15 Temmuz 2016, Cuma 09:17:35

THY 6 aylık rakamları açıkladı

Türk Hava Yolları, yılın ilk 6 ayına ilişkin trafik rakamlarını açıkladı. Buna göre THY; ilk 6 ayda 30.1 milyon yolcu taşıdı.
  • Masallah nazar degmesin
  • hala önemli miktarda dıştan dışa yolcu var ama son olaydan sonra bu rakam ne olacak acaba.
  • tatıl demıyoruz bayram demıyoruz seyran demıyoruz hayvan gıbı calıstırılıyoruz yokmu kurtaran ımdağağağağt 2lı 2lı gelıyoruz neye geldıgımızı bılmıyoruz kardesım bız ucak tamır edıyoruz wordde dosya yazıp durmuyoruz beyın + kuvvet gucu tuketıyoruz bu vardıyaya canmı dayanır ımdaaaat celıkısden bırı bızı kurtarsın yokmu sesımı duyaan ımdaaat adamlar neredeyse vardıyayı 1-1 yapacaklar bir sabah bir ogle bir aksam bir gece eee sonrası ne ola kı yarım gun sabah yarım gun aksam heralde bu ısın sonu devasa bı kolelık ve yonetıcı burnu kalkık arkadaslarıda begendıremıyoruz arkadaslar bakın sız hesap yapıyorsunuz matematık bıtırıyorsunuzda bız turev ıntegral hepsını goruyoruz guzel krdsm sen kımı kandırmaya calısıyosun bu sıstemle yıllıga vurdukmu fazladan calıstıgımız aşikar ben unıversıte mezunu Tek-Nıs-Yen'ım boburlenmeye gerek yok matematıgıde bır baskasına ogretmeye gerek yok ee hadı bukadar konustum duzeltın
  • THY sürekli yeni hat açıyor. Gördüğüm kadarı ile dıştan dışa transfer yolcuda %18.5 artış olmuş. Bu artışlara ulaşmak için mutlaka yeni hatl açılacak ve bir süre doluluk düşük olacak. Sonuçta hat açıldığında müşteriler saldırmaz. Yavaş yavaş alışkanlıklar oluşur. Sanıyorum 3. havalimanına hazırlık yapılıyor. Her ne kadar Atatürk yoğunluğu had safhada olsa da, şimdiden artışlr olacak ki yeni havalimanına hazırlık olsun büyüme devam etsin. Bence doluluk oranlarıda özellikle yeni havalimanına geçildikten sonra artışa geçecektir.
  • doluluk kümülede ıyı değil.bazı hatlarda boş gıden uçaklar var..onları kapatması lazım.ama kapattığı zamanda gelen uçaklar ne olacak? bu da başka bır sorun?
  • THY'nin uçak sayısı,yolcu sayısı artıyor deniliyor ama mali yapısını incelediğimizde doluluk oranlarının % 73'e kadar düştüğünü görüyoruz.Şirket maalesef iyi yönetilemiyor,giderler aşırı şişmiş durumda ve çok fazla sayıda maaş alan çoğu gereksiz torpilli başkan ve müdür kadrosu mevcut.Acilen masraflarda tasarrufa gidilmezse küçülme kaçınılmaz olabilir.Maalesef gidişat iyi değil.Nitekim yolcu sayısı az olan bazı hatlar da kapatılmaya başladı.Kredi değelernedirme şirketi S&P THY nin kredi notunu mali durumu kötüye gittiği için düşürmüş. http://uzmanpara.milliyet.com.tr/haber-detay/gundem2/3/52000/52202/
  • PEKİ CİRO NE KADAR. KAR ZARARİDA ACİKLQRMİSİNİZ. DOLU OLMASİ ONEMLİ DEGİL NE KADAR KAR ETTİ. THY ACİLEN ANADOLUJET KAMBURUNDAN KURTULMALİ. Bİ TARAFTA MİLYON DOLARLİK REKLAM YAPİLİYOR. DİGER TARAFTA AJET GELENEKSEL HALE GELEN GECİKME ANLAMSİZ İPTALLER, YOLCU SİKAYETLETİ HAD SAFHADA. KİSACASİ THY HARİKA YEMEK YAPİYOR, ARDİNDAN AJET GELİP İCİNE CİS YAPİYOR DEMEDİ DEMEYİN.

Türk Hava Yolları, yılın ilk 6 ayına ilişkin trafik rakamlarını açıkladı. Buna göre THY; ilk 6 ayda 30.1 milyon yolcu taşıdı.

