04 Aralık 2011, Pazar 11:31:37

"THY 4 NOKTAYA UÇUYOR BİZ 21"

Türkiye’ye ilk uçuşunu 55 yıl önce gerçekleştiren, Haziran ayında da Frankfurt ve Münih’in yanına Berlin uçuşlarını eklemeye hazırlanan Lufthansa’nın Türkiye Müdürü Gregor Wende, okyanus ötesi uçuşlardaki fiyat avantajlarına dikkat çekti.
  • amerika uçuşlarında ab ülkeleri sizden transit vize istemez. bilginiz olmadan ahkam kesmeye çalışmayın.. thy'nin sadece 4 noktaya uçması kötü tabi ancak umarım giderek yeni rotaları da eklerler. özellikle miami, charlotte ve orlando'ya lh'nin ciddi bi yolcu kapasitesi var istanbuldan.
  • San Francisco ya uçmuyor.
  • Bilgi sahibi olmak lazim. Zira buyuk ucaklarda biz yolcularin kapi acmasina gerek yok.
  • Hersey bir yana, ya bu adam ya rakibini (yani THY) tanimiyor, yada matematigi sifir. New York, Chicago, Washington, San Francisco ve Los Angeles. Esittir 5. Bese kadar sayamayan adami birde müdür etmisler...
  • Anlaşılan THY nin sürekli büyümesi bu zatı muhteremin zülfüyarına dokunmuş. Mr. Wenne biraz sabırlı ol ve sakın canını sıkma THY nin nasıl bir rakip olduğunu ve sizi nasıl alt edeceğini 5 yıl içinde daha iyi anlarsın ve umarım bu sözlerini de hatırlarsın!
  • sevgili thy düşmanları, lufthansa 27 agustosta Irene kasırgası sebebiyle iptal edilen uçuşum için bana 984 GBP ye aldığım bilet için 66 GBP iade yaptı. Sanki benim suçummuş gibi iptal. kendilerine defalarca mail attım faks çektim. en son ihtarnama göndermem sonrası cevap verme lütfunda bulundular. Hala Customer Management Europe'tan cevap bekliyorum. Lufthansa asla ama asla binmeyecegim, THY varken dönüp yüzüne bakmayacağım bi firmadır benim için. THY kalitesiyle new yorka uçun ondan sonra yprum yapın...
  • Almanyada uçaktan inmeden polislerin gelip uçağın kapısında köpeklerle çıkanları kontrol etmesi... Yıllar önce de olsa sırf bunun için LuftHanzoya binilmez. Katı,kalpsiz insanlık değeri sıfır polislere muhatap olmak yerine binerim THY ye. Kabine girince bile evime gelmiş gibi içim huzur doluyor. Hat hut davramaya alışmış almanların yerine tatlı güleryüzlü çalışanların olduğu THY ye her zaman ama her zaman tercih ederim. Gururlu ülkemin parlayan yıldızı. Yeşil pasaportum olmasına rağmen bana yanımdaki parayı soran sonrada alıp sayan gümrük polislerinin yaptığı na ancak çüş denir. Beslemeyin bu kalpsiz , son derece çıkarcı LuftHanzoyu. Binmeyin sönmekte olan eski bir yıldıza olsun bitsin.
  • Demek ki neymiş ; THY rakip olmuş bu arkadaşa :)
  • lufthansa istediğini söylesin kalite herşeyin cevabıdır. sen uçakta kaliteli yemek vermez isen yolcu gelmez, dar ekonomi sınfı koltukların olursa uzun yolculuklarda kimse gelmez. ondan sonra bilet fiatlarını indermek zorunda kalırsın biz daha ucuca uçuyoruz dersin.dediğim gibi uçak içinde ekonomi sınıfında yemeklerin kalitesi son derece kötü resmen microvawe de ısıtılmış plastic tadında yemekler yedim mecbur kalmadıkça uçmam mr. wende..
  • Almanya sinirindaki kontrol gereksiz detayli idi - 3 yil oldu. Simdi kolaylasmis midir bilemiyorum. O zaman fiyat olarak LH cok daha ucuzdu THY'den. THY ile Amerika ucuslarimda direk ucus olmasi avantajli idi. Ayrica ikram LH'a göre daha iyi gibi. Ama THY'nin profesyonelligi konusunda süphelerim var. Özellikle kabin görevlilerinin. Düzgün ingilizce konusamiyorlar. Bir kere tehlike cikisinin yaninda oturan, ingilzce ve türkce bilmeyen bir yolcuyu yerinden kaldirma lüzümunu görmediklerini gördüm. Düsünün, ucak düsecek, kapi aclmali. Yolcu ile iletisim kuramiyorsun. Bunlar rahatsiz edici ucus güvenligi ile ilgili detaylar. Umariz THY ABD'de daha cok noktaya, daha güvenli ve iyi bir servis ile ucar.
Wende, “Frankfurt aktarmalı business New York uçuşu bizde 2 bin 500 euroya geliyor. 1000 euro fark var. Üstelik ABD’ye çok konforlu A380’le uçma şansı da yakalıyorsunuz” dedi

