28 Ağustos 2017, Pazartesi 09:36:38

THY 350 ailenin acısına ortak oldu

Yeniden yapılandırdığı cenaze hizmetleriyle, bu alanda en kapsamlı hizmet veren yerel yönetimlerden olan Çankaya Belediyesi, Türk Hava Yolları (THY) ile imzaladığı “Cenaze Taşıma Protokolü” kapsamında geçtiğimiz 5 ayda 350 ailenin acısına ortak oldu.
  • Kimin acısına ortak olmuş işte burdayım en canlı şahidi benim terör mağduruyum patlama da ölümden döndüm döndümya tamam yaşadıklarımı en iyi ben bilirim hepsi aynı lafa gelince söz çok ama atıp tutanlar kafalarını deve kuşu gibi kumdan çıkarmıyorlar kimi kime şikayet ediyorsunuz dostlar alışverişte görsün ..
  • Reklam kokan hareketler bunlar
  • Kendi işini yapmayan ama reklamlari iyi yapan bir genç başkan. Kaldirimlar ve parklar çöp toplayicilarinin istilasinda sokaklar ve kaldirimlar delik deşik ..çankaya ilce belediye başkani reklam peşinde..
  • Kazakistanda vefat eden turk gurbetcu icin ordaki gurbetci emekciletin aralarinda para toplayio cenazeyi yollama cabalariaklima geldi 2005 ti yil saniyorum..birdaha turk firmasinda ucmiycam dedim
  • Alper tasdelen once belediyenin eksiklerini gidersin sokaklar musadeli seyyar tezgahlardan gecilmiyor bahcelievler mahhallesi ozellikle her yer sinek bocekten gecilmiyor belediye thy den bahsediyor birtane belediyeye ait ahlatlibel haeric sosyal alan yok alper tasdelen afis reklam baskani ancak park aciyor
  • Türk hava yolları önce uçak altında çalışan milyonlarca garibanı sevindir sin adamlar iş yok diye sömürüyor resmen 1800 tl maaşla çalıştırıyor kendi elemanları 4000 5000 alırken taşören firma kullanılıyor ama burada çalışanların hiçbir hakkımı helal etmiyorum

Yeniden yapılandırdığı cenaze hizmetleriyle, bu alanda en kapsamlı hizmet veren yerel yönetimlerden olan Çankaya Belediyesi, Türk Hava Yolları (THY) ile imzaladığı “Cenaze Taşıma Protokolü” kapsamında geçtiğimiz 5 ayda 350 ailenin acısına ortak oldu.

Cenazeleri defnedilecekleri yerlere hava yoluyla ücretsiz taşıyan Çankaya Belediyesi, 2 refakatçinin uçak biletlerinde de yüzde 25 indirim uygulanmasını sağlıyor.

Cenaze hizmetlerini yeniden yapılandırarak Türk Hava Yolları (THY) ile “Cenaze Taşıma Protokolü” imzalayan ve hizmet kalitesini artıran Çankaya Belediyesi, protokol uyarınca geçtiğimiz 5 ay içinde 350 ailenin acısına ortak oldu. Ağırlıklı olarak karayoluyla yapılan cenaze nakilleri için şehir içi hizmetlerinde araç filosunu genişleten Çankaya Belediyesi, Ankara dışı uzak mesafeler için uçakla ücretsiz cenaze nakli hizmetiyle önemli bir eksiği giderdi.

Protokole göre yakınını kaybetmiş vatandaşların cenazeleri, Çankaya Belediyesi araçları ile Ankara Esenboğa Havalimanı’na götürülüp Türkiye'nin tüm iç hat uçuş noktalarına ücretsiz olarak taşınıyor. Havayolu ile cenaze taşıma ücreti olan 350 lira vefat eden adına belediye tarafından THY'ye ödeniyor. Bunun yanında cenazeye eşlik edenlere uçuş ücretlerinde, en fazla 2 kişi olmak şartıyla yüzde 25 oranında indirim uygulanıyor. Belediye, uçakla taşınan cenazelerin varış havalimanından defin yerine transferinde de bölgedeki kurumlarla iletişime geçerek destek veriyor.

