24 Nisan 2008, Perşembe 08:13:24

Temel Kotil'den 'havada cep müjdesi!'

Uçaklarda cep telefonu kullanımı 2009 yılında başlayacak. THY Genel Müdürü Temel Kotil, uçak üzerinde denemelerin sürdüğünü, ilk etapta konuşmaya değil sadece mesajlaşmaya izin verileceğini söyledi.
  • Uçakta da konuşmayıversinler. Şu an kalktık, hızımız bu yüksekliğimiz bu, yemeğimi yedim, şu an tam üzerinizden geçiyoruz, görüyor musun bizi iniyoruz, ne olur ne olmaz kullanılmasın.

Uçaklarda cep telefonu kullanımı 2009 yılında başlayacak. THY Genel Müdürü Temel Kotil, uçak üzerinde denemelerin sürdüğünü, ilk etapta konuşmaya değil sadece mesajlaşmaya izin verileceğini söyledi.Türk Havayolları Genel Müdürü Temel Kotil, uçaklarda 2009 yılından itibaren cep telefonu kullanımına başlanacağını söyledi. Uçaklara baz istasyonu yerleştirileceğini belirten Kotil ilk etapta konuşmaya değil, mesajlaşmaya izin verileceğini duyurdu.

Türk Hava Yolları’nın bir süredir duyurusunu yaptığı ve hazırlıkların devam ettiği uçakta cep telefonu kullanımına izin vermeye yönelik uygulamanın müjdesini veren Genel Müdür Temel Kotil, halen bir uçak üzerinde denemelerin devam ettiğini söyledi. Uygulamanın 2009 yılı içerisinde hayata geçirileceğini belirten Kotil, ilk etapta yolcuların rahatsız olmaması için konuşmaya değil, mesajlaşmaya izin verileceğini söyledi. Sistemin normalde karada bulunan baz istasyonlarının uçağa monte edilmesi ile işleyeceğini ve bunun çok düşük maliyetli bir iş olacağını ifade eden Kotil buradaki maliyetin tamamının yolcuya ait olduğunu hatırlattı.

RAKİPLERİ BEKLİYOR

Kotil, “Yolcular uçakta cep telefonu kullanmaları durumunda roaming'e (uluslararası dolaşım) girecekler. Yurtdışından konuşuyorlarmış gibi olacak. Konuşma ücretleri de yine yolcuların SİM kartlarına yüklenecek" dedi. Uçaklarda cep telefonu kullanımı imkanının çok uzak bir teknoloji olmadığını vurgulayan Genel Müdür Kotil, bunun bir trend olduğunu, mesajdan sonra konuşmanın da serbestleşebileceğini söyledi. Kotil konuyla ilgili olarak, “Rakip şirketler konuşmayı başlatırsa biz de başlatırız" dedi.

Kaynak: Bugün Gazetesi

Temel Kotil'den 'havada cep müjdesi!'

Yorumlar

mutluc ~ 16 yıl önce
Uçakta da konuşmayıversinler. Şu an kalktık, hızımız bu yüksekliğimiz bu, yemeğimi yedim, şu an tam üzerinizden geçiyoruz, görüyor musun bizi iniyoruz, ne olur ne olmaz kullanılmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000