British Airways’den sonra Türkiye’yi rotasına alan en eski havayolu şirketi olan Lufthansa, Haziran ayında Türkiye-Almanya arasındaki uçuşlarına Berlin’i de eklemeye hazırlanıyor. Halen haftada toplam 70 sefer yapan Lufthansa böylece Türkiye uçuşlarının sayısını haftada 78’e çıkaracak.

Almanya’da Avrupa’nın en büyük aktarma havalimanları olan Frankfurt ve Münih’e uçan Lufthansa’nın en büyük kozu kuşkusuz aktarmalı yolcular. Lufthansa Genel Müdürü Gregor Wende, Türkiye seferlerini kullanan yolcuların yüzde 70’inin başta ABD olmak üzere diğer ülkelere aktarma yapan yolcular olduğuna dikkat çekti ve neden Lufthansa’nın tercih edileceğini şu sözlerle anlattı:

“Herşeyden önce bizimle ABD’ye uçmak ekonomik. Frankfurt aktarmalı business yolculuk toplamda 2 bin 500 euro. Rakiplere göre 1000 euroluk küçümsenmeyecek bir avantaj sözkonusu. Ayrıca 10-11 saat aktarmasız yolculuk yapmak istemeyenler için de Frankfurt gibi çok gelişmiş bir terminalde vakit geçirmek hoş oluyor. İsteyen sigara içiyor, isteyen lounge’da dinleniyor. İzmir ve Ankara’dan direkt seferlerimiz olması da avantaj. Nihayetinde direkt uçmak isteyen ancak Ankara’da oturan birisi önce İstanbul’a gelmek zorunda. Oysa bizimle Ankara’dan ya da İzmir’den Frankfurt’a uçup oradan yoluna devam edebiliyor. Biz ABD’de 21 ayrı noktaya, THY ise 4 noktaya uçuyor. Bu da büyük bir avantaj. Bir de uçuş planlarına bakıp, A380 deneyimi yaşamak da mümkün. Hakikaten bu uçaklarda ekonomi sınıfı bile business rahatlığı sunuyor.”

Biz de etkilendik

Gregor Wende, dünyadaki finansal krizin öncelikle havayolu şirketlerini vurduğunu, Lufthansa’nın da ister istemez bu krizden etkilendiğini söyledi. Pek çok havayolu şirketinin yılı zararla kapatmamak için çaba gösterirken Lufthansa AG’de 9 aylık dönemde konsolide 578 milyon euro gibi önemli bir kâr olduğuna dikkat çeken Wende, “2012 planlarımızı da daha mütevazi yapıyoruz. Halen filoda 400 civarında uçak var. Gelecek yıl 32 yeni uçak gelecek, 8 gidecekti. Yeni planlarda gidecek uçak sayısı 24’e çıktı. Yani filo sadece 8 uçak artacak” dedi. (Vatan)
"THY 4 NOKTAYA UÇUYOR BİZ 21"

