abilerim yol gösterirseniz başlamak için uygun bir zaman mıdır yol yordam bilmeyiz büyüklerimizden tavsiye bekleriz
  • thy nin yönetimini rizeli, badem diye eleştirdiğimizde bizlere ateş püsküren akp yandaşları, lafım bakın size. çok değil, bundan bir kaç ay önce fransayı boykot ediyordunuz? fransız malları almıyor, fransa bile demiyorsunuz? unuttunuz değil mi? aaa öyleydi demi :) bu yüzden saygı görmüyorsunuz. bu yüzden aziz nesin sizler için o tanımlamayı yaptı. bir şey söyleyeyin o fransızlar var ya onlar unutmadılar siz unuttunuz, ve bu yüzden de avrupadanda saygı görmüyoruz.
  • habom açılacak acaba haboma easa yetkisi alabilmek için bu siparişi veriyor olabilirler mi ? diye düşündürüyor insanları.

Dünyanın en çok ülkesine uçan şirketi ünvanını elinde bulunduran THY, içlerinde A380’in de bulunduğu 150 uçaklık sipariş için Airbus ile görüşüyor. Bu iddianın sahibi Fransız Ticaret Bakanı Nicole Brick. Genişlemesini sürdüren THY, bu sayede Asya - Avrupa hava trafiğinde de büyümesini istikrarlı olarak sürdürmeye devam edecek.


Fransa Ticaret Bakanı Nicole Brick,  gelecek hafta yapacağı İstanbul ziyareti öncesi Fransa merkezli Airbus ile Türk Hava Yolları arasındaki görüşmeleri doğruladı. THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu dahil olmak üzere ekonomi bakanı ve yöneticilerle bir araya gelecek olan Brick, görüşmeler arasında bu konuya da değinecek.

Bloomberg’de yer alan haberde, Türk Hava Yolları’nın körfez ülkelerindeki Emirates ve diğer taşıyıcıları taklit ederek coğrafi pozisyonunun avantajlarını öne çıkaracağı Birleşik Devletler - Avrupa üzerinden Asya'ya bir HUB inşa etmek istediği vurgulandı.
 

THY A380 İÇİN AIRBUS İLE GÖRÜŞÜYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (80)

