29 Şubat 2016, Pazartesi 09:32:01

Temel Kotil'den önemli açıklamalar

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, Binali Yıldırım'ın, uçak yakıtının üzerindeki vergiyi kaldırarak havacılık sektöründe büyük bir 'devrim' yaptığını söyledi.
  • Bu adamla daha çok röportaj yapın, ilgili ilgisiz konuşmalar sunumlar vs yaptırın, her gün bir gazetede tv'de vs görünmek istediği bariz belli. Sahnede ön planda olmaya alışmış, şimdi Aycı gelip ilgi onda toplanınca morali bozuldu..
  • hala vergi fazlalığı var. bence daha inmeli.
  • bu adam 2 pass bilete satın alınmayacak gazzteci ve halkın balık hafızalı olduğunu iyi kavramış.geçmişte bunun örneklerini çok gördük. çin'den avrupaya giden yol siyasi ve coğrafi olarak rusya üzerinden geçer, adam niye 1 saat daha uçup avrupaya varacakken istanbula sapsın...giresunlular kadar direk uçuşu sevmiyorlar mı... AB haksız rekabet oluşturuyor deyip gizli devlet subvansiyonlarını engellerse, bakanın kendi cebinden mi sana destek çıkacak..elin arabı iranlısı yakıt bedava derse ne yapacaksın. az bi parayla AHL ve SGHL yi geliştirerek çözeceğiniz işi, TAV dan kurtulmak, yandaşlarınızı semirtmek için böyle yapıyorsunuz..şimdilik yabancı uçak sanayiside sizden memnun...ama biraz daha HAVAlanmanızı bekliyorlar ki, daha yüksekten düşün.
  • Çin'e Gidecek:-)
  • Temel Bey şirketin en değerli yöneticisidir. Barcelona da Messi neyse o dur! AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ
  • Ne guzel bir roportaj! Al gulum ver gulum! Demek Temel dunyanin en iyi okullarinda master,doktora yapmis! Hangileriymis onlar? ABD'de de okumus ve calismis, nerede,ne zaman,ne kadar? Ispati nerede? O donemlere ait herhangi bir resim,belge vs var mi? Cin'den umdugunu bulamayacaksin tipki bir zamanlr sirt cevirdigin ama ambargo kalkinca ellerini ovusturan tuccara burundugun Iran'dan bulamayacagin gibi! Lufthansa'yi gecmen bir anlam ifade etmiyor,senden daha az ucakla daha az noktaya ucuyor ama senden cok daha fazla kar elde ediyor,calisan ve musteri memnuniyeti cok cok fazla,orada torpil,hemsehricilik,hak yeme,siyasetin herseye karismasi yok sende bolca var! Kaldi ki sistemi,profesyonelligi,mantigi,zekasi vs seninle mukayese bile edilemez! Orada,senin yaptigin gibi ozel kalem mudurunu guvenlik baskani yapmiyorlar! 200 degil 2000 ucak alsan,en buyuk limani yapsan da insaninin hakkini yedigin,haksizlik,torpil,yapip,yaptirdigin,insanlari birbirine dusman edip,ayristirdigin icin nafile!
  • gulusun,konusman,tavirlarin herseyin palavra herseyin sahte!
  • Bu kadar uçak alacaktın da neden lisanslı teknisyenlerini 50 li yaşlarda işten attın şimdi lisanslı tecrübeli teknisyen arıyorsun.senin ileriyi görüşün bu kadar mı?
  • Hayirdir Temel Bey, Binali Beyi ne cok seviyorsunuz:)
  • Ahahaha orgiciye bak sen. Kalkmis taaa toronto orgi seferi istemis. Hahaha cok komik yaa bu orgiciler. Allah akil fikir versin.

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, Binali Yıldırım'ın, uçak yakıtının üzerindeki vergiyi kaldırarak havacılık sektöründe büyük bir 'devrim' yaptığını söyledi. Vergiler nedeniyle THY'nin dışarıda rekabet edemediğini söyleyen Kotil, 2009'da yükselişe geçtiklerini belirterek, "2018 ve 2030 perspektifinde THY’nin 200 uçak daha alarak kapasitesini 503’e çıkaracağız" dedi. 2018'de dünyanın en büyük havalimanının İstanbul'da devreye gireceğini hatırlatan Kotil, "Bugüne kadar uçuşlarının yüzde 80’i iç hatlarda olan Çin’in uluslararası sahaya çıkması muazzam bir etki yaratacak. Avrupa uçuşları için en kârlı yol, İstanbul aktarmalı olacaktır. Bu da Asya yolcu kapasitesinin Çin’le İstanbul’a yönelmesi demektir. Bizim Avrupa‘ya yaptığımız yatırım dünyanın en büyük havalimanı İstanbul, Çin’in devreye girmesiyle uçacaktır!" ifadelerini kullandı.

