06 Şubat 2013, Çarşamba 09:12:28

THK ÜNİVERSİTESİ YENİLENİYOR

Selçuk’ta eğitim veren Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi İzmir Hava Ulaştırma Fakültesi ve THK Üniversitesi İzmir Havacılık Meslek Yüksek Okulu, hizmet binasında yapılan yenileme çalışmaları ile büyütülüyor.
  • Şuanda TYP'ye başlayan 49 kişiden 21'i iş başı yaptı.25 kişide şuan kurs aşamasında...Gayet başarılı bir çalışma ortamıyla ve o adam sayesinde 21 kişi ekmek buldu... Tamam ?
  • Murat Ekici Erciyes SHYO unda hocalık yapmış bir akademisyen! Bilgisine birşey diyemem çoğu hocadan iyidir hatta. Ancak mesleğini akademisyen olarak seçmiş ve sorsanız eğitime gönül vermiş biri olmasına rağmen hangi vicdanla TYP kurslarını acmaya cesaret ediyor. Hadi geçmiş öğrencilerini bıraktım şuan okulunda eğitim gören kandırılmış genç kardeşlerime hangi yüzle bakıyor/bakacak. Hocalık ünvanını zerre hak etmediğinizi düşünüyorum ve hakkım varsa da helal etmiyorum. Çok başarılı bir hayal tüccarısınız ancak kimsenin ahı kimsede kalmaz umarım sizinde hayalleriniz en kısa zamanda yok olur! Airport Haber böyle acemice yazılmış bir haberi nasıl yayınlar anlamış değilim. Üniversitenin müdürü ne demek? Üniversitenin müdürü olmaz rektörü olur. 737-800 ve birde CESSNA kokpit alacak :) Gerçi bunlar ticari hava aracının tasarımını tamamlayıp banka kasasında sakladıklarını söyleyenler :) Çok görmemek gerek. ERCİYES SHYO mezunu.
  • hayal tacirleri

Selçuk’ta 5 katlı bir binada açılan ve iki yıldır ikinci katta eğitim veren THK Üniversitesi, daha önce otel olarak kullanılan binada tadilat çalışması başlatarak tamamını kullanılabilir hale getiriyor.

İki yıl önce 116 öğrenci ile 4 sınıfta eğitim vermeye başlayan üniversite, bu yıl büyümeyi hedef alarak, sınıflarını genişletiyor. Binanın bodrum katı da dahil olmak üzere tamamında başlatılan tadilat çalışmasının 2013-2014 eğitim öğretim yılına kadar tamamlanacağını belirten Üniversite Müdürü Murat Ekici, yapılan tadilat çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi. Yaklaşık iki ay önce bina üzerinde ciddi anlamda çalışma başlattıklarını, binanın tamamını kullanılabilir hale getirmeyi hedeflediklerini ifade eden Ekici, bu kapsamda 10 ayrı sınıf ve 6 ayrı laboratuar oluşturulduğunu kaydetti.

Ayrıca idari odalarının 3. kata taşındığını hatırlatan Ekici, binanın 4. katında öğrenci, öğrenci yakını ve üniversite personelinin kullanabileceği 150 kişilik modern kafeterya yapıldığını söyledi. Binanın bodrum katında ise çok ciddi değişiklikler yapılarak, bu alanda 7 tane laboratuar planladıklarını belirten THK Üniversitesi Müdürü Murat Ekici, ayrıca iki adet bilgisayar laboratuarı, bir adet kabin hizmetleri laboratuarının yapılacağını, bu alanda yolcu uçağının kabini getirilerek tamamen uygulamalı olarak eğitim verileceğini söyledi. Bu alanda yine Gaz tribünlü ve pistonlu motor laboratuarı, bakım uygulamaları laboratuarı, malzeme donanım laboratuarı, elektrik-elektronik ve ölçme laboratuarının da yapılacağını hatırlatan Ekici, bu laboratuarlar için 737-800 kokpit ile bir adet CESNA kokpit alacaklarını kaydetti.

