01 Eylül 2015, Salı 10:02:50

THY 4 bin pilot alacak

Büyüme atağına geçen THY, 2021'e kadar 4 bin pilot alacak. Şirket, ihtiyaç duyduğu pilotları bulmak için yurtiçinin yanı sıra yurtdışında da tanıtım toplantıları düzenliyor.
  • Yav Şu THY´de Hakan Kaptandan Başka Türk Pilot Kalmadı :) :) :)
  • bi alım yapio lisans bölümüm tutmuyo :) bi alım yapio lisans tutuyo yaş tutmuyo. TOEFL nedir yaw 185 dolara sınaw mı olurmuş. kendi sınav sistemi zaten var TK nın yani onu yapsın yetmio mu :) bi de ingilizce öğretmenliği mezununun ingilizce seviyesini istemek ne kadar mantıklı ki ? ingiliz dil bilimcinin diploması yetmio TOEFL lazım diyo ilginç.
  • arkadaşım sen tam olarak neyin kafasındasın? Adam emek vermiş ve gerçek olan birtakım yanlış uygulamalardan bahsetmiş. dlr MAĞDURU olan malesef çok TÜRK pilot var memlekette.. Eğer lütfansanın elediği alman pilotlar burda direkt dlr safhasını geçiyorsa, biz türkler bu iş için uygun değiliz aynen haklısın. Hiç değilse biraz daha emeğe saygı gösterelim..
  • Yahu bi ton pilot piyasada işsiz gezerken zaman zaman neden ayar verir bazıları anlamayız. Piyasa doydu ve ekonomik şartlar ve değişen değerler daha da neler getirir bilinmez. Olay sadece uçuş okulu + tip eğitim ücreti olan 100000 euro para değil geçen zamanda vazgeçtiğiniz yada girmediğiniz işten dolayı kaybettiğiniz tonla maaş ve manevi giderlerinizde düşünülürse... Eğitimi bitirmen 2 yıl desen ortalama, 1 yıla yakın iş arama, başvuru süreci düşünülürse birde tip eğitim süreci var herseyin yüzde yüz garanti olmadığı...iyi düşünün demek lazım. Hatta başka şeyler yapmayıda bir düşünün demek lazım.
  • dlr sınavından bahsetmişsiniz yorumlarda yorum yapmadan gecmiyim dedim dlr sınavı iyi güzel olabilir sonucta siz eleme yapmak icin bazı kriterlere bakmalısınız fakat mülakatı 4 4 lük gecen biri olarak neden elendigimi hicbir sekilde bilmezken benim yarım kadar ing konusabilen ve havacılık bilgisi benim belki 10 da 1'im kadar olan askerligini yapmamıs yas sınırındaki arkadasım girebiliyor. Allaha sukur simdiye kadar hicbir psiklolojik sorunum olmadı havacılık ask seviyesinde sen beni hicbir sebep gostermeden eler ve seneye birdaha basvur ve dlr1'i yeniden gec ve öyle dlr2 ye gel dersen benim umudumu kırıp zamanımı almaktan baska hicbir sey yapmassın.. Thy'de öyle bir kaos var ki sirket icinde ne oldugu belli degil daha. Madem dlr sınavı yapıosun almanyadaki elemelerde dlr2 den kalan 1 dene icinde dlr1 e girmeden direkt dlr2 mulakatına girebiliyormuş. Ama thy kafasına göre istiyor ve 2 sene olan sınav gecerliligini tanımıyor. Sanırım pilot açıgı yok bu haberler yanlııs :)
  • Ah kardeşlerim uçuş okulları dövizin tırmasından dolayı böyle bir habere ihtiyacları olmuştur. Bildiğim bir sürü açıkta pilot var, inanmayın butür haberlere. uçuş okullarına kulaktan dolma haberlerle giriyorlar sonra ATPL var şunum var ben niye iş bulamıyorum. Daha iyi günlerimiz.
  • Yanlışlık olmasın. Thy KAPTAN PİLOT ihtiyacı içinde. Fakat bunu karşılaması bir hayal. Bu maaş ve sosyal imkanlar ile çok az kişi thy'yi tercih eder. Bunlar da ancak emekli olmuş, evi ülkemize yakın yabancılardır. Asıl şirket büyük emek verdiği, kalitesi belli kendi pilotlarını kaçır masın da !!!
  • Türk Hava Yolları kendi vatandaşlarını bütün sınavlarını geçmesine rağmen mülakkata eleyebilecek kadar basiretsiz bir kurum ama iş lafa gelince pilota ihtiyacımız var diyorlar ama siz bütün sınavları geçseniz bile mülakatta hiçbir neden sunmadan sizi eliyorlar.Ülkenin en büyük markalarından biri Köklerine kadar siyasete , yandaşlığa ve torpile batmış, batırılmış malesef YAZIK !
  • ARKADAŞLAR BU HABER HER SENE CIKAR NEDEN Mİ BENDE UÇUŞ OKULUNDA ÇALIŞTIM ÖĞRENCİ SAYISI AZALINCA BOYLE HABERLER ÇOK OLUR İNANMAYIN.TORPİLİNİZ VARSA DÜŞÜNMEDEN PİLOT OLUN TABİ. :)
  • YALANNN wallahi yalan billahi yalan ya ben üniversite mezunuyum boeing lisansım var toefl var ama girdim mülakata allah razı olsun iki sene sonra mülakata cagırdılar ama DLR tek sınavdan elediler YABANCI PİLOTLARA UYGULAMADIKLARI DLR i boeing tip lisansı olan TÜRK PİLOTLARA uygulayan yabancılaşmış bir bir şirket.SİZE YEMİN EDİYORUM İNGİLİZCESİ SIFIR 45 yaşında pastanesini satıp pilot eğitimi alıp giren biliyorum NASIL MI TORPİL ANKARADAN.Bu adamda yolcu taşıyor.ELİNİ KOLUNU SALLAYAN PİLOT OLUR YALAN YOK YETERKİ TORPİLİN OLSUN.Yada YABANCI OL .TÜrksen işin zor.

