11 Kasım 2008, Salı 19:47:39

Temel Kotil:"Yanlışlarımız oldu"

THY Genel Müdürü Temel Kotil, katıldığı bir televizyon programında THY’deki kadrolaşma iddialarına, şirketin gelecekteki planlarına ve açılması planlanan yeni hatlara ilişkin açıklamalarda bulundu.
  • Sn Temel Kotıl Acaba Call Center Kıme Kac Kurusa Sattınız Acaba merak edıyorum.Hızmet almak dan bahsedıyorsunuz acaba sız kıme hızmet edıyorsunuz.Acaba bu guzel ulkemın 85 yılda kazandıgı kazanımları uc kurusa kımlere satıyor sız ve sızın zıhnıyetınızdekı bu devlet yonetımının.Acaba ılerıde belkı cocularınızın hatta torunlarınızın calısacagı kurum bulabılecekmısınız lımanlar satıldı tekekom petkım tupras kardemır thy bankalar ın %90 yabancıların elınde tabııkı bız daha cok beklerız petrole ındırım olsun dıye Bırde acıklasınlar su memleketın sırketlerını turkleremı yabancıları sattıklarını yazıklar olsun
  • 'Yanlışlarımız Oldu' yazısı ile ilgili bir yorum göndermiştim, çıkmadı. Yine sansüre mi çattım acaba?
  • Apronda deve kesen Şükrü Can olaydan sonra, Hürriyet Gazetesinin yazdığına göre 11000 lira maaşla THY Londra bürosuna atanmıştı. Sayın Temel Kotil bu yanlışı bilmiyorsa şimdi öğrenmiş oldu. Düşün ya iki deve kesseymiş maaşı..........
  • Temel Kotil yanlis yaptik derken deveyi keseni isten atmadigi icin mi yanlis yaptik dedi? Yakinda burnu uzarsa sasmamali.
  • Sayın Kotil "u tip olaylara karışanları görevden almak gerekiyordu"demiş. Bilmem ben yine Airport Haber'de bu kişinin Londra'ya atandığını okumuştum, yanlış mı okudum acaba? İşten alınacak bir kimse nasıl olurda Londra'ya (sanırım daha yüksek bir aylıkla) "işten alınmak için" göderilir. Böyle "işten alınma" dostlar başına.
  • Ben ne havacılığın içinden ne de yakınından geçen birisi olarak ufaklığımdan beri uçaklara olan ilgimden ve babamın sivil havacılık sektöründe memur olarak çalışmasından dolayı bir parça kulak dolgusu bilgiye ve ilgiye sahibim. Burada okuduğum yorumlar genellikle hep negatif eleştiri olduğundan biraz da olaylara dışardan bakan birisi olarak fikrimi belirtmek istiyorum. Burada bence kişilerden çok ülkemiz havacılığının ne yönde gittiği nerelere geleceği hususlarında yapıcı eleştiriler yapılırsa eminim bu siteyi de daha ciddiye alan önemli insanların sayısı artacaktır. Dün akşam Temel Kotille yapılan röportajın sonlarına denk geldim ve şunu söyleyebilirim, Iata toplantısıyla ilgili söylediği en önemli cümleler bana göre dünyanın Türk havacılığını konuştuğu hayretle izlediği ve Iata toplantılarına ençok katılımın istanbulda olduğuydu. Bunları da takdir etmek gerek sanıyorum... Ayrıca Temel Kotil'i tebrik ederim, kendisinin pozitif ve yapıcı düşünceleri ve iş ahlakını alkışlıyorum. Son 5 senede Thy neydi ne oldu acaba? Ayrıca diğer havayollarını da beğeniyle ve takdirle karşıladığını belirtti, Pegasus ve Atlas Jet'ten övgüyle bahsetti, işte yapılanı çekemeyen bir zihniyet değil güzele güzel diyen bir adam! Bu yüzden Thy çok başarılı eskisine nazaran... Dün akşam keşke Türk havacılığındaki vergilerin neden bu kadar fazla olduğu gibi sorular gelseydi, dünyada alınan biletin yarısının vergi olduğu başka ülke var mıdır acaba? Neden karayollarına mahkumuz? 35 - 40 YTl ile otobüsle istanbul ankara gidecekken neden 60 ytl'ye uçakla gidemiyoruz da biletler 100 YTL'yi geçiveriyor? Ayrıca son olarak Thy filosunun yakın zamanda çok daha büyüyeceğini umuyorum son uçak alım haberleriyle birlikte Temel Kotil'in hantal ve moral bozucu Thy'nin saygın ve kaliteli bir şirket haline dönüşmesinde büyük katkı payı olduğunu düşünmekteyim. Türkiye'ye yakışan da budur. Eğer daha iyisini yapacak birisi olursa aynı şeyleri hiç bir subjektif düşünce olmadan ona da söylerim. Saygılarımla.
  • THEATRE DENEN KİŞİYE İFADE ETMEK İSTEDİĞİM BİR ŞEY VAR NE DEMEK İSTİYORSUN ÖNCE BUNU SORAYIM. SONRA DA ÖZGÜR İFADE KAVRAMININ BURASI ARACILIĞIYLA İFADE EDİLDİĞİNİZDE BELİRTEYİM. HAZIMSIZSANIZ SN THEATRE YERİNİZ BURASI DEĞİL.
  • arkadaşım belli ki sen yönetimin adamısın ve ballı kadrolardan birine yerleştirilmiş bol maaşını da alıyorsun.thy de çalışmasak nereden bileceğiz sadece tk da yaşananları?millet ekmeğinin peşinde,yıllarca emek verip karşılığında çoluğunu çocuğunu büyütmek geçimini sağlamak için maaşını almak,işsiz kalmamak peşinde.sen ne kitabından dergisinden bahsediyorsun.sen oku kitabını al maaşını otur koltuğunda.thy şirket ve karlılık anlamında ileri gidiyor olabilir ama bunu çalışanıyla paylaşmadıktan sonra başarı bir yerde son bulmaya mahkumdur.çalışanını diken üstünde çalıştırarak kimse verim alamaz.bütün bu strateji 2007 deki grev oylamasının intikamıdır.bu da böyle biline...
  • Sayın Kotil,sizin TGS,Fraport ilişkişi konusunda daha dikkatli olmanızı belirli süreli kazançlar uğruna gelecekte bir çok kazançlardan olma ve THY geleceğini daha sağlam zeminlerde yoluna devam etmenizi rica ediyorum.THY gidişatı ve aldığı hizmet kalitesi ve verdiği hizmetler son derece kaliteli lütfen bunları bozmayalım.
  • Önce yorumunu oku sonra kendine yorum yap lütfen...

