27 Ocak 2015, Salı 00:52:48

THY 10 ADET A380 SİPARİŞİ İÇİN AIRBUS'LA GÖRÜŞÜYOR

Dünyanın en önemli haber ajanslarından Reuters, Türk Hava Yolları'nın Airbus A380 almak üzere Airbus'la görüşmeler yaptığını iddia etti.
  • Arkadaslar hergün iki ucagada girip cikar ve onlarla calisan biri olarak söylüyorumki bence Boeing kendini ispatlamis bir ucak düsünün burada yorum yazan cogu adamdan bile daha yasli ve 40 yila yakin süreden beri havada olan bir ucak!thynin Amerika acilimini ve reklam kampanyasinada bence gayet uyumlu bir ucak!Airbus 388 ise yeni ve cok karmasik bir digital systemle ucan,Gate bekleme sürecinde dahi 4 adet toprak elektrikle beslenmesi gereken sisko bir kiz,Airbus 388 icin Gate ve Park ta cift körük veya terminal insa etmeniz disinda,388 Taxi koridorlarinda dolasimi icin bile asfalt ve yer alti kanallarinda dahi düzenleme yapilmasi,Gate önünde bekleme pozisyonunun bile Beton takviyeli asfalt ile güclendirilmesi gerekiyor!ucak yüklü kalkis kapasitesi 570ton agirlikta olup bu denilen önlemler alinmadigi takdirde yazin 40derece sicakta Airbus u inis takimlarinin yarisina kadar asfalta batmis halde bulmak icten bile degil diye düsünüyorum...
  • Dünyanın en iyi havayolu seçildi ama a380 yok nasıl seçilmiş anlamış değilim?
  • THY o uçaklari alsin inanmiyorum ki TAV Atatürk havalimani genisletir, evet THY B 747-8 yakisir
  • Keske A380 neo yu beklese ... Cunku a319-320-321-330 modelerinin neo su sunuldu buyuk ihtimal a380 neo da kisa surecte sunulur ... Hem yeni havalimanina denk gelir hemde daha surdurulunebilir bir yatirim olur ...747 de deyinmek dahi istemiyorum ! Ucagin aerodinamigi ortada ....
  • Aslında hangi büyük uçak alınırsa alınsın ama lütfen bayan pilotların eline verilmesin. Oyuncak ederler valla, mıy mıy ay o düğmeye mi basacaktım, şu ayarı mı yapacaktım. Kadının doğasına uygun bir meslek değil bu. Yolcular pilotun kadın olduğunu öğrendiklerinde korkuyorlar. Sırf reklam için alıyor hava yolları. İnanmayan youtube'taki bayan pilotların ne kadar beceriksizce uçak kullandığını, yanındaki bay pilotları nasıl krize soktuklarını gösteren videoları izlesin.
  • Reuters atmis bi kuyuya tas :) A380 guzel tayyaredir ancak bir o kadar da masrafli ve tam dolu agirligini kaldirabilecek pist ulkemizde var mi tartisilir.Hala soyluyorum B772-LR gerekli, A350 B777x henuz kendini kanitlamadi.
  • THY gerekli entegrasyonu sağlayınca elbette A380 veya B747-8 alıcaktır. Rusyadaki Transaero havayolları bile alıyorsa THY neden alamasın? Sadece zaman gerekli. (A380 üretimden kalkmayacak büyük ihtimalle -900 ve neo modelleri -800 ün yerine geçecek)
  • Swahili dili bilen memur arıyor sonra. Ara ara anca bulursun. Daha ingilizce iki cumle kuramayanları torpille kabin memuru yapıyorsun.
  • Simdiden thy deki kabin arkadaslara Allah kolaylik versin. Yolcu icin guzel ama kabin ekibi icin rezalet bir ucak. Ayrica emirates e parasi bol araplar almis filan gibi yorumlar var. Arkadasim emirates kriz zamaninda ucaklari aklinin duracagi duzeyde bir paraya aldi ve hemen leasing firmasina satti daha sonra ayni ucagi kiraladi. Filodaki a380 lerin %80 i leasing firmalarinin. Ayrica Tim clarck airbusi surekli daha yeni motorlar yapmasi icin bastiriyor ama airbus maliyetten dolayi bundan kaciniyor. A350 lerin iptalinde bununda payi var.
  • Kaderde A380 uçurmak da varmış...

