05 Temmuz 2013, Cuma 09:01:36

'TERCİH ARTIK AFA OLDU'

Pilot ihtiyacını karşılayabilmek amacıyla Atlasjet tarafından 2011 yılının Haziran ayında kurulan Atlantik Uçuş Okulu (AFA), dün Atatköy Sheraton Otel'de düzenlenen geceyle ilk mezunlarını verdi.
  • shgm nin sınavlarında pilot çocukları için ayrı bir bölüm mü var zannediyorsunuz 14 ders için? :) komiksiniz... kaldı ki öğrenci pilotlarda eğitim uçuşlarında notlama yok mu zannediyorsunuz?
  • tarih 18 eylül 2013 ne işe başlaması tip eğitimleri bitmemiş daha hadi ilk 10 u yada 30 u işe aldın bugün kursa başlasan 100. aday olucaksın kaçına iş istihdamı sağlaya biliceksin tip eğitimine + para vericeksin sonrada avuçları yukarı kaldırıp iş versinler diye dua ediceksin.madem bu işin garantisi var koysunlar sözleşmeye iş garantisini 6 ay da işe sokamazlarsa paranın şu kadarını iade etsinler yada madem iş garanti parayı maaşından kes thy de olduğu gibi yermi ? bence yemez....bunlar sade ticari vaadler arkadaşlar! Peki iş imkanı var mı? evet var fakat aklınızın bir kenarında açıkta kalabilceğiniz ihtimalinide yazmayı unutmayın birçok arkadaşımız buraya binbir güçlükle paralarını yatırıp bir ton emek veriyor gönül isterki gerçekten bu işe gönül ve emek vermiş,vericek insanları seçip yetiştirsinler kimsenin ne vakti ile nede bukadar büyük paraları ile oynamasınlar !
  • Kocaman adamlar birde 30 yaş civarı çocuklugunu yasayamamis gencler:))şeker mi istiyorsunuz bu nedir orda paragraf açılmis babasi kaptan diye diyorlar ölsün mü pilot olmasın mı babası kaptan diye vallhi canım sıkildımı buraya bakiorum ne kadar eglencelisiniz:)))
  • merhaba yorumları okudumda bahsedilen arkadas beni ilgilendirmez tanımam etmem. sadece bence pilot secim kriteri babası pilotmuş dedesi pilotmus bu da pilot olcak diye yapılmamalı. pilot olurken gecmişte havacılıkla ilgili bişey okumadı ya da ucusu yoksa bari mühendislik mezunu olsunlar. bu arkadas ne okumus bilmem ama biraz pilotlukla ilgili işler yapmıs olsunlar. bu kadar kolay pilot olunmamalı. canımızı emanet edıyoruz. yazılan cevaplar cok komik. parası varmıs zenginmiş babası pilotmus dedesinn muzede fotosu varmıs. ne farkeder? kendisi basarılı mı? ona bakılması gerekiyor. her babası pilot olan basarılı pilot mu yani? bu arkadas ne okumus
  • Aynen öyle takmıyolar hiç eğitime kaptırmışlar boşuna çene yapmaya gerek yokk Allah herkesin yolunu açık etsin
  • Meyve veren ağaç taşlanır ne çekemediniz bu adamı yaa iplemiyo bile zenginin parası züğürdün çenesini yorarmış:))
  • Ayrıca unutmadan parayla torpille olsaydi afa bu 10 kisilik gruptan once disardan bi gruba tip eğitimi veriyordu ve 7 kişiyi paralarını geri verip tip egitiminde elediler başarısız oldukları içinn çok yazık demekki torpille parayla olmuyormuş ..
  • Yağız Demirelli nin arkadası olmadığın kesin çunku onlar ailece havacı dedesi bu meslekte şehit olmus havacilik muzesinde fotografları var babası kaptan erkek kardesi amerikada devlet universitesinde pilotaj egitim aliyor ve şu gercek ki Yağız Demirelli nin kaninda zaten pilotluk var çok çaba sarfetmesine gerek yok ayrica sınavlarini çatır çatir verdi daha 2 yil olmadı ve onlar son 2 aylik egitimin arkasindan uçuşa baslicaklar ne yaran var anlamadim ama önce arastir boşuna rezil etme kendini aralarindaki en küçük en saygili bu işe çok yakisan tüm soyu pilot olan birine boyle igrenclikleri yazicagina yaşamina bak belki sende birgün uçarsın afa:)
  • En son yorumu yazan arkadaşım, mezun olan 10 kişi var. Biri Yağız, biri ben kaldı sekiz kişi. Bu sekiz kişiden biri o kadar hain ve karaktersiz ki buraya böyle yorumlar yazıyor. Hain herif, ne fayda sağlayacak bunları yazman. Çamur at izi kalsın. Sınavları zor geçti diyorsun, bunun kriteri var. Sivil havacılığın belirlediği şartlarda geçtimi geçmedimi? Neyin derdindesin, ne faydası olacak beraber yürüdüğün arkadaşını kötülüyorsun? Önce kalbin temiz olacak, adam olacaksın, seninde işin rast gidecek. Allah biliyor, sen bu mantıkta devam edersen Allah kalbine göre verir.
  • merhaba, yagız demirelli bizim kursta ve herkes bilir derslerini ne kadar sürede verdiginide dersleri zor gectiginide. babası da bizde kaptan devamlı kursu ziyarete gelir. ama işte paranın gücü.

