13 Mayıs 2012, Pazar 08:35:10

TERKEDİLİNCE YENİLENME BAŞLADI

Domodedovo Havalimanı'na yapılacak pist için pazarlıklar sürüyor.
  • Yap bir cami,altına bir iki dükkan dükkanlarada yönetime yakın bir iki badem bıyıklıyı koy gerisini boşver
  • Bir arkadaşımız Sheremetyevo demişti ama yanlış hatırlıyor sanırım. http://www.airporthaber.com/havacilik-haberleri/bir-havalimaninin-zor-gunleri-37686h.html
  • Şu ifade yanlış: ''Hatırlanacağı üzere Domodedovo'da operasyon yapan Türk Hava Yolları ve Lufthansa gibi şirketler yaşanan olumsuzlukların ardından Vnukova Havalimanı'na geçiş yapmıştı.'' Terkettikleri havaalanı Domodedovo değil.. Sheremetyevo havaalanıydı..
  • domodedevoda zaten paralel 2 pist var.demekki 3.üncüsü yapılacak.vnukovo'nun V şeklinde 2 pisti var.asıl onun 3. bir paralele ihtiyacı var fakat arazi sorunu gözüküyor.

Moskova'daki Vnukovo Havalimanı'nın işletmecisi Vnukovo-Invest, Domodedovo Havalimanı'nda yeni bir pist yapmak için hazır olduğunu söyledi.

Şirket ayrıca, şu anda Domodedovo'daki yeni pist için 27 milyar ruble yani yaklaşık 893.1 milyon dolar ödeyeceklerini dile getirdi.

Rus hükümetinin, devlet fonundan Domodedovo'ya yeni pist yapmak için 15 milyar ruble (496.2 milyon dolar) ayırabildiği geri kalan tutara eş ortak aradığını duyurdu.

Rusya Ulaştırma Bakanlığı’nın Nisan ayı sonunda Domodedovo eş-finansmanına önerdiği projeye halen bir cevap gelmezken, havalimanına yapılacak yeni pist için yeni kamu veya özel finansman düzenlemeleri aranıyor ancak henüz bunlara da bir yanıt alınamadığı belirtiliyor.

Vnukovo-Invest şirketi, Domodedovo'ya yapacağı ikinci pist karşılığında ise, Domodedovo'ya hükümetten yakın bir arazide yolcu terminali ve yakıt kompleksi yapılmasını istedi.

Öte yandan Rus hükümetinin üç havalimanı olan Vnukovo, Domodedovo ve Sheremetyevo'yu birleşik bir yönetimle idare etmek için girişimlerde bulunduğu kaydedildi.

Hatırlanacağı üzere Domodedovo'da operasyon yapan Türk Hava Yolları ve Lufthansa gibi şirketler yaşanan olumsuzlukların ardından Vnukova Havalimanı'na geçiş yapmıştı.

HAVAALANI YOLUNDA ONARIM BAŞLADI

Bu arada Domodedovo havaalanına giden yolda onarım çalışmaları başlatıldı.

İnterfaks ajansının haberine göre, Moskova’dan Domodedovo havaalanına giden yolun onarım çalışmaları 31 Temmuz’a kadar yaklaşık 2.5 ay sürecek. 

Yolun fazla tıkanmasını önlemek amacıyla yol onarım çalışmaları gündüz saatlerinde gerçekleştirilmeyecek. Onarım çalışmalarının yapılacağı saatler 19:00-07:00 arası olacak ve bu saatler arasında belirlenmiş olan şerit trafiğe kapalı tutulacak. Önce Moskova-Domodedovo havaalanı yolu daha sonra karşı istikamet asfaltlanacağı belirtildi.

Yol onarım çalışmaları nedeniyle Domodedovo Havalimanı yolcularının daha erken yola çıkmaları ve yol çalışmalarını hesaba katmaları, mümkün oldukça sabah 6’dan gece yarısına kadar Paveletskiy Vokzal’dan her yarım saatte bir kalkan ekspress trenin (Aeroekspress) tercih edilmesi istendi.

TERKEDİLİNCE YENİLENME BAŞLADI

Yorumlar

Ögrenememişler daha ~ 12 yıl önce
Yap bir cami,altına bir iki dükkan dükkanlarada yönetime yakın bir iki badem bıyıklıyı koy gerisini boşver

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Domodedovoydu ~ 12 yıl önce
Bir arkadaşımız Sheremetyevo demişti ama yanlış hatırlıyor sanırım. http://www.airporthaber.com/havacilik-haberleri/bir-havalimaninin-zor-gunleri-37686h.html

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Şu ifade yanlış: ''Hatırlanacağı üzere Domodedovo'da operasyon yapan Türk Hava Yolları ve Lufthansa gibi şirketler yaşanan olumsuzlukların ardından Vnukova Havalimanı'na geçiş yapmıştı.'' Terkettikleri havaalanı Domodedovo değil.. Sheremetyevo havaalanıydı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LTBQ ~ 12 yıl önce
domodedevoda zaten paralel 2 pist var.demekki 3.üncüsü yapılacak.vnukovo'nun V şeklinde 2 pisti var.asıl onun 3. bir paralele ihtiyacı var fakat arazi sorunu gözüküyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000