13 Haziran 2011, Pazartesi 08:15:32

TEMEL KOTİL'İN DOĞAL TEBESSÜMÜ!

İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar'dayız... Selanik'e yeni hattı açacak ilk uçuş için çıkış kapımıza yönelmişken birden flaşların patladığı ve hareketli anların yaşandığı bir ortamda buluyoruz kendimizi...
  • Ufak bır turk-yunan gergınlıgınde yunanlı pılot ucagı yere cakarsa ne yapacaksın ornek asala ve turk dıplomatlar..????
  • rum pontus'a: açıklamanın nesi acaip? öz be öz vatan evladı dururken(hemde tip eğitimi olan) sen gider palikarya yı alırsan duyacağın iltifat ta bu olacak tabi ki.aslında eminim gerçek duygularını ifade edememiştir etse idi kesin YAYINLANMAZ dı.
  • keske sayin temel kotil in diger mudurleride (mesela hamburg) kendisi kadar mutevazi olsa bu sirket daha ne cirolara ulasir
  • Sayın genel müdürün gülümsemesi bizlere doğal bir gülüşten çok poker face gülümsemesi gibi gelmektedir... * poker face:1.surat ifadenizin profosyonel bir şekilde, hislerinizi belli etmemesini anlatan terim. Eğer duygularınızı ve hislerinizi yüzünüze yansıtmıyorsanız, yani pokerde diğer oyuncular elinizin iyi veya kötü olduğunu anlayamıyorsa sizinde bir poker face'niz var demektir.* rizeli kardeşler anlamını bilmezler bundan dolayı poker face ın açıklamasınıda yazdık :)
  • Ya bu nasıl bir terbiyedir ?Nasıl bir edeptir ? Nasıl bir izandır ? Bunu anlamak mümkün değil.Bunu böyle düşünmek te zekanın ve aklın ne kadar kıt oldugunu gösteriyor.Tam bir siyasi duygu.Tam bir yanlı duruş.Burası bir havacılık sitesi.Nasıl böyle yorumlar geliyor anlamak mümkün değil.Ama bu arkadaşlar burada böyle söylerler,Avrupalı almaz bizi de ! baksan Emirates de Gulf da CV leri vardır.Rum Pontuslu abilerin öpsün seni ve senin gibileri.
  • kaptan pilot türk,yardımcı pilot arap.... bana biri anlatabılır mı?kaptanın yabancı olması tamamda,yardımcı pilotun yabancı olması garıp değil mi?
  • rum pontus lular kan kardeşleri yunanlılara iş vermeyecekte Türk lere mi iş verecekler????
 Önümüzdeki kalabalıkla birlikte hızla ilerlerken 'Haberlik bir durum var galiba' diyerek ben de çantamdan makinamı çıkarıyorum, ancak kısa bir süre sonra Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Dr. Temel Kotil ile yüzyüze geliyoruz. Elinde beyaz karanfil ve her zamanki 'Doğal tebessümü'le bize 'Güle güle gidin, güle güle gelin' diyor. Sabahın o saatinde THY Genel Müdürü'nün 'Tasarlanmış gülüş'ü yerine 'Doğal tebessüm'üyle uğurlanmak daha kapıdan girmeden bizi olumlu duygularla dolduruyor. Aynı doğallık uçakta da devam ediyor. Zaten doğal olan da bu değil mi? Bir kurumun başında nasıl bir kişilik ve hava varsa o durum aşağıya doğru yansır, kendini hissettirir. Uçuş esnasında yapılan anonslardan anladığımıza göre pilotlardan birisi Yunanistanlı... Daha sonra öğreniyoruz ki THY bünyesinde 20'ye yakın Yunanistanlı pilot varmış. Sadece Yunanistanlı da değil, dünyanın birçok ülke vatandaşı çalışıyor. Küresel aktör olma yolunda ilerleyen Türkiye'den küresel bir markanın yükselişine şahitlik yapıyoruz. Peki bütün bunlar doğal tebessümle mi oluyor? Elbette değil... Yazılara, röportajlara ve haberlere sığmayacak kadar kapsamlı bir vizyonun, çalışmanın sonuçlarını yaşıyoruz, izliyoruz. İşte bu detay, kalıcı hale getiriliyor, literatürü kazandırılıyor. THY'nin yükselişindeki sırlar ve detaylar, Genel Müdür Temel Kotil'in anlatımıyla "Yer Çekimine Karşı Temel Bilgiler" adıyla kitap haline geliyor. Şu anda fırında pişen eserin önümüzdeki aylarda servis edileceğini öğrendik. Yer çekimine karşı temel bilgileri yeniden kayda alan eserin uçuşa geçecek diğer markalarımıza da ilham vermesini diliyoruz.
Merkeze gelme sırası Anadolu markalarında
 
