23 Haziran 2016, Perşembe 14:40:12

Temel Kotil'den turizm açıklaması

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, yaptığı değerlendirmelerde, Türk Hava Yolları'nın asla fiyat rekabetine girmeyeceğini ve gündemlerinde tahvil ihracı bulunmadığını söyledi.
  • hissreler cöp oldu hala konusuyo
  • bizim zavallı müdürlerimizin iznini niye kaldırdı istasyonlarda doğru dürüst çalışmadan yatan müdürlerin cezasını genel müdürlükte yatan adam niye çeksin adalet mi bu
  • Bi git artık thy nin başından, artık baydın ...
  • Kendi vatandasini soyup sogana cevirip yabanciya hizmet eden ancak sizin gibi insanlar olur
  • Komik Adam ... Ne beklenir baska
  • He he he, hiç iyimser politika çizmeyin, şu anda denize düşen yılan gibi bütün iç hat bilet kutrallarını değiştirdiniz, iadelere bile göz diktiniz, 1000 tl lik business iç hat biletinden %10 kesiyorsunuz, 140tl lik minumun normal fiyaytına promosyon olacak dediniz, artık yanıyor dediniz, aynı şeyi transti aldığınız ülkelerde yaparmısınız, HAM - SGN bileti 1800tl , IST-SGN 2700........... neden biz Türk vatandaşları olarak bu kadar bedeller ödemek durumundayız..... hani transit önemliydi.....
  • Thy bilançoları sürekli zarar açıklıyor ve bunu da agresif büyümeye bağlıyorlardı bu tartışılabilir ama konunun turist ile alakası olmadığı kesin. Antalyayı bunca sene tur şirketlerinin insiyatifine bırakacağımıza tarifeli seferler ile yolcu getiriyor olsaydık bugün bu kadar ani düşüş yaşanmazdı. Rusyada tamamen dış siyaset hamlemiz yüzünden engellendi charter uçuşlar , halbuki seferler tarifeli olsa herkes istediği şekilde gelebilirdi. Gerekirse türkiyedeki şirketler satardı turları
  • THY de en akıllı ve stratejik düşünen yöneticilerin başında geliyor kendisi, ne demesini isterdiniz? İşler kötü, turist gelmiyor birde Avrupa Birliği vizesiz seyahat de yattı,terör yüzünden düzeleceğini de düşünmüyorum mu deseydi ? THY yi torpil, adam kayırma.... gibi bazı sebeplerden dolayı sevmeyebiliriz ancak temel kötil bu şirketin büyümesin de ve vizyonun da önemli roller almış ve 60 uçaklık eski bir filodan 326 uçak lık dünyanın sayılı ve Avrupanın en iyi şirketi haline gelmesinde çok büyük bir payı vardır. Kendisinin bu konuda çok fazla yapabiliceği bir şeyi yok, top siyasilerde gerek Rusya, gerekse Avrupa Birliği vizesiz seyahatleri gerçekleştirebilirsek o zaman 500 uçak bile yetmiycektir.
  • Tabii ki transit yolcu çok önemli.belkide 2003 sonrasının en başarılı uygulaması.ancak transit yolcunun toplam yolcu içindeki oranı % 70'lere varırsa,( ki bu oranı hafiften geçtiği söyleniyor) düzgün ve karlı bir bilanço görebilmek hayal olur. Temel beyin yaklaşımı doğru değil. Bir ay sonra 2 nci üç aylık bilanço açıklanacak.o zaman da başka bir açıklama yapılması gerekecek.Nasıl bir açıklama yapılır acaba ?
  • Komik bir yorum olmus. 3 aylik thy bilancosu temel kotil gibi dusunmediginden cok zarar gostermis. 6 aylik daha kotu olacak

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, yaptığı değerlendirmelerde, Türk Hava Yolları'nın asla fiyat rekabetine girmeyeceğini ve gündemlerinde tahvil ihracı bulunmadığını söyledi.

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil Bloomberg News'e değerlendirmelerde bulundu.

Kotil, Türkiye'ye gelen turist sayısındaki azalışın THY üzerindeki etkisinin abartıldığını, yurt içi uçuşlardaki büyüme ve transit uçuş trafiğinin güçlü olduğunu söyledi.

Kotil, Rusya'dan gelen ziyaretçi sayısındaki düşüşün daha çok charter faaliyetlerini etkilediğini belirterek, "Kısa mesafeli turizm işlerinde, mesela Rusya'da, biz burada bir oyuncu değiliz çünkü burada charter uçuşlar bulunuyor. Turizm bizi çok fazla etkilemiyor" dedi.

Kotil, transit yolcu payının yüzde 50'den yüzde 60'a yükseldiğini ve 20 milyon transit yolcu taşıdıklarını belirterek, "Yurt içi yolcu sayısı düştü, ancak bunu transit yolcu sayısıyla telafi etmeyi bildik. Bizim stratejimiz transit yolcu sayısını artırmak çünkü dünyadaki pazar payımız transite bağlı" dedi.

THY fiyat savaşına girmeyecek

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Kotil, "Türk Hava Yolları olarak, asla fiyat savaşına girmeyeceğiz, bu mantık dışı bir davranış olur" dedi.

