24 Ağustos 2009, Pazartesi 17:00:06

THY, 6 AYLIK KÂRINI AÇIKLADI

Türk Hava Yolları’nın 2009 yılı ilk yarısına ait konsolide mali tabloları İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’na gönderilerek açıklandı.
  • tek kisi avrupadan türkiye ye yani 3 saat ucuz 500 euro olursa tabi kar edersiniz insaf biraz birde utanmadan karini acikliyor o halda fiyatlari 200 euro yapin yine karlisiniz 16. koltuk dan sonrasi sizin icin kar zaten isinize gelmiyor demi ....
  • Turkish Airlines reported a net profit of €48 million ($68.7 million) through the first six months of 2009, down 64% year-over-year, implying a second-quarter loss of approximately €25.6 million THY earned TRY155 million ($105.4 million/€73.6 million) in the first quarter (ATWOnline, May 18) and said the sinking bottom line was the result of "the fall on tangible assets caused by the global recession and its effects on the global aviation sector."
  • THY bir sene (2006 sanırım)çok iyi biliyorum 96 milyon kar açıklamıştı. Gerçek durum ise 4 milyon zarardı. Hamdi bey bilanço işini çok iyi bilir. Kalem onun elinde, başka ne bekliyordunuz ki???
  • BU BAŞARILAR VE KÂR KOLTUKTA OTURUP KARAR VERENLER KADAR KOŞTURANLARIN; EMEĞİNİ-TECRÜBESİNİ-ÖZVERİSİNİ ORTAYA KOYAN PERSONELİN DE DEĞİL Mİ ? NEREDE PERSONEL ZAMMI VEYA KÂR PAYI ???
  • arkadaşlar THY yi low cost larla kıyaslamazsanız...fiyatlar oldukça ucuz...ayrıca şunu anlamıyorum...her şeyin en ucuzunumu tercih edersiniz hep...örnek verecek olursak hep işportadanmı giyinirsiniz yada ucuz diye sabah akşam simitmi yersiniz?
  • THY'nin agresif buyume stratejisini ne kadar sure daha devam ettirebilecegini merak ediyorum.. belli ki "revenue yield" ciddi olcude dusmus.. filo cok cesitlendirildi ve ucaklarin ortalama yasi arttikca maliyetler daha da artacak.. kaldi ki 2010-2011 doneminde petrol fiyatlarinin tekrar ivmelenmesi ongoruluyor (Bkz. IEA).. hayirlisi..
  • TK Avrupa'da en pahali biletleri satiyor. 2 ay sonra Londra Istanbul arasi BA 200 euro TK 205 euro Pegasus ise 157 Euro ... Not: BA ve TK LHR iniyor PGS ise STN, LHR Londra merkez cok yakin ama STN Londra merkeze degil Eastmidland gidecekler icin cok uygun, PGS'ye onerim Southampton ucus koymali Southampton da ve cevresinde cok sayida turk var
  • THY BİLETLER ÇOK PAHALI...
  • canım avrupadan aldığın maaşla thy nin biletleri ucuz olur tabi . Türkiyede çalışsan durum tersine döner emin ol
  • thy avrupada en ucuz ucak biletini satan hava yolu sirketlerinden biridir avrupadan yazan bir okuyucu olarak bunu cok iyi biliyorum

Mali tablolara göre Türk Hava Yolları’nın esas faaliyet karı geçen yılın aynı dönemine göre %4 artış ile 155 milyon TL olarak gerçekleşti. Ancak, finansal krizin sonucu olarak global havacılık sektöründe yaşanan daralmanın maddi duran varlık değerlerinde meydana getirdiği düşüş nedeniyle net kar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 58 düşüşle 102 Milyon TL olarak gerçekleşti. Aynı dönemde satış gelirleri yüzde 14 artışla 2 milyar 965 Milyon TL oldu.