“Halkımız zorda kalmasın”

THY ile imzalanan protokolün vatandaşlara hızlı hizmet verme amacı taşıdığını belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Çankaya Belediyesi olarak cenaze hizmetlerimizi ve iş akışını yeniden yapılandırarak yurdun her yerine gece gündüz cenaze hizmeti sunuyor, on binlerce vatandaşımıza hizmet ediyoruz. Gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki, bu alanda ülkemizin en önde gelen belediyesiyiz. Yurttaşlarımızın acılı günlerinde yanlarında oluyor, taziye çadırları açıyor, taziye ziyaretine gelenlere yemek, çay, çorba gibi ikramlarda bulunarak acılı ailenin yükünü omuzlamaya çalışıyoruz. Son olarak THY ile imzaladığımız protokolle Çankaya’da vefat eden vatandaşların cenazelerini, ailelerinin talep ettiği defin noktasına Türk Hava Yolları aracılığıyla taşıyoruz” dedi

“Hem vatandaşın hem belediyenin lehine”

Protokol öncesinde tüm cenaze taşımacılığı hizmetinin karayoluyla yapıldığını belirten Taşdelen, “Özellikle Ankara dışında uzak menzillere yapılacak taşımalarda bu durum bir takım sıkıntılar oluşturuyordu. Örneğin Çankaya’da vefat etmiş ancak Kars’ın bir ilçesine defnedilmek istenen biri için karayoluyla yaklaşık 20 saati bulacak olan süreç, şimdi en fazla 6 saate inmiş oluyor. Bu da acısı olan vatandaşımıza kolaylık sağlıyor, cenazelerini daha kısa sürede defnedebiliyorlar. Karayolu ile özellikle zorlu kış koşullarında cenaze araçları da yolda kalabiliyor. Bu da zaten acısı olan vatandaşı zor durumda bırakıyor” diye konuştu.

“Kamu kaynakları korunuyor”

Protokolün belediye bütçesi açısından bakıldığında da önemli ve verimli bir gelişmeye olanak sağladığını kaydeden Taşdelen, “Uzun mesafelerde gerek benzin masrafı gerek cenazeyi taşıyan şoför arkadaşlarımızın sürüş ve can güvenliği riskleri gibi olumsuzluklar vardı. Uçakla cenaze taşımak ilk bakışta ‘lüks’ gibi görünebilir ancak tüm kalemler hesaplandığında ortaya çıkan şu ki, hem kamu kaynaklarının daha verimli kullanımını hem de yakınlarına karşı son görevlerini eksiksiz şekilde yerine getirmek için uğraşan Çankayalıların yanında olup onlara daha kaliteli hizmet vermemizi sağlayan bir sistem kurduk. Amacımız; yakınlarını, sevdiklerini kaybeden yurttaşlarımızın acılarını hafifletmek ve definlerini kısa sürede gerçekleştirmelerini sağlamak. Üstelik maddi olanaksızlıkları bulunan vatandaşlarımız da var. Yeterki halkımız zorda kalmasın. Biz hem maddi hem de manevi olarak belediyecilik ve insanlık görevimizi yerine getiriyoruz” ifadelerini kullandı.

THY 350 ailenin acısına ortak oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Reklam kokan hareketler bunlar ~ 7 yıl önce
Kimin acısına ortak olmuş işte burdayım en canlı şahidi benim terör mağduruyum patlama da ölümden döndüm döndümya tamam yaşadıklarımı en iyi ben bilirim hepsi aynı lafa gelince söz çok ama atıp tutanlar kafalarını deve kuşu gibi kumdan çıkarmıyorlar kimi kime şikayet ediyorsunuz dostlar alışverişte görsün ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsmi lazım değil ~ 7 yıl önce
Reklam kokan hareketler bunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
reklam... ~ 7 yıl önce
Kendi işini yapmayan ama reklamlari iyi yapan bir genç başkan. Kaldirimlar ve parklar çöp toplayicilarinin istilasinda sokaklar ve kaldirimlar delik deşik ..çankaya ilce belediye başkani reklam peşinde..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kazakstan ~ 7 yıl önce
Kazakistanda vefat eden turk gurbetcu icin ordaki gurbetci emekciletin aralarinda para toplayio cenazeyi yollama cabalariaklima geldi 2005 ti yil saniyorum..birdaha turk firmasinda ucmiycam dedim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ankara li ~ 7 yıl önce
Alper tasdelen once belediyenin eksiklerini gidersin sokaklar musadeli seyyar tezgahlardan gecilmiyor bahcelievler mahhallesi ozellikle her yer sinek bocekten gecilmiyor belediye thy den bahsediyor birtane belediyeye ait ahlatlibel haeric sosyal alan yok alper tasdelen afis reklam baskani ancak park aciyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne önemi var ~ 7 yıl önce
Türk hava yolları önce uçak altında çalışan milyonlarca garibanı sevindir sin adamlar iş yok diye sömürüyor resmen 1800 tl maaşla çalıştırıyor kendi elemanları 4000 5000 alırken taşören firma kullanılıyor ama burada çalışanların hiçbir hakkımı helal etmiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000