20 Ağustos 2009, Perşembe 07:56:14

"THY 37 noktaya uçuyor, peki ya biz"

Kastamonu Postası'ndan Mustafa Afacan, THY'nin uçtuğu noktaları ele almış ve Kastamonu'nun ne zaman uçuş göreceğini köşesinde sorgulamış...
  • THY nin Dogu acilimini tebrik ediyorum. Ekonomik kalkinma ile birlikte bu ucaklarin dolup tasacagindan hic suphem yok.
  • Yani 2 saat Sinop' a git kardeşim uçmak için.İstanbulda 'da uçmak için 2 saat yol gidiyoruz.Bu yazarın mantığı yok yazı yazıyor.2 saati sorun ediyor.Ne yani Büyükçekmece,Sarıyer,Kadıköy ' e de havalanı isteyelim. Yazan Adam milliyetçi değil hemşerici mantığı ile yaklaşmış.
  • kastamonu gibi kucuk olcekli bir sehrin nufusu cok az,sanayisi zayıf,turizmi yok.hat acmak karlı degil ucaklar en fazla 5-10 kisiyle ucar,peki bu zararı kim karsilayacak acaba? eger yetetince talep olmus olsaydı bazı havayolu sirketler coktan sefer duzenlerdi oraya, sizin havayolu sirketiniz olsaydı ucarmıydınız oraya bir dusunun ?turkiyede her sehre ucmanın bir mantıgı yok
  • bence kastamonuya gidecek yolcu azdır.ondandır
  • ucaklar bedava ucuyorlar ya en ucra kasabalara hatta koylere de ucmak lazım oralarda yuksek potansiyel vardır belki,her koye pist de yapılsın bari :)
  • Dogudaki hava limanlarina ucus varda bize niye yok demek sacmalikdan baska bir sey degil, Dogu ucuslarinin cogunda yolculari askeri personel ve o bolgede gorev yapan diger memurler dolduruyor, yani potansiyel var , kastamonunun ne potansiyeli var allahaskina , varsa soylermisiniz
  • peki bu çorumlu sedat denen kışı kım bır araştır ıstersen çokmerak edıyorum lutfen
  • Bir ilin havaalanı istemesini hadi anlayabiliyorum. Ama bazıları askeri havaalanını da beğenmiyor ille sivil havaalanı olsun diyor. Örenğin Konya. Günde 3 veya 4 defa THY uçuyor başka yok. Özel havayolları yolcu yok diye seferlerini iptal ettiler. Bizimkiler de hala sivil havaalanı diye bar bar bağırıyorlar.
  • bune ya 1000000 yıllık çorum şehrinin heatrowa benzeyen hgavalanı yok sız gıdıp dandık bır yer ıçın uğraşım yuce ıktıdarımız daha ıyı bılır durmak yok yola devam bıde sultan suleyman camısı lazım 90000 kışılık
  • Laleli Lionsu merak edenlere duyrulur: bu kişi Tuncer Tüzmen adındaki emekli THY Personeli!!

THY`nin Türkiye içindeki uçuş noktaları:

Adana, Adıyaman, Ağrı, Ankara, Amasya, Antalya Batman, Bodrum, Bursa, Çanakkale, Dalaman, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kayseri, Konya, Malatya, Mardin, Muş, Nevşehir, Samsun, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon, Uşak, Van.

THY, ülke içinde 37 noktaya uçuyor.

Bizim memleketin plakası kadar yani.

Yukarıdaki listeye "Kürt Açılımı" dolayısıyla önümüzdeki aylarda havaalanı açılacak olan Şırnak ve Bingöl illeride eklenecek.

39 olacak böylelikle THY`nin yurtiçi uçuş noktası sayısı.

Yurtiçinde çeşitli kentlere, ilçelere, hatta THY`nin uçmadığı havaalanlarına bile nerdeyse haftanın her günü sefer düzenleyen özel havayolu şirketlerinin uçuş noktalarını, sırf hemşerilerimizi daha fazla morartmamak için yazmıyorum. Görünen o ki Türk hava sahası gerek THY, gerekse de özel uçak şirketlerinin uçuşları sayesinde kurşun atsan geçmeyecek bir yoğunluğa sahip.

Ülkenin nerdeyse yarısı havayolu ulaşımı ile tanışmışken, mevcut havaalanının faaliyete geçmesi adeta yılan hikayesine dönen Kastamonu`yu peki memleketin hangi coğrafi bölgesine koyacağız.

Doğunun batısı desek Kastamonu`ya, hikaye.

Çünkü doğunun en dibindeki Mardin`de havaalanı mevcut ve faal.

Batının doğusu desek, yine hikaye.

Çünkü çok değil iki saat ötemizdeki Sinop`a hergün uçaklar inip kalkıyor.

Kastamonu, acep ne yana düşer usta?