23 Haziran 2011 yılında eğitime başlayan 10 öğrenci, eğitim sürecinin sonunda başarılı olarak mezun olmaya hak kazandı. Mezun olan pilot adayları 1 Temmuz itibariyle Atlasjet'te 2. pilot olarak da göreve başladı.

Aynı zamanda yüzde yüz iş garantili kabin memuru temel emniyet eğitimi de veren İstanbul Florya'da kurulan AFA'nın ilk mezuniyet heyecanına mezun pilot adaylarının aileleri de katıldı.

Mezuniyet töreninde konuşan Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, 'Bundan 3 yıl önce Orhan Kaptan ile (Orhan Coşkun) pilot açığı konusunda bir toplantı yaptık ve bir pilot okulu ile anlaşıp pilot yetiştirelim dedim. Pilot ithal ederek bu işi götüremeyiz en iyisi kendimiz yetiştirelim dedim. Orhan Kaptan da üzerinde çalıştığı projeden bahsetti ve AFA böylece ortaya çıktı. Çok hızlı şekilde çalışıp yaklaşık 2 yıl önce de hayata geçirdik. Sektörün pilot ihtiyacı hiç durmadan devam ediyor. Bundan daha da önemlisi Türkiye'de havacılığın büyümesi dünya ortalamasının 2 mislinin üzerine çıktı. Bu büyüme durmadan devam ediyor. O yüzden iyi ki bu işe girmişiz diyoruz' dedi.

AFA ŞİMDİ BİRİNCİ TERCİH

AFA'nın diğer uçuş okullarından daha farklı olduğunu sözlerine ekleyen Ersoy, 'Öncelikle biz yolcusunu en çok seven havayoluyuz. Bunu hizmetlerimizle yaşatıyoruz. AFA da öğrencilerini en çok seven uçuş akademisidir. Öğrencilerimizi en iyi eğitmenlerle ve sıfır uçaklarla yetiştiriyoruz. Şu anda 8 uçağımız var ve 2 uçağımız da şu anda yolda. Filomuzu 10'a çıkarıyoruz. AFA öyle bir konumdaki, sadece Atlasjet'e değil, artık Türk Havacılığı'na pilot yetiştirir duruma geldi' şeklinde konuştu.