KDM Alışveriş Merkezleri Kiralama ve Yönetim Danışmanlığı, 3 alışveriş merkezinin açılışını 8 güne sığdırdı. 28 Mayıs'ta Edirne'deki Margi Outlet'in açılışını sağlayan KDM, 3 Haziran'da Sarar Outlet Alışveriş Merkezi'nin, 4 Haziran'da da İnegöl Alışveriş Merkezi'nin faaliyete geçmesini gerçekleştirdi. KDM'nin Kurucusu O. Murat İzci'ye bu açılışların yerel markaları nasıl etkilediğini sordum, işte cevabı: "Yatırımların Anadolu'da daha artacağını ve Anadolu'daki yerel markaların bundan pozitif etkileneceğini düşünüyorum. Anadolu'da açılacak alışveriş merkezlerinde kiralamalar bu bayiler üzerinden yürütülecek, diğer taraftan şehrin kendi geliştirdiği markaların rekabetten olumlu etkileneceğini ve hizmet kalitelerinde iyileşeceğini düşünüyorum. Bu konuda verebileceğim en canlı örnek, İstanbul'da kendi içinde Anadolular barındırdığını şeklinde bir düşüncem var. Eski yöneticilik yaptığım Zeytinburnu bölgesindeki alışveriş merkezi açılırken bölgenin en hareketli caddesi olan 58 bulvardaki mağazalar ilk bir yıl bu işten çok menfi etkileniyor gözükse de sonrasında müthiş bir satış grafiği yakaladılar. Mağaza dekorasyonlarını değiştirdiler, elaman eğitimlerine önem verdiler ve ürün satış fiyatlarını gözden geçirdiler. Sonuçta çok ciddi bir memnuniyet oranına ulaştı."

Şükrullah Dolu / Yeni Şafak
TEMEL KOTİL'İN DOĞAL TEBESSÜMÜ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 13 yıl önce
Ufak bır turk-yunan gergınlıgınde yunanlı pılot ucagı yere cakarsa ne yapacaksın ornek asala ve turk dıplomatlar..????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
rum pontus'a: açıklamanın nesi acaip? öz be öz vatan evladı dururken(hemde tip eğitimi olan) sen gider palikarya yı alırsan duyacağın iltifat ta bu olacak tabi ki.aslında eminim gerçek duygularını ifade edememiştir etse idi kesin YAYINLANMAZ dı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
keske sayin temel kotil in diger mudurleride (mesela hamburg) kendisi kadar mutevazi olsa bu sirket daha ne cirolara ulasir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sayın genel müdürün gülümsemesi bizlere doğal bir gülüşten çok poker face gülümsemesi gibi gelmektedir... * poker face:1.surat ifadenizin profosyonel bir şekilde, hislerinizi belli etmemesini anlatan terim. Eğer duygularınızı ve hislerinizi yüzünüze yansıtmıyorsanız, yani pokerde diğer oyuncular elinizin iyi veya kötü olduğunu anlayamıyorsa sizinde bir poker face'niz var demektir.* rizeli kardeşler anlamını bilmezler bundan dolayı poker face ın açıklamasınıda yazdık :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ya bu nasıl bir terbiyedir ?Nasıl bir edeptir ? Nasıl bir izandır ? Bunu anlamak mümkün değil.Bunu böyle düşünmek te zekanın ve aklın ne kadar kıt oldugunu gösteriyor.Tam bir siyasi duygu.Tam bir yanlı duruş.Burası bir havacılık sitesi.Nasıl böyle yorumlar geliyor anlamak mümkün değil.Ama bu arkadaşlar burada böyle söylerler,Avrupalı almaz bizi de ! baksan Emirates de Gulf da CV leri vardır.Rum Pontuslu abilerin öpsün seni ve senin gibileri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kaptan pilot türk,yardımcı pilot arap.... bana biri anlatabılır mı?kaptanın yabancı olması tamamda,yardımcı pilotun yabancı olması garıp değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
rum pontus lular kan kardeşleri yunanlılara iş vermeyecekte Türk lere mi iş verecekler????

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000