Türk Hava Yolları’nda son dönemde sık sık gündeme getirilen kadrolaşma iddialarına ilişkin bir soru yöneltilen THY Genel Müdürü Temel Kotil, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

“Biz karşı tarafın yolcusunu alalım, büyüyelim” hesabı yapıyoruz diyen Kotil, dünyada seyahat eden her 100 yolcudan birini THY’nin taşıdığını, kadrolaşma negatif anlamda doğru olsa bu sonuçların çıkmayacağını belirterek, “ THY en iyi kadroları alıyor” dedi.

Son yıllarda alınan erkek kabin görevlisi sayısında artış olduğu şeklindeki bir soruya ise Kotil, “ Singapur Havayolları’nda yüzde 30, bizde yüzde 25 erkek kabin personeli var. Yani her dört kabin memurundan sadece biri erkek” diye konuştu.

Kadın pilot sayısına ilişkin de Temel Kotil, “ Kadın pilot yok, talep az. Çok güzel ve iyi meslek. Getirisi yüksek” dedi.

“Çin’e daha çok uçmak istiyoruz”

Türk Hava Yolları’nın yıllardır sefer sayısını artırmak için uğraştığı ancak Çin hükümetinin bir türlü izin vermediği Türkiye-Çin hattıyla ilgili  bir soruyu da cevaplayan Kotil, ‘Guanzo uçuşlarına neden başlanmıyor?’ sorusunu ise, “ Çok basit, Çin makamları bize izin vermiyor.  İki ülke arasında ikili anlaşma var. Bize sadece 7 kez uçuş izni verildi. Biz de bu izni Pekin ve Şangay hattında kullanıyoruz. Bütün hatlara 7 sefer yapmak istiyoruz. Ama Çin makamları biraz korumacı. Kanada’da da aynı durum var. Guanzo, Honkong’a çok yakın. Karayoluyla bir saat mesafede. Oraya da uçuş sayımız 4’e çıktı. Şimdilik buradan Guanzo’ya ulaşılıyor. Ama izin verirlerse yarın uçarız” diye konuştu.

Kısa süre önce Kenya’nın başkenti Nairobi ve Ukrayna’nın Lviv’e uçma kararı aldıklarını hatırlatan Kotil, uçmayı düşündükleri birkaç nokta daha olduğunu, Nairobi ve Lviv seferleriyle dış hat uçuş noktası sayısının 111’e yükseleceğini söyledi.

