18 Kasım 2012, Pazar 11:29:13

THY 9 AYLIK KAR ORANINI AÇIKLADI

Türk Hava Yolları, 2012 yılının dokuz aylık döneminde elde edilen net karını 868 milyon TL olarak açıkladı.
  • helal olsun thy. Bu fossçulara sürekli anten taktırıyorsun. Çatlayın çatlayın. Akp ve thy yönetimi ile gurur duyuyoruz...
  • tebrik ediyorum.fakat az personelle çok iş mantığını çözebilmiş değilim hala.bu kadar kar yapan bir şirket neden personelinin değerini bilmez?sorulması gerekn çok soru var aslında ama profesyonel bir şirket olmak apayrı bir şey.onu başarabilmek için daha çok yol var.saygılarımla.
  • Kim ne derse desin THY gibisi yok arkadas. Su rotarlari halletseler 5 yildizli havayolu olurlar direk. Kar etmeleri normal, THY iki senedir surekli yeni hatlar aciyordu, artik ekilen tohumlarin meyve verme zamani geldi, load factor 80% e yaklasti, yolcu sayisi 5 milyon artti cok normal bosuna muhalefet etmeyin beyler. Gozlerinizden operim
  • Yine irlandalılar basmış burayı. Neymiş emekçinin hakkı alınmış kem küm. Rakamlar ortada cehapeliler. Durmak yok Yola Devam.
  • Müdür maaşları yerine üzerinde yapılmadık plan kalmayan çalışanlar değil Ömer Dinçer'in çocukları ve diğer milletvekilli çocukları yapmıştır bu kârı.
  • Thy kar etmeye devam ederse türk havaclığı daha fazla gelişir.İşsiz pilotlarada iş fırsatı doğar.Her zaman kar etmeye devam eder umarım.
  • bu gurur hepimizin türk hava yollarının değil. Dünya türklere duyduğu türkiyeye duyduğu sempatiden dolayı tercihini bu yönde kullanıyor.
  • Bütün havayolu şirketleri en yüksek karını eylül ayı sonunda verirler. Bu nedenle bu rakamlar gayet normal. Bu karın 1/3'i aralık sonunda erir. Ama yine de iyi rakam. Tebrikler.
  • thy'nin bu karı zaten bekleniyordu. zira gücünün yettiği emekçinin haklarıyla oynadı. part time eleman aldı, kar etti. avanslarla oynadı kar etti. tazminatsız işçi çıkardı kar etti. fazlasını sizler daha iyi bilirsiniz. gün gelir haksız kazanç burunlarından fitil fitil gelir.
  • Ne oldu ya birden? Dört gözle THY nin zarar açıklamasını bekleyen zevatı görmek isterdim şimdi. Hani uçaklar boş, yeni hatlar gereksizdi. Demek ki bilip bilmediğin şeyler hakkında atıp tutmayacaksın. Sonra rezil olursunuz böyle.

İşte THY A.O tarafından yapılan o açıklama:

"Dokuz aylık dönemde satışlarını %30 artıran Türk Hava Yolları 1,08 milyar TL esas faaliyet karı, 868 milyon TL net kar elde etti.

Türk Hava Yolları’nın 2012 yılı dokuz aylık döneme ait konsolide mali tabloları İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’na gönderilerek açıklandı.

Bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla satışlarını %30 artışla 11,2 Milyar TL’na yükselten Türk Hava Yolları 1,08 Milyar TL esas faaliyet karı elde etti. Net kar ise geçen yılın aynı dönemine kıyasla %655 artarak 868 Milyon TL olarak gerçekleşti.

Aynı dönemde yolcu sayısı %20 artışla 29,1 milyon olarak gerçekleşirken,  arz edilen koltuk kilometrede (AKK) %19, ücretli yolcu kilometrede (ÜYK) ise %27 artış gerçekleşti. Doluluk oranı ise 5,3 puan artarak yüzde 77,9 oldu. Geçen yıla göre %46 artış gösteren dıştan dışa transfer yolcu sayısının toplam yolcu içerisindeki payı %42’ye ulaştı.

2012 yılında açılan 21 dış hat nokta ile birlikte uçulan dış hat nokta sayısı 170’e ulaşırken, uçulan ülke sayısı da 90’a yükseldi. Böylece Türk Hava Yolları dünyada en çok ülkeye uçan havayolu ünvanına sahip oldu.

Yakın zamanda 2017 yılına kadar teslim alınmak üzere 35 adet geniş gövde uçak siparişi veren Türk Hava Yolları geçen hafta içerisinde 200. uçağını da filosuna dahil etmiştir.

Son 10 yılda göstermiş olduğu performans ile dünya havacılık sektöründe takdir gören Türk Hava Yolları başarılı çalışmalarını sürdürmek için gerekli gayreti göstermeye devam etmektedir.

Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur."

 

THY 9 AYLIK KAR ORANINI AÇIKLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

anti tk ~ 11 yıl önce
helal olsun thy. Bu fossçulara sürekli anten taktırıyorsun. Çatlayın çatlayın. Akp ve thy yönetimi ile gurur duyuyoruz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
tebrik ediyorum.fakat az personelle çok iş mantığını çözebilmiş değilim hala.bu kadar kar yapan bir şirket neden personelinin değerini bilmez?sorulması gerekn çok soru var aslında ama profesyonel bir şirket olmak apayrı bir şey.onu başarabilmek için daha çok yol var.saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir THY yolcusu ~ 11 yıl önce
Kim ne derse desin THY gibisi yok arkadas. Su rotarlari halletseler 5 yildizli havayolu olurlar direk. Kar etmeleri normal, THY iki senedir surekli yeni hatlar aciyordu, artik ekilen tohumlarin meyve verme zamani geldi, load factor 80% e yaklasti, yolcu sayisi 5 milyon artti cok normal bosuna muhalefet etmeyin beyler. Gozlerinizden operim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Yine irlandalılar basmış burayı. Neymiş emekçinin hakkı alınmış kem küm. Rakamlar ortada cehapeliler. Durmak yok Yola Devam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kar ~ 11 yıl önce
Müdür maaşları yerine üzerinde yapılmadık plan kalmayan çalışanlar değil Ömer Dinçer'in çocukları ve diğer milletvekilli çocukları yapmıştır bu kârı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Ömer Dinçer'in çocuğu THY'de çalışmıyor. Cehape medyasının iftiraları onlar. SSK'ya sülalesini dolduran Kılıçdaroğlu değil miydi?
www ~ 11 yıl önce
Thy kar etmeye devam ederse türk havaclığı daha fazla gelişir.İşsiz pilotlarada iş fırsatı doğar.Her zaman kar etmeye devam eder umarım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turkiye ~ 11 yıl önce
bu gurur hepimizin türk hava yollarının değil. Dünya türklere duyduğu türkiyeye duyduğu sempatiden dolayı tercihini bu yönde kullanıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Bütün havayolu şirketleri en yüksek karını eylül ayı sonunda verirler. Bu nedenle bu rakamlar gayet normal. Bu karın 1/3'i aralık sonunda erir. Ama yine de iyi rakam. Tebrikler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
thy'nin bu karı zaten bekleniyordu. zira gücünün yettiği emekçinin haklarıyla oynadı. part time eleman aldı, kar etti. avanslarla oynadı kar etti. tazminatsız işçi çıkardı kar etti. fazlasını sizler daha iyi bilirsiniz. gün gelir haksız kazanç burunlarından fitil fitil gelir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Ne oldu ya birden? Dört gözle THY nin zarar açıklamasını bekleyen zevatı görmek isterdim şimdi. Hani uçaklar boş, yeni hatlar gereksizdi. Demek ki bilip bilmediğin şeyler hakkında atıp tutmayacaksın. Sonra rezil olursunuz böyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Biliyorsan konuş ibret alsınlar, bilmiyorsan sus... ~ 11 yıl önce
Sen bu kara gerçekten inanıyorsan, kaç senedir TK'dasın bilmem ama tut ki ilk giren paraşüt birliğindensin, 9 senedir hiçbir şey öğrenememişsin.Yazık sana ödenen maaşlara...Bay topçu ve güzide saz ekibi son 6 aydır yerle bir olan karizmayı daha fazla çizdirmemek için tabii ki kar açıklayacaklardı...Bunlar salak mı, bu kadar rezilliğin ve cevap verilemeyen soruların üstüne bir de zarar açıklayıp millete yeni koz versinler ? Havacılıktan biraz anlasan , bu sektörde istediğin gibi rakamlarla oynanacağını bilirsin..Haa 2006'dan önce bu işler öyle kolay değildi, Başbakanlık Yüksek Denetleme adamın gözünden kan alırdı..Şimdi meydan boş, denetim sıfır, bastır parayı DRT'ye seni denetlesin(!) Hey yavrum hey...Zamanı gelince birileri çıkar bu hesapları didik didik eder, ondan sonra bu bilançoyu hazırlayanlar da, onaylayanlar da altını imzalayanlar da fare deliği ararlar ! Senin daha öğreneceğin çok şey var, istersen bilgi sahibi olana kadar sus ha..Sus da daha fazla rezil olma !
biliyorsan konuş diyene ~ 11 yıl önce
madem öyle geçen sene niye zarar açıklandı. madem herşey ellerindeydi neden kar açıklandı? evvelki sene de kar açıkladığında aynı yorumları yapıyordunuz. geçen sene zarar yazdığında globally foss dediniz. bir karar verin...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000