PERSONEL SAYISI İKİYE KATLANDI

Üniversitede personel sayısının iki katına çıkarıldığını da hatırlatan Ekici, 5 kişi ile başlanan personelin 30’a çıkarıldığını, bu personelden 17’sinin Akademisyen olduğunu, ayrıca 4 branş öğretmeninin Üniversite dışından görevlendirildiğini, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de 4 öğretmen görevlendirerek üniversiteye destek verdiğini söyledi. 116 öğrenci ile Selçuk’ta eğitime başladıklarını, şu anda öğrenci sayısının 250 olduğunu kaydeden Ekici, yapılan bu tadilat ve genişletme çalışması kapsamında 2013-2014 eğitim öğretim yılında öğrenci sayısının 360 olacağını duyurdu.

Gelecek yıl öğrenci sayısını artırmak için böyle ciddi ve oldukça masraflı bir tadilat çalışmasına girdiklerini ifade eden Ekici, binanın çatısında ciddi anlamda sorun olduğunu bu nedenle çatının tamamına yalıtım yaptırıldığını, binanın otel bölümün tamamen yıkılarak oldukça modern odalar yapıldığını, yine binanın tamamının elektrik tesisatının değiştirildiğini, boya-badanasının yapıldığını söyledi. Tadilat çalışmalarında görev alan ustaların yüzde 90’ının Selçuk’tan gelerek çalışmaları başarıyla yürüttüklerini hatırlatan Ekici, bu anlamda THK Üniversitesi'nin genişletilmesinde ve yenileme çalışmasında görev alan, aynı zamanda özveriyle çalışan tüm usta ve çalışanlara, yine bu çalışmalara zaman zaman malzeme desteği veren Selçuk halkına teşekkür ettiğini belirtti.

Öte yandan THK Üniversitesi İzmir Hava Ulaştırma Fakültesi ve THK Üniversitesi İzmir Havacılık Meslek Yüksek Okulu ile İş-Kur arasında yapılan protokol kapsamında, Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi'nde (METEM) açılan Uçak Bakım Teknisyeni Yetiştirme Kursu'nda 4 ay süren teknik eğitiminin tamamlandığını hatırlatan Okul Müdürü Murat Ekici, bu kursa katılan 49 öğrencinin THY Teknik A.Ş.’de uygulamalı olarak eğitimlerini almaya başladıklarını sözlerine ekledi.

THK ÜNİVERSİTESİ YENİLENİYOR

Yorumlar

Tüccar'a ~ 11 yıl önce
Şuanda TYP'ye başlayan 49 kişiden 21'i iş başı yaptı.25 kişide şuan kurs aşamasında...Gayet başarılı bir çalışma ortamıyla ve o adam sayesinde 21 kişi ekmek buldu... Tamam ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tüccar!!! ~ 11 yıl önce
Murat Ekici Erciyes SHYO unda hocalık yapmış bir akademisyen! Bilgisine birşey diyemem çoğu hocadan iyidir hatta. Ancak mesleğini akademisyen olarak seçmiş ve sorsanız eğitime gönül vermiş biri olmasına rağmen hangi vicdanla TYP kurslarını acmaya cesaret ediyor. Hadi geçmiş öğrencilerini bıraktım şuan okulunda eğitim gören kandırılmış genç kardeşlerime hangi yüzle bakıyor/bakacak. Hocalık ünvanını zerre hak etmediğinizi düşünüyorum ve hakkım varsa da helal etmiyorum. Çok başarılı bir hayal tüccarısınız ancak kimsenin ahı kimsede kalmaz umarım sizinde hayalleriniz en kısa zamanda yok olur! Airport Haber böyle acemice yazılmış bir haberi nasıl yayınlar anlamış değilim. Üniversitenin müdürü ne demek? Üniversitenin müdürü olmaz rektörü olur. 737-800 ve birde CESSNA kokpit alacak :) Gerçi bunlar ticari hava aracının tasarımını tamamlayıp banka kasasında sakladıklarını söyleyenler :) Çok görmemek gerek. ERCİYES SHYO mezunu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
klb ~ 11 yıl önce
hayal tacirleri

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000