03 Mart 2016, Perşembe 11:33:16

THY 25 pilotunu hangi şirkete gönderdi?

Türk Hava Yolları, Boeing filosunda görevli 25 yardımcı pilotu Sunexpress Havayolları’na geçici göreve yolladı.
  • Bu gelenler tk.nın 300 ıspartalı ekibinden seçmeler galiba. Aman dikkat...
  • Herkese merhaba THK üniversitesinde pilotaj eğitimi almayı düşünüyorum iş bulma sıkıntısı yaşarmıyım yorumlarınızı okuyunca kafam karıştı açıkcası iş güvencesi veriyoruz diyor thk ama sizlere sormak istedim bilgi verirseniz sevinirim.
  • Qatar havayolları istanbulda hem f/o hem kaptan alımı yapıyor. Körfez ülkelerindeki agresif büyüme, bu sene ağını genişletmeyi planlayan ve yeni uçakların gelmesini bekleyen Türk Havayolları, Pegasus ve Sunexpress gibi firmaları sıkıntıya sokabilir. Kokpit ekibi piyasasını sağladıkları imkanlarla kendine çekmeyi başaran bu firmalar, agresif büyümeye devam ettiği sürece, TK PGS SXS gibi firmalarımız hali hazırda elinde olan adamların bir kısmını kaybetmekle kalmayacağı gibi, yakında piyasadan (avrupa, afrika, asya ya da nerelere kadar kollarının uzanabileceğini düşünüyorlarsa) transfer edebilecek adamda bulamayacaklar. Sunexpress 25 f/o arkadaşımızı bulabildiği için çok şanslı. Firmalarımız umarım burunları daha fazla sürtülmeden, uçaklarını dinlendirmek zorunda kalmadan personeline verdiği değeri tekrardan gözden geçirip tecrübeli insan kaynağını elinde tutabilecek ve bunun sürekliliğini sağlacak revizyonlara giderler.
  • Yıllardır Antalya'daki havacılık camiasındaki SXS çalışanlarının lakabı nedir "astronot". Bütün departman çalışanlarıyla özellikle de kokpit ekibinin davranışlarıyla, tutumuyla bu böyledir. İnsan kaynakları mantığından bahsetmiyorum bile, yazılanlar fazlsıyla yeterli. THY ve Lufthansa'nın desteğiyle ayakta kalan ve bunun farkında olayan, maalesef kendilerini çok fazlca bir şey sanan kaptanlarla dolu bir havayolu SXS. Kendi içindeki departmanların birbirinden kopuk olduğu, kimsenin birbirini tanımadığı bir yer.
  • SXS yönetiminin başarısızlığı. HR müdürü şirketi yönetirse bu olur. TK'dan gelen FO'lar kaptanlardan fazla maaş alınca nasıl açıklayacaklar personele acaba? Her zaman ki gibi 'beğenmiyorsan gidersin' derler sanırım.
  • Sunex piloto ihtiyaci varsa neden erah ucus okulunun is garantili programindan neden birakti Adaylar molimavk sinavlarina 300 euro odedi kazanan adaylar saglik raporu aldi Sunex mulakata cagirmadi Oysa Thy erah ucus okuluyla uc yillik fo yetistirmek icin anlasma yapti Sunex Thy den pilot aliyor anlasilir gibi degil
  • Sunexpress şu an Kosta Rika'da kaptan ve Hollanda'da f/o alımı yapıyor.Avrupa'da turboprop kaptanı kalmadı,hepsi Sunexpresste kaptanlık yapıp 1000-2000 saat ele avuca gelir cv'ye kavuşunca ve bonusu cebine koyunca ver elini başka ufuklar.Şirket Avrupa'nın 737 eğitim okulu ve sıçrama tahtası oldu.Pegasus'un vardığı farkındalığa ermek için uçakların yerde kalması mı gerek illa ki??Madem sürdürülebilir emniyet isteniyor;bunun yolu nitelikli,tecrübeli insan kaynağına sahip olmaktan geçer.Dünya yöneticilik paradigmalarından bihaber yöneticiler şirketteki çalışma huzurunu dinamitlediler,lafa gelince kurumsallık masallarıyla ancak astronot gibi gezerler...
  • Millet bonusu bekliyor. Yattigi gun sxs insan kaynaklari istifa etmeye gelen fo larla dolacak.
  • Bir soz vardir.. Gonulsuz isten diye.. Anlayan anladi.. Simdi bu 25 first officer kardesim hangi guvenlik anlayisiyla orada ucacak? Rizasi olmadan, yazili izni olmadan hadi gonderiyoruz dediniz de, bu insanlar hergun ucarken 'lanet olsun bu ise' diye diye gidecek. Gondermek cok kolay.. Insanlar orda sizin yuzunuzden duzenini bozacak, sikinti cekecek, tekrar simulator tekrar lifus, stres sikinti, hak kayiplari olacak. Soruyorum, bu sekilde moralsiz ve mutsuz guvenli bir sekilde uculabilir mi?
  • Ya öyle işte piyasanın en kötü şartlarını verirsen böyle fo falan bulamassın işte yurtdışından 21lik çocuklarda mı olmadı? .pgs ankara base başlayınca görün şenlikleri asıl