Büyüme atağına geçen THY, 2021'e kadar 4 bin pilot alacak. Şirket, ihtiyaç duyduğu pilotları bulmak için yurtiçinin yanı sıra yurtdışında da tanıtım toplantıları düzenliyor.

2021'e kadar ihtiyaç duyduğu 4 binden fazla pilotu ağırlıklı olarak yurtiçi kaynaklardan karşılamayı hedefleyen Türk Hava Yolları (THY), yabancı pilotlara yönelik Roadshow'lara (tanıtım turu) devam ediyor. En son Moskova'da Rus pilotlarla bir araya gelen THY, önümüzdeki dönemde Avrupa ve Körfez ülkelerinde 'Roadshow' programlarını sürdürecek.

4 BİN PİLOTA İHTİYACI VAR

Dünyada en çok ülkeye uçan ve son 5 yıldır 'Avrupa'nın En İyi Havayolu Şirketi' seçilen THY, büyüyen uçak filosu ve uçuş ağına bağlı olarak pilot ihtiyacını karşılamak için çalışmalarını sürdürüyor. Son yıllarda gösterdiği performansla havacılık sektörünün en önemli oyuncuları arasında yerini alan THY, 2021'e kadar 4 binden fazla pilota ihtiyaç duyacak. Bunları ağırlıklı olarak yurtiçinden karşılamayı planlayan şirket, bu amaçla 2005'te kurulan Türk Hava Yolları Uçuş Eğitim Akademisi bünyesinde yılda 500 pilot yetiştirmeyi hedefliyor.

57 ÜLKEDEN 750 PİLOT

Halen 4 bin 266 pilotun görev yaptığı THY'de, Türk uyruklu pilotların yanı sıra 57 ülkeden 750 yabancı uyruklu pilot da görev yapıyor. THY'nin finansal gücü, çalışanlarına sunduğu sosyal imkânlar ve İstanbul'un konumu, yabancı pilotların şirketi tercih etmelerindeki sebeplerinin başında geliyor. Yetiştirilmek üzere 2'nci pilot aday adayı, Türk ve yabancı uyruklu kaptan pilot ve 2'nci pilot için başvuruları resmi internet sitesi üzerinden kabul eden şirketin, pilotlara sunduğu imkânlar ve başvurular için yapılacak işlemler anlatmak için yurtdışındaki Roadshow'lara ise devam ediyor.

