04 Şubat 2010, Perşembe 11:45:36

THY A320'LER İÇİN MOTOR ALIYOR

Türk Hava Yolları, A320 uçakları için Aero Engines'den 20'si kesin, 10'u opsiyon olmak üzere 30 adet V2500 model motor almak için anlasmaya vardı...
  • Rolce Royce alsalar daha iyi olur bence veya yeni bir a340-600
  • kardeş senin devletin malını yeyin dediyin adamlar THY yi bir dünya markası yatı ve türkiyenin en karlı şirketi haline getirdi yetmemiş gibi şu anda devletin en karlı şirketi eger bu hale getirenler yiyorise ki ben inanmıyorum varsın yesinler bundan önceki yönetimleri de gördük thy yol geçen hanına dönmüştü thy nin en düşük personeli bile deveyi hamudu ile götürüyordu TABİ BİLENE VE HESABINA GELMEYEN DİLEDİGİ GİBİ KONUŞUYOR NASIL OLSA YORUM YAMAK BEDAVA HANİ BİDE BİLMİŞ GİBİ YAZIYOLARYA ÇILDIRIYORUM RESMEN
  • En pahali yerden aliniyor,yeyin bakalim. Koca avrupa sirketleri mesela mubala gibi yerden motorlarini finaz ediyor bunlar tabiki cepler nereden dolacaksa!!! Bununda sonu gelecek bir gün.Ozaman bakalim nazil hazap vericekler devletin yetimin parasini yemek nazil olurmus.Sanki cok büyük olay Aero Engines,den Motor almak.

Türk Hava Yolları, elinde bulunan A320 ailesinden Airbus yolcu uçakları için Rolls-Royce Group PLC, Pratt & Whitney, The Japanese Aero Engines Corporation ve MTU Aero Engines'in ortaklığı ile kurulan Aero Engines'den 20'si kesin, 10'u opsiyon olmak üzere 30 adet V2500 modeli motor almak için anlaşmaya vardı. 2011-2013 döneminde teslim edilecek motorlar için yapılan anlaşmanın tutarı 500 milyon Dolar olarak açıklandı.

Aero Engines'den yapılan açıklamada, kesin siparişi verilen 20 motordan 6'si A319s ve 14'ü A321s modeli uçaklara takılacak. THY filosunda Aeuro Engines tarafından motorları sağlanan 45 uçak bulunuyor. THY, 2004 yılından bu yana V2500 motorlarını kullanıyor ve üçüncü kez bu şirkete sipariş veriyor.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu anlaşmaya ilişkin yaptığı açıklamada, "THY olarak 6 yıldır kullanmakta olduğumuz V2500 motorlarından oldukça memnunuz. Bu motorlar bize en çetin havacılık piyasalarından birinde rekabetçi kalabilmemize yardımcı olan maliyet kontrolünü sağladı." diye konuştu.

Aero Engines'in aldığı bu siparişten ortaklardan Rolls Royce'a 170 milyon Dolar, Pratt & Whitney'e ise 165 milyon Dolar tutarında pay düştüğü de belirtti.

THY A320'LER İÇİN MOTOR ALIYOR

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Rolce Royce alsalar daha iyi olur bence veya yeni bir a340-600

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kardeş senin devletin malını yeyin dediyin adamlar THY yi bir dünya markası yatı ve türkiyenin en karlı şirketi haline getirdi yetmemiş gibi şu anda devletin en karlı şirketi eger bu hale getirenler yiyorise ki ben inanmıyorum varsın yesinler bundan önceki yönetimleri de gördük thy yol geçen hanına dönmüştü thy nin en düşük personeli bile deveyi hamudu ile götürüyordu TABİ BİLENE VE HESABINA GELMEYEN DİLEDİGİ GİBİ KONUŞUYOR NASIL OLSA YORUM YAMAK BEDAVA HANİ BİDE BİLMİŞ GİBİ YAZIYOLARYA ÇILDIRIYORUM RESMEN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
En pahali yerden aliniyor,yeyin bakalim. Koca avrupa sirketleri mesela mubala gibi yerden motorlarini finaz ediyor bunlar tabiki cepler nereden dolacaksa!!! Bununda sonu gelecek bir gün.Ozaman bakalim nazil hazap vericekler devletin yetimin parasini yemek nazil olurmus.Sanki cok büyük olay Aero Engines,den Motor almak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000