11 Temmuz 2011, Pazartesi 08:04:51

THK KOLLARI SIVADI

THK bünyesinde kurulan ve mezunlarına iş garantisi vaat eden THK Üniversitesi, havacılık sektöründe A’dan Z’ye uzman personel yetiştirecek...
  • Gençler kanmayın .. kimsenin size 6000 dolar falan maaş vereceği yok ! 4-5 yıl sonra kim öle ... kim kala. Ayrıca sektörde eleman eksikliği de yok. Tam tersine pilot ve makinist fazlalığı var ... Bu durum dünyada da böyle. Yabancı pilotlar Türk pilotlardan daha ucuza çalıştıkları için Türkiyede istihdam edilmektedir. Her zaman ve her sektörde olduğu gibi kolay yoldan para kazanılmak isteniyor.. Aman dikkat edin gençler.
  • okulun göstergesi başlıklı yorumu yazan arkadaşa bende katılıyorum Havacılığın lokomotif şirketleri bu sektördeki tecrübenin ne kadar önemli olduğunu sürekli vurgularken, THK malesef tecübeli elemanlarını küstürdü. Şimdilik işler yürümeye devam ediyor. THK bu vurdum duymazlığına devam ederse Allah yardımcıları olsun.
  • Sen merak etme bız buradakı dıle getırdıgımız herseyı yuzlerıne karsı ıfade edebılıyoruz sen yorum yaptıgın yerın altına ısmını yaz bızı bılenler bilir..bazıları gıbı omurgasız olmadıgımız ıcın yalaka olmadıgımız kım olursa olsun haksızlıkların karsısında dımdık durabıldıgımız ıcın her ortamda sesımız yuksek cıkmaktadır cıkacakta hıc kımsenınde susturmaya kudretı yetmeyecektır.
  • ey kendine bakmadan başkalarına sataşanlar... burda zırvalıosan, ağır itamlarda bulunabiliosan ya yüzyüze de söyleceksin bunları ya da yorumun sonuna ismini yazacaksın...
  • Eger sivilde Hocalık yapılacaksa kıbırlı olunmayacak esneklık tolerans nedır bılenecek once vereceksın sonra alacaksın.Dunyanın en streslı ısını ıcra etmek ıcın yola cıkanları ucuslarda derın stres altına sokmayacaksın onların psıkolojisini bozmayacaksın KUFUR etmeyeceksın.Madem askersin ısını MUKEMMEL yapacaksınkı SAYGI duyulsun.Hem YUCE TURK mılletının parasıyla yukseleceksın hemde kıbırlı davranıp yenı ogrencılerı asagılamayacaksın THK BASKANI gıbı adam olacaksın ADAM hıckımseyı ornek alamıyorsan onu al bırtek o var cunku cızdıgı potre ıle.Komplexlerini okula gırmeden once dısarıda bıracaksın kımse kımseyı cekmek durumunda degıl.THY ve dıgerlerındede SIVILE psıkolojık sıddet uygulamayacaksın bırgun bırıne denk gelırsın HARCARLAR...
  • THK nın büyümek ve daha da gelişmek için çabalarının anlıyorum.Ancak şu anki kadrosu ile kapasitesinden ve yeteneğinden fazlasını eğitmeye çalışıyor.Her ne kadar sivil asker ayrımı olmasa da askerlerin esnekliğinin olmadığını hatta sıfıra yakın olduğunu ve her fırsatta hakkını arayan öğrenciyi aşağıladığıı söyleyebilirim.Ve böyle bir zihniyetten de iyi bir eğitimi kısa bir eğitim sürecinde alınamıyor ki 4 sene ünide alınsın.Olay zihniyet olayı ve şu anki yönetim kadrosu buna yetkin değil.
  • INSANLARIN YÜZÜNE VE SAVUNMASINA FIRSAT VERMEDEN ARKASINDAN LAF SÖYLEMEK NEKADAR AYIP. BİRAZ İNSAFA VE İNSANLIĞA DAVET EDİYORUM. HAKSIZ VE NEFRET DOLU YAZILARI YAZANLARIN VİCDANINA SESLENİYORUM. İNSAF EDİN ÖBÜR DÜNYAYI DÜŞÜNÜN.
  • yalan üzerine yalan...pes yani...sadece amzu apoletli torpilli asker bebelerine iş bulmak amacı ile kurulmuş bir kumpas...dokunan yanar valla...
  • 5.ci yorum olan Okulun Gostergesi yorumu bence cok tarafsiz ve yerindedir...
  • Sivile adaptasyon saglayamamıs bır cok HOCA mevcuttur.Ogrencılere ıskenceden baska bırsey yapmadıkları ortadadır bıraz ırdelersenız su yuzune cıkacaktır zaten THY gecmek ıcın can atıp gecene kadarda vurdumduymaz bırsekılde ısını aksatan o kadar ınsan varkı anlatamam.Artı THY ıcerısındekı ayrısmayı baslatanlarda kendılerıdır bende bu yazıya ıstınaden boyle davrananları ve sızın objektıf bakamamanızı kınamaktayım.Bırsey ogretmeyen adı ogretmenden cok kostek olan bır cok kadro ısaret edılebılır..yetısen genc nesıllede kendılerını kıyaslamalarıda tam bır skandal ustunluk gosterme cabasıda cok kotudur.Ne olursa olsun LIDERLIK vasfın varsa herkes senın pesındedır nerede olursan ol eger bu vasıf yoksa orada hıcbırsey yoktur ıcı bostur.
 Bu yıl tercih kılavuzlarında yer alacaklarını belirten Rektör Ünsal Ban, “Atatürk’ün ‘İstikbal göklerdedir’ sözünü vücuda getiriyoruz. Hostesinden, trafik kontrolörüne kadar sektörün tüm ihtiyaçlarına yönelik mezunlar vereceğiz” dedi.
 