RUSLAR'A THY ANLATILDI

Bu yıl içinde İtalya, Hollanda, İngiltere, Ukrayna, Birleşik Arap Emirlikleri, İspanya, İsviçre, Polonya ve Almanya'da birçok şehirde pilotlara yönelik tanıtım turları düzenleyen şirket, 27-28 Ağustos'ta ise Rusya'nın başkenti Moskova'da Rus pilotlarla bir araya geldi. THY yetkilileri "Roadshowlar pilot tedarikinin yanı sıra tanıtım amaçlı da yapılıyor. Adaylar kararlarını verdikçe ortaklığımıza direkt iş başvurusunda bulunup istihdam süreçleri başlıyor" dediler. (Sabah)

THY 4 bin pilot alacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (97)

GERMANY ~ 9 yıl önce
Yav Şu THY´de Hakan Kaptandan Başka Türk Pilot Kalmadı :) :) :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hep ISKA ~ 9 yıl önce
bi alım yapio lisans bölümüm tutmuyo :) bi alım yapio lisans tutuyo yaş tutmuyo. TOEFL nedir yaw 185 dolara sınaw mı olurmuş. kendi sınav sistemi zaten var TK nın yani onu yapsın yetmio mu :) bi de ingilizce öğretmenliği mezununun ingilizce seviyesini istemek ne kadar mantıklı ki ? ingiliz dil bilimcinin diploması yetmio TOEFL lazım diyo ilginç.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kibir ~ 9 yıl önce
arkadaşım sen tam olarak neyin kafasındasın? Adam emek vermiş ve gerçek olan birtakım yanlış uygulamalardan bahsetmiş. dlr MAĞDURU olan malesef çok TÜRK pilot var memlekette.. Eğer lütfansanın elediği alman pilotlar burda direkt dlr safhasını geçiyorsa, biz türkler bu iş için uygun değiliz aynen haklısın. Hiç değilse biraz daha emeğe saygı gösterelim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy düşmanları ~ 9 yıl önce
Adam haklı, bir işi çok istemek o işi haketmek anlamına gelmez. Ama yabancı pilot adaylarına uygulanmayan sınavlar türk pilotlara uygulanıyorsa ortada bir haksızlık vardır. Dlr1-2 bir çok ülke tarafından uygulanan detaylı ciddi bir sınavmış. O yüzden Dlr'ı geçemeyen mağdur değil başarısızdır, ajitasyona gerek yok, o konuda arkadaşa katılıyorum. Otobüs şirketine bile her ehliyeti olanı sofor diye almazsınız, her atpl alan da thy'ye girecek diye bir kaide yok. Tabii ki her şirketin kendi pilotlarını şeçme ve değerlendirme süreçleri olacaktır. Bu işi bizimki gibi bürokrasinin yozlaştığı, torpilin bol olduğu ülkelerde tarafsız yabancı şirketlerin yapması en doğrusu. Başarısız olunca thy'ye düşman olmak doğru değil.
Alımlarmı? ~ 9 yıl önce
Yahu bi ton pilot piyasada işsiz gezerken zaman zaman neden ayar verir bazıları anlamayız. Piyasa doydu ve ekonomik şartlar ve değişen değerler daha da neler getirir bilinmez. Olay sadece uçuş okulu + tip eğitim ücreti olan 100000 euro para değil geçen zamanda vazgeçtiğiniz yada girmediğiniz işten dolayı kaybettiğiniz tonla maaş ve manevi giderlerinizde düşünülürse... Eğitimi bitirmen 2 yıl desen ortalama, 1 yıla yakın iş arama, başvuru süreci düşünülürse birde tip eğitim süreci var herseyin yüzde yüz garanti olmadığı...iyi düşünün demek lazım. Hatta başka şeyler yapmayıda bir düşünün demek lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Burak çevik ~ 9 yıl önce