IATA üyesi İlk Türk: Kotil

Uluslar arası Hava Taşımacıları Birliği (ITA)nin, ilk Türk üyesi olan Temel Kotil, İstanbul’da yapılan genel IATA Genel Kurulu’nun Türkiye’nin tanıtımına büyük katkı sağladığını belirterek, “ IATA üyesi olmam, kişisel gelişimim için çok iyi oldu. Türkiye’ye de çok katkı sağladı. İlk olarak genel kurulun Türkiye’de yapılması için 1964 yılında başvuru yapılmıştı ama olmamıştı. İlk kez bu yıl yapıldı. Genel kurula en çok katılım da burada oldu. Tüm dünyada havacılık ve THY konuşuldu” dedi.

Apronda deve olayı

İlk kez AirportHaber’in duyurduğu apronda deve kesme olayı ile ilgili soruyu tebessümle karşılayan Kotil, bu soruyu da, “ Yanlışlarımız oluyor. O olay, Star Alliance töreninden hemen sonra olmuştu. Cumartesi Star Alliance töreni vardı, pazartesi deveyle karşılaştık. Bu tip olaylara karışanları görevden almak gerekiyordu. Her şirketin yapması gereken bunlardır” şeklinde cevapladı.

Air Bosna ihalesi

Air Bosna ihalesine de değinen Temel Kotil, Bosna hükümetinin bakanlar kurulu kararı aldıktan sonra kendileriyle görüşmeyi uygun bulduğunu hatırlatarak, “ Air Bosna’yı almak istiyoruz. Şirketi yeniden yapılandırarak küçük şirketi kocaman yapabileceğiz. Avrupa’da orayı hub yapacağız. Bize ekstra güç katacak. Pozitif bakıyoruz” dedi.

2013’te 40 milyon yolcu

Hem Türk Hava Yolları’nın hem de kendisinin hedef ve hayallerinin sorulması üzerine ise Kotil şöyle konuştu: “2013’te 40 milyon yolcu, 10 milyar dolar ciro hedefliyoruz. İstanbul’un havacılığın merkezi haline geldiği, THY’nin dünyanın en prestijli havayolu olduğunu görmek istiyorum.”

Temel Kotil:"Yanlışlarımız oldu"

