01 Nisan 2011, Cuma 10:20:09

THY, 15 BOEING İÇİN İMZAYI ATTI

Türk Hava Yolları ve Boeing, 15 adet yeni nesil Boeing 737 için anlaşma imzaladı. Kesinleşen yeni siparişte 5 adet B737-900ER modeli de yer alıyor.
  • Senede ortalama 75 milyon tl yabancı pilotlara ödemeye devam et ama cari açık neden bu kadar yükselmeye devam ediyor diye bankacıların üzerine gitme. Aciz ve sömürülen bir ülke olduğumuz nereden belli biliyor musun?80 milyonluk nüfustan pilot çıkaramıyorsun ya işte sen ancak busun İrlandalı olmayan.
  • hoşgeldiniz 737-900ER'lar...
  • Thy buyudukce icimizdeki irlandalilar kuduruyor nedense? Sanki milli havayolu degil. Terli pilot yoksa yabanci alirim kardesim sana ne, sanki yabanci pilot sadece Thy de var. Git bak pegasus, onur kac tane yabanci pilot var. Sanki bir zamanlar okullarda olan yerli mallari haftasi bu is. Hayret bir sey. Bu arad belirteyim size gicik oluyorum diye yazan ben degilim ama ben de gicik oluyorum kim yazdiysa iyi yazmis. İstersen sen ver numarani da ben senin hatirini bir sorayim.
  • Değerli arkadaşlar, filoya yeni bir model katılıyor bunun etkilerini tartışacağımıza konu ne noktalara çekilmiş..
  • Yabancı pilotları savunanlar isimlerinide eklesin yiyosa
  • BİZDE SANA GICIK OLUYORUZ sana ulaşabileceğimiz bi adres veya tel versene konuşuruz senle biraz ne dersin
  • Şu içinde THY nin adının geçtiği her habere yabancı pilotlarla ilgili yorum yapanlara gıcık oluyorum. Pilotlarla haberin yakından uzaktan alakası yok, bazıları duramıyor yerinde patlatıyor her yerde benzer yorumu. THY uçak alacak(yorum yabancı pilot), THY tehlike atlattı(yorum yabancı pilot), THY pilot alacak(yorum yabancı pilot), THY şu kadar yolcu taşıdı(yorum yabancı pilot),THY de görev değişikliği(yorum yabancı pilot) vs vs vs
  • 3 sene içinde hep beraber , önce Fransa'dan başlayarak hep beraber ırkçılığın ne olduğunu hep beraber göreceğiz.Bakalım o zamanda GLOBAL DÜNYA'dan bahsedebilecek misin?Diğer bir konu da Muhtar Kent yani Coca-Cola.Muhtar Kent'in babası 2. dünya savaşında binlerce Yahudi'yi gaz odalarından kurtarmış bir değerli büyükelçimizdir.Sakın ola ki normal bir Türk vatandaşının Yahudi sermayesinin amiral gemilerinden olan Coca Cola'nın başına geçebileceğini sanma ; en azından Yahudiler Türkler'e göre ahde vefaya göre daha çok değer verdikleri ortada...
  • Arkadaşlar, yabancı şirketlerin üst düzey pozisyonlarında görev yapan Türkler hakkında gururla atıp tutarken, Türk şirketlerinde yabancıların çalışmasına neden dayanamadığınızı anlayamıyorum. Almanya'daki Belçika'daki Türkleri istemeyen aşırı sağcı parti üyelerinden bir farkınız kalıyor mu bu yorumu yapınca?
  • 737 yi pilot ucurur 320yi bilgisayar ucurur.Handlingi iyi olmayan 737 ucuramaz ama 320 ucurur.

Boeing, Türk Hava Yolları’nın geçtiğimiz ay opsiyon hakkını kullanarak kesin siparişe çevirdiği 15 adet Yeni Nesil 737 uçağı için sipariş anlaşması imzaladı. Türk Hava Yolları anlaşma kapsamında, geçen yıl satın aldığı 20 uçağa ek olarak, liste fiyatı üzerinden toplam değeri 1.2 milyar dolar tutan 10 adet Boeing 737-800 ve 5 adet 737-900ER daha sipariş etti.

Türk Hava Yolları’nın siparişini değerlendiren Genel Müdür Doç. Dr. Temel Kotil ise “Boeing 737’ler, daha fazla noktaya sefer düzenleyerek gerçek bir küresel uçuş ağı oluşturmamıza destek olacak. Yeni uçaklarımız, filomuzun verimliliğini ve yolcu konforunu daha da artıracak.” diye konuştu.

Boeing Ticari Uçaklar Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Marlin Dailey, “Yeni 737 siparişi, Türk Hava Yolları’yla süregelen işbirliğimizin önemli adımlarından bir yenisi oldu. Boeing 737’lerin üstün verimliliği ve güvenilirliğiyle bütünleşen yeni Boeing Sky Interior kabin konsepti, Türk Hava Yolları’nın başarıyla genişleyen uçuş ağına katkı sağlayacak.” dedi.

