24 Haziran 2013, Pazartesi 12:58:14

THY 3 MİLYON DOLARLIK CIP SALONUNU BÜYÜTECEK

THY'nin İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde 5 yıldızlı otel konforuna sahip hizmetleri ile adeta "uçak kaçırtan salon" olarak adlandırılan 3 bin metrekare büyüklüğündeki CIP salonu yeniden büyütülüyor.
  • Lütfen Türkçe kullanımına dikkat edelim. Ne demek allahaşkına "...artan yolcu talebini karşılamak adına salon büyütülüyor..." ? Ne alakası var bu cümlede "adına"nın? "için" kullanmak varken, neden "adına"? "adına" zarfının kullanımına dair en ufak bilginiz var mı? "adına" bir şeyin veya kimsenin yerine demektir... artan yolcu talebini karşılamak yerine mi salon büyütülüyor? lütfen biraz dikkat...
  • Classic plus kart ile dis hatlar cip salonu kullanabilmek mümkün değildir.sadece iç hatlar cip salon kullanilabilinir. Yolcular da boyle zannedip personelle tartisip salona girmek için diretiyorlar.lütfen doğru bilgi verelim.

Türk Hava Yolları'nın İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki Business Class, Elit Plus, Elit Kart ve Star Alliance Gold Kart  sahibi yolcuların kullandığı Dış Hatlar Terminali’ndeki CIP Salonu büyütülüyor. Bir süre önce yenilenen 3 milyon dolara mal olan ve 5 yıldızlı otel konforunu aratmayan CIP salonu, şu anki konsepti ile yerli ve yabancı yolculardan övgü alırken artan yolcu talebini karşılamak adına salon büyütülüyor.

Günde 2 binden fazla yolcuyu ağırlayan salonda transit olarak gelip uzun hat uçuşu yapacak yolcular için her şeyi içinde olan 4 yatak odası, zeytin ağaçları, sinema salonu, çocuklar için oyun salonu, masaj salonu, uçakların nerede olduğunu gösteren radar ekranı, pide ve ızgara yerleri, kütüphane, telekonferans noktası, playstationlar, duş odaları, bilardo, oturma salonları ve piyano yer alıyor.

Dünyanın en önemli salonları arasına giren salon için büyütme planı olarak ise dubleks olarak bir salon düşünülüyor. Türk Hava Yolları’nın Dış Hatlar’daki CIP salonunu büyütmek için Atatürk Havalimanı’nda yiyecek içecek hizmeti veren BTA şirketine ait ofisleri ve yemekhaneyi alarak bu sorunu çözmek istediği belirtildi.

BTA’ya ait ofisleri almak için Atatürk Havalimanı İşletmecisi olan TAV yönetimine isteklerini ilettiği öğrenilen Türk Hava Yolları yönetimi TAV yönetiminden gelecek kararı bekliyor. Bu isteği TAV yönetiminin sıcak baktığı öğrenilirken, konuyla ilgili olarak mimarlardan da bilgi istendi.

Mimarların olumlu bakmaları durumunda Türk Hava Yolları Dış Hatlar’da bulunan CIP salonunun altında bulunan BTA’ya ait ofisler ve yemekhaneyi yıkarak CIP salonunu büyütecek. Türk Hava Yolları yeni CIP salonu yaptıktan sonra alt kattan üst kata merdiven yapılarak iki salon bir birine bağlanacak.

Dış Hatlar CIP salonunda sinema ve pide salonu, çocuklar için oyun alanı ve kütüphane gibi birçok özel hizmet bulunurken THY'nin İç Hatlar CIP salonu da 17 Temmuz tarihinde yolcu alımına kapatılarak genişletilmiş ve yenilenmişti.

THY 3 MİLYON DOLARLIK CIP SALONUNU BÜYÜTECEK

Yorumlar

merakli ~ 11 yıl önce
Lütfen Türkçe kullanımına dikkat edelim. Ne demek allahaşkına "...artan yolcu talebini karşılamak adına salon büyütülüyor..." ? Ne alakası var bu cümlede "adına"nın? "için" kullanmak varken, neden "adına"? "adına" zarfının kullanımına dair en ufak bilginiz var mı? "adına" bir şeyin veya kimsenin yerine demektir... artan yolcu talebini karşılamak yerine mi salon büyütülüyor? lütfen biraz dikkat...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yanlis ~ 11 yıl önce
Classic plus kart ile dis hatlar cip salonu kullanabilmek mümkün değildir.sadece iç hatlar cip salon kullanilabilinir. Yolcular da boyle zannedip personelle tartisip salona girmek için diretiyorlar.lütfen doğru bilgi verelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000