Türk Hava Yolları'nın (THY) ilk kez Lufthansa'yı da geçip Avrupa'nın 1 numaralı şirketi olmasını beklediğini söyleyen Hürriyet yazarı Fatih Çekirge, THY Genel Müdürü Temel Kotil ile yaptığı görüşmeyi kaleme aldı. Görüşmenin ardından THY'nin ilk kez Lufthansa'yı da geçip Avrupa'nın bir numaralı şirketi olmasını beklediğini söyleyen Çekirge, "Türkiye 10 yıllık perspektifte dünya çapında rekabetlerin konusu olacaktır." dedi.

Fatih Çekirge'nin "Temel Kotil'in, İstanbul'u uçuracak Çin projesi" başlığıyla yayımlanan (29 Şubat 2016) yazısı şöyle:

Artık bütün dünya kabul ediyor ki...

THY bir başarı markasıdır.

Ve Avrupa’nın en çok koltuk uçuran havayolu şirketi olmuştur.

Nisandaki beklentim; THY ilk kez Lufthansa’yı geçip Avrupa’nın 1 numarası olacak.

Önceki gün bu başarının en önemli isimlerinden Genel Müdür Temel Kotil’le sohbet ediyoruz.

Sorulara geçmeden önce iki not:

1) O hâlâ bir hoca.
Mesela bu pazartesi Endonezya’ya gidiyor, Jakarta’dan Kuala Lumpur’a geçecek.

Üç gün sonra sabah 05.00’te İstanbul’a inecek.

08.30’da İTÜ’de derse girecek.

Çünkü o hâlâ bir hoca.

Dünyanın en büyük üniversitelerinde master, doktora yapmış bir uçak mühendisi...

Diyor ki:

“Öğrenciler soru sordukları zaman rahatlıyorum. En sevdiğim şey sormayı bilene cevap vermek.”

Fıkra gibi

2) Bir de akşam gelen mail’lere bakıp cevap verirken dinleniyor...

Öyle mesajlar alıyor ki...
Bir örnek:

Toronto’dan bir Karadenizli mesaj yazmış...

Sayın Genel Müdürüm, biz burada çok sayıda Ordulu ve Giresunluyuz. Sayımız çoktur. Ama bir türlü buradan Ordu’ya, Giresun’a direkt uçamıyoruz. Oysa bizim sayımız yeter... Siz bize direkt uçuş koyabilir misiniz?”
Temel Bey cevap veriyor:
“Elbette koyabiliriz... Ancak bir sefer koyabilmemiz için yılda 73 bin yolcu gerekiyor. Bu sayıyı bulursanız elbette koyarız...”
Gülüyoruz...

Binali Yıldırım devrimi

Şimdi sorulara geçebiliriz...

İstanbul’a dünyanın en büyük havalimanı yapılıyor. Sizin beklentiniz nedir?

-Yaptığımız similasyon çalışmalarına göre. 2035 yılında İstanbul’da 260 milyon yolcu kapasitesi olacak. Şu anda dünyanın en büyük havalimanı Atlanta’da. 90 milyon kapasitesi var.

Ayrıca 2004’te 4 milyon turist İstanbul’a geliyordu. Bu sayı 9 milyona çıktı. 10 yıl içinde 30 milyon turist demektir. Bu da İstanbul’a gelecek olan 30 milyar dolar demektir...

Peki bu nasıl oldu?

-Aslında her şey Sayın Bakanımız Binali Yıldırım Bey’in yaptığı büyük bir devrimle başladı. 2003 yılında uçak yakıtının üzerinde büyük bir vergi vardı. O nedenle THY dışarıda rekabet edemiyordu. Binali Bey hem içeride hem dışarıda bu vergiyi kaldırarak tam anlamıyla havacılık sektöründe bir devrim yaptı. 2008’e kadar bu ivmeyle büyüdük. 2009’da yükselişe geçtik...

Üçüncü Havalimanı

-Şimdi 2018’de dünyanın en büyük havalimanı İstanbul’da devreye giriyor. Burada çok önemli bir faktör var. O da Çin faktörüdür.

Nasıl?

-Çin geçenlerde Airbus 330’un Çin’de üretim hattını aldı. Bu şu demek: Önümüzdeki dönemde Çin dış hat uçuşlara açılıyor. Bugüne kadar uçuşlarının yüzde 80’i iç hatlarda olan Çin’in uluslararası sahaya çıkması muazzam bir etki yaratacak. Avrupa uçuşları için en kârlı yol, İstanbul aktarmalı olacaktır. Bu da Asya yolcu kapasitesinin Çin’le İstanbul’a yönelmesi demektir. Bizim Avrupa‘ya yaptığımız yatırım dünyanın en büyük havalimanı İstanbul, Çin’in devreye girmesiyle uçacaktır...

200 uçak daha alıyoruz

Temel Kotil, “2018 ve 2030 perspektifinde THY’nin 200 uçak daha alarak kapasitesini 503’e çıkaracağını” da söylüyor.
Ve devam ediyor:

“Eğer 500 uçağımızı da İstanbul’daki yeni havalimanına toplasak bu, dünyanın en büyük operasyonu olur. Havaalanı büyüdükçe THY de yolcunun istediği saatlerde uçabilme özgürlüğüne kavuşacak. Bu da rakiplerimize karşı çok büyük bir avantajdır.”
Türkiye’nin üzerine kara bulutlar serpilmeye çalışıldığı bugünlerde...