Kotil, "THY için işler çok daha kolay, neden biliyor musunuz? Çünkü uçuş yaptığımız destinasyon sayısı çok" dedi. Türk Havayolları 289 uçuş noktasıyla dünyada en fazla noktaya uçuş gerçekleştiren havayolu şirketi konumunda bulunuyor.

Kotil, fiyat rekabeti nedeniyle bazı havayolu şirketlerinin zarar görebileceğini ifade ederek, "Havayolu şirketleri sağlıklı olmalı, karlı olmalı" ifadelerini kullandı.

2016, 2017'de muhtemelen tahvil ihracı gerçekleşmeyecek

Kotil, Türk Hava Yolları'nın bu yıl uçak satın alımları için halihazırda 3 milyar dolar finansman sağladığını belirterek, 2016, 2017 yılında muhtemelen tahvil ihracı gerçekleşmeyeceğini söyledi.

Kotil, "2016'da alacağımız uçakların finansmanını neredeyse bitirdik, dolayısıyla bu yıl için işimiz tamam. 2017'de finansman muhtemelen geleneksel yollardan yapılacak" ifadelerini kullandı. Kotil şimdilik gündemlerinde tahvil ihracının bulunmadığını belirtti.

THY CEO'su, şirketin daha önce belirttiği beklentileri değiştirme ihtiyacı duymadıklarını söyledi.

Temel Kotil'den turizm açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (39)

jjjjjjjjjjjjjjjj ~ 8 yıl önce
hissreler cöp oldu hala konusuyo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
madem bir sıkıntı yok ~ 8 yıl önce
bizim zavallı müdürlerimizin iznini niye kaldırdı istasyonlarda doğru dürüst çalışmadan yatan müdürlerin cezasını genel müdürlükte yatan adam niye çeksin adalet mi bu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
civacı ~ 8 yıl önce
Bi git artık thy nin başından, artık baydın ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Esnaf ~ 8 yıl önce
Kendi vatandasini soyup sogana cevirip yabanciya hizmet eden ancak sizin gibi insanlar olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gulen Surat ~ 8 yıl önce
Komik Adam ... Ne beklenir baska

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aklıkarısık ~ 8 yıl önce
He he he, hiç iyimser politika çizmeyin, şu anda denize düşen yılan gibi bütün iç hat bilet kutrallarını değiştirdiniz, iadelere bile göz diktiniz, 1000 tl lik business iç hat biletinden %10 kesiyorsunuz, 140tl lik minumun normal fiyaytına promosyon olacak dediniz, artık yanıyor dediniz, aynı şeyi transti aldığınız ülkelerde yaparmısınız, HAM - SGN bileti 1800tl , IST-SGN 2700........... neden biz Türk vatandaşları olarak bu kadar bedeller ödemek durumundayız..... hani transit önemliydi.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Karşıyakalı ~ 8 yıl önce
Thy bilançoları sürekli zarar açıklıyor ve bunu da agresif büyümeye bağlıyorlardı bu tartışılabilir ama konunun turist ile alakası olmadığı kesin. Antalyayı bunca sene tur şirketlerinin insiyatifine bırakacağımıza tarifeli seferler ile yolcu getiriyor olsaydık bugün bu kadar ani düşüş yaşanmazdı. Rusyada tamamen dış siyaset hamlemiz yüzünden engellendi charter uçuşlar , halbuki seferler tarifeli olsa herkes istediği şekilde gelebilirdi. Gerekirse türkiyedeki şirketler satardı turları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aircraft technician /B1 ~ 8 yıl önce
THY de en akıllı ve stratejik düşünen yöneticilerin başında geliyor kendisi, ne demesini isterdiniz? İşler kötü, turist gelmiyor birde Avrupa Birliği vizesiz seyahat de yattı,terör yüzünden düzeleceğini de düşünmüyorum mu deseydi ? THY yi torpil, adam kayırma.... gibi bazı sebeplerden dolayı sevmeyebiliriz ancak temel kötil bu şirketin büyümesin de ve vizyonun da önemli roller almış ve 60 uçaklık eski bir filodan 326 uçak lık dünyanın sayılı ve Avrupanın en iyi şirketi haline gelmesinde çok büyük bir payı vardır. Kendisinin bu konuda çok fazla yapabiliceği bir şeyi yok, top siyasilerde gerek Rusya, gerekse Avrupa Birliği vizesiz seyahatleri gerçekleştirebilirsek o zaman 500 uçak bile yetmiycektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğru değil. ~ 8 yıl önce
Tabii ki transit yolcu çok önemli.belkide 2003 sonrasının en başarılı uygulaması.ancak transit yolcunun toplam yolcu içindeki oranı % 70'lere varırsa,( ki bu oranı hafiften geçtiği söyleniyor) düzgün ve karlı bir bilanço görebilmek hayal olur. Temel beyin yaklaşımı doğru değil. Bir ay sonra 2 nci üç aylık bilanço açıklanacak.o zaman da başka bir açıklama yapılması gerekecek.Nasıl bir açıklama yapılır acaba ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komik ~ 8 yıl önce
Komik bir yorum olmus. 3 aylik thy bilancosu temel kotil gibi dusunmediginden cok zarar gostermis. 6 aylik daha kotu olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000