20 Şubat 2018, Salı 11:30:18

THY ile 3. havalimanı arasında büyük kavga!

Türkiye’nin en önemli projelerinden biri olan 3. havalimanının yönetimi ile bayrak taşıyıcı havayolu Türk Hava Yolları arasında ciddi bir kavga yaşandığı öğrenildi. Peki THY ile 3. Havalimanı yöneticileri arasında yaşanan bu polemiğin ayrıntıları neler?
  • Mevzuyu tam olarak bilip bilmeden yorum yapan dış mihrak kafalılar bu adam bi çoğunuzdan çok çok daha iyi niyetli bi insan.bazı taleplerde bulunmasıda çok normal sonuçta bu kurum ülkemizin devletimizin kendine bişeymi istemiş kuruma en faydalı olacak şeyleri iletmiş siz neye karşısınız
  • Bilinçsiz taleplerden ziyade sanki bilinçli bir " geçemeyişe kulp bulma " gibi bir durum var. Olası bir operasyonel gecikme neticesinde THY'nin geçişi gecikmesi durumunda " taleplerimiz karşılanmadı. Kurumsal kimliğimizin bir parçası olan lounge'lar ile iglili sıkıntılar var" bahanesini sunmak istemiş olabilir.
  • İşte THY nin durumu. Ne yaptıklarını bilmiyorlar. Hangi havalimanında böyle bir uygulama var. Aynı Türkiyenin durumu.
  • THY bu ülkenin vizyon,insan ve itibar taşıyıcı. Lufthansa,Air France bile kabul etmişken siz anlamıyorsanız Davul zurna bile az. thnx THY
  • Yahu iga yı hükümete yakın iş adamları yapmıyormu ? 20 milyar euro para dökecek adamlar yap işlet devret modeliyle ve bu süreçte kazancından pay mı verecek ? İlker Aycı ister istemesine de neyi alıp neyi alamayacağına iga karar verir. Hükümet yeni havalimanına geçeceksin dedikten sonra Thy nasıl geçmemezlik edebilir ki ? Bu thy çok yönetici götürdü bence İlker Aycı da abartırsa çok fazla oturamaz o koltukta
  • Editör bey yorumları yazmiyacaksaniz söyleyin yorum yapmayalım.ayip be .siz yazın siz yorumların o zaman kimin tekelindesiniz acaba.adam resmen müşteri olduğunu unutup alan sahibi gibi konuşuyor acaba neden nema yetmemiş mi onlara.bu zihniyet sahibi kişiler THY yönetim kurulunda daha konumunu bile bilmiyor.gozu para olmuş.once batırdığı sponsorluklar a baksın.sowmenlik görevi değil.tabi görevini biliyorsa..
  • IGA nın yanı sıra Antalya ve Ankara ilave hub olarak herzaman değerlendirilebilir. İstanbulda SAW da da büyüme sağlanabilir (Anadolu yakası, Bursa, İzmit, Sakarya potansiyeli çok büyük). Tarifenin omurgası, yani büyük kısmı IGA da kalır ama yavaş yavaş diğer noktalarada tarifeler kayar. Böylelikle THY alternatif taşıma ile hava muhalefeti ve havalimanını olumsuz etkileyen durumlar karşısında da güç kazanmış olur. Dahada güçlenir. LH ın FRA, MUC ve TXL de yaptığı gibi. Bunun sonunda IGA nın alacağı yolcu sayısıda düşer. IGA ya söz verilen neyse yolcu sayısı IGA için orada kalır. Büyümek için daha sonra teşvik sunsada bir işe yaramaz. Alternatifsiz olduklarını düşenerek hareket etmeleri IGA nın vizyonsuz oldukları anlamına gelir. Havalimanın çok büyük yolcusunu taşıyacak THY nin ayrıcalıklar talep etmesi gayet makul görünüyor. Az bile istenmiş sabit körüklerin sayıso çok daha fazşa olmalı. En iyisi sunulmalıki daha fazla yolcu getirsin, havalimanıda daha fazla kazansın. Daha geniş bir pencereden bakarsak sadece IGA İstanbul a gelen yolcudan nasıl kazanırımı değilde İstanbul üzerinden daha fazla nasıl transit yolcu taşınmasını destekleriz şeklinde düşünmeliler. Asıl IGA ya parayı kazandıracak beyond yolcular. Yolcu havalimanında kaybolur saatlerce bekler veya bir noktadan diğerine çok fazla yürürse hizmeti beğenmezse tekrar IST üzerinden uçmayacaktır. Buda IGA ya kaybettirir. Vizyon transiti arttırmada bununda yolu THY den geçer.
  • Bu iş başlayalı TK yöneticileri ne iş yapmış merak ettim şimdi!!! Eğer kararlara dahil olup THY ye özel alanlar oluşturulmamissa bu TK yöneticilerinin kabahati, yönetim gereğini yapar artık. IGA bu işe büyük yatırım yaptı ve Bu şartlar altında THY de oraya paşa paşa gitmek zorunda ve iganin kurallarına uymak zorunda. Geçti ahl pazarı sür eşeği igaya.
  • Duty freeden kar payi haric tum isteklerine katilirim. Thy gercekten bir dunya markasi ve kendisini en cok tanitabilecegi ve farkindalik yaratabilecegi yer de anavatanidir. Koruk giydirmek de, super luks lounge hizmeti vermek de hakkidir. Thy bunu kendi anavataninda yapamazsa nerede yapabilir ki...
  • bravo THY , gozunu actin. Bu isi iyi bilirim. Sadece Dutyfree degil, F&B , Parking, cezalar da olmali. Havayollari En onemli musterisindir havayollarinin. Herkez yolcu der ama yolcu havalimanini tanimaz dolayli servis alir. Havayoludur yolcuyu getiren... Havayollari bosuna terminal yapmiyor kendilerine.

