08 Ekim 2013, Salı 12:20:08

THK ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINA AÇILIYOR

Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, "Dünya standartlarında eğitim veren üniversite olarak Kenya ve Tanzanya'da bir yıl içinde uçuş okulu açacağız" dedi.
  • İhtiyar modelci, ne güzel yazmışsın. Yazında gizli bir kinaye aradım ben bulamadım ama eminim bir kinaye vardır. Çünki bukadar yağcılık varsa aççıkca ismini yazman gerekirdi. Nev-i şahsına münhasır bir nick ise bilmem ancak yagcılıgında bir dozu var! Üzgünüm ama, size 'ihtiyar' olmanızdan mütevellit, saygımı bozmayarak diyorumki. Nerden biliyorsunda konuşuyorsun. Hadi diyelim uçaklar sipariş edildi... Byefendi, adam bariz üniversite adında Türkkuşunu kapattı. THK denen kuruma hiç olmadıgı kadar siyaset girdi. Kurumun mal varlıgı giderek azalıyor. Yagem diye yazmışlardı orda yapılan harcmanın tutarları yazılmıştı daha neler neler! Sen çok ihtiyarlamışsın. Korkut efenin isminin silindigi cafe mize gelirsen orda sana anlatsınlar kim nerden nekadar maaş alıyor vs..
  • Thk'yi kutluyorum. Bu vatana cok hizmetleri var. Artik genclerimiz Tanzanya'da egitim alabilecek. Tanzan delikanlilar ulkemize gelecek. Pilotluk bir dunya meslegidir gencler bunu unutmasin kulagina kupe etsin. Pilotlarimiz dunyanin heryerinde bayragimizi dalgalandirir. Bugun Tanzanya ile basladi ileride anlasmali Vankok College ile devam edecek basarilari. Herkes sifirdan baslar onemli olan baslamak. Adamlar laf degil is uretiyor. Genel Baskan Osman pasanin neden 500 ucak icin siparis verdigini simdi iyi okumak gerek. Allah razi olsun pasam. TSK da serefiyle hizmet etmis bir komutan THK yi uluslararası bir ismi cikarabilecek vizyona sahip. Biraz sabir edip bekleyin gencler cok acimasiz elestriyor bakin 10 seneye neler olacak bu memlekette. Saygilar selamlar
  • Bizim çift motor nezaman gelcek? Kaç aydır bekliyoruz. Önce onu getirseydiniz. Yazları bizi tanzanya ya yollamaya çalışmazsınız umarım... Bu arada hocalardan, tanzanyaya gitsem nasıl bir ortamı var diye merak edip heveslenenlere, far cry serisni oynayın derim.
  • Cok iyi bizim f/o lar bitti simdide tanzanyadan pilo alimi yapalim yahu neyapiyorsunuz siz??verdigin egitim cok iyiymis gibi git tanzanyaya...
  • ülkeme yatırım yapmayarak afrika'nın topraklarına yatırım yapacağını dile getiren birini kim neden dinlesin? bizim derdimiz yabancı pilotlar değil mi zaten? yabancı pilot yetiştireceğini söyleyen bir yetkili iyilik mi yapıyor kötülük mü? önce kendi öğrencilerini yetiştirsinler, dışarısı eksik kalsın.
  • Kenya ve Tanzanya hava yolları ile işbirliği yaptınızmı. eğer öyleyse hemen bir üniversite sınavına girip thk üniversitesini kazanıp pilot olup, Kenya hava yollarında işe başlamayı düşünüyorum.
  • maşallah, maşallah, Kenya ve Tanzanya yetmez, Somali li gençler de sizi bekliyor, hemde sabırsızlıkla.
  • ya arkadas sız ilk once kendı ülkenizde dogru durust egıtım verınız.daha okulu acalı 1 yıl oldu hangı tecrube hangı alt yapıyla yurtdısına acılıyorsun.hayatın boyunca planor ucur parasutcu at sımdı ucus okulunu yurtdısına acacam de.sen ılk once dunya standartlarıdna bır egıtım ver.gıttım gordum tam anlamıyla bes para etmez derlerya aynen oyle

Ban, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin pilot açığı bulunduğunu, havacılık sektörünün gelişmesine paralel bu ihtiyacın gün geçtikçe de artacağını söyledi.

Maaşları çok yüksek olan pilotların 10-15 bin dolar aldıklarını anlatan Ban, buna karşın işsiz pilot sayısının da fazla olduğunu kaydetti. Sağlık koşulları ya da yabancı dil bilmemeleri nedeniyle pilotların işsiz olduğunu dile getiren Ban, "Hava yolu şirketleri, pilotluk mesleğindeki yabancı dil sorununu çözmeleri gerekiyor. İkincisi sağlık koşullarının da pilot olmaya elverişli olması gerekiyor" dedi.