dlr sınavından bahsetmişsiniz yorumlarda yorum yapmadan gecmiyim dedim dlr sınavı iyi güzel olabilir sonucta siz eleme yapmak icin bazı kriterlere bakmalısınız fakat mülakatı 4 4 lük gecen biri olarak neden elendigimi hicbir sekilde bilmezken benim yarım kadar ing konusabilen ve havacılık bilgisi benim belki 10 da 1'im kadar olan askerligini yapmamıs yas sınırındaki arkadasım girebiliyor. Allaha sukur simdiye kadar hicbir psiklolojik sorunum olmadı havacılık ask seviyesinde sen beni hicbir sebep gostermeden eler ve seneye birdaha basvur ve dlr1'i yeniden gec ve öyle dlr2 ye gel dersen benim umudumu kırıp zamanımı almaktan baska hicbir sey yapmassın.. Thy'de öyle bir kaos var ki sirket icinde ne oldugu belli degil daha. Madem dlr sınavı yapıosun almanyadaki elemelerde dlr2 den kalan 1 dene icinde dlr1 e girmeden direkt dlr2 mulakatına girebiliyormuş. Ama thy kafasına göre istiyor ve 2 sene olan sınav gecerliligini tanımıyor. Sanırım pilot açıgı yok bu haberler yanlııs :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kibir ~ 9 yıl önce
Dostum en buyuk gunah kibirdir diyordu unlu bir filmde. Hic olmasa daha simdiden bu kadar burnun havada oldugu icin elenmis olabilirsin. Yuzlerce sayfa deneyim okudum surecte, mulakatim super gecti diyen adaylarin mulakatlarini saskinlikla okudum. Emin ol kaldiysan haketmissindir, ben psikopat degilim nasil kaldim mantigi dogru degil. Belli ki kokpit personeli olacak kisilik ozelliklerini tasimiyorsunuz. Bir isi cok istemeniz, o ise uygun oldugunuz anlamina gelmez.
Haber tam dövizlik ~ 9 yıl önce
Ah kardeşlerim uçuş okulları dövizin tırmasından dolayı böyle bir habere ihtiyacları olmuştur. Bildiğim bir sürü açıkta pilot var, inanmayın butür haberlere. uçuş okullarına kulaktan dolma haberlerle giriyorlar sonra ATPL var şunum var ben niye iş bulamıyorum. Daha iyi günlerimiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Minibüs Kaptanı ~ 9 yıl önce
Yanlışlık olmasın. Thy KAPTAN PİLOT ihtiyacı içinde. Fakat bunu karşılaması bir hayal. Bu maaş ve sosyal imkanlar ile çok az kişi thy'yi tercih eder. Bunlar da ancak emekli olmuş, evi ülkemize yakın yabancılardır. Asıl şirket büyük emek verdiği, kalitesi belli kendi pilotlarını kaçır masın da !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YAZIK ~ 9 yıl önce
Türk Hava Yolları kendi vatandaşlarını bütün sınavlarını geçmesine rağmen mülakkata eleyebilecek kadar basiretsiz bir kurum ama iş lafa gelince pilota ihtiyacımız var diyorlar ama siz bütün sınavları geçseniz bile mülakatta hiçbir neden sunmadan sizi eliyorlar.Ülkenin en büyük markalarından biri Köklerine kadar siyasete , yandaşlığa ve torpile batmış, batırılmış malesef YAZIK !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YALAN ~ 9 yıl önce
ARKADAŞLAR BU HABER HER SENE CIKAR NEDEN Mİ BENDE UÇUŞ OKULUNDA ÇALIŞTIM ÖĞRENCİ SAYISI AZALINCA BOYLE HABERLER ÇOK OLUR İNANMAYIN.TORPİLİNİZ VARSA DÜŞÜNMEDEN PİLOT OLUN TABİ. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tabi ~ 9 yıl önce
YALANNN wallahi yalan billahi yalan ya ben üniversite mezunuyum boeing lisansım var toefl var ama girdim mülakata allah razı olsun iki sene sonra mülakata cagırdılar ama DLR tek sınavdan elediler YABANCI PİLOTLARA UYGULAMADIKLARI DLR i boeing tip lisansı olan TÜRK PİLOTLARA uygulayan yabancılaşmış bir bir şirket.SİZE YEMİN EDİYORUM İNGİLİZCESİ SIFIR 45 yaşında pastanesini satıp pilot eğitimi alıp giren biliyorum NASIL MI TORPİL ANKARADAN.Bu adamda yolcu taşıyor.ELİNİ KOLUNU SALLAYAN PİLOT OLUR YALAN YOK YETERKİ TORPİLİN OLSUN.Yada YABANCI OL .TÜrksen işin zor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000