12 Ekim 2008, Pazar 02:55:59

THY 8.5 milyar dolarlık uçak alacak

Türk Hava Yolları, 25’i uzun menzilli, 50’si de tek koridorlu toplam 75 uçak almak üzere çalışmalarını hızlandırdı.
  • İKİNİZDE RADARCISINIZ NİYE SAKLIYOSUNUZ PİLOTAJDAN REFÜZE OLUP RADARCI YAPMIŞLAR SİZİ İŞTE ŞANS VERMİŞLER İŞİNİZİ YAPIN RADARCILAR
  • lütfen artik türk hava yollarida diger sirketler gibi airbus a dönüs yapsin biraz daha güzel görünümlü ve rahat olan bu ucaklardan cok az var thy da lufthansa hemen hemen sürekli türkiye hattini 321 ile ucuyor hem insana güven veriyor bu ucaklar hem 737 800 den daha rahat
  • Asker sivil ayrımı yapmayın elbirliği edin edinki havacılığımız gelişsin kültürümüz zenginleşsin yabancılar bize gülmesin 1 arpa adım yerine adımlarımızı 100'er 100'er atalım hep birlikte askeriyeden geliyosan veya sivilden geliyosan ne fark edecek içinizde kavga ediyosunuz elin avrupalısı bu yüzden bizden ilerde laf ebeliği yerine işlerini yapıyolar dedikodu bizde, çok bilmişlik bizde,herkes birdefa bu ülkede yaşayan tüm insanların hayat çizgisine saygı duysun askersen eğit,askersen önder ol,askersen örnek ol ayrımcılık yapma ülken insanlarına avrupa sana düşman sen milletine düşmansan ne anladık bu işten asker pilot şuraya yazdıklarıma cevap verebilecekmisin HER ŞEY VATAN İÇİN İNSANLARI İÇİN DEĞİLMİ KARDEŞ.
  • Bir daha terbiyesizlik edip sivil pilotlara laf ederek,ortalığı karıştırmaya kalkmayın.Bu ülkenin genç pilotlara ihtiyacı var.
  • sen de kendini pilot olarak sayıyorsun ya helal sana valla..biz asker pilotlar olarak bu yerlere kolay gelmedik bilader sen bilmem neler yaparken üniversitede biz ter kan içinde görev yaptık bu memleket için..sen ne yaptın peki..ben sana ne yaptığını söyleyeyim mi istersen;HİÇBİŞEY evet hiçbişey yapmadığın için sen rumuzun gibi hala İŞSİZ'sin..
  • Asker tayfası önce bizim 1 seferde geçtiğimiz 14 sınavın 5 ini 6 oturumda geçsin sonra sivillere laf sölesin
  • Lutfen Sivil kokenli "kendini pilot sanan ve ilan eden kisileri" alinmasin artik.
  • Bu ucaklar alindiktan sonra THY'i tutabilene ask olsun. Uzun menzilde ataklara gececeklerdir.
  • 8,5 milyar dolarlık uçak alırken bizi de pilot olarak alıver canım THY. Lisansımızı aldık aranan şartları sağladık al bizi hadi..

Bu ay içinde tamamlanması beklenen dev ihalede, uçakların liste fiyatı toplamı yaklaşık 8 milyar 500 milyon doları buluyor. 75 adetlik rakamın ara dönem kiralamaları ve opsiyon yani kesin siparişe çevrilebilir alım seçenekleri ile artabileceğine dikkat çekiliyor.

GEÇ KALINDI

En son uçak alımını 2004’te yapan THY, uzun menzilli uçak konusunda tereddütlü davranmış, riske girmek istememişti. Toplam 51 adetlik alımda sadece 5 Airbus A330 siparişi veren THY, bu uçaklarla filosunda uzun yıllardır kullandığı ve yolcu taşımada ekonomik ömrünü tamamlayan Airbus A310’ları değiştirebildi. Son 5 yılda filosunu ikiye katlayan THY, hızlı büyümesini bu nedenle uzun menzilde gösteremedi.

Havayolu sektörünün içinde bulunduğu krize rağmen yeni nesil, az yakıt harcayan uçaklara hálá büyük bir talep var. İmalattaki uçaklara sıra 2013-2014’e kadar uzuyor. Boeing 787 ve Airbus A350XWB gibi henüz uçmamış yeni modellerde ise sıralar 2018 hatta 2020’ye kadar gidiyor.

Bu tarihlere kadar beklemek istemeyen THY, açığını kısa dönemde kiralama ile karşılamayı hedefliyor. İbreler, daha ekonomik olan çift motorlu yolcu uçaklarından yana. Filosundaki dört motorlu Airbus A340’ları Boeing 777 ile değiştiren Air Canada’nın analizleri inceleyen THY, Kanadalı şirketin yüzde 22 maliyetlerini düşürdüğünü gördü.

Ancak pazarda ikinci el 777 konusunda sıkıntı yaşanıyor. Zorlu günler geçiren Alitalia’nın uçaklarını almak isteyen THY, havayolunun finansman bulması ve uçakları kiralama şirketlerine geri verme projesini durdurmasıyla farklı arayışlara yöneldi. THY, kısa dönemde 5 adet 777 kiralanmasına sıcak bakıyor.

