07 Ocak 2013, Pazartesi 09:21:13

THY 15. SIRAYA ÇIKTI

91 ülkede 204 noktaya uçuş gerçekleştirerek gökyüzünde rekor kıran THY, büyümede de "pik" yaptı...
  • BMI ın londrada 30 slotu vardı.onları almamız lazımdı.oraya ufak bır us kurup amerıka ve avrupa ucusları yapılırdı...sonra edılen kar ıle baska sırket alınırdı.thaıland ve avustralyayada bakılmalı...cok cazıp yerler...
  • Türkiyenin tek global markası. Kıymetini bilmek lazım.
  • bravo thy. ulkemizin gururusun
  • Sabah, CAPA'yı mı takip etmeye başlamış? Helâl olsun! Fakat AKK'yi "Arz Edilen Koltuk" olarak çevirmesi acemiliği gösteriyor. "Arz edilen Koltuk Kilometre" olmalıydı.
  • İçimizdeki irlandalılara rağmen THY'ye tebrikler.. Ülkemizi dünya çapında temsil ediyorlar adeta

AKK sayısını 2012'de yüzde 24 artıran THY, havacılık liginde 7 sıra birden yükselerek 22'nci sıradan 15'inciliğe çıktı

Filosuna kattığı 200'üncü uçağıyla dünyanın 91 ülkesine uçuş gerçekleştiren Türk Hava Yolları (THY) uluslararası havacılık liginin en hızlı yükselen markası oldu. Beş kıtada 204 noktaya uçuş gerçekleştiren THY, Asya Pasifik Havacılık Merkezi (CAPA-Center for Asia Pacific Aviation) tarafından yayımlanan rapora göre 2012'de havacılık liginde 7 basamak birden yükseldi. Sivil havacılık şirketleri arasında rekabeti kıyaslamada en önemli kriter olan Arz Edilen Koltuk (AKK) sıralamasında THY, 22'nci sıradan 15'inciliğe çıktı. 2011 Aralık ayında AKK sayısı haftalık 1.5 milyar olan THY, bu rakamı yüzde 24 artırarak 1.9 milyara çıkardı.

ABD'yi birleşme büyütüyor

CAPA'nın hazırladığı verilere göre Aralık 2011-Aralık 2012 tarihleri arasında Arz Edilen Koltuk'ta (AKK) dünyanın en büyük havacılık şirketi 6.1 milyar ile ABD'li United Airlines oldu. Continental ile birleşerek yüzde 67 büyüyen United Airlines, geçen yıl 4'üncü olduğu sıralamada 3 basamak birden atlayarak ilk sıraya oturdu. Geçen yılın birincisi olan ABD'li Delta ise yüzde 0.3 küçülerek ikinci sıraya geriledi. Ortadoğu'nun gökyüzündeki yıldızı Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Emirates yüzde 18.4'lük büyümeyle 3'üncü, ABD'li American Airlines yüzde 1.3 büyümeyle 4'üncü oldu.

Avrupa'da koltuklar daraldı

Listede Avrupa şirketlerinden en dikkat çeken Lufthansa oldu. Almanyalı şirket yüzde 2.3 küçüldü, 3.2 milyar olan AKK'sını 3.1 milyara geriledi. Alman dev 5'inci sıradan 6'ncılığa indi. İngiliz şirketi British Airways yüzde 2.7 büyümeyle 7'ncilik koltuğunu korurken, Paris merkezli Air France yüzde 4.2 daralarak 8'inci sırada yer aldı. Dünyanın en büyük 15 sivil uçak şirketi arasında THY, listedeki 4 Avrupalıdan biri olurken 7 sıra yükselmesiyle en hızlı sıçramayı kaydetti. CAPA'ya göre AKK'da küresel büyüme yüzde 6.7 olarak kalırken rakam 81.8 milyardan 87.3 milyara ulaştı.

Arz Edilen Koltuk nedir?

Havacılık liginde büyümeyi belirleyen AKK, bir şirketin belli bir zaman içinde pazara arz ettiği koltuk sayısı ile kat ettiği toplam mesafeden elde ediliyor. Bu da şirketler arasındaki kıyaslamada en önemli kriter olarak öne çıkıyor. (Sabah)

THY 15. SIRAYA ÇIKTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

yorum ~ 11 yıl önce
BMI ın londrada 30 slotu vardı.onları almamız lazımdı.oraya ufak bır us kurup amerıka ve avrupa ucusları yapılırdı...sonra edılen kar ıle baska sırket alınırdı.thaıland ve avustralyayada bakılmalı...cok cazıp yerler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rna ~ 11 yıl önce
Türkiyenin tek global markası. Kıymetini bilmek lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dc3 ~ 11 yıl önce
bravo thy. ulkemizin gururusun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
orjinal dc3 ~ 11 yıl önce
yukarıda yazan çakma dc3 tür arkadaşlar...globally fosss yine şişirme rakamlarla göz boyamaktadır..nasılssa millet yiyor...kış geldi globally rezalette görücüye çıktı...malesef yine çaktınız
pg10 ~ 11 yıl önce
Sabah, CAPA'yı mı takip etmeye başlamış? Helâl olsun! Fakat AKK'yi "Arz Edilen Koltuk" olarak çevirmesi acemiliği gösteriyor. "Arz edilen Koltuk Kilometre" olmalıydı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tebrik ~ 11 yıl önce
İçimizdeki irlandalılara rağmen THY'ye tebrikler.. Ülkemizi dünya çapında temsil ediyorlar adeta

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000