Dünyanın en önemli haber ajanslarından biri olan Reuters, gündeme bomba gibi bir iddia getirdi.

Reuters haber ajansına göre Türk Hava Yolları ve Avrupalı uçak üreticisi Airbus'ın, A380 için görüşmelere başladı.

Dünyanın en büyük yolcu uçağı olan A380'den 10 adet veya daha fazlası için görüşmelerin yapıldığını kaydeden ajans, Kasım 2013 tarihinden bu yana Emirates'in A380 siparişinin ardından, dev uçğın yeni müşterisinin THY olabileceğini belirtti. 

Konu ile ilgili henüz ne Airbus kanadından ne de Türk Hava Yolları kanadından bir açıklama yapılmadı.

THY 10 ADET A380 SİPARİŞİ İÇİN AIRBUS'LA GÖRÜŞÜYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (142)

a388-b748 ~ 8 yıl önce
Arkadaslar hergün iki ucagada girip cikar ve onlarla calisan biri olarak söylüyorumki bence Boeing kendini ispatlamis bir ucak düsünün burada yorum yazan cogu adamdan bile daha yasli ve 40 yila yakin süreden beri havada olan bir ucak!thynin Amerika acilimini ve reklam kampanyasinada bence gayet uyumlu bir ucak!Airbus 388 ise yeni ve cok karmasik bir digital systemle ucan,Gate bekleme sürecinde dahi 4 adet toprak elektrikle beslenmesi gereken sisko bir kiz,Airbus 388 icin Gate ve Park ta cift körük veya terminal insa etmeniz disinda,388 Taxi koridorlarinda dolasimi icin bile asfalt ve yer alti kanallarinda dahi düzenleme yapilmasi,Gate önünde bekleme pozisyonunun bile Beton takviyeli asfalt ile güclendirilmesi gerekiyor!ucak yüklü kalkis kapasitesi 570ton agirlikta olup bu denilen önlemler alinmadigi takdirde yazin 40derece sicakta Airbus u inis takimlarinin yarisina kadar asfalta batmis halde bulmak icten bile degil diye düsünüyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taha Dinçok ~ 8 yıl önce
Öncelikle bilgin için teşekkūrler.Zaten İstanbul'a yapılan 3.havalimanı buna göre yapılacak.:)
Taha Dincok ~ 8 yıl önce
Bence ♡THY♡'nin B787 B777×(Ki sipariş verilmiş) A380 maliyeti fazla tabiki THY'nin A380'i olsun isterim ama B747 maddi olarak daha kãrlı olacaktır.
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Dünyanın en iyi havayolu seçildi ama a380 yok nasıl seçilmiş anlamış değilim?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yağız ~ 7 yıl önce
Dünyanın deil kardeş THY avrupanın en iyi havayolu secildi
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
THY o uçaklari alsin inanmiyorum ki TAV Atatürk havalimani genisletir, evet THY B 747-8 yakisir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Keske A380 neo yu beklese ... Cunku a319-320-321-330 modelerinin neo su sunuldu buyuk ihtimal a380 neo da kisa surecte sunulur ... Hem yeni havalimanina denk gelir hemde daha surdurulunebilir bir yatirim olur ...747 de deyinmek dahi istemiyorum ! Ucagin aerodinamigi ortada ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alınsın Ama... ~ 9 yıl önce
Aslında hangi büyük uçak alınırsa alınsın ama lütfen bayan pilotların eline verilmesin. Oyuncak ederler valla, mıy mıy ay o düğmeye mi basacaktım, şu ayarı mı yapacaktım. Kadının doğasına uygun bir meslek değil bu. Yolcular pilotun kadın olduğunu öğrendiklerinde korkuyorlar. Sırf reklam için alıyor hava yolları. İnanmayan youtube'taki bayan pilotların ne kadar beceriksizce uçak kullandığını, yanındaki bay pilotları nasıl krize soktuklarını gösteren videoları izlesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emirhan ~ 9 yıl önce