TÜRK Hava Kurumu (THK) bünyesinde kurulan ve mezunlarına iş garantisi vaat eden THK Üniversitesi, havacılık sektöründe A’dan Z’ye uzman personel yetiştirmeye hazırlanıyor. Bu yıl tercih kılavuzlarında yer alacak üniversitenin rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, Ankara Hürriyet’in sorularını yanıtladı. Üniversitenin Türk Hava Kurumu tarafından kurulduğuna dikkat çeken Ban, şunları söyledi:
 
“THK Üniversitesi, Atatürk’ün ‘İstikbal göklerdedir’ ifadesinin bir şekilde vücuda getirilmesidir. Atatürk 1925 yılında, bu kurumu kurmuştur. Ve bu kuruma demiştir ki; ‘Türk gençliğine havacılığı sevdirin ve mutlaka uçak üretiminde bulunun’. Nihayetinde o tarihten 1950’lere kadar bu kurum uçak üretmiş ve ürettiği uçakların bir kısmını Hollanda’ya bir kısmını da Danimarka’ya ihraç etmiştir. 
 
Bugünlere gelindiği Mütevelli Heyeti başkanımız Osman Yıldırım’ın düşüncesiyle böyle bilgi birikimi ve deneyimi olan Türk Hava Kurumu’nun bir üniversite kurması gündeme geldi. 
 
Türkiye’de bir ilk 

Bu yıl 60 pilotaj, 60 da sivil hava ulaştırma bölümü olmak üzere 120 öğrenci alacağız. Bunların yüzde 20’si burslu olacak. THK milletin kurumu olduğu için ilk 10 bine giren şehit çocuklarına da üniversitemiz ücretsiz eğitim imkanı sağlayacak.  Havaalanında yer hizmetlerinden, pilotuna, trafik kontrolöründen havacılık sanayisine kadar her alanda öğrenci yetiştireceğiz. 
 
Sektörde korkunç açık var
THK Üniversitesi Türkiye’nin havacılık ve uzay alanındaki ilk ihtisas üniversitesidir. Başka bir üniversite yok. Üniversitemizde eğitilecek her çocuk havacılık ve uzay sanayinde faaliyette bulunacak. 
 