GLOBAL ATLASJET PROJESİ

Atlasjet'in projelerinden bahseden Ersoy, 'Bizim yeni bir projemiz var. O da Global Atlasjet projesi. Dünyanın münferit yerlerinde Atlasjet Havayolları kurmaya başladık. Bunlardan ilki Irak'ta kurduğumuz ve uçuşlara başlayan Zagros Jet oldu. Ayrıca, Kırgız Airlines ve daha 4-5 farklı noktada havayolu girişimlerimizi sürdürüyoruz. Bu da demek ki, buralarda da pilot ihtiyacı yaşayacağız. Bu ülkedeki insanları da kendi standartlarımıza göre yetiştirmek durumundayız. Çünkü gözümüz kapalı uçaklarımızı emanet edebilmemiz gerekecek. Bizim vizyonumuz artık global bir hale geldi. Havacılık çok hızlı büyüyor. Lokmalar büyük geliyor. O yüzden kontrollü de olsa hızlı büyümeye devam etmemiz gerekiyor.

Pilot eğitiminin yanında aynı zamanda kabin memurluğu eğitimi de veriyoruz. Öyle ki CV'sinde Atlasjet yazan personeli THY hemen işe alıyor. Demek ki bazı şeyleri doğru yapıyoruz. Demek ki bu okulu büyütmemiz gerekiyor.

Bu yıl kademeli olarak 37 öğrenci mezun olacak. Bugün de 10 öğrencimizi mezun ediyoruz. Ailelerimize çocuklarını bize emanet ettikleri teşekkür ediyoruz. Hayırlı olsun' şeklinde konuştu.

Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy'un ardından söz alan AFA Genel Müdürü Kaptan Pilot Sermed Temizkan ise; 'Türkiye'de havacılık 2002 yılından itibaren çok hızlı büyümeye başladı. Bunun sonucunda da insan kaynağı ihtiyacı oluştu ve havayolu pilotu yetiştirmemiz gerekiyordu. Bu nedenle de AFA projesi planlandı. 2011 yılının Mart ayından  itibaren kademeli olarak izinlerimizi alarak adımlarımızı attık. 2 yılın sonunda mezun olan adaylar, çok iyi eğitim alarak ticari pilotluk anlamında son derece donanımlı hale geldiler. Kabin personeli eğitimlerine de devam ediyoruz. Bundan sonrasında da pilotlarımızı havacılık  sektörüne kazandırmaya devam edeceğiz. Öğrencilerimiz farklı hayatlardan gelmesine rağmen ortak amaçları pilot olmak istemeleriydi. Çok gayret gösterdiler. AFA standartları biraz yukarıda tutarak , yüksekokul ve çok iyi ingilice şartı koydu. Bunun sonucunda da çok iyi eğitim alarak hak ettikleri başarıyı sağladılar. Çok zorlu eğitimlerden geçtiler ama aileleri de dahil olmak üzere çok gayret gösterdiler. Bundan sonrası onların hayatlarını da değiştirecek. Hayatta başarılı olabilmek için işinizi çok sevmeniz gerekiyor. Ben buradan mezun olan arkadaşlarımızın hepsinde havacılık aşkını görüyorum ve çok başarılı olacaklarını düşünüyorum. Çok teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun' dedi.

Son olarak görüşlerini aktaran Atlasjet Havayolları Genel Müdürü Kaptan Pilot Orhan Coşkun, 'AFA'yı kurma fikri son dakikada ortaya çıktı. Murat Bey kararı verir ve arkasından koşturur. Biz de koştura koştura bu projeyi tamamladık. Ben ailelere seslenmek istiyorum. Onlar AFA'ya geldiklerinde eğitimcilere emanettiler. Ama artık Atlasjet'e yani bize emanetler. Ben uçakları 2. nesil 3. nesil diye ayırıyorum. 2. nesil uçaklar daha çok B727 tipi uçaklardı. Yani klasik uçaklardı. Ben de 35 yıldır uçuyorum. Edindiğim tecrübe bana şunu gösterdi. Bu eski jenerasyon uçaklar yüzde 80 beceri ile yüzde 20 de bilgi ile uçuyordu. Ama şimdi yeni jenerasyon uçaklar, yüzde 80 bilgi ile yüzde 20 de yetenek ile uçuyor. Onun için genç arkadaşlarımıza tavsiyem okuyun, okuyun ve okuyun. Biz iyi pilot yetiştirmeye söz verdik. Atlasjet bir yuvadır. Hayırlı olsun' dedi.