Tek koridorlu uçak pazarında ise yaklaşık 50 adetlik bir alım söz konusu. Boeing 737-800, Airbus da A320 ailesi ile rekabet edecek. Her iki uçak tipi de THY filosunda mevcut. Boeing 737-800, THY tarafından uzun yıllardır sorunsuz kullanılıyor. Uçuş maliyetleri ekonomik. A320 ailesi ise 202’den (A321) 125 koltuğa (A319) farklı modellerle her hatta doluluk oranlarına göre ekonomik operasyon seçeneği sunuyor.

KIRAN KIRANA PAZARLIK

Airbus uzun yıllardır THY filosunda hakim olduğu geniş gövde filosunu Boeing’e bırakmamak istiyor. Boeing ise bu pazara farklı modelleri sokmak için çalışıyor. Kriz nedeniyle adeta duran uçak siparişleri, THY’nin her iki imalatçı ile de sıkı pazarlık yapmasını sağlıyor. Bu konuda ciddi fiyat kıracak, kiralamada farklı opsiyonlar sunan imalatçı öne geçecek. Tabii ki uçak siparişinde ABD-Avrupa siyasi dengeleri de ön plana çıkacak.

4 ADET 737-700 KİRALANIYOR

THY, filosundaki 4 Boeing 737-400’ü yeni nesil 737-700’lerle değiştirmek üzere anlaşma yaptı. GECAS’dan kiralanan 400 serileri, önümüzdeki aylarda teslim edilecek 2002 ve 2007 model 4 adet 737-700’le değiştirilecek. Toplam 149 koltuk kapasiteli uçaklardan 2007 model olanlar kasım ve aralık ayında alt marka Anadolu Jet’e veriliyor. Düşük kapasiteli meydanlardan uçabilen 700 modelleri, az doluluğun olduğu hatlarda ekonomik operasyon yapabiliyor.

Hürriyet

THY 8.5 milyar dolarlık uçak alacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

sivil ~ 16 yıl önce
İKİNİZDE RADARCISINIZ NİYE SAKLIYOSUNUZ PİLOTAJDAN REFÜZE OLUP RADARCI YAPMIŞLAR SİZİ İŞTE ŞANS VERMİŞLER İŞİNİZİ YAPIN RADARCILAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
lütfen artik türk hava yollarida diger sirketler gibi airbus a dönüs yapsin biraz daha güzel görünümlü ve rahat olan bu ucaklardan cok az var thy da lufthansa hemen hemen sürekli türkiye hattini 321 ile ucuyor hem insana güven veriyor bu ucaklar hem 737 800 den daha rahat

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sivil ~ 16 yıl önce
Asker sivil ayrımı yapmayın elbirliği edin edinki havacılığımız gelişsin kültürümüz zenginleşsin yabancılar bize gülmesin 1 arpa adım yerine adımlarımızı 100'er 100'er atalım hep birlikte askeriyeden geliyosan veya sivilden geliyosan ne fark edecek içinizde kavga ediyosunuz elin avrupalısı bu yüzden bizden ilerde laf ebeliği yerine işlerini yapıyolar dedikodu bizde, çok bilmişlik bizde,herkes birdefa bu ülkede yaşayan tüm insanların hayat çizgisine saygı duysun askersen eğit,askersen önder ol,askersen örnek ol ayrımcılık yapma ülken insanlarına avrupa sana düşman sen milletine düşmansan ne anladık bu işten asker pilot şuraya yazdıklarıma cevap verebilecekmisin HER ŞEY VATAN İÇİN İNSANLARI İÇİN DEĞİLMİ KARDEŞ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sivil pilot ~ 16 yıl önce
Bir daha terbiyesizlik edip sivil pilotlara laf ederek,ortalığı karıştırmaya kalkmayın.Bu ülkenin genç pilotlara ihtiyacı var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
asker pilot ~ 16 yıl önce
sen de kendini pilot olarak sayıyorsun ya helal sana valla..biz asker pilotlar olarak bu yerlere kolay gelmedik bilader sen bilmem neler yaparken üniversitede biz ter kan içinde görev yaptık bu memleket için..sen ne yaptın peki..ben sana ne yaptığını söyleyeyim mi istersen;HİÇBİŞEY evet hiçbişey yapmadığın için sen rumuzun gibi hala İŞSİZ'sin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
işsiz ~ 16 yıl önce
Asker tayfası önce bizim 1 seferde geçtiğimiz 14 sınavın 5 ini 6 oturumda geçsin sonra sivillere laf sölesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
Lutfen Sivil kokenli "kendini pilot sanan ve ilan eden kisileri" alinmasin artik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sydney ~ 16 yıl önce
Bu ucaklar alindiktan sonra THY'i tutabilene ask olsun. Uzun menzilde ataklara gececeklerdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
işsiz ~ 16 yıl önce
8,5 milyar dolarlık uçak alırken bizi de pilot olarak alıver canım THY. Lisansımızı aldık aranan şartları sağladık al bizi hadi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000