Boeing’in Türk Hava Yolları’na teslim edeceği Yeni Nesil 737’lerin tamamı, yenilikçi kabin tasarımı Boeing Sky Interior’a sahip olacak. Yeni tasarımda, 737’lerin baş üstü dolapları daha geniş bagaj imkânı sağlarken, az yer kaplayarak kabinde daha ferah bir ortam yaratıyor. Boeing 737’lerin “Sky Interior” kabin tasarımında, aydınlatma gökyüzü hissini uyandıran yumuşak mavi tonda uygulanıyor. Kabin yan duvarları, geniş pencere oyuklarıyla tasarlanarak, daha geniş görüş açısı sunuyor ve uçuş keyfini artırıyor. THY’nin son sipariş ettiği 15 adet Yeni Nesil 737 uçağında ayrıca, Boeing’in sertifikasyon aşamasında olan, 737’lerin yakıt performansını %2 daha artıracak, performans geliştirme paketi de bulunacak.

Boeing, 737 ailesinin en yeni üyesi, 737-900ER modeli için bugüne kadar 14 havayolu şirketinden toplam 305 sipariş aldı. Temmuz 2005’te tanıtımı yapılan Boeing 737-900ER, aynı kategorideki rakip modellere oranla, her uçuşta ortalama %6 daha düşük işletme maliyeti sunuyor.

Günümüzde 737’ler, 1997 yılında üretilmeye başlanan ilk Yeni Nesil 737’lere oranla, %5 daha fazla yakıt verimliliğine sahip bulunuyor. Boeing, sertifikasyon süreci devam eden yeni performans geliştirme paketi kapsamında, Yeni Nesil 737’lerin motor ve aerodinamik yapısında gerçekleştirdiği yeniliklerle, %2 ek yakıt tasarrufu sunuyor. Gelişmiş performansa sahip yeni 737’lerin, 2012 yılının başına kadar hizmete girmesi planlanıyor.

THY, 15 BOEING İÇİN İMZAYI ATTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Misafir ~ 13 yıl önce
Senede ortalama 75 milyon tl yabancı pilotlara ödemeye devam et ama cari açık neden bu kadar yükselmeye devam ediyor diye bankacıların üzerine gitme. Aciz ve sömürülen bir ülke olduğumuz nereden belli biliyor musun?80 milyonluk nüfustan pilot çıkaramıyorsun ya işte sen ancak busun İrlandalı olmayan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hoşgeldiniz 737-900ER'lar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Thy buyudukce icimizdeki irlandalilar kuduruyor nedense? Sanki milli havayolu degil. Terli pilot yoksa yabanci alirim kardesim sana ne, sanki yabanci pilot sadece Thy de var. Git bak pegasus, onur kac tane yabanci pilot var. Sanki bir zamanlar okullarda olan yerli mallari haftasi bu is. Hayret bir sey. Bu arad belirteyim size gicik oluyorum diye yazan ben degilim ama ben de gicik oluyorum kim yazdiysa iyi yazmis. İstersen sen ver numarani da ben senin hatirini bir sorayim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Değerli arkadaşlar, filoya yeni bir model katılıyor bunun etkilerini tartışacağımıza konu ne noktalara çekilmiş..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yabancı pilotları savunanlar isimlerinide eklesin yiyosa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
BİZDE SANA GICIK OLUYORUZ sana ulaşabileceğimiz bi adres veya tel versene konuşuruz senle biraz ne dersin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Şu içinde THY nin adının geçtiği her habere yabancı pilotlarla ilgili yorum yapanlara gıcık oluyorum. Pilotlarla haberin yakından uzaktan alakası yok, bazıları duramıyor yerinde patlatıyor her yerde benzer yorumu. THY uçak alacak(yorum yabancı pilot), THY tehlike atlattı(yorum yabancı pilot), THY pilot alacak(yorum yabancı pilot), THY şu kadar yolcu taşıdı(yorum yabancı pilot),THY de görev değişikliği(yorum yabancı pilot) vs vs vs

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
3 sene içinde hep beraber , önce Fransa'dan başlayarak hep beraber ırkçılığın ne olduğunu hep beraber göreceğiz.Bakalım o zamanda GLOBAL DÜNYA'dan bahsedebilecek misin?Diğer bir konu da Muhtar Kent yani Coca-Cola.Muhtar Kent'in babası 2. dünya savaşında binlerce Yahudi'yi gaz odalarından kurtarmış bir değerli büyükelçimizdir.Sakın ola ki normal bir Türk vatandaşının Yahudi sermayesinin amiral gemilerinden olan Coca Cola'nın başına geçebileceğini sanma ; en azından Yahudiler Türkler'e göre ahde vefaya göre daha çok değer verdikleri ortada...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arkadaşlar, yabancı şirketlerin üst düzey pozisyonlarında görev yapan Türkler hakkında gururla atıp tutarken, Türk şirketlerinde yabancıların çalışmasına neden dayanamadığınızı anlayamıyorum. Almanya'daki Belçika'daki Türkleri istemeyen aşırı sağcı parti üyelerinden bir farkınız kalıyor mu bu yorumu yapınca?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
737 yi pilot ucurur 320yi bilgisayar ucurur.Handlingi iyi olmayan 737 ucuramaz ama 320 ucurur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000