rihanna ~ 11 yıl önce
ya gider yurtdışında krallar gibi uçarsın şartmı burası? neler var yurtdışında neler:)) rüya gibiler şeyy yani uçaklar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HT ~ 11 yıl önce
Ya Allah askina ya ne isi var hamdi emcenin orda, ne ucaktan anlar ne iki kelime ingilizce konusabilir? Ne yapacak? Soracak yanindakine durmadan usagum ne diy o usak? Birakin bu isleri ya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
insaf lutfen ~ 11 yıl önce
Arkadasim, biraz insafli olsan, mantikli dusunsen. Dunyanin en buyuk japon firmalarinin kacinin CEO'su ingilizceyi konusabiliyor? Toyota(Dunyanin en buyuk araba ureticisi)nin yonetim kurulu baskaninin bir ingilizce sunumunu dinlr ondan sonra yorumunu paylas.
buyuk ucak ~ 11 yıl önce
THY kucuk ucak da (70 kisilik) almali. Ic hatlarda ve yakin dis hatlarda cok ise yarar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bc ~ 11 yıl önce
sayin arkadaslar, ekip hesaplama ucak basina 5 ekip, 12 saat uzun ustu ucusta +1 kaptan, yani uzun ucusta ucak basina 15 kaptan. hesap dogrumu acaba? bilgi icin tesekkurler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot adayları ~ 11 yıl önce
Ayjet'ten mezun üst devrelere bir sorun bakalım kaç kişi işsiz şu anda. çok ama çok iyi araştırmadan,iş garantisi bulmadan (yani torpil bulmadan) bu kadar büyük paraları pilot olma sevdasına yatırmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KTŞ ~ 11 yıl önce
Bu tarz alımları yapmak çok zor değil. Dünya bankaları kred veriyor, leasing ile devlet desteği o bu derken gidiyor. Bunların sonrası asıl düşünülmesi gereken konu. Bu uçakları uçuracak hatları tespit etmek. bu jhatlardaki havalimanı uygunlukları bu kadar gelecek uçağa hizmet verebilecek durumda mı? Bu uçakları uçurmak için uçak baı 5 ekipten o kadar kaptan ve kabin amiri yetiştirebilecek miyiz? ( Hali hazırda kaptan, F/O ve kabin amiri için gerekli sayıda kalifiye kişi bulma problemi var. Tüm şartları sağladınız bu kadar seyahat edecek kişiyi bulmanız lazım. Bunun içinde bilet fiyatlarının belli bir ücret aralığında olması lazım. Bu seferde maliyetler devreye giriyor. Ucuza mal etmek için bir sürü alternatif üretmeye çalışıyorlar. Havacılık kendinden geçiyor ve "cılık" kısmı kalıyor. Tüm bunları dengelemeyi başarıp doyum noktasını fark ederek orada durabilen ayakta kalıyor. Hızını alamayan aynı hızla çakılıp satılıyor. Tarih tekerrürden ibarettir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
komisyon icin?yazana ~ 11 yıl önce
sende mi rizelisin :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot aday adayı ~ 11 yıl önce
Tamvaz geciyorum guzel haberler geliyor pega 100 tane eder 500 kaptan bu da 150 ederse super acik çıkacak sayın abilerim yol gösterirseniz başlamak için uygun bir zaman mıdır yol yordam bilmeyiz büyüklerimizden tavsiye bekleriz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok adam lazım ~ 11 yıl önce
Gaz vermek gibi olmasın, ama uçak başına 5 değil 10-11 pilot olarak hesaplıyor havayolları genelde.
iyi düşün ~ 11 yıl önce
pegasus elindeki uçakların üstüne 75+25 uçak getirmiyor elinde ki uçakların hepsi kiralık sözleşmesi bittiğinde geri yollayıp yerine bunları kiralıyacak kendi bu da yılar içinde olacak hemen yarın yada önümüzdeki yıl olmayacak tk da aynı uygulamayı yapıyor sözleşmesi biten gidecek yerine yeni nesil ve genç filo oluşturacak.çok azının gerçek sahibi olacak kendine güveniyorsan sistemin iyi adama herzaman ihtiyacı olcak unutmadan artık maaşlar da gerileyecek para için degil de seviyorsan ve imkanın varsa degerlendir
A ~ 11 yıl önce
Kiralık mı? İyi düşün kardeş kafan güzelmiş hayırlı olsun
pilot ~ 11 yıl önce
ben pilotum. bence hiç bulaşma. iş bulman çok zor..
dc3 ~ 11 yıl önce
kendiniz iş bulamıyorsunuz gelenlerin önünü keseelim de bize iş kalsın mecbur bizi seçsinler diyorsunuz.. hep aynı tipler buraya yazıyor. uğraşacak işi olmayan pilot bir şekilde saklıyor yalanlarını ya dil bilmez ya asabidir ya sorunu vardır burda gelmeyin diye bas bas bağırır ... Gel arkadaşım iyi olacaksan gel
kenan ~ 11 yıl önce
işsiz pilotlar var.uçuş okulları egitim satmak peşinde,yalan dolan hayal satıyorlar.iki tarafıda iyi dinle.işi olanıda işi olmayanıda..alınacak uçaklar bugun gelmeyecek 10-15 yıla yay gelmelerini eger alnırlarsa.dikkatli ol derim
aday adayı ~ 11 yıl önce
teşekkür ederim sanırım banada hayal satmaya çalışıyorlar iyi eğitimlisin dil de var sende tipte olur senden dediler ama bir kere simülatör göstermediler :)) bende anlamadım biraz kıllandım bu işe ancak içimdeki ses yaparsın diyor:)) şimdi baaşlasak 2 sene sonra anca biter sizce 2 yıla durumlar ne olur ? bu uçaklardan kaç tane gelir ya da cidden uçak başı 10 kaptan mı demek?
prometheus ~ 11 yıl önce
thy nin yönetimini rizeli, badem diye eleştirdiğimizde bizlere ateş püsküren akp yandaşları, lafım bakın size. çok değil, bundan bir kaç ay önce fransayı boykot ediyordunuz? fransız malları almıyor, fransa bile demiyorsunuz? unuttunuz değil mi? aaa öyleydi demi :) bu yüzden saygı görmüyorsunuz. bu yüzden aziz nesin sizler için o tanımlamayı yaptı. bir şey söyleyeyin o fransızlar var ya onlar unutmadılar siz unuttunuz, ve bu yüzden de avrupadanda saygı görmüyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
olabilir mi ~ 11 yıl önce
habom açılacak acaba haboma easa yetkisi alabilmek için bu siparişi veriyor olabilirler mi ? diye düşündürüyor insanları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
olmaz ~ 11 yıl önce
Haboma EASA yetkisi almak ile alakasi olmaz, cünkü Airbus´i da denetleyen EASA kurumudur. Bunun daha cok Airbus´in THY üretimi koltuk mutfak ve gerecleri icin EASA yetkisini sart kosmasi ve ayrica kendisinin denetimine tabi tutmasi ve Lufthansa ile iliskisi var diye düsünüyorum, hem yetkileri almak, hemde yolcu sayisini artirmak, Lufthansa ve LH Teknik ile mümkündür.
olmaza ~ 11 yıl önce
kardeş lh nin falan easa üzerinde etkisi vardır ama unutmaki lufthansanında dahil olmak üzere avrupada havacılığın babası airbus'tır otorite ve şirket olarak. thy 150 tane uçak verecekse ve bunlara 380 de dahilse ortada dönecek parayı az çok tahmin edebiliyorsundur bu yüzden thy böyle bir anlaşma ile habom tesisini kurduğu zaman istediği yetkiyi de alabilir. aynı anlaşmanın bir benzerini de amerikalılar ile yaparak faa yetkiside alabilir. şu anki kriz ortamında böyle bir şey de uçuk bir öngörü değil.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000