Türkiye’de toplam 780 yabancı pilot var ve sektörde şu anda korkunç bir açık var. Bu sektördeki istihdam yıllardır uçuş okullarıyla sağlanıyordu, Türk Hava Kurumu da bünyesindeki uçuş okullarıyla bu alana hizmet veriyordu. Bu eğitimler yaklaşık 18 ay sürüyordu. Ancak, şimdi üniversite mezunu profesör doktor pilotlar yetiştireceğiz, Türkiye’de bu yok. 
 
Biz buradan astronot da, hostes de, biletleme elemanı da, işletmeci de, pilot da yetiştireceğiz. Türkiye’nin bu anlamda baktığınız zaman bu sektörü tam olarak kapsayan tek eğitim kurumu oluyoruz.
 
4 meydanımız var
 
Üniversitenin iki eğitim kampüsü olacak, biri Etimesgut Türk Kuşu’nda diğeri de İzmir’de açılacak. Öğrencilerimiz, stajlarını ve uygulamalarını ise Eskişehir’deki İnönü kampüsümüzde gerçekleştirecek. THK Üniversitesi öğrencilerinin en büyük avantajlarından biri ise, dört tane meydana sahip olmaları olacak. Öğrencilerimiz ister İzmir Efes’te, ister İnönü’de, ister Etimesgut’ta isterse de Antalya’da uçabilecek.

Sanayiyle kol kola
 
Üniversitelerin ana hedefi öğrenci yetiştirmektir, ama bizim ana hedeflerimizden bir tanesi de, Ar-Ge üreten, sanayiyle sürekli kol kola çalışan bir üniversite olmak.  Çünkü Türkiye’nin gündemine 1960’lı yıllarda giren bir konu var, nedir üniversite sanayi işbirliği sağlansın. O yıldan bugüne kadar üniversite sanayi işbirliği ne kadar sağlandı?  Türk Hava Kurumu Üniversitesi bunu yapacak. Teknoloji üreten ve bunları pazarlayan, yani biz öğrenci üzerinden para kazanmayı asla hedeflemiyoruz. THK zaten bu milletin bir kurumu. Bizim ana hedefimiz Türkiye’nin çağ atlamasına katkıda bulunmak. Bu nasıl olur? Herkesin ürettiği ürünleri almak değil, başkalarının üretemediği ürünleri üretmekle olur. 
 
Firmalarla anlaşmalar yaptık
 
Ortadoğu, Asya, Kuzey Avrupa ve Moskova’ya kadar bu bölgede böyle bir üniversite yok. Üniversitemizin kurulma aşamasında TAI, TEI, OSTİM Savunma ve Havacılık Kümesi, ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN, THY ve AtlasJet’le görüşmelerimizi yaptık, onlar da bu konuya çok sıcak yaklaştılar.   Mezunlarımızın hepsine şimdiden iş bulduk, hepsinin iş garantisi var. Kasım ayında ek kontenjanla öğrenci alacağız. 200-250 öğrenci almayı düşünüyoruz. Önümüzdeki yıl 800’e ulaşmış olur öğrenci sayımız. 