Temel Kotil’den geleceğe yönelik olarak gelen bu moral yüklü proje, elbette önemlidir.
Kim ne derse desin...

Türkiye 10 yıllık perspektifte dünya çapında rekabetlerin konusu olacaktır.
NOT: THY’nin Batman Superman’a karşı filmi için yaptığı reklam filmine bayıldım... Gotham’a uçmak isteyenler izlesin...

Temel Kotil'den önemli açıklamalar

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

İlgi Bağımlısı ~ 8 yıl önce
Bu adamla daha çok röportaj yapın, ilgili ilgisiz konuşmalar sunumlar vs yaptırın, her gün bir gazetede tv'de vs görünmek istediği bariz belli. Sahnede ön planda olmaya alışmış, şimdi Aycı gelip ilgi onda toplanınca morali bozuldu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kadir ~ 8 yıl önce
hala vergi fazlalığı var. bence daha inmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kotilyalı ~ 8 yıl önce
bu adam 2 pass bilete satın alınmayacak gazzteci ve halkın balık hafızalı olduğunu iyi kavramış.geçmişte bunun örneklerini çok gördük. çin'den avrupaya giden yol siyasi ve coğrafi olarak rusya üzerinden geçer, adam niye 1 saat daha uçup avrupaya varacakken istanbula sapsın...giresunlular kadar direk uçuşu sevmiyorlar mı... AB haksız rekabet oluşturuyor deyip gizli devlet subvansiyonlarını engellerse, bakanın kendi cebinden mi sana destek çıkacak..elin arabı iranlısı yakıt bedava derse ne yapacaksın. az bi parayla AHL ve SGHL yi geliştirerek çözeceğiniz işi, TAV dan kurtulmak, yandaşlarınızı semirtmek için böyle yapıyorsunuz..şimdilik yabancı uçak sanayiside sizden memnun...ama biraz daha HAVAlanmanızı bekliyorlar ki, daha yüksekten düşün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
REZALET ~ 8 yıl önce
tek kelimeyle rezalet bir analiz.Rusya avrupa ülkeleri için hiçbir zaman bir aktarma noktası olmadı olmayacak. Sadece coğrafya değil işin içinde siyasi yapıda var.Genel müdür beye çamur atmakta anlaşılır gibi değil.
Abbas ~ 8 yıl önce
Çin'e Gidecek:-)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Captain 737 ~ 8 yıl önce
Temel Bey şirketin en değerli yöneticisidir. Barcelona da Messi neyse o dur! AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
temel'den inciler ~ 8 yıl önce
Ne guzel bir roportaj! Al gulum ver gulum! Demek Temel dunyanin en iyi okullarinda master,doktora yapmis! Hangileriymis onlar? ABD'de de okumus ve calismis, nerede,ne zaman,ne kadar? Ispati nerede? O donemlere ait herhangi bir resim,belge vs var mi? Cin'den umdugunu bulamayacaksin tipki bir zamanlr sirt cevirdigin ama ambargo kalkinca ellerini ovusturan tuccara burundugun Iran'dan bulamayacagin gibi! Lufthansa'yi gecmen bir anlam ifade etmiyor,senden daha az ucakla daha az noktaya ucuyor ama senden cok daha fazla kar elde ediyor,calisan ve musteri memnuniyeti cok cok fazla,orada torpil,hemsehricilik,hak yeme,siyasetin herseye karismasi yok sende bolca var! Kaldi ki sistemi,profesyonelligi,mantigi,zekasi vs seninle mukayese bile edilemez! Orada,senin yaptigin gibi ozel kalem mudurunu guvenlik baskani yapmiyorlar! 200 degil 2000 ucak alsan,en buyuk limani yapsan da insaninin hakkini yedigin,haksizlik,torpil,yapip,yaptirdigin,insanlari birbirine dusman edip,ayristirdigin icin nafile!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tk ~ 8 yıl önce
gulusun,konusman,tavirlarin herseyin palavra herseyin sahte!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tr ~ 8 yıl önce
Yaptığı iş ve başarısı gerçek!
Peki ~ 8 yıl önce
Bu kadar uçak alacaktın da neden lisanslı teknisyenlerini 50 li yaşlarda işten attın şimdi lisanslı tecrübeli teknisyen arıyorsun.senin ileriyi görüşün bu kadar mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sevgi ~ 8 yıl önce
Hayirdir Temel Bey, Binali Beyi ne cok seviyorsunuz:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sevgi'ye ~ 8 yıl önce
Yusuf..
Rezalet ~ 8 yıl önce
Ahahaha orgiciye bak sen. Kalkmis taaa toronto orgi seferi istemis. Hahaha cok komik yaa bu orgiciler. Allah akil fikir versin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000