23 Mart 2015, Pazartesi 15:37:37

THY 600 PİLOT ALACAK

Türk Hava Yolları (THY) 600 pilot alacağını duyurdu.
  • Metin korkar ve Doğan Özdemir'i yönetici yapsınlar kısa zamanda başarıyı yakalarlar.
  • Hava Kuvvetleri düşen F4E lerden sonra artık ciddi çalışma başlatmış;hava kuvvetleri bundan sonra derdinize derman olmayacak beyler.Ee SHGM yönergesine göre kokpitte en az bir pilotun Türk olması isteniyor.Yetmedi yıllık uçuş EuOPS FTL'e göre 900 saate düşecek.Bu da ilave ekip gerektirir.Alman hükümeti pilotsuzluktan pilotların emekli yaşını 56 dan 60 a çıkartmak istedi Almanya greve gitti.Düne kadar ATPL'li gençler ile ego tatmini yapan şirket yöneticileri bundan sonra yükselen kur ve ağır eğitim borçları ile aday bulamayınca ne yapacaklar çok merak ediyorum.Hep diyordum pilot ihtiyacı olan şirket kendi pilotunu yetiştirsin;bu noktaya dünya çapında hiç de uzak değiliz.Bunun için bu işe tek kuruş harcamayın,bırakın bu ekonomik yükü armutun sapı diyen şirketler çeksin.
  • Tam 6 ay sürdü. Elenebilmek için bütün sınavlarından geçtim sirketin.. Mülakata kadar hepsini geçtim. IK'da bir tek insan yok ki neden elendigimi söylesin.. Evrak tesliminde karşılaştığım Venezuella'li FO ile karşılaştım beni simulator assesment'a cagirdiklarinda, adam Lifus' a başlamış:)) Ne güzel değil mi?? Evrak teslimi Şirket dil sinavi DLR sinavi DLR2 bilmemnesi Simulator Mulakat.. Venezuella'li arkadaş ne yapti peki? Evrak teslim etti dil sinavina girdi sabahtan aksama bitti adamın işi.. biz? 6 ay uğraştık, 6 ay.. elenebilmek için.. Haram olsun..
  • Ingilizce bilmeyen adamdan Line Pilotu olmaz, neden derseniz butu kullanilan Dokuman Ingilizce,Atc konusmalar Ingilizce, bultenler ingilizce, adam nasil anliyor nasil yapiyor
  • Arkadaslar toelf yada IELTS eğitimi veren sağlam ve doğru kuruluş var mı? Her dil kursundan alınan belge thy de geçerli midir? Yoksa shgm nin yetkilendirilgidii bir kurs yeri mi var? Varsa isim yazabilir misiniz? Teşekkür ederim.
  • Tamamını gavurlardan alın. Bi tane bile Türk almayın. Ülkemizin insanı torpil bulacam bir yerlere girecem diye yırtına dursun, siz lise mezunu olduğunu dahi ispatlayamayan elin adamlarına milyon dolarlık uçakları emanet edin. Bravo THY.
  • Bunlar burada o kadar bekleyen aday varken zaten yine yabancı alırlar. Daha geçen haftalarda yine boş sebeplerden dolayı hak eden birçok kişiyi elediler. Kendilerinden olmayanı eliyorlar Almanlar ve THY yönetimi bir olmuş kafasına göre insanları eliyorlar.
  • Emirates le uçan yolcularla thy ile uçan yolcular hiç aynı değil adamlar bir bilete 10000 dolar para veriyor first Class için sen kimle kimi kıyaslıyor sun singapour airlines Bangkok singapur arasına a380 koyacak gayet kısa mesafe haftada 37 sefer yapacakmış thy son yükselme döneminde gayet emin adımlarla ilerliyor siz burda boş konuşmaya devam
  • sizleri tanımıyorum, kimseye yalan borcum da yok, doğru söylediğime ikna etmek gibi bir derdim de. yakın zamanda süreci tamamlayıp başarılı olmuş birisi olarak buraya yazma ihtiyacı hissettim. bazı arkadaşlar isimler belli, piyasa pilot dolu vb. bazı tezler ileri sürmüşler. bu konularda hassasiyet sahibi olan bir insan olarak "herhalde mülakatta filan elenirim" dediğim halde bugün eğitim tarihi bekliyorum. onun için eğer yeterince ingilizceniz, DLR ı başaracak beceriniz ve en önemlisi de sabrınız varsa sürece katılın. (ekstra bilgi olarak size sadece sayıları vereyim siz düşünün: geçen seneki ilanlardan birine 1600 kişi başvurdu, bunlardan yalnızca 250 si istenen TOEFL belgesini getirebildi. bunların içindense girdiği DLR ve DLR 2/CRM den geçip mülakata kalanlar görünüşe göre 100 den azdı. zaten bizim girdiğimiz gün mülakkattaki arkadaşların hepsi başarılı oldu, yani bu gibi konularda içgüdünüze göre değil, biraz gerçekleri araştırarak yorum yapın bence), sağlıcakla kalın!
  • Hadi bakalim ,soforlere gun dogdu...