Geçtiğimiz yılın aynı döneminde 28.5 milyon yolcu taşıyan THY, yolcu sayısını 2 milyona yakın oranda artırmış oldu.

THY'den yapılan açıklamada:

Ortaklığımızın Ocak-Haziran 2016 dönemine ilişkin trafik sonuçları aşağıdaki gibidir:

• Ocak-Haziran 2015 döneminde 28,5 milyon olan toplam yolcu sayısı, 2016 yılının aynı döneminde %5,5 artışla 30,1 milyona ulaşmıştır. Yolcu sayısındaki artış iç hatlarda %7,7, dış hatlarda %3,9 oranındadır.

• Dış Hatlar Business Class yolcu sayısı ve Dıştan Dışa Transfer Yolcu sayılarında da Ocak-Haziran 2015 dönemine kıyasla sırasıyla %5,2 ve %18,5 artış sağlanmıştır.

• Yolcu doluluk oranı 3,9 puanlık düşüş ile %73,7 olarak gerçekleşmiştir.

• Toplam Arz Edilen Koltuk Km (AKK), Ocak-Haziran 2015 döneminde 71,4 milyar iken, 2016 yılının aynı döneminde %14,6 artarak 81,8 milyara ulaşmıştır. AKK artışı iç hat uçuşlarda %7,6, dış hat uçuşlarda %15,6 oranındadır.

• Ücretli Yolcu Km (ÜYK), Ocak-Haziran 2015 döneminde 55,4 milyar iken, 2016 yılının aynı döneminde %8,7 artarak 60,3 milyara ulaşmıştır. ÜYK artışı iç hat uçuşlarda %7,6, dış hat uçuşlarda ise %8,9 oranındadır.

• Yolcu uçakları Konma Sayısı, Ocak-Haziran 2015 döneminde 212.419 iken, 2016 yılının aynı döneminde %6,4 artışla 226.065'e yükselmiştir.

• Taşınan Kargo-Posta, Ocak-Haziran 2015 döneminde 347,810 ton iken, 2016 yılının aynı döneminde %11,9 artışla 389,198 tona yükselmiştir.

• 2015 Haziran ayı sonunda uçulan şehir sayısı 276 iken 2016 Haziran ayı sonunda 290 olmuştur. İç hat şehir sayısı 48'den 49'a, dış hat şehir sayısı ise 228'den 241'e yükselmiştir.

• 2015 Haziran ayı sonunda uçak sayısı 282 iken 2016 Haziran ayı sonunda 329 olmuştur. Geniş gövde yolcu uçak sayısı 65'den 85'e, dar gövde yolcu uçak sayısı ise 207'den 233‘e yükselmiştir. Kargo uçak sayısı 10'dan 11'e yükselmiştir.

THY 6 aylık rakamları açıkladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