Daha acısı bugüne kadar Sinop`a Kastamonu üzerinden gidilirken,

Şimdi Sinop üzerinden Kastamonu`ya gitmek daha akıllıca gözüküyor.

Faal havaalanımız yok, ama havaalanımıza dair cevap bekleyen soru çok.

Sayalım;

Kastamonu Uzunyazı Havaalanı, senelerdir neden havayolu taşımacılığına açılamıyor?

Bürokrasi mi üzerine düşeni yapmıyor?

Vekiller mi işin ucundan tutmuyor?

İşinsanlarımız mı meselenin üstüne gitmiyor?

Kastamonu, havayolu taşımacılığını kaldıracak kapasitede değil mi yoksa?

Kastamonu`nun Mardin`den, Şırnak`tan, Amasya`dan, Ağrı`dan, Kars`tan bir eksiği mi var?

Havayolu olmayan bir kentin günümüzde ne turizmde, ne sanayide, ne de üniversitede zerre yol alabileceğini hala idrak edemedik mi acaba?

İşin daha fenası,

Acaba "Uzunyazı Havaalanı", konumu ve mevcut haliyle havayolu taşımacılığına zaten açılamaz mı?

Öyle ya, eğer mevcut havaalanımız gerekli genişlemeye ve modernizasyona cevap veremeyecekse, bizde boşuna yanlış cephede savaşmayalım.

Ulaştırma Bakanlığı`nın havaalanı açarken "bölgesel" düşündüğü gerçeğinden hareket edersek, Kastamonu olarak elimizi çabuk tutmamız için bir sebep daha ortaya çıkıyor. Birbirine çok yakın mesafelerde olan Çankırı, Karabük, Kastamonu illerinden hangisi "ilk vuran okçu" olursa, diğer iki şehrin havaalanı namına avuçlarını yalayacağı bir gerçek çünkü.

Kastamonu`ya havayolu taşımacılığı şart.

İster turizmde, sanayide gelişmek için deyin,

İster medeni yaşamın tüm meyvelerinden diğer şehirler gibi faydalanmak için deyin.

Faal havaalanına kavuşana kadar da bu yazı, konuyla ilgili tüm atanmış ve seçilmişlere tarafımdan hediye duvar kağıdı olsun.


Mustafa Afacan
Kastamonu Postası

"THY 37 noktaya uçuyor, peki ya biz"

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Dogu acilimi ~ 11 yıl önce
THY nin Dogu acilimini tebrik ediyorum. Ekonomik kalkinma ile birlikte bu ucaklarin dolup tasacagindan hic suphem yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yani 2 saat Sinop' a git kardeşim uçmak için.İstanbulda 'da uçmak için 2 saat yol gidiyoruz.Bu yazarın mantığı yok yazı yazıyor.2 saati sorun ediyor.Ne yani Büyükçekmece,Sarıyer,Kadıköy ' e de havalanı isteyelim. Yazan Adam milliyetçi değil hemşerici mantığı ile yaklaşmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
kastamonu gibi kucuk olcekli bir sehrin nufusu cok az,sanayisi zayıf,turizmi yok.hat acmak karlı degil ucaklar en fazla 5-10 kisiyle ucar,peki bu zararı kim karsilayacak acaba? eger yetetince talep olmus olsaydı bazı havayolu sirketler coktan sefer duzenlerdi oraya, sizin havayolu sirketiniz olsaydı ucarmıydınız oraya bir dusunun ?turkiyede her sehre ucmanın bir mantıgı yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bence kastamonuya gidecek yolcu azdır.ondandır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ucaklar bedava ucuyorlar ya en ucra kasabalara hatta koylere de ucmak lazım oralarda yuksek potansiyel vardır belki,her koye pist de yapılsın bari :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Dogudaki hava limanlarina ucus varda bize niye yok demek sacmalikdan baska bir sey degil, Dogu ucuslarinin cogunda yolculari askeri personel ve o bolgede gorev yapan diger memurler dolduruyor, yani potansiyel var , kastamonunun ne potansiyeli var allahaskina , varsa soylermisiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
peki bu çorumlu sedat denen kışı kım bır araştır ıstersen çokmerak edıyorum lutfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bir ilin havaalanı istemesini hadi anlayabiliyorum. Ama bazıları askeri havaalanını da beğenmiyor ille sivil havaalanı olsun diyor. Örenğin Konya. Günde 3 veya 4 defa THY uçuyor başka yok. Özel havayolları yolcu yok diye seferlerini iptal ettiler. Bizimkiler de hala sivil havaalanı diye bar bar bağırıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bune ya 1000000 yıllık çorum şehrinin heatrowa benzeyen hgavalanı yok sız gıdıp dandık bır yer ıçın uğraşım yuce ıktıdarımız daha ıyı bılır durmak yok yola devam bıde sultan suleyman camısı lazım 90000 kışılık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Laleli Lionsu merak edenlere duyrulur: bu kişi Tuncer Tüzmen adındaki emekli THY Personeli!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000