06 Mayıs 2008, Salı 17:59:20

Temel Kotil'den sıcak açıklamalar!

Global şirketlerdeki sıkıntılara rağmen THY'nin kâr ettiğini söyleyen Kotil, "2008 THY'nin yılı olacak" dedi
  • “Büyümek”; içi dolu olabileceği gibi boş bir kavram da olabilir. Yani “büyümek” sağlıklı veya sağlıksız olasılığını içinde barındırır. Sefer sayısını artırırsınız veya “destination” (Yemen, Muscat gibi) artar ama karlılığınız düşer belki de zarar edebilirsiniz. Uçak sayısındaki büyümeyi ise; yıllardır “küçülsün de daha rahat özelleştiririz” politikalarının doğal sonucu olduğunu bu sektördeki herkes bilir. Nedir büyümek? Yoksa sizde enflasyon hesaplama komedisine ayak mı uyduruyorsunuz? Doluluk oranına gelince; yüzde kaçtınız da kaça geldiniz ve bu düşüş yaşayanlar kaçtan kaça düştü? Doluluk oranları, THY’den daha fazlaydı da düşüş yaşamalarına rağmen hala THY’den yüksek olmasın? Gece yatısında THY uçaklarını meydanlarda gördükçe üzülen vergi mükellefi vatandaş olarak iyi yönetilmediğini düşünenler olduğunu bilmenizi isterim. Bırakın prestij hayallerini… bırakın Emirates, Gulf modellerini… Onu petrol zengini körfez ülkeleri yapsın. Onlarda günün birinde parayla onun satın alınamayacağını görecekler… Siz işinizi iyi yapın… eğer cidden yaparsanız, o paye size gelecektir.

WASHİNGTON'A SEFERLER BAŞLIYOR

Ortadoğu ülkelerinde THY'nin geçen yıllara göre yüzde 50 büyüdüğünü kaydeden, Temel Kotil, büyüme oranının Avrupa ülkelerinde yüzde 18, Uzakdoğu ülkelerinde yüzde 7,5, Kuzey Afrika ülkelerinde ise yüzde 19 olduğunu bildirdi. ABD'de Washington seferlerinin bu yılın ekim ayı sonunda başlayacağını kaydeden Kotil, "Avrupa Havacılık Biriminin (AEA)  verilerine göre, THY bir yıl içinde yüzde 17 büyüdü. Avrupa fazla büyümezken biz hızla büyüyoruz.

2008 yılının ilk 4 aylık döneminde, Avrupa'daki havayolu şirketlerinin doluluk oranı yüzde 1,5 düşmüş, THY'de ise yüzde 2,7 artmış durumda" diye konuştu.

THY'NİN HEDEFİ 5 YILDIZ

4 yıldızlı bir hava yolu şirketi olan THY'nin önümüzdeki yıllarda, Avrupa'nın ilk 5 yıldızlı hava yolu olacağını kaydeden Kotil, "2013  yılında THY 40 milyon yolcusu ile Avrupa'nin ilk 4 büyük havayolundan  biri olacak. Bu yıl 23,5 milyon yolcu hedefliyoruz. Geçen yıl 20 milyon  yolcu taşıdık. Bu yıl dünyadaki her 100 yolcudan birini biz taşıyoruz" diye konuştu.

THY filosunda şu anda 103 uçak bulunduğunu hatırlatan Kotil, şöyle devam etti:

"Uçaklarımızı geçen yıllara göre yüzde 10 daha fazla uçuruyoruz. Yıl sonu itibariyle uçak sayımız 120'ye çıkacak. Sipariş verdiğimiz uçaklar gelmek üzere. Bunlardan 4'ü kargo uçağı. Tek bir kargo uçağımız vardı bu 4'e çıkacak. Uzak mesafe uçan 12 adet Airbus 340 ve 330 uçağa 4 tane daha ekliyoruz. Siparişi daha önce verilmiş uçaklardan ikisi yakında gelecek, ikisi de yıl sonunda gelecek. Filomuzun yaşı 6 ve dünyada 107 noktaya uçuyoruz."

CİRO HEDEFİ 4,5 MİLYAR DOLAR

THY'nin 2008 ciro hedefinin 4,5 milyar dolar olduğunu bildiren Genel Müdür Kotil, "Türkiye, havacılıkta batının verimliliğini, doğunun da konukseverliğini bir araya getiriyor" dedi.

Uçaklarda yakıt tasarrufuna da dikkat ettiklerini kaydeden, Temel Kotil, "En çevreci havayolu şirketi biziz. Çünkü yakıt çok pahalı. Onu minimize etmek için uçaklarımızı en ekonomik şekilde kaldırıp indiriyoruz. Modern uçak kullanıyoruz.

Star Alliance ortaklığına da değinen Kotil, bu anlaşma ile THY'nin en prestijli 20 hava yolu şirketinden biri durumuna geldiğini kaydetti.

 

Temel Kotil'den sıcak açıklamalar!

Yorumlar

AIRBERK ~ 16 yıl önce
“Büyümek”; içi dolu olabileceği gibi boş bir kavram da olabilir. Yani “büyümek” sağlıklı veya sağlıksız olasılığını içinde barındırır. Sefer sayısını artırırsınız veya “destination” (Yemen, Muscat gibi) artar ama karlılığınız düşer belki de zarar edebilirsiniz. Uçak sayısındaki büyümeyi ise; yıllardır “küçülsün de daha rahat özelleştiririz” politikalarının doğal sonucu olduğunu bu sektördeki herkes bilir. Nedir büyümek? Yoksa sizde enflasyon hesaplama komedisine ayak mı uyduruyorsunuz? Doluluk oranına gelince; yüzde kaçtınız da kaça geldiniz ve bu düşüş yaşayanlar kaçtan kaça düştü? Doluluk oranları, THY’den daha fazlaydı da düşüş yaşamalarına rağmen hala THY’den yüksek olmasın? Gece yatısında THY uçaklarını meydanlarda gördükçe üzülen vergi mükellefi vatandaş olarak iyi yönetilmediğini düşünenler olduğunu bilmenizi isterim. Bırakın prestij hayallerini… bırakın Emirates, Gulf modellerini… Onu petrol zengini körfez ülkeleri yapsın. Onlarda günün birinde parayla onun satın alınamayacağını görecekler… Siz işinizi iyi yapın… eğer cidden yaparsanız, o paye size gelecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000