M. ~ 8 yıl önce
Masallah nazar degmesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iyi de ~ 8 yıl önce
hala önemli miktarda dıştan dışa yolcu var ama son olaydan sonra bu rakam ne olacak acaba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
asf ~ 8 yıl önce
tatıl demıyoruz bayram demıyoruz seyran demıyoruz hayvan gıbı calıstırılıyoruz yokmu kurtaran ımdağağağağt 2lı 2lı gelıyoruz neye geldıgımızı bılmıyoruz kardesım bız ucak tamır edıyoruz wordde dosya yazıp durmuyoruz beyın + kuvvet gucu tuketıyoruz bu vardıyaya canmı dayanır ımdaaaat celıkısden bırı bızı kurtarsın yokmu sesımı duyaan ımdaaat adamlar neredeyse vardıyayı 1-1 yapacaklar bir sabah bir ogle bir aksam bir gece eee sonrası ne ola kı yarım gun sabah yarım gun aksam heralde bu ısın sonu devasa bı kolelık ve yonetıcı burnu kalkık arkadaslarıda begendıremıyoruz arkadaslar bakın sız hesap yapıyorsunuz matematık bıtırıyorsunuzda bız turev ıntegral hepsını goruyoruz guzel krdsm sen kımı kandırmaya calısıyosun bu sıstemle yıllıga vurdukmu fazladan calıstıgımız aşikar ben unıversıte mezunu Tek-Nıs-Yen'ım boburlenmeye gerek yok matematıgıde bır baskasına ogretmeye gerek yok ee hadı bukadar konustum duzeltın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
plan ~ 8 yıl önce
THY sürekli yeni hat açıyor. Gördüğüm kadarı ile dıştan dışa transfer yolcuda %18.5 artış olmuş. Bu artışlara ulaşmak için mutlaka yeni hatl açılacak ve bir süre doluluk düşük olacak. Sonuçta hat açıldığında müşteriler saldırmaz. Yavaş yavaş alışkanlıklar oluşur. Sanıyorum 3. havalimanına hazırlık yapılıyor. Her ne kadar Atatürk yoğunluğu had safhada olsa da, şimdiden artışlr olacak ki yeni havalimanına hazırlık olsun büyüme devam etsin. Bence doluluk oranlarıda özellikle yeni havalimanına geçildikten sonra artışa geçecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doluluk ~ 8 yıl önce
doluluk kümülede ıyı değil.bazı hatlarda boş gıden uçaklar var..onları kapatması lazım.ama kapattığı zamanda gelen uçaklar ne olacak? bu da başka bır sorun?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İzmirli ~ 8 yıl önce
İç hatlara verilir...
Selim ~ 8 yıl önce
Yeni hat acildiginda dusuk fiyatlar ve promosyonlar yuzunden yolcu aslinda "saldirir". Bu tip yeni hatlari takip eden siteler var internetde.
CREW ~ 8 yıl önce
THY'nin uçak sayısı,yolcu sayısı artıyor deniliyor ama mali yapısını incelediğimizde doluluk oranlarının % 73'e kadar düştüğünü görüyoruz.Şirket maalesef iyi yönetilemiyor,giderler aşırı şişmiş durumda ve çok fazla sayıda maaş alan çoğu gereksiz torpilli başkan ve müdür kadrosu mevcut.Acilen masraflarda tasarrufa gidilmezse küçülme kaçınılmaz olabilir.Maalesef gidişat iyi değil.Nitekim yolcu sayısı az olan bazı hatlar da kapatılmaya başladı.Kredi değelernedirme şirketi S&P THY nin kredi notunu mali durumu kötüye gittiği için düşürmüş. http://uzmanpara.milliyet.com.tr/haber-detay/gundem2/3/52000/52202/

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Katiliyorum ~ 8 yıl önce
Yorumunuza katiliyorum. Her 500 Euro'luk bilet gelirindeki kar oranini aciklamali bence. British Airways bunu 649 pound icin yapmis, yakit, amortisman, leasing, handling, operasyonel giderleri ve vergi kesintileri vs vs'den sonra "%0.61" kar yapabildigini aciklamisti 2015'te. Haydi bakalim THY yapsin aynisini da gorelim. Bence yapamaz, yaparsa yer yerinden oynar. Simdi diyeceksiniz ki, halka acik sirket, git balance sheet'i oku, income statement'i oku, cash flow statement'i oku. Sizce okumams olsam bu yorumu yapar miydim? Ne olursa olsun, tum yolculara ve ucus ekiplerine emniyetli ucuslar diliyorum.
CİRO? ~ 8 yıl önce
PEKİ CİRO NE KADAR. KAR ZARARİDA ACİKLQRMİSİNİZ. DOLU OLMASİ ONEMLİ DEGİL NE KADAR KAR ETTİ. THY ACİLEN ANADOLUJET KAMBURUNDAN KURTULMALİ. Bİ TARAFTA MİLYON DOLARLİK REKLAM YAPİLİYOR. DİGER TARAFTA AJET GELENEKSEL HALE GELEN GECİKME ANLAMSİZ İPTALLER, YOLCU SİKAYETLETİ HAD SAFHADA. KİSACASİ THY HARİKA YEMEK YAPİYOR, ARDİNDAN AJET GELİP İCİNE CİS YAPİYOR DEMEDİ DEMEYİN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İzmirli ~ 8 yıl önce
Aj olmasa nasıl Pegasusla rekabet edebilir ki... Aj bence gayet basarılı bir sirket... Carpraz ucuslari arttırdıkca daha da basarili olacak
gulunc ~ 8 yıl önce
her sirketin low cost markasi var, yani kapatilmasi filan gulunc ifadeler
HÜT ~ 8 yıl önce
Sallama birader.Biraz incele bakalım şirket dünyada nerelerde.Böyle işkembeden atmakla yorum YAPMAYIN
LCC ~ 8 yıl önce
THY icin Anadolu Jet low cost carrier ise, bundan kurtulmaktan ziyade yanina bir de low cost regional carrier yapilandirmasini oneririm. Boylece Anadolu Jet gercekten ic hatlar ve bolgedeki ana hatlarda yarisirken, regional low cost carrier ise orta Asya, Kuzey Afrika hatta Uzakdogu'da yarisabilir. Ornek vereyim hemen: Scoot, AirAsiaX. Tum yolcu ve ucusu ekiplere emniyetli ucuslar dilerim.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000