THY'nin Barcelona'daki ofisinden yapılan yazılı açıklamada, 2015 yılı içinde 600 pilot alınması hedefi doğrultusunda çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Pilot alımıyla ilgili yapılacak roadshow'lardan birinin 26-27 Mart tarihlerinde Madrid'te gerçekleştirileceği belirtilirken, 264 uçaklı (yolcu ve kargo) hava filosu bulunan THY'nin "yetenekli pilotları" bünyesine dahil etmek istediği ifade edildi.

Mevcut durumda THY'de 4 bin 14 pilotun görev yaptığı ve bunlardan 70'inin İspanyol olduğunu kaydedilirken, THY'nın İspanya'ya yaptığı uçuşların artacağına dikkat çekildi. Mevcut durumda Barcelona'dan İstanbul'a haftada 21 uçuş olduğu ancak 25 Mayıs tarihinde bunun 28'e çıkarılacağı ifade edilirken, Malaga'dan İstanbul'a olan haftalık 7 uçuşun da yaz döneminde 10'a yükseltileceği bildirildi. THY, 2015 yılı için İspanya'ya yapılan seferlerinde taşıyacağı toplam yolcu sayısını 1 milyona çıkartmayı hedeflediğini kaydetti.

THY, 2016 yılında 600 pilotun daha alımının öngörüldüğünü açıkladı.