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

emektar ~ 15 yıl önce
Sn Temel Kotıl Acaba Call Center Kıme Kac Kurusa Sattınız Acaba merak edıyorum.Hızmet almak dan bahsedıyorsunuz acaba sız kıme hızmet edıyorsunuz.Acaba bu guzel ulkemın 85 yılda kazandıgı kazanımları uc kurusa kımlere satıyor sız ve sızın zıhnıyetınızdekı bu devlet yonetımının.Acaba ılerıde belkı cocularınızın hatta torunlarınızın calısacagı kurum bulabılecekmısınız lımanlar satıldı tekekom petkım tupras kardemır thy bankalar ın %90 yabancıların elınde tabııkı bız daha cok beklerız petrole ındırım olsun dıye Bırde acıklasınlar su memleketın sırketlerını turkleremı yabancıları sattıklarını yazıklar olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çağdaş ~ 15 yıl önce
'Yanlışlarımız Oldu' yazısı ile ilgili bir yorum göndermiştim, çıkmadı. Yine sansüre mi çattım acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çağdaş ~ 15 yıl önce
Apronda deve kesen Şükrü Can olaydan sonra, Hürriyet Gazetesinin yazdığına göre 11000 lira maaşla THY Londra bürosuna atanmıştı. Sayın Temel Kotil bu yanlışı bilmiyorsa şimdi öğrenmiş oldu. Düşün ya iki deve kesseymiş maaşı..........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
Temel Kotil yanlis yaptik derken deveyi keseni isten atmadigi icin mi yanlis yaptik dedi? Yakinda burnu uzarsa sasmamali.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çağdaş ~ 15 yıl önce
Sayın Kotil "u tip olaylara karışanları görevden almak gerekiyordu"demiş. Bilmem ben yine Airport Haber'de bu kişinin Londra'ya atandığını okumuştum, yanlış mı okudum acaba? İşten alınacak bir kimse nasıl olurda Londra'ya (sanırım daha yüksek bir aylıkla) "işten alınmak için" göderilir. Böyle "işten alınma" dostlar başına.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Death Grind ~ 15 yıl önce
Ben ne havacılığın içinden ne de yakınından geçen birisi olarak ufaklığımdan beri uçaklara olan ilgimden ve babamın sivil havacılık sektöründe memur olarak çalışmasından dolayı bir parça kulak dolgusu bilgiye ve ilgiye sahibim. Burada okuduğum yorumlar genellikle hep negatif eleştiri olduğundan biraz da olaylara dışardan bakan birisi olarak fikrimi belirtmek istiyorum. Burada bence kişilerden çok ülkemiz havacılığının ne yönde gittiği nerelere geleceği hususlarında yapıcı eleştiriler yapılırsa eminim bu siteyi de daha ciddiye alan önemli insanların sayısı artacaktır. Dün akşam Temel Kotille yapılan röportajın sonlarına denk geldim ve şunu söyleyebilirim, Iata toplantısıyla ilgili söylediği en önemli cümleler bana göre dünyanın Türk havacılığını konuştuğu hayretle izlediği ve Iata toplantılarına ençok katılımın istanbulda olduğuydu. Bunları da takdir etmek gerek sanıyorum... Ayrıca Temel Kotil'i tebrik ederim, kendisinin pozitif ve yapıcı düşünceleri ve iş ahlakını alkışlıyorum. Son 5 senede Thy neydi ne oldu acaba? Ayrıca diğer havayollarını da beğeniyle ve takdirle karşıladığını belirtti, Pegasus ve Atlas Jet'ten övgüyle bahsetti, işte yapılanı çekemeyen bir zihniyet değil güzele güzel diyen bir adam! Bu yüzden Thy çok başarılı eskisine nazaran... Dün akşam keşke Türk havacılığındaki vergilerin neden bu kadar fazla olduğu gibi sorular gelseydi, dünyada alınan biletin yarısının vergi olduğu başka ülke var mıdır acaba? Neden karayollarına mahkumuz? 35 - 40 YTl ile otobüsle istanbul ankara gidecekken neden 60 ytl'ye uçakla gidemiyoruz da biletler 100 YTL'yi geçiveriyor? Ayrıca son olarak Thy filosunun yakın zamanda çok daha büyüyeceğini umuyorum son uçak alım haberleriyle birlikte Temel Kotil'in hantal ve moral bozucu Thy'nin saygın ve kaliteli bir şirket haline dönüşmesinde büyük katkı payı olduğunu düşünmekteyim. Türkiye'ye yakışan da budur. Eğer daha iyisini yapacak birisi olursa aynı şeyleri hiç bir subjektif düşünce olmadan ona da söylerim. Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SN THEATER HİTABEN ~ 15 yıl önce
THEATRE DENEN KİŞİYE İFADE ETMEK İSTEDİĞİM BİR ŞEY VAR NE DEMEK İSTİYORSUN ÖNCE BUNU SORAYIM. SONRA DA ÖZGÜR İFADE KAVRAMININ BURASI ARACILIĞIYLA İFADE EDİLDİĞİNİZDE BELİRTEYİM. HAZIMSIZSANIZ SN THEATRE YERİNİZ BURASI DEĞİL.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
jeremy ~ 15 yıl önce
arkadaşım belli ki sen yönetimin adamısın ve ballı kadrolardan birine yerleştirilmiş bol maaşını da alıyorsun.thy de çalışmasak nereden bileceğiz sadece tk da yaşananları?millet ekmeğinin peşinde,yıllarca emek verip karşılığında çoluğunu çocuğunu büyütmek geçimini sağlamak için maaşını almak,işsiz kalmamak peşinde.sen ne kitabından dergisinden bahsediyorsun.sen oku kitabını al maaşını otur koltuğunda.thy şirket ve karlılık anlamında ileri gidiyor olabilir ama bunu çalışanıyla paylaşmadıktan sonra başarı bir yerde son bulmaya mahkumdur.çalışanını diken üstünde çalıştırarak kimse verim alamaz.bütün bu strateji 2007 deki grev oylamasının intikamıdır.bu da böyle biline...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAVACILIK EMEKÇİSİ-YÖNETİCİSİ ~ 15 yıl önce
Sayın Kotil,sizin TGS,Fraport ilişkişi konusunda daha dikkatli olmanızı belirli süreli kazançlar uğruna gelecekte bir çok kazançlardan olma ve THY geleceğini daha sağlam zeminlerde yoluna devam etmenizi rica ediyorum.THY gidişatı ve aldığı hizmet kalitesi ve verdiği hizmetler son derece kaliteli lütfen bunları bozmayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Theater ~ 15 yıl önce
Önce yorumunu oku sonra kendine yorum yap lütfen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000