Türkiye’nin en önemli projelerinden biri olan 3. havalimanının yönetimi ile bayrak taşıyıcı havayolu Türk Hava Yolları arasında ciddi bir kavga yaşandığı öğrenildi. 

Yapımına hızla devam edilen ve 29 Ekim’de açılması planlanan 3. havalimanının yöneticileri ile THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı arasında büyük kriz çıktığı ifade edildi.

Geçtiğimiz haftalarda 3. havalimanını ziyaret eden İlker Aycı’nın, THY’ye tahsis edilen lounge’ları beğenmediği ve yeni taleplerde bulunduğu belirtildi. İlkey Aycı’nın isteklerinin bununla da bitmediği ve ilginç taleplerde bulunduğu öğrenildi.

DUTY FREE SATIŞLARINDAN PAY İSTEDİ!

3. havalimanı kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Aycı havalimanındaki yolcu köprülerinin ortasından 10 tanesinin sadece THY'ye ait olmasını istedi. Köprülere THY logosu giydireceklerini ifade eden Aycı, köprülerin boş olması halinde bile başka bir uçağın yanaşmasını kabul etmeyeceğini kaydetti.

İlker Aycı'nın ayrıca, 3. havalimanı yönetiminden Duty Free satışlarından kâr payı istediği de öğrenildi.

Aycı'nın talepleri karşısında şaşıran 3. havalimanı yöneticilerinin talepleri kabul edip etmeyeceği belirsizliğini koruyor.

©AirportHaber Özel

THY ile 3. havalimanı arasında büyük kavga!

Yorumlar Tüm Yorumlar (103)

08 ~ 6 yıl önce
Mevzuyu tam olarak bilip bilmeden yorum yapan dış mihrak kafalılar bu adam bi çoğunuzdan çok çok daha iyi niyetli bi insan.bazı taleplerde bulunmasıda çok normal sonuçta bu kurum ülkemizin devletimizin kendine bişeymi istemiş kuruma en faydalı olacak şeyleri iletmiş siz neye karşısınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Flying Man Sabri ~ 6 yıl önce
Bilinçsiz taleplerden ziyade sanki bilinçli bir " geçemeyişe kulp bulma " gibi bir durum var. Olası bir operasyonel gecikme neticesinde THY'nin geçişi gecikmesi durumunda " taleplerimiz karşılanmadı. Kurumsal kimliğimizin bir parçası olan lounge'lar ile iglili sıkıntılar var" bahanesini sunmak istemiş olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zeka ~ 6 yıl önce
İşte THY nin durumu. Ne yaptıklarını bilmiyorlar. Hangi havalimanında böyle bir uygulama var. Aynı Türkiyenin durumu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
komik hazımsızlar ~ 6 yıl önce
THY bu ülkenin vizyon,insan ve itibar taşıyıcı. Lufthansa,Air France bile kabul etmişken siz anlamıyorsanız Davul zurna bile az. thnx THY