Hürriyet
THK KOLLARI SIVADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

Misafir ~ 13 yıl önce
Gençler kanmayın .. kimsenin size 6000 dolar falan maaş vereceği yok ! 4-5 yıl sonra kim öle ... kim kala. Ayrıca sektörde eleman eksikliği de yok. Tam tersine pilot ve makinist fazlalığı var ... Bu durum dünyada da böyle. Yabancı pilotlar Türk pilotlardan daha ucuza çalıştıkları için Türkiyede istihdam edilmektedir. Her zaman ve her sektörde olduğu gibi kolay yoldan para kazanılmak isteniyor.. Aman dikkat edin gençler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
okulun göstergesi başlıklı yorumu yazan arkadaşa bende katılıyorum Havacılığın lokomotif şirketleri bu sektördeki tecrübenin ne kadar önemli olduğunu sürekli vurgularken, THK malesef tecübeli elemanlarını küstürdü. Şimdilik işler yürümeye devam ediyor. THK bu vurdum duymazlığına devam ederse Allah yardımcıları olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sen merak etme bız buradakı dıle getırdıgımız herseyı yuzlerıne karsı ıfade edebılıyoruz sen yorum yaptıgın yerın altına ısmını yaz bızı bılenler bilir..bazıları gıbı omurgasız olmadıgımız ıcın yalaka olmadıgımız kım olursa olsun haksızlıkların karsısında dımdık durabıldıgımız ıcın her ortamda sesımız yuksek cıkmaktadır cıkacakta hıc kımsenınde susturmaya kudretı yetmeyecektır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ey kendine bakmadan başkalarına sataşanlar... burda zırvalıosan, ağır itamlarda bulunabiliosan ya yüzyüze de söyleceksin bunları ya da yorumun sonuna ismini yazacaksın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Eger sivilde Hocalık yapılacaksa kıbırlı olunmayacak esneklık tolerans nedır bılenecek once vereceksın sonra alacaksın.Dunyanın en streslı ısını ıcra etmek ıcın yola cıkanları ucuslarda derın stres altına sokmayacaksın onların psıkolojisini bozmayacaksın KUFUR etmeyeceksın.Madem askersin ısını MUKEMMEL yapacaksınkı SAYGI duyulsun.Hem YUCE TURK mılletının parasıyla yukseleceksın hemde kıbırlı davranıp yenı ogrencılerı asagılamayacaksın THK BASKANI gıbı adam olacaksın ADAM hıckımseyı ornek alamıyorsan onu al bırtek o var cunku cızdıgı potre ıle.Komplexlerini okula gırmeden once dısarıda bıracaksın kımse kımseyı cekmek durumunda degıl.THY ve dıgerlerındede SIVILE psıkolojık sıddet uygulamayacaksın bırgun bırıne denk gelırsın HARCARLAR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THK nın büyümek ve daha da gelişmek için çabalarının anlıyorum.Ancak şu anki kadrosu ile kapasitesinden ve yeteneğinden fazlasını eğitmeye çalışıyor.Her ne kadar sivil asker ayrımı olmasa da askerlerin esnekliğinin olmadığını hatta sıfıra yakın olduğunu ve her fırsatta hakkını arayan öğrenciyi aşağıladığıı söyleyebilirim.Ve böyle bir zihniyetten de iyi bir eğitimi kısa bir eğitim sürecinde alınamıyor ki 4 sene ünide alınsın.Olay zihniyet olayı ve şu anki yönetim kadrosu buna yetkin değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
INSANLARIN YÜZÜNE VE SAVUNMASINA FIRSAT VERMEDEN ARKASINDAN LAF SÖYLEMEK NEKADAR AYIP. BİRAZ İNSAFA VE İNSANLIĞA DAVET EDİYORUM. HAKSIZ VE NEFRET DOLU YAZILARI YAZANLARIN VİCDANINA SESLENİYORUM. İNSAF EDİN ÖBÜR DÜNYAYI DÜŞÜNÜN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yalan üzerine yalan...pes yani...sadece amzu apoletli torpilli asker bebelerine iş bulmak amacı ile kurulmuş bir kumpas...dokunan yanar valla...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
5.ci yorum olan Okulun Gostergesi yorumu bence cok tarafsiz ve yerindedir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sivile adaptasyon saglayamamıs bır cok HOCA mevcuttur.Ogrencılere ıskenceden baska bırsey yapmadıkları ortadadır bıraz ırdelersenız su yuzune cıkacaktır zaten THY gecmek ıcın can atıp gecene kadarda vurdumduymaz bırsekılde ısını aksatan o kadar ınsan varkı anlatamam.Artı THY ıcerısındekı ayrısmayı baslatanlarda kendılerıdır bende bu yazıya ıstınaden boyle davrananları ve sızın objektıf bakamamanızı kınamaktayım.Bırsey ogretmeyen adı ogretmenden cok kostek olan bır cok kadro ısaret edılebılır..yetısen genc nesıllede kendılerını kıyaslamalarıda tam bır skandal ustunluk gosterme cabasıda cok kotudur.Ne olursa olsun LIDERLIK vasfın varsa herkes senın pesındedır nerede olursan ol eger bu vasıf yoksa orada hıcbırsey yoktur ıcı bostur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000