13 Şubat 2017, Pazartesi 21:27:07

THY 2017 Ocak ayı rakamlarını açıkladı

Türk Hava Yolları (THY), Ocak ayı verilerini Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklama ile duyurdu.
  • bu oranları hesaplarken arzdan çekilen koltuk sayısını göz önünde bulundurarak hesaplamak lazım. arz edilen koltuk sayısı 2016 ya göre %8 azalırken yolcu sayısının 2016 ya göre artmış olmasını bekleyemezsiniz. Günün şartlarında çokta başarısız bir tablo olmadığını düşünüyorum.
  • Hashasiler Hala icerde.sef ve ust makam dakilerin yarisi FETO atamasi oldugu dosyalarda var,by lock kullanan 1100 Hain calismaya devam ediyor. Hala niye temizlik yapilmiyor iktidar la anlastilarmi acaba . Sadece bu suluk ve kenelerden kurtulsa Inanin kara Gecer
  • TAMAM İŞLER BOZUK AMA OCAKTAKİ DÜŞÜŞÜN BİR KISMI KÖTÜ KAVA KOŞULLARI DOLAYISIYLA BAZI SEYAHATLERİN İPTAL YADA ERTELENMESİ VE BAZI UÇUŞLARIN İPTAL EDİLMESİNDEN KAYNAKLANIYOR.
  • thy'deki rakamların düşmesinin tek sebebi mevcut iktidardır başkası değil. havacılığı basit bir iş sanan,6 ayda kitaptan öğrenen! fırıncıyı bilmem kimi thy gibi bir kurumun başına getirip de sonsuz imkanlar verirsen, el altından mali olarak desteklersen, adam gibi denetlemezsen,yanlış yaptıklarında hesap sormazsan,iş bilmezleri de sırf benden diye kuruma doldurursan, ülkemizin içinde bulunduğu coğrafyanın gerçeklerini umursamadan hareket edersen, fetocuları ve teröristleri şımartırsan, rakamlar ve yolcu sayıları da düşer thy gibi kurumları borç para almak için ipotek de ettirirsin !
  • Aynı gemideyiz. Batarsa hepimiz. Işler duzelirse torpillere yarar. Ne bileyiiiiiiiiim aaaaaaaabi :)
  • Bu üzücü durumun oluşmasının en büyük sebepleri: 1)Ülkede son bir yıldaki terör olaylarından dolayı gelen turist sayısının azalması ve bu güvensizlik algısının ne yazık ki transit yolcuya da yansıması 2)TL'nin USD karşısındaki aşırı değer kaybı ve bilet fiyatlarının USD kuru üzerinden belirlenmesinden dolayı vatandaşın daha ucuz alternatiflere yönelmesi 3)Ocak ayında DHMİ'nin kar fiyaskosu nedeniyle binlerce uçuşun yapılamaması
  • Beter olun haramiler
  • Rakamlar süper Pakistan işi ne oldu acaba gidiyormu 330lar wetlease 'e???
  • Yabancı firmalar THY fiyatının yarı fiyatına uçtuğu sürece aktarmalı gideriz yarı fiyatına gideriz.Bunun milliyetçilikle alakası yok. THY milliyetçi olsun da biraz kendi milletini uçursun. Herkes cebini düşünür.
  • bence bir 50 uçak daha ground edin doluluk artar:) beter olun

Türk Hava Yolları (THY), Ocak ayı verilerini Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklama ile duyurdu.

İşte THY'nin Ocak ayı rakamları;

Ortaklığımızın Ocak 2017 dönemine ilişkin trafik sonuçları aşağıdaki gibidir:

*Ocak 2016 döneminde 4,7 milyon olan toplam yolcu sayısı, 2017 yılının aynı döneminde %12,0 düşüşle 4,1 milyon olarak gerçekleşmiştir. Yolcu sayısındaki düşüş iç hatlarda %5,1, dış hatlarda %17,0 oranındadır.

*Dış Hatlar Business Class yolcu sayısı ve Dıştan Dışa Transfer Yolcu sayılarında Ocak 2016 dönemine kıyasla %13,6 ve %16,2 düşüş gerçekleşmiştir.

*Yolcu doluluk oranı 1,1 puanlık düşüş ile %72,7 olarak gerçekleşmiştir.

*Toplam Arz Edilen Koltuk Km (AKK), Ocak 2016 döneminde 13,2 milyar iken, 2017 yılının aynı döneminde %8,7 azalarak 12,1 milyar olarak gerçekleşmiştir. AKK düşüşü iç hat uçuşlarda %1,4, dış hat uçuşlarda %9,6 oranındadır.

*Ücretli Yolcu Km (ÜYK), Ocak 2016 döneminde 9,7 milyar iken, 2017 yılının aynı döneminde %10,0 azalarak 8,8 milyar olarak gerçekleşmiştir. ÜYK düşüşü iç hat uçuşlarda %3,8, dış hat uçuşlarda ise %10,9 oranındadır.

*Yolcu uçakları Konma Sayısı, Ocak 2016 döneminde 35.772 iken, 2017 yılının aynı döneminde %12,6 azalışla 31.276 olarak gerçekleşmiştir.

*Taşınan Kargo-Posta, Ocak 2016 döneminde 58.871 ton iken, 2017 yılının aynı döneminde %7,6 artışla 63.325 tona yükselmiştir.

*2016 Ocak ayı sonunda uçulan şehir sayısı 284 iken 2017 Ocak ayı sonunda 296 olmuştur. İç hat şehir sayısı değişmeksizin 49 olmuş, dış hat şehir sayısı ise 235'den 247'ye yükselmiştir.

