26 Şubat 2013, Salı 12:03:15

TGS'DEN TARİHİ KARAR!

Türk Hava Yolları ve Havaş ortaklığındaki yer hizmetleri şirketi Turkish Ground Services (TGS) tarihi bir karara imza atıyor. Bu karar havacılık sektöründe yine çok konuşulacak. İşte ayrıntılar.
  • Rizeli Genel Müdür ve Rizeli saz arkadaşları, kazaların önlenmesini "kaza yapan şoförü işten çıkarın hemen " demekle sağlayacağını sanıyor. Daha bir gün, arkadaşlar kaza nedenini araştıralım da çözüm önerilerini tartışalım dediğini kimse duymamıştır. Nasıl olsa eğitim verilmiş ve bu konuda artık sorun olamaz (çünkü eski eğitim müdürü Rizeden lise arkadaşıydı), çalışanların başındaki şefler falan zaten işlerini yapıyorlar (çünkü işten anlamazların hepsi Rizeli hemşehrileri), falan filan... Bir gram umut yok TGS den demek kısacası.
  • Apron kazaları çok kolay bir kaç önlem ile en aza indirilir ama bunu uygulayacak gerçek deneyimli yönetici lazım bu da mümkün değil bu kadar kör sağır umursamaz yöneticinin içinde bu kazalar her geçen gün artmaya amhkumdur.
  • aslında saygı duyulacak bi karar ama kazaları azaltmada hiç bir faydası olmicağını herkes biliyor maksad farklı KAZALARI önlemenin tek bir çaresi var körük altlarından çıkışlara set yapılması lazım aniden yola çıkışları önlemek için uzun doli ve kısa doli lere farklı güzergahlar ve mecburi güzergahlar uygulamak lazım 6 araba çekme kuralı kesinlikle 4 düşmesi lazım ve bagaj arabalarının arkasına stop lambası takılması lazım aniden duruyolar ve kimse fark etmiyor dolayısıyla kazalar kaçınılmaz oluyor daha nice çareler var ama bende biliyorum bu yazdıklarımı kimse kaale almicak ALLAH tüm çalışan kardeşlerimizi kazadan beladan korusun amin SAYGILARIMLA
  • TGS BENCE SEN KESENİN AĞZINI AÇ VE SÖFÖRLERİNE GEREKLİ TÜM EĞİTİMLERİ ALDIRIP HER YIL TAZELETDİR.İLERİ SÜRÜŞ TEKNİKLERİ VE DEFANSİF EMNİYET SÜRÜŞ TEKNİKLERİ V.B.BAŞARISIZ OLANLARI ÇALIŞTIRMA.PSKOLOJİK TESTE TABİ TUT PERSONELİNİ.BAK KAZA ORANIN NASIL AZALACAK.ASLINDA DHMİ BUNU MECBURU TUTMALI YOĞUN OLAN HAVALİMANLARINDA ÖZELLİKLE.
  • "Bayan şoför" doğru bir kullanım değildir. Bayan bir hitabet şeklidir, kadın ise cinsiyeti belirtir.
  • Şu an Atatürk hava limanında İstanbulda metre kare başına düşen araç sayısının 5 katı var, mesai arkadaşlarım Apronda araba kullanmayı bisiklet kullanmak ile karıştırıyor sanırım. apronda ki ustaca araç kullanan personelin o marifetlerini ortaya koymaya çalışmaları belki yeri geldi faci ile sonuçlandı ama günde kimbilir o usta şöförler kac bagaj arabasını iğne deliğinden geçiriyor kamyonet kullanan arkadaşlar ne varyasyonlar yapıyor operasyonun seyir akışının yavaşlamamasının gerektiğini düşünerek kararlar bunlarda göz önünde bulundurularak degerlendirilmeli ..
  • türbanlı olmasında
  • Bence kadınlar olunca apronda kaza haberleri artar onun yerine minibüs söforleri getirilsin kaza maza kalmaz
  • Rizede erkek kalmadı her halde veya tek maaş yetmedi sanırım beylere hadi hayırlısı..
  • bir dakika ya, ne yani push-back'i bayan şöförler mi yapacak? bagaj arabalarını bayan şöförler mi getirecek? vay uçakların haline :)

Aprondaki kazalarla sık sık gündeme gelen TGS , bu imajı en aza indirmek ve aprondaki  sürücülerin dikkatini artırmak için ilginç bir kararı uygulamaya koymak üzere  hazırlıklara başladı. Türkiye'nin önde gelen yer hizmeti şirketlerinden biri olan ve Avrupa’ya açılmak için çalışmalarını da sürdüren Turkish Ground Services, apronda bayan şoför istihdam edecek.

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; Atatürk Havalimanı apronundaki TGS araçlarında görevli erkek şoförler gibi bayan şoförler de görev yapacak. Faaliyete başladığı günden bu yana Türk Hava Yolları'nın Atatürk Havalimanı'ndan iniş kalkış yapan tüm uçaklarına hizmet veren TGS'nin bu kararı, bayanların "daha dikkatli" olduğu gerekçesiyle aldığı öğrenildi.