Türk Hava Yolları, Boeing filosunda görevli 25 yardımcı pilotu Sunexpress Havayolları’na geçici göreve yolladı.

Türk Hava Yolları ile Lufthansa’nın ortak şirketi Sunexpress Havayolları’na THY’den taze kan geldi. Bayrak taşıyıcı Türk Hava Yolları’nın Boeing filosunda görevli 25 pilotu, iki havayolu arasında imzalanan protokolle Sunexpress Havayolları’na gönderildi.

500 uçuş saatinin altında uçuş deneyimi bulunan 25 pilot, Kasım ayına kadar Sunexpress Havayolları’nda görevlendirildi.

Airporthaber’in edindiği bilgiye göre, Sunexpress Havayolları’nda görevlendirilecek pilotlar herhangi bir hak kaybına uğramayacak. THY’deki özlük hakları devam edecek olan pilotlar, maaşlarını Sunexpress Havayolları’ndan alacak.

THY’nin, elinde fazla ikinci pilot olduğu için pilotlarını geçici görevle Sunexpress’e gönderdiği belirtildi. Tarihinde ilk kez bir başka havayoluna ikinci pilot gönderen THY, daha önce kaptanlarını bir başka havayolunda görevlendirmişti.

©Airporthaber.com

THY 25 pilotunu hangi şirkete gönderdi?

Yorumlar Tüm Yorumlar (52)