Mezun olan pilot adaylarından Yağız Demirelli'nin diplomasını Atlasjet'te kaptan pilot olan babası Mahmut Demirelli verdi. Çok heyecanlı ve mutlu olduğunu söyleyen baba Demirelli, 'pilotluk çok farklı bir meslektir. Bunun onurunu ancak uçanlar anlar' dedi.

Konuşmaların ardından sahneye davet edilen 10 pilot adayına bröveleri Murat Ersoy, Orhan Coşkun ve Sermed Temizkan takarak başarı dileklerinde bulundu.

1. dönem mezunlar adına kütüğe bröveyi ise okulu birincilikle bitiren Sinan Baran çaktı.



©AirportHaber
 

'TERCİH ARTIK AFA OLDU'

Yorumlar Tüm Yorumlar (43)

pilotaj eğitimi ~ 6 yıl önce
shgm nin sınavlarında pilot çocukları için ayrı bir bölüm mü var zannediyorsunuz 14 ders için? :) komiksiniz... kaldı ki öğrenci pilotlarda eğitim uçuşlarında notlama yok mu zannediyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dikkat! ~ 11 yıl önce
tarih 18 eylül 2013 ne işe başlaması tip eğitimleri bitmemiş daha hadi ilk 10 u yada 30 u işe aldın bugün kursa başlasan 100. aday olucaksın kaçına iş istihdamı sağlaya biliceksin tip eğitimine + para vericeksin sonrada avuçları yukarı kaldırıp iş versinler diye dua ediceksin.madem bu işin garantisi var koysunlar sözleşmeye iş garantisini 6 ay da işe sokamazlarsa paranın şu kadarını iade etsinler yada madem iş garanti parayı maaşından kes thy de olduğu gibi yermi ? bence yemez....bunlar sade ticari vaadler arkadaşlar! Peki iş imkanı var mı? evet var fakat aklınızın bir kenarında açıkta kalabilceğiniz ihtimalinide yazmayı unutmayın birçok arkadaşımız buraya binbir güçlükle paralarını yatırıp bir ton emek veriyor gönül isterki gerçekten bu işe gönül ve emek vermiş,vericek insanları seçip yetiştirsinler kimsenin ne vakti ile nede bukadar büyük paraları ile oynamasınlar !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komik:)) ~ 11 yıl önce
Kocaman adamlar birde 30 yaş civarı çocuklugunu yasayamamis gencler:))şeker mi istiyorsunuz bu nedir orda paragraf açılmis babasi kaptan diye diyorlar ölsün mü pilot olmasın mı babası kaptan diye vallhi canım sıkildımı buraya bakiorum ne kadar eglencelisiniz:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
konuk ~ 11 yıl önce
merhaba yorumları okudumda bahsedilen arkadas beni ilgilendirmez tanımam etmem. sadece bence pilot secim kriteri babası pilotmuş dedesi pilotmus bu da pilot olcak diye yapılmamalı. pilot olurken gecmişte havacılıkla ilgili bişey okumadı ya da ucusu yoksa bari mühendislik mezunu olsunlar. bu arkadas ne okumus bilmem ama biraz pilotlukla ilgili işler yapmıs olsunlar. bu kadar kolay pilot olunmamalı. canımızı emanet edıyoruz. yazılan cevaplar cok komik. parası varmıs zenginmiş babası pilotmus dedesinn muzede fotosu varmıs. ne farkeder? kendisi basarılı mı? ona bakılması gerekiyor. her babası pilot olan basarılı pilot mu yani? bu arkadas ne okumus