sen nasıl bi insansın anlamadım. piyasada erkeklere taş çıkaracak o kadar çok iyi kadın pilot var ki aklın durur. Sabiha Gökçen de Pilottu öyle değil mi? Şaka mı yapıyorsun sen? eğleniyor musun bizimle? Bir Erkek olarak uçuş okulundan mezun olan kadın pilot arkadaşlarımın ne kadar becerikli iyi eğitim aldıklarını ben biliyorum. Pilotun yolcular tarafından kadın olduğunu öğrenip stres olması kendi problemleri. Hatta sana bir şey söyleyeyim: Askeriyeden yetişmiş o caaanım f 16 f4 pilotlarının büyük bir çoğunluğu hava yolu prosedürleri bilmeden teorik bilgiye nakıs seviyelerde sahip olarak girmiştir. Uçuşu tehlikeye sokacak kadar az bilgiye sahip olan bir sürü tanıdığım var. O uçaklar o kadar teknolojik olmasaydı o senin erkek iyidir diye ayırt ettiğin bütün pilotlar kendileriyle birlikte yolcularında canını almıştı. AYIP.ÇOK AYIP.
İstisna olabilir ~ 9 yıl önce
Arkadaş haklı Emirhan. İçlerinde belki, bak belki diyorum, bir iki tane son andaki kromozom karışıklığı sebebi ile aslında erkek doğacakken bayan olarak teşrif-i-dünya yapmış istisna olabilir ki bu da kaideyi ispatlar. Ben kaptan pilot olarak hiç senin dediklerine rastlamadım ve uçuş işletmeden özellikle rica ettim, yanıma bayan pilot verilmesin diye. F16 pilotları yine uçururdu bu uçakları ama uçaklar böyle teknolojik olmasaydı o bayanların %95'i pilot olamazdı. Bir A380'in 777'nin bayan pilotların yönetimine verilmesinin duyulması, o şirketin borsadaki hisselerini düşürür gencim. Bence sen gençliğinden getirdiği başka sebeplerden paralize olmuşsun. Bir silkin kendine gel. Abilerine böyle çıkıntılık yapma. Sonra tarlalarda bir ileri bir geri ilaç atıp durursun.
boş yapma ~ 9 yıl önce
o abileri yerim ben. bırak tarla ayaklarını falan şimdi de crm yeteneklerinizi geliştirin. o şirketin borsadaki hisseleride bu yobaz düşünceden düşüyor. uçaklar düştüğü için değil..
Boris ~ 9 yıl önce
Sadece "Yolcu olarak" uçaklara binmiş biri için havacılığın içinde olanların arasındaki bu tatlı sert atışmalar bayağı heyecanlı oluyor, devam edin lütfen.
Fly ~ 9 yıl önce
Reuters atmis bi kuyuya tas :) A380 guzel tayyaredir ancak bir o kadar da masrafli ve tam dolu agirligini kaldirabilecek pist ulkemizde var mi tartisilir.Hala soyluyorum B772-LR gerekli, A350 B777x henuz kendini kanitlamadi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 9 yıl önce
THY gerekli entegrasyonu sağlayınca elbette A380 veya B747-8 alıcaktır. Rusyadaki Transaero havayolları bile alıyorsa THY neden alamasın? Sadece zaman gerekli. (A380 üretimden kalkmayacak büyük ihtimalle -900 ve neo modelleri -800 ün yerine geçecek)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Swahili dili bilen memur arıyor sonra. Ara ara anca bulursun. Daha ingilizce iki cumle kuramayanları torpille kabin memuru yapıyorsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Simdiden thy deki kabin arkadaslara Allah kolaylik versin. Yolcu icin guzel ama kabin ekibi icin rezalet bir ucak. Ayrica emirates e parasi bol araplar almis filan gibi yorumlar var. Arkadasim emirates kriz zamaninda ucaklari aklinin duracagi duzeyde bir paraya aldi ve hemen leasing firmasina satti daha sonra ayni ucagi kiraladi. Filodaki a380 lerin %80 i leasing firmalarinin. Ayrica Tim clarck airbusi surekli daha yeni motorlar yapmasi icin bastiriyor ama airbus maliyetten dolayi bundan kaciniyor. A350 lerin iptalinde bununda payi var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ogrenci Pilot ~ 9 yıl önce
Kaderde A380 uçurmak da varmış...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000