300 spartalı ~ 8 yıl önce
Bu gelenler tk.nın 300 ıspartalı ekibinden seçmeler galiba. Aman dikkat...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hikaye ne? ~ 8 yıl önce
Su 300 ispartali hikayesi nedir? Bilen anlatsin please
Aman ~ 8 yıl önce
Bu yorumu yapan pilot olamamis bi kamil olabilir, aman dikkat.
Çaylak ~ 8 yıl önce
Herkese merhaba THK üniversitesinde pilotaj eğitimi almayı düşünüyorum iş bulma sıkıntısı yaşarmıyım yorumlarınızı okuyunca kafam karıştı açıkcası iş güvencesi veriyoruz diyor thk ama sizlere sormak istedim bilgi verirseniz sevinirim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayırlısı ~ 8 yıl önce
Qatar havayolları istanbulda hem f/o hem kaptan alımı yapıyor. Körfez ülkelerindeki agresif büyüme, bu sene ağını genişletmeyi planlayan ve yeni uçakların gelmesini bekleyen Türk Havayolları, Pegasus ve Sunexpress gibi firmaları sıkıntıya sokabilir. Kokpit ekibi piyasasını sağladıkları imkanlarla kendine çekmeyi başaran bu firmalar, agresif büyümeye devam ettiği sürece, TK PGS SXS gibi firmalarımız hali hazırda elinde olan adamların bir kısmını kaybetmekle kalmayacağı gibi, yakında piyasadan (avrupa, afrika, asya ya da nerelere kadar kollarının uzanabileceğini düşünüyorlarsa) transfer edebilecek adamda bulamayacaklar. Sunexpress 25 f/o arkadaşımızı bulabildiği için çok şanslı. Firmalarımız umarım burunları daha fazla sürtülmeden, uçaklarını dinlendirmek zorunda kalmadan personeline verdiği değeri tekrardan gözden geçirip tecrübeli insan kaynağını elinde tutabilecek ve bunun sürekliliğini sağlacak revizyonlara giderler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Astronotlar ~ 8 yıl önce
Yıllardır Antalya'daki havacılık camiasındaki SXS çalışanlarının lakabı nedir "astronot". Bütün departman çalışanlarıyla özellikle de kokpit ekibinin davranışlarıyla, tutumuyla bu böyledir. İnsan kaynakları mantığından bahsetmiyorum bile, yazılanlar fazlsıyla yeterli. THY ve Lufthansa'nın desteğiyle ayakta kalan ve bunun farkında olayan, maalesef kendilerini çok fazlca bir şey sanan kaptanlarla dolu bir havayolu SXS. Kendi içindeki departmanların birbirinden kopuk olduğu, kimsenin birbirini tanımadığı bir yer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rezillik. ~ 8 yıl önce
SXS yönetiminin başarısızlığı. HR müdürü şirketi yönetirse bu olur. TK'dan gelen FO'lar kaptanlardan fazla maaş alınca nasıl açıklayacaklar personele acaba? Her zaman ki gibi 'beğenmiyorsan gidersin' derler sanırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zeren ~ 8 yıl önce
Sunex piloto ihtiyaci varsa neden erah ucus okulunun is garantili programindan neden birakti Adaylar molimavk sinavlarina 300 euro odedi kazanan adaylar saglik raporu aldi Sunex mulakata cagirmadi Oysa Thy erah ucus okuluyla uc yillik fo yetistirmek icin anlasma yapti Sunex Thy den pilot aliyor anlasilir gibi degil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eski sxsli ~ 8 yıl önce
Sunexpress şu an Kosta Rika'da kaptan ve Hollanda'da f/o alımı yapıyor.Avrupa'da turboprop kaptanı kalmadı,hepsi Sunexpresste kaptanlık yapıp 1000-2000 saat ele avuca gelir cv'ye kavuşunca ve bonusu cebine koyunca ver elini başka ufuklar.Şirket Avrupa'nın 737 eğitim okulu ve sıçrama tahtası oldu.Pegasus'un vardığı farkındalığa ermek için uçakların yerde kalması mı gerek illa ki??Madem sürdürülebilir emniyet isteniyor;bunun yolu nitelikli,tecrübeli insan kaynağına sahip olmaktan geçer.Dünya yöneticilik paradigmalarından bihaber yöneticiler şirketteki çalışma huzurunu dinamitlediler,lafa gelince kurumsallık masallarıyla ancak astronot gibi gezerler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bonus ~ 8 yıl önce
Millet bonusu bekliyor. Yattigi gun sxs insan kaynaklari istifa etmeye gelen fo larla dolacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F/o ~ 8 yıl önce
Bir soz vardir.. Gonulsuz isten diye.. Anlayan anladi.. Simdi bu 25 first officer kardesim hangi guvenlik anlayisiyla orada ucacak? Rizasi olmadan, yazili izni olmadan hadi gonderiyoruz dediniz de, bu insanlar hergun ucarken 'lanet olsun bu ise' diye diye gidecek. Gondermek cok kolay.. Insanlar orda sizin yuzunuzden duzenini bozacak, sikinti cekecek, tekrar simulator tekrar lifus, stres sikinti, hak kayiplari olacak. Soruyorum, bu sekilde moralsiz ve mutsuz guvenli bir sekilde uculabilir mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güvenlik'e ~ 8 yıl önce
Değerli tecrübeli F/O cum sen merak etme hiç olmadığı kadar güvenli ve rahat uçacaklar SXS kokpitinde. Çok güzel tecrübeler edinecekler. Güvenliğin önemini daha iyi kavrayacaklar. Sorun gelen arkadaşların isteksizliği değil. Asıl sorun vasıfsız yöneticilerin insanları bu duruma sokmalarıdır. F/O ların 40 saat uçabildiği, yazın çok yoğun denilen bir dönemde bile en fazla 80 saat uçurulabilen bir durum var ortada. Elindeki pilotu verimli kullanamayan bir HR ve Cr. Plan var ortada. TK F/O larıda SXS F/O larıda durumdan mutlu değil yani.
F/o ~ 8 yıl önce
Evet avrupa yakasindan sabihaya servisle git gel yaparak, olan duzenlerini bozarak, tekrar lifusa girip stresin bin turlusunu cekerek (hem de durduk yere-yoktere) cok guzel tecrubeler edinecekler degil mi? Yav he yaa hee.. Cok istekliysen bu ise onde gonullu ol sen git
Cpt ~ 8 yıl önce
Ya öyle işte piyasanın en kötü şartlarını verirsen böyle fo falan bulamassın işte yurtdışından 21lik çocuklarda mı olmadı? .pgs ankara base başlayınca görün şenlikleri asıl

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000