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptann ~ 11 yıl önce
Aynen öyle takmıyolar hiç eğitime kaptırmışlar boşuna çene yapmaya gerek yokk Allah herkesin yolunu açık etsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
afa ~ 11 yıl önce
sanmam... gayetde kafalarına taktılar bu kadar yorum yapıldı.. ben sirkette boyle seyler olmasına karsıyım. babası kaptan diye cok sey gormezlikten geliniyor. orda mezun oluyosun ama kaptan cocugu diye ona ayrı bir paragraf.. basarılı mı? yooo. babası bizim sirkette kaptan... adamda matematik var mı ingilizce var mı? yoo. ama neymiş babaı pilot dedesi de bu kadar!
Crew ~ 11 yıl önce
Meyve veren ağaç taşlanır ne çekemediniz bu adamı yaa iplemiyo bile zenginin parası züğürdün çenesini yorarmış:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Golden ~ 11 yıl önce
Ayrıca unutmadan parayla torpille olsaydi afa bu 10 kisilik gruptan once disardan bi gruba tip eğitimi veriyordu ve 7 kişiyi paralarını geri verip tip egitiminde elediler başarısız oldukları içinn çok yazık demekki torpille parayla olmuyormuş ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Golden ~ 11 yıl önce
Yağız Demirelli nin arkadası olmadığın kesin çunku onlar ailece havacı dedesi bu meslekte şehit olmus havacilik muzesinde fotografları var babası kaptan erkek kardesi amerikada devlet universitesinde pilotaj egitim aliyor ve şu gercek ki Yağız Demirelli nin kaninda zaten pilotluk var çok çaba sarfetmesine gerek yok ayrica sınavlarini çatır çatir verdi daha 2 yil olmadı ve onlar son 2 aylik egitimin arkasindan uçuşa baslicaklar ne yaran var anlamadim ama önce arastir boşuna rezil etme kendini aralarindaki en küçük en saygili bu işe çok yakisan tüm soyu pilot olan birine boyle igrenclikleri yazicagina yaşamina bak belki sende birgün uçarsın afa:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
crew88 ~ 11 yıl önce
golden sen yoksa yağız Demirelli misin ne tesadüf sülalesini ezberlemişsin :D akrabası mı? arkadaşıysan bu kadar nerden biliyosun maşallah sana anlat anlat bitirememiş tüm neslini :D
Afa ~ 11 yıl önce
En son yorumu yazan arkadaşım, mezun olan 10 kişi var. Biri Yağız, biri ben kaldı sekiz kişi. Bu sekiz kişiden biri o kadar hain ve karaktersiz ki buraya böyle yorumlar yazıyor. Hain herif, ne fayda sağlayacak bunları yazman. Çamur at izi kalsın. Sınavları zor geçti diyorsun, bunun kriteri var. Sivil havacılığın belirlediği şartlarda geçtimi geçmedimi? Neyin derdindesin, ne faydası olacak beraber yürüdüğün arkadaşını kötülüyorsun? Önce kalbin temiz olacak, adam olacaksın, seninde işin rast gidecek. Allah biliyor, sen bu mantıkta devam edersen Allah kalbine göre verir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
afa ~ 11 yıl önce
benim kalbim temiz arkadasım. sadece sirketimizde bu tur olaylara karsıyım. sende biliyosundur babası bizde kaptansa yaklasım daha farklı oluyor tabe.
afa ~ 11 yıl önce
merhaba, yagız demirelli bizim kursta ve herkes bilir derslerini ne kadar sürede verdiginide dersleri zor gectiginide. babası da bizde kaptan devamlı kursu ziyarete gelir. ama işte paranın gücü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000