*2016 Ocak ayı sonunda uçak sayısı 298 iken 2017 Ocak ayı sonunda 333 olmuştur. Geniş gövde yolcu uçak sayısı 73'den 87'ye, dar gövde yolcu uçak sayısı ise 215'den 235‘e yükselmiştir. Kargo uçak sayısı 10‘dan 11'e yükselmiştir. 

THY 2017 Ocak ayı rakamlarını açıkladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (65)

tech ~ 7 yıl önce
bu oranları hesaplarken arzdan çekilen koltuk sayısını göz önünde bulundurarak hesaplamak lazım. arz edilen koltuk sayısı 2016 ya göre %8 azalırken yolcu sayısının 2016 ya göre artmış olmasını bekleyemezsiniz. Günün şartlarında çokta başarısız bir tablo olmadığını düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FETO /HASHASI ~ 7 yıl önce
Hashasiler Hala icerde.sef ve ust makam dakilerin yarisi FETO atamasi oldugu dosyalarda var,by lock kullanan 1100 Hain calismaya devam ediyor. Hala niye temizlik yapilmiyor iktidar la anlastilarmi acaba . Sadece bu suluk ve kenelerden kurtulsa Inanin kara Gecer

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu & Şirket ~ 7 yıl önce
TAMAM İŞLER BOZUK AMA OCAKTAKİ DÜŞÜŞÜN BİR KISMI KÖTÜ KAVA KOŞULLARI DOLAYISIYLA BAZI SEYAHATLERİN İPTAL YADA ERTELENMESİ VE BAZI UÇUŞLARIN İPTAL EDİLMESİNDEN KAYNAKLANIYOR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sorumlu belli ~ 7 yıl önce
thy'deki rakamların düşmesinin tek sebebi mevcut iktidardır başkası değil. havacılığı basit bir iş sanan,6 ayda kitaptan öğrenen! fırıncıyı bilmem kimi thy gibi bir kurumun başına getirip de sonsuz imkanlar verirsen, el altından mali olarak desteklersen, adam gibi denetlemezsen,yanlış yaptıklarında hesap sormazsan,iş bilmezleri de sırf benden diye kuruma doldurursan, ülkemizin içinde bulunduğu coğrafyanın gerçeklerini umursamadan hareket edersen, fetocuları ve teröristleri şımartırsan, rakamlar ve yolcu sayıları da düşer thy gibi kurumları borç para almak için ipotek de ettirirsin !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynı gemi ~ 7 yıl önce
Aynı gemideyiz. Batarsa hepimiz. Işler duzelirse torpillere yarar. Ne bileyiiiiiiiiim aaaaaaaabi :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
211 ~ 7 yıl önce
bizi o gemiden attılar o zaman hepimiz batalım abiii:))))))))
Sebepleri ~ 7 yıl önce
Bu üzücü durumun oluşmasının en büyük sebepleri: 1)Ülkede son bir yıldaki terör olaylarından dolayı gelen turist sayısının azalması ve bu güvensizlik algısının ne yazık ki transit yolcuya da yansıması 2)TL'nin USD karşısındaki aşırı değer kaybı ve bilet fiyatlarının USD kuru üzerinden belirlenmesinden dolayı vatandaşın daha ucuz alternatiflere yönelmesi 3)Ocak ayında DHMİ'nin kar fiyaskosu nedeniyle binlerce uçuşun yapılamaması

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 7 yıl önce
3'e kesinlikle katılmıyorum. Farketmediğiniz birkaç husus daha var, önceki senelerde de kar nedeniyle yüzlerce uçuş iptal edildi. Bu uçuşların iptal edilmesinin diğer bi sebebi de, zaten o uçakların çoğu boş. Uçulsa da zarar edilecek olan ucuslardı. Düşünsenize 20- 30- 50 yolcuyla uçak kalkıyor?!? Atlas ve onur nasıl uçtu o havada? Uçsalar da doluluk oranı gerileyecekti, diğeri ise Rus uçağı vurulması kriziyle 2016 Ocak'ta da bir hayli yolcu kaybı oldu, bu düşüşle birlikte toplamda 4.7 milyon taşındı, Belki o kriz olmasa daha ksek olacaktı. Bu durumda rakamları krizin olmamış olduğu duruma göre değerlendirmek daha gerçekçi olur. O zaman denilebilir ki, ciddi düşüş mevcut.
4. Madde ~ 7 yıl önce
Torpillerin krizi yönetememesi. Takke düştü kel gözüktü derler :)
Demet ~ 7 yıl önce
Zarara kilif uydurma
Daha iyi günlerinizi ~ 7 yıl önce
Beter olun haramiler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatan haini ~ 7 yıl önce
sen beter ol..
haklısın ~ 7 yıl önce
bencede ye ye bitirdiler vergilerimize dokunmayın !!!! en az 15bin kişi fazlası var
330 ~ 7 yıl önce
Rakamlar süper Pakistan işi ne oldu acaba gidiyormu 330lar wetlease 'e???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK ~ 7 yıl önce
Yabancı firmalar THY fiyatının yarı fiyatına uçtuğu sürece aktarmalı gideriz yarı fiyatına gideriz.Bunun milliyetçilikle alakası yok. THY milliyetçi olsun da biraz kendi milletini uçursun. Herkes cebini düşünür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Necmi ~ 7 yıl önce
Ne yazık ki yabancı bizden daha uygun fiyatlara uçuyor thy ile ...
ground ~ 7 yıl önce
bence bir 50 uçak daha ground edin doluluk artar:) beter olun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000