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Okuduğunu anlayamayan hazıml ~ 6 yıl önce
Luthansa neyi kabul etmiş anlat da görelim.lufthansanın almanyada kendine ait terminali var.öyle körük kapatma yok.thy de ayrı terminal yapsın kimse eleştirmez.kar payı alıyor diyorsan atma.okunulanları anlayamayacak kadar bu ülke böyle cshilleştiriliyor işte senin gibi
Komik ~ 6 yıl önce
Vizyon vs lafları makarnacılara yakışmıyor. Bu bir. Türkçe çok zayıf. Bu iki. thnx diye bir kelime lugatımızda yok. Bu da üç.
Çok komik yorumlar ~ 6 yıl önce
Yahu iga yı hükümete yakın iş adamları yapmıyormu ? 20 milyar euro para dökecek adamlar yap işlet devret modeliyle ve bu süreçte kazancından pay mı verecek ? İlker Aycı ister istemesine de neyi alıp neyi alamayacağına iga karar verir. Hükümet yeni havalimanına geçeceksin dedikten sonra Thy nasıl geçmemezlik edebilir ki ? Bu thy çok yönetici götürdü bence İlker Aycı da abartırsa çok fazla oturamaz o koltukta

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komik adam ~ 6 yıl önce
Editör bey yorumları yazmiyacaksaniz söyleyin yorum yapmayalım.ayip be .siz yazın siz yorumların o zaman kimin tekelindesiniz acaba.adam resmen müşteri olduğunu unutup alan sahibi gibi konuşuyor acaba neden nema yetmemiş mi onlara.bu zihniyet sahibi kişiler THY yönetim kurulunda daha konumunu bile bilmiyor.gozu para olmuş.once batırdığı sponsorluklar a baksın.sowmenlik görevi değil.tabi görevini biliyorsa..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hedef beyond yolcu olmalı ~ 6 yıl önce
IGA nın yanı sıra Antalya ve Ankara ilave hub olarak herzaman değerlendirilebilir. İstanbulda SAW da da büyüme sağlanabilir (Anadolu yakası, Bursa, İzmit, Sakarya potansiyeli çok büyük). Tarifenin omurgası, yani büyük kısmı IGA da kalır ama yavaş yavaş diğer noktalarada tarifeler kayar. Böylelikle THY alternatif taşıma ile hava muhalefeti ve havalimanını olumsuz etkileyen durumlar karşısında da güç kazanmış olur. Dahada güçlenir. LH ın FRA, MUC ve TXL de yaptığı gibi. Bunun sonunda IGA nın alacağı yolcu sayısıda düşer. IGA ya söz verilen neyse yolcu sayısı IGA için orada kalır. Büyümek için daha sonra teşvik sunsada bir işe yaramaz. Alternatifsiz olduklarını düşenerek hareket etmeleri IGA nın vizyonsuz oldukları anlamına gelir. Havalimanın çok büyük yolcusunu taşıyacak THY nin ayrıcalıklar talep etmesi gayet makul görünüyor. Az bile istenmiş sabit körüklerin sayıso çok daha fazşa olmalı. En iyisi sunulmalıki daha fazla yolcu getirsin, havalimanıda daha fazla kazansın. Daha geniş bir pencereden bakarsak sadece IGA İstanbul a gelen yolcudan nasıl kazanırımı değilde İstanbul üzerinden daha fazla nasıl transit yolcu taşınmasını destekleriz şeklinde düşünmeliler. Asıl IGA ya parayı kazandıracak beyond yolcular. Yolcu havalimanında kaybolur saatlerce bekler veya bir noktadan diğerine çok fazla yürürse hizmeti beğenmezse tekrar IST üzerinden uçmayacaktır. Buda IGA ya kaybettirir. Vizyon transiti arttırmada bununda yolu THY den geçer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY YONETICILERI ~ 6 yıl önce
Bu iş başlayalı TK yöneticileri ne iş yapmış merak ettim şimdi!!! Eğer kararlara dahil olup THY ye özel alanlar oluşturulmamissa bu TK yöneticilerinin kabahati, yönetim gereğini yapar artık. IGA bu işe büyük yatırım yaptı ve Bu şartlar altında THY de oraya paşa paşa gitmek zorunda ve iganin kurallarına uymak zorunda. Geçti ahl pazarı sür eşeği igaya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 6 yıl önce
Duty freeden kar payi haric tum isteklerine katilirim. Thy gercekten bir dunya markasi ve kendisini en cok tanitabilecegi ve farkindalik yaratabilecegi yer de anavatanidir. Koruk giydirmek de, super luks lounge hizmeti vermek de hakkidir. Thy bunu kendi anavataninda yapamazsa nerede yapabilir ki...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
en onemli musteri ~ 6 yıl önce
bravo THY , gozunu actin. Bu isi iyi bilirim. Sadece Dutyfree degil, F&B , Parking, cezalar da olmali. Havayollari En onemli musterisindir havayollarinin. Herkez yolcu der ama yolcu havalimanini tanimaz dolayli servis alir. Havayoludur yolcuyu getiren... Havayollari bosuna terminal yapmiyor kendilerine.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000