Geçtiğimiz dönemlerde TGS araçlarının apronda sıkça kazalara karışmasının bu kararda etkili olduğu belirtiliyor.

 

 ©AirportHaber.com ÖZEL 

TGS'DEN TARİHİ KARAR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Bırt-Abırt ~ 11 yıl önce
Rizeli Genel Müdür ve Rizeli saz arkadaşları, kazaların önlenmesini "kaza yapan şoförü işten çıkarın hemen " demekle sağlayacağını sanıyor. Daha bir gün, arkadaşlar kaza nedenini araştıralım da çözüm önerilerini tartışalım dediğini kimse duymamıştır. Nasıl olsa eğitim verilmiş ve bu konuda artık sorun olamaz (çünkü eski eğitim müdürü Rizeden lise arkadaşıydı), çalışanların başındaki şefler falan zaten işlerini yapıyorlar (çünkü işten anlamazların hepsi Rizeli hemşehrileri), falan filan... Bir gram umut yok TGS den demek kısacası.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kazalar ~ 11 yıl önce
Apron kazaları çok kolay bir kaç önlem ile en aza indirilir ama bunu uygulayacak gerçek deneyimli yönetici lazım bu da mümkün değil bu kadar kör sağır umursamaz yöneticinin içinde bu kazalar her geçen gün artmaya amhkumdur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
malatya serdarı ~ 11 yıl önce
aslında saygı duyulacak bi karar ama kazaları azaltmada hiç bir faydası olmicağını herkes biliyor maksad farklı KAZALARI önlemenin tek bir çaresi var körük altlarından çıkışlara set yapılması lazım aniden yola çıkışları önlemek için uzun doli ve kısa doli lere farklı güzergahlar ve mecburi güzergahlar uygulamak lazım 6 araba çekme kuralı kesinlikle 4 düşmesi lazım ve bagaj arabalarının arkasına stop lambası takılması lazım aniden duruyolar ve kimse fark etmiyor dolayısıyla kazalar kaçınılmaz oluyor daha nice çareler var ama bende biliyorum bu yazdıklarımı kimse kaale almicak ALLAH tüm çalışan kardeşlerimizi kazadan beladan korusun amin SAYGILARIMLA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
JET YORUMCU ~ 11 yıl önce
TGS BENCE SEN KESENİN AĞZINI AÇ VE SÖFÖRLERİNE GEREKLİ TÜM EĞİTİMLERİ ALDIRIP HER YIL TAZELETDİR.İLERİ SÜRÜŞ TEKNİKLERİ VE DEFANSİF EMNİYET SÜRÜŞ TEKNİKLERİ V.B.BAŞARISIZ OLANLARI ÇALIŞTIRMA.PSKOLOJİK TESTE TABİ TUT PERSONELİNİ.BAK KAZA ORANIN NASIL AZALACAK.ASLINDA DHMİ BUNU MECBURU TUTMALI YOĞUN OLAN HAVALİMANLARINDA ÖZELLİKLE.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
"Kadın" ~ 11 yıl önce
"Bayan şoför" doğru bir kullanım değildir. Bayan bir hitabet şeklidir, kadın ise cinsiyeti belirtir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ayaklı sözlük ~ 11 yıl önce
Türk Dil Kurumdan ne kadar alıyorsun? Herkez haberi okuyor biride imla hatalarını denetliyor.Ah be rıza
DonPedro ~ 11 yıl önce
Şu an Atatürk hava limanında İstanbulda metre kare başına düşen araç sayısının 5 katı var, mesai arkadaşlarım Apronda araba kullanmayı bisiklet kullanmak ile karıştırıyor sanırım. apronda ki ustaca araç kullanan personelin o marifetlerini ortaya koymaya çalışmaları belki yeri geldi faci ile sonuçlandı ama günde kimbilir o usta şöförler kac bagaj arabasını iğne deliğinden geçiriyor kamyonet kullanan arkadaşlar ne varyasyonlar yapıyor operasyonun seyir akışının yavaşlamamasının gerektiğini düşünerek kararlar bunlarda göz önünde bulundurularak degerlendirilmeli ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aman dikkat ~ 11 yıl önce
türbanlı olmasında

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asıl kadınlar ~ 11 yıl önce
Bence kadınlar olunca apronda kaza haberleri artar onun yerine minibüs söforleri getirilsin kaza maza kalmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yorumsuz ~ 11 yıl önce
Rizede erkek kalmadı her halde veya tek maaş yetmedi sanırım beylere hadi hayırlısı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
apron ~ 11 yıl önce
bir dakika ya, ne yani push-back'i bayan şöförler mi yapacak? bagaj arabalarını bayan şöförler mi getirecek? vay uçakların haline :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000