Satış gelirlerine paralel olarak trafik sonuçlarındaki büyüme trendi bu dönemde de devam etmiştir. Yolcu sayısı bir önceki yıla göre yüzde 9 artışla 11 milyon 237 bine, taşınan kargo-posta yüzde 7 artışla 102 bin tona ulaştı. Arzedilen Koltuk Km (AKK)’deki yüzde 19 artışa karşılık Ücretli Yolcu Km (ÜYK)’de yüzde 11 artış meydana geldi ve yolcu doluluk oranı 4.8 puan düşerek  yüzde 68.2 oldu.

Global havacılık sektöründe yaşanan daralmanın neticesi olarak trafik rakamlarında ve birim ücretlerde yaşanan ciddi düşüşler nedeniyle birçok havayolunun olumsuz mali sonuçlar açıkladığı bir ortamda, arz tarafında yapılan artışa rağmen Türk Hava Yolları’nın geçen yılın üstünde esas faaliyet karı elde etmiş olması sevindiricidir. Aynı olumlu performansın yılın ikinci yarısında da devam ettirilmesi hedeflenmiştir.

THY, 6 AYLIK KÂRINI AÇIKLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 15 yıl önce
tek kisi avrupadan türkiye ye yani 3 saat ucuz 500 euro olursa tabi kar edersiniz insaf biraz birde utanmadan karini acikliyor o halda fiyatlari 200 euro yapin yine karlisiniz 16. koltuk dan sonrasi sizin icin kar zaten isinize gelmiyor demi ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Turkish Airlines reported a net profit of €48 million ($68.7 million) through the first six months of 2009, down 64% year-over-year, implying a second-quarter loss of approximately €25.6 million THY earned TRY155 million ($105.4 million/€73.6 million) in the first quarter (ATWOnline, May 18) and said the sinking bottom line was the result of "the fall on tangible assets caused by the global recession and its effects on the global aviation sector."

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY bir sene (2006 sanırım)çok iyi biliyorum 96 milyon kar açıklamıştı. Gerçek durum ise 4 milyon zarardı. Hamdi bey bilanço işini çok iyi bilir. Kalem onun elinde, başka ne bekliyordunuz ki???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
BU BAŞARILAR VE KÂR KOLTUKTA OTURUP KARAR VERENLER KADAR KOŞTURANLARIN; EMEĞİNİ-TECRÜBESİNİ-ÖZVERİSİNİ ORTAYA KOYAN PERSONELİN DE DEĞİL Mİ ? NEREDE PERSONEL ZAMMI VEYA KÂR PAYI ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
arkadaşlar THY yi low cost larla kıyaslamazsanız...fiyatlar oldukça ucuz...ayrıca şunu anlamıyorum...her şeyin en ucuzunumu tercih edersiniz hep...örnek verecek olursak hep işportadanmı giyinirsiniz yada ucuz diye sabah akşam simitmi yersiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY'nin agresif buyume stratejisini ne kadar sure daha devam ettirebilecegini merak ediyorum.. belli ki "revenue yield" ciddi olcude dusmus.. filo cok cesitlendirildi ve ucaklarin ortalama yasi arttikca maliyetler daha da artacak.. kaldi ki 2010-2011 doneminde petrol fiyatlarinin tekrar ivmelenmesi ongoruluyor (Bkz. IEA).. hayirlisi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
TK Avrupa'da en pahali biletleri satiyor. 2 ay sonra Londra Istanbul arasi BA 200 euro TK 205 euro Pegasus ise 157 Euro ... Not: BA ve TK LHR iniyor PGS ise STN, LHR Londra merkez cok yakin ama STN Londra merkeze degil Eastmidland gidecekler icin cok uygun, PGS'ye onerim Southampton ucus koymali Southampton da ve cevresinde cok sayida turk var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY BİLETLER ÇOK PAHALI...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
canım avrupadan aldığın maaşla thy nin biletleri ucuz olur tabi . Türkiyede çalışsan durum tersine döner emin ol

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
thy avrupada en ucuz ucak biletini satan hava yolu sirketlerinden biridir avrupadan yazan bir okuyucu olarak bunu cok iyi biliyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000