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

Misafir ~ 12 yıl önce
amerika uçuşlarında ab ülkeleri sizden transit vize istemez. bilginiz olmadan ahkam kesmeye çalışmayın.. thy'nin sadece 4 noktaya uçması kötü tabi ancak umarım giderek yeni rotaları da eklerler. özellikle miami, charlotte ve orlando'ya lh'nin ciddi bi yolcu kapasitesi var istanbuldan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
San Francisco ya uçmuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bilgi sahibi olmak lazim. Zira buyuk ucaklarda biz yolcularin kapi acmasina gerek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Hersey bir yana, ya bu adam ya rakibini (yani THY) tanimiyor, yada matematigi sifir. New York, Chicago, Washington, San Francisco ve Los Angeles. Esittir 5. Bese kadar sayamayan adami birde müdür etmisler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Anlaşılan THY nin sürekli büyümesi bu zatı muhteremin zülfüyarına dokunmuş. Mr. Wenne biraz sabırlı ol ve sakın canını sıkma THY nin nasıl bir rakip olduğunu ve sizi nasıl alt edeceğini 5 yıl içinde daha iyi anlarsın ve umarım bu sözlerini de hatırlarsın!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sevgili thy düşmanları, lufthansa 27 agustosta Irene kasırgası sebebiyle iptal edilen uçuşum için bana 984 GBP ye aldığım bilet için 66 GBP iade yaptı. Sanki benim suçummuş gibi iptal. kendilerine defalarca mail attım faks çektim. en son ihtarnama göndermem sonrası cevap verme lütfunda bulundular. Hala Customer Management Europe'tan cevap bekliyorum. Lufthansa asla ama asla binmeyecegim, THY varken dönüp yüzüne bakmayacağım bi firmadır benim için. THY kalitesiyle new yorka uçun ondan sonra yprum yapın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Almanyada uçaktan inmeden polislerin gelip uçağın kapısında köpeklerle çıkanları kontrol etmesi... Yıllar önce de olsa sırf bunun için LuftHanzoya binilmez. Katı,kalpsiz insanlık değeri sıfır polislere muhatap olmak yerine binerim THY ye. Kabine girince bile evime gelmiş gibi içim huzur doluyor. Hat hut davramaya alışmış almanların yerine tatlı güleryüzlü çalışanların olduğu THY ye her zaman ama her zaman tercih ederim. Gururlu ülkemin parlayan yıldızı. Yeşil pasaportum olmasına rağmen bana yanımdaki parayı soran sonrada alıp sayan gümrük polislerinin yaptığı na ancak çüş denir. Beslemeyin bu kalpsiz , son derece çıkarcı LuftHanzoyu. Binmeyin sönmekte olan eski bir yıldıza olsun bitsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Demek ki neymiş ; THY rakip olmuş bu arkadaşa :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
lufthansa istediğini söylesin kalite herşeyin cevabıdır. sen uçakta kaliteli yemek vermez isen yolcu gelmez, dar ekonomi sınfı koltukların olursa uzun yolculuklarda kimse gelmez. ondan sonra bilet fiatlarını indermek zorunda kalırsın biz daha ucuca uçuyoruz dersin.dediğim gibi uçak içinde ekonomi sınıfında yemeklerin kalitesi son derece kötü resmen microvawe de ısıtılmış plastic tadında yemekler yedim mecbur kalmadıkça uçmam mr. wende..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Almanya sinirindaki kontrol gereksiz detayli idi - 3 yil oldu. Simdi kolaylasmis midir bilemiyorum. O zaman fiyat olarak LH cok daha ucuzdu THY'den. THY ile Amerika ucuslarimda direk ucus olmasi avantajli idi. Ayrica ikram LH'a göre daha iyi gibi. Ama THY'nin profesyonelligi konusunda süphelerim var. Özellikle kabin görevlilerinin. Düzgün ingilizce konusamiyorlar. Bir kere tehlike cikisinin yaninda oturan, ingilzce ve türkce bilmeyen bir yolcuyu yerinden kaldirma lüzümunu görmediklerini gördüm. Düsünün, ucak düsecek, kapi aclmali. Yolcu ile iletisim kuramiyorsun. Bunlar rahatsiz edici ucus güvenligi ile ilgili detaylar. Umariz THY ABD'de daha cok noktaya, daha güvenli ve iyi bir servis ile ucar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000