19 Aralık 2011, Pazartesi 12:05:00

THY 16 SAAT RÖTAR YAPTI...

Türk Hava Yolları’nın Seul-İstanbul seferini yapan uçağı önce teknik arıza yaşayıp, sonra da ekibin görev mesaisi dolunca 16 saat rötarlı havalanabildi...
  • BU UCAK BUGUN BIZDE ;( INS. SORUNSUZ KALKAR
  • ne çok biliyorsunuz be kardeşim.. ne çok..
  • bazilarinin yorumlarini okuyunca salla salla parcasi geldi aklima))
  • Tesekkurler. Ekibin iki ucus arasinda 48 ucamamasi kurali neye gore? 10 saat ucan 48 saat dinlenmek durumunda mi? Soruyorum cunku gunde 10 saat 4-5 leg ucan pilot, aksam Istanbul'da evine geliyor, sabah yine ucusa gidiyor. 48 saat ucamaz su demek oluyor, IST-JFK hattinda her ucan ekip icin iki ekip NEw YORK'ta otelde dinleniyor.
  • senin havacılık bilğini 5 katlarım..sen uçağı ancak yerde görmşündür kesinlikle...hadiii atmaya devam kandırıkçılar
  • istanbuldan uçağı getiren ekip 48 saat zaten uçamazz..onların götürmesi mümkün deil yani..
  • 16 saat zaten beklenmemiş..uçus ekibi uçaktayken arıza cıkmış..giderilmesi için uğrasmışlar...bu arada süre geciyo tabi..belli bir süre giderelemeyince arıza ekibin mesaisi dolmuş oluyo ..bu arada zaten 5 6 saat gecikme olmustur..sonra tahminimce 8 saat falan otelde kalıp yeniden göreve gelmişlerdir..böylelikle 16 saat oluyo işte
  • valla çok güldürdün beni..olayın çok dışında olduğun okadar belli ki..teknik ekibin mesaisi dolması yorumun bence tarihe geçecek bi açıklama :) uçucu ekibin mesaisi dolduktan sonra uçması mümkün deil..elbet dolduğu halde uçanlar olmuştur..ama bu durumun ortaya çıkması inan okadar büyük sorunlara yol açar ki...
  • Neden 16 saat beklenmis anlamadim? O ucagi Istanbul'dan getiren ekip 8-10 saat sonra otelden gelip ucamazmiydi? Sadece bir soru, belki teknik olarak imkansizdir.
  • Arkadaşım mesaisi dolan teknisyenler değil uçucu ekip.Uçucu ekipler ile ilgili olarakta çalışma saatini düzenleyen kuarl uluslararası birkuraldır ve şirketlerle çalışanlar arasında olan bir anlaşma değildir.
Türk Hava Yolları’nın Seul-İstanbul seferini yapacak TC-JNA kuyruk tescilli Airbus 330 tipi uçağı, kalkışa hazırlandığı sırada kabin basıncı arızası yaşadı.

Uçaktaki arızanın giderilmesi için teknisyenler çalışırken bu kez de ekibin görev mesaisi doldu. Ekip dinlenmek için otele döndü. Bu sırada yolcular da hem uçaktaki arıza hem de ekibin görev mesai süresinden dolayı oluşan rötar yüzünden otellere yerleştirildi.
 
TK 91 sefer sayılı Airbus 330 tipi uçak Türkiye saati ile 08.30’da havalandı. Uçağın 16 saat gecikmeli olarak bu akşam 19.45’te Atatürk Havalimanı’na inmesi bekleniyor.
 
Bu arada yine THY’nin Yeni Delhi-İstanbul seferini yapacak TC-JNN kuyruk tescilli Airbus 330 tipi uçağının da Delhi Havalimanı’ndaki yoğun sis yüzünden kalkışı gecikti. Uçak bu sabah Türkiye saati ile 05.00’da havalanırken THY uçağının 5 saat rötarlı olarak Atatürk Havalimanı’nda olması planlanıyor.
 
©Airporthaber.com Özel
THY 16 SAAT RÖTAR YAPTI...

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 12 yıl önce
BU UCAK BUGUN BIZDE ;( INS. SORUNSUZ KALKAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ne çok biliyorsunuz be kardeşim.. ne çok..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bazilarinin yorumlarini okuyunca salla salla parcasi geldi aklima))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Tesekkurler. Ekibin iki ucus arasinda 48 ucamamasi kurali neye gore? 10 saat ucan 48 saat dinlenmek durumunda mi? Soruyorum cunku gunde 10 saat 4-5 leg ucan pilot, aksam Istanbul'da evine geliyor, sabah yine ucusa gidiyor. 48 saat ucamaz su demek oluyor, IST-JFK hattinda her ucan ekip icin iki ekip NEw YORK'ta otelde dinleniyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
senin havacılık bilğini 5 katlarım..sen uçağı ancak yerde görmşündür kesinlikle...hadiii atmaya devam kandırıkçılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
istanbuldan uçağı getiren ekip 48 saat zaten uçamazz..onların götürmesi mümkün deil yani..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
16 saat zaten beklenmemiş..uçus ekibi uçaktayken arıza cıkmış..giderilmesi için uğrasmışlar...bu arada süre geciyo tabi..belli bir süre giderelemeyince arıza ekibin mesaisi dolmuş oluyo ..bu arada zaten 5 6 saat gecikme olmustur..sonra tahminimce 8 saat falan otelde kalıp yeniden göreve gelmişlerdir..böylelikle 16 saat oluyo işte

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
valla çok güldürdün beni..olayın çok dışında olduğun okadar belli ki..teknik ekibin mesaisi dolması yorumun bence tarihe geçecek bi açıklama :) uçucu ekibin mesaisi dolduktan sonra uçması mümkün deil..elbet dolduğu halde uçanlar olmuştur..ama bu durumun ortaya çıkması inan okadar büyük sorunlara yol açar ki...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Neden 16 saat beklenmis anlamadim? O ucagi Istanbul'dan getiren ekip 8-10 saat sonra otelden gelip ucamazmiydi? Sadece bir soru, belki teknik olarak imkansizdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Arkadaşım mesaisi dolan teknisyenler değil uçucu ekip.Uçucu ekipler ile ilgili olarakta çalışma saatini düzenleyen kuarl uluslararası birkuraldır ve şirketlerle çalışanlar arasında olan bir anlaşma değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000