THY 600 PİLOT ALACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (41)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Metin korkar ve Doğan Özdemir'i yönetici yapsınlar kısa zamanda başarıyı yakalarlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 9 yıl önce
Hava Kuvvetleri düşen F4E lerden sonra artık ciddi çalışma başlatmış;hava kuvvetleri bundan sonra derdinize derman olmayacak beyler.Ee SHGM yönergesine göre kokpitte en az bir pilotun Türk olması isteniyor.Yetmedi yıllık uçuş EuOPS FTL'e göre 900 saate düşecek.Bu da ilave ekip gerektirir.Alman hükümeti pilotsuzluktan pilotların emekli yaşını 56 dan 60 a çıkartmak istedi Almanya greve gitti.Düne kadar ATPL'li gençler ile ego tatmini yapan şirket yöneticileri bundan sonra yükselen kur ve ağır eğitim borçları ile aday bulamayınca ne yapacaklar çok merak ediyorum.Hep diyordum pilot ihtiyacı olan şirket kendi pilotunu yetiştirsin;bu noktaya dünya çapında hiç de uzak değiliz.Bunun için bu işe tek kuruş harcamayın,bırakın bu ekonomik yükü armutun sapı diyen şirketler çeksin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NonVolare ~ 9 yıl önce
Tam 6 ay sürdü. Elenebilmek için bütün sınavlarından geçtim sirketin.. Mülakata kadar hepsini geçtim. IK'da bir tek insan yok ki neden elendigimi söylesin.. Evrak tesliminde karşılaştığım Venezuella'li FO ile karşılaştım beni simulator assesment'a cagirdiklarinda, adam Lifus' a başlamış:)) Ne güzel değil mi?? Evrak teslimi Şirket dil sinavi DLR sinavi DLR2 bilmemnesi Simulator Mulakat.. Venezuella'li arkadaş ne yapti peki? Evrak teslim etti dil sinavina girdi sabahtan aksama bitti adamın işi.. biz? 6 ay uğraştık, 6 ay.. elenebilmek için.. Haram olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FO ~ 9 yıl önce
Ama onlar Venezuellalilar.. Dogustan astronot pilot supreme commender onlar.. Baska arkadaslar nacizane goruslerini paylasiyolar ya bunlari gormuyorlar duymuyorlar iste naparsin..
Ingilizce ~ 9 yıl önce
Ingilizce bilmeyen adamdan Line Pilotu olmaz, neden derseniz butu kullanilan Dokuman Ingilizce,Atc konusmalar Ingilizce, bultenler ingilizce, adam nasil anliyor nasil yapiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Arkadaslar toelf yada IELTS eğitimi veren sağlam ve doğru kuruluş var mı? Her dil kursundan alınan belge thy de geçerli midir? Yoksa shgm nin yetkilendirilgidii bir kurs yeri mi var? Varsa isim yazabilir misiniz? Teşekkür ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fo_cand ~ 9 yıl önce
shgm'nin onayladigi bir dil kursu oldugunu sanmamakla birlikte emin degilim. giris icin ise su anda yalnizde toefl ve ielts gecerli, su anda diyorum cunku daha onceden kabul edilip su anda da kabul edilmeyen sinavlar (toeic) var. sonuca varacak olursak toefl ve ielts her zaman her yerde gecerli olacaktir diye kabul edebiliriz.
Volvo ~ 9 yıl önce
Tamamını gavurlardan alın. Bi tane bile Türk almayın. Ülkemizin insanı torpil bulacam bir yerlere girecem diye yırtına dursun, siz lise mezunu olduğunu dahi ispatlayamayan elin adamlarına milyon dolarlık uçakları emanet edin. Bravo THY.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bravo Volvo...!!! ~ 9 yıl önce
Doğru hem de çok doğru.
THY=Anlamsızlık ~ 9 yıl önce
Bunlar burada o kadar bekleyen aday varken zaten yine yabancı alırlar. Daha geçen haftalarda yine boş sebeplerden dolayı hak eden birçok kişiyi elediler. Kendilerinden olmayanı eliyorlar Almanlar ve THY yönetimi bir olmuş kafasına göre insanları eliyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eleme ~ 9 yıl önce
Aynen öyle şahit oldum THY Hak yiyen bir firmadır. İngilizcesi Son seviyede ve ICAO son level ingilizceye sahip hava kuvvetlerinden gelen tecrübeli adayları bile elediler...
cvp rambo kıyaslama ~ 9 yıl önce
Emirates le uçan yolcularla thy ile uçan yolcular hiç aynı değil adamlar bir bilete 10000 dolar para veriyor first Class için sen kimle kimi kıyaslıyor sun singapour airlines Bangkok singapur arasına a380 koyacak gayet kısa mesafe haftada 37 sefer yapacakmış thy son yükselme döneminde gayet emin adımlarla ilerliyor siz burda boş konuşmaya devam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
f/o adayı ~ 9 yıl önce
sizleri tanımıyorum, kimseye yalan borcum da yok, doğru söylediğime ikna etmek gibi bir derdim de. yakın zamanda süreci tamamlayıp başarılı olmuş birisi olarak buraya yazma ihtiyacı hissettim. bazı arkadaşlar isimler belli, piyasa pilot dolu vb. bazı tezler ileri sürmüşler. bu konularda hassasiyet sahibi olan bir insan olarak "herhalde mülakatta filan elenirim" dediğim halde bugün eğitim tarihi bekliyorum. onun için eğer yeterince ingilizceniz, DLR ı başaracak beceriniz ve en önemlisi de sabrınız varsa sürece katılın. (ekstra bilgi olarak size sadece sayıları vereyim siz düşünün: geçen seneki ilanlardan birine 1600 kişi başvurdu, bunlardan yalnızca 250 si istenen TOEFL belgesini getirebildi. bunların içindense girdiği DLR ve DLR 2/CRM den geçip mülakata kalanlar görünüşe göre 100 den azdı. zaten bizim girdiğimiz gün mülakkattaki arkadaşların hepsi başarılı oldu, yani bu gibi konularda içgüdünüze göre değil, biraz gerçekleri araştırarak yorum yapın bence), sağlıcakla kalın!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tebrikler ~ 9 yıl önce
Niyahet akli basinda bir aday ornegini de gormek kismet oldu. Basarilar siz ve sizin gibi azimli insanlarin olsun.
çıtır f/o ~ 9 yıl önce
Güzel kardeşim bak kendi ağzınla söylemişsin girmek isteyenlerin %80'inin elendiği TOEFL notu yabancılardan istenmiyor. Sadece mülakat yaparak Lufthansanın işe almadığı Almanları işe aldığımızdan. Adam gibi konuşamayan bütün Yunanlı, İspanyol ve İtalyanların Level 6 OLDUĞUNDAN HABERİN VAR MI? Yine de sana hayırlı olsun, ama benden sonra tufan mantığın yanlış...
f/o adayı ~ 9 yıl önce
öncelikle tebrikleriniz ve iyi niyetleriniz için çok teşekkürler. bazı arkadaşlar beni tamamen yanlış anlamış, söylediklerim içinde "benden sonrası tufan" dedirtecek bir şey yok. ben sadece Türkiye de yapılan sınavlarla ilgili atıp tutan arkadaşlara birinci elden somut bilgi vermeye çalıştım. yabancı pilot meselesine gelince, kesinlikle ülkem insanı dururken başka yerlerden pilot alınması beni de üzer. ancak görünen o ki bunu acil ihtiyaçtan yapıyorlar. yabancılarda standartların aşağıya çekilmesine tepki verilmesini anlıyorum ama ülkemizde yetişen her pilotun havayollarında uçabileceğini varsaymak doğru mu bilmiyorum. ayrıca bu işin içine girince şunu gördüm, maaselef bu konuyu saplantı haline getiren insanlar var. ben bu şirketin nasıl yönetildiğini bilemem ancak bizzat içinde yer aldığım konu hakkında bilgi verebilirim. yabancıların yetersizlikleri, DLR ın gerekliliği gibi konular da ayrıca ele alınabilir tabi. nacizane düşüncelerim bunlar, katılmak ya da katılmamakta herkes özgür
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Hadi bakalim ,soforlere gun dogdu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000