DÜNYA STANDARTLARINDA EĞİTİM

THK Üniversitesi'nin, pilotluk eğitim alan 70 öğrenciyi her yıl mezun etmeyi hedeflediğini belirten Ban, üniversiteleri ile Türk Hava Yolları (THY) arasında anlaşma bulunduğunu, mezunların THY'de rahatlıkla iş bulabileceklerini ifade etti.

Pilot yetiştirmede dünya standartlarında eğitim verdiklerine dikkati çeken Ban, "Biz dünyaya da pilot yetiştiren bir konumdayız" diye konuştu.

Kenya ve Tanzanya'da uçuş okulu açacaklarını anlatan Ban, 1 yıl içinde iki ülkede uçuş okulu açarak, yabancı öğrencilere pilotluk eğitimi vereceklerini belirtti.

THK ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINA AÇILIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Korkut EFE ~ 10 yıl önce
İhtiyar modelci, ne güzel yazmışsın. Yazında gizli bir kinaye aradım ben bulamadım ama eminim bir kinaye vardır. Çünki bukadar yağcılık varsa aççıkca ismini yazman gerekirdi. Nev-i şahsına münhasır bir nick ise bilmem ancak yagcılıgında bir dozu var! Üzgünüm ama, size 'ihtiyar' olmanızdan mütevellit, saygımı bozmayarak diyorumki. Nerden biliyorsunda konuşuyorsun. Hadi diyelim uçaklar sipariş edildi... Byefendi, adam bariz üniversite adında Türkkuşunu kapattı. THK denen kuruma hiç olmadıgı kadar siyaset girdi. Kurumun mal varlıgı giderek azalıyor. Yagem diye yazmışlardı orda yapılan harcmanın tutarları yazılmıştı daha neler neler! Sen çok ihtiyarlamışsın. Korkut efenin isminin silindigi cafe mize gelirsen orda sana anlatsınlar kim nerden nekadar maaş alıyor vs..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ihtiyar modelci ~ 10 yıl önce
Thk'yi kutluyorum. Bu vatana cok hizmetleri var. Artik genclerimiz Tanzanya'da egitim alabilecek. Tanzan delikanlilar ulkemize gelecek. Pilotluk bir dunya meslegidir gencler bunu unutmasin kulagina kupe etsin. Pilotlarimiz dunyanin heryerinde bayragimizi dalgalandirir. Bugun Tanzanya ile basladi ileride anlasmali Vankok College ile devam edecek basarilari. Herkes sifirdan baslar onemli olan baslamak. Adamlar laf degil is uretiyor. Genel Baskan Osman pasanin neden 500 ucak icin siparis verdigini simdi iyi okumak gerek. Allah razi olsun pasam. TSK da serefiyle hizmet etmis bir komutan THK yi uluslararası bir ismi cikarabilecek vizyona sahip. Biraz sabir edip bekleyin gencler cok acimasiz elestriyor bakin 10 seneye neler olacak bu memlekette. Saygilar selamlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çift Motor ~ 10 yıl önce
Bizim çift motor nezaman gelcek? Kaç aydır bekliyoruz. Önce onu getirseydiniz. Yazları bizi tanzanya ya yollamaya çalışmazsınız umarım... Bu arada hocalardan, tanzanyaya gitsem nasıl bir ortamı var diye merak edip heveslenenlere, far cry serisni oynayın derim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan ~ 10 yıl önce
Cok iyi bizim f/o lar bitti simdide tanzanyadan pilo alimi yapalim yahu neyapiyorsunuz siz??verdigin egitim cok iyiymis gibi git tanzanyaya...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yatırım ~ 10 yıl önce
ülkeme yatırım yapmayarak afrika'nın topraklarına yatırım yapacağını dile getiren birini kim neden dinlesin? bizim derdimiz yabancı pilotlar değil mi zaten? yabancı pilot yetiştireceğini söyleyen bir yetkili iyilik mi yapıyor kötülük mü? önce kendi öğrencilerini yetiştirsinler, dışarısı eksik kalsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 10 yıl önce
Kenya ve Tanzanya hava yolları ile işbirliği yaptınızmı. eğer öyleyse hemen bir üniversite sınavına girip thk üniversitesini kazanıp pilot olup, Kenya hava yollarında işe başlamayı düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 10 yıl önce
maşallah, maşallah, Kenya ve Tanzanya yetmez, Somali li gençler de sizi bekliyor, hemde sabırsızlıkla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
buneya ~ 10 yıl önce
ya arkadas sız ilk once kendı ülkenizde dogru durust egıtım verınız.daha okulu acalı 1 yıl oldu hangı tecrube hangı alt yapıyla yurtdısına acılıyorsun.hayatın boyunca planor ucur parasutcu at sımdı ucus okulunu yurtdısına acacam de.sen ılk once dunya standartlarıdna bır egıtım ver.gıttım gordum tam anlamıyla bes para etmez derlerya aynen oyle

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000