01 Şubat 2015, Pazar 12:01:48

TEMEL KOTİL'DEN FLAŞ AÇIKLAMALAR

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, boşta kaptan pilot olmaması nedeniyle yabancı pilot alımı yaptıklarını açıkladı.
  • Sn Ilker Ayci bey Thy pilot adayi alimlarinda DLr1 ve Dlr2 sinavlarini tek seferde gecen Kurul mulakatindan elelnen adaylar in tekrar mulakatta cagrilip cagrilmama konusunda bilgi alamiyoruz Lutfen bu konusunda aciklik getirirseniz seviniriz
  • Sayın İlker AYCI kurul mülakatında elenenler için cezai süre indirimi veya yeniden mülakat süreci olabilir mi ?
  • çocukluğumdan beri pilot olmak en büyük isteğim Allahım inşallah yetiştirilmek üzere pilot adayı alımını kapatmazlar memur çocukları da pilot olabilsin duy sesimizi Temel hocam
  • Thy'yi şu kotil kafasından ve siyaset kafasından kurtarmak lazım. Tanıdığım havacılıkla ilgili ve thy'yi buralara getiren insanları sebepsiz yere işten çıkarıp hayatında havacalıkla alakası olmayan siyasi görüşleri nedeniyle thy de üst düzey göreclere getirilen mahlukatlar yüzünden thy potansiyelinin çok altında. Thy nin malı deniz yemeyen domuz kafasıyla şirket yönetiliyor. Ah içinde olup bir bilseniz...
  • Arkadaşlarımızın acımasız elelştirileri çok üzücü, pilotluk sevilmeden yapılacak bir iş değil, o galeri yorumu çok ilginç, uçuş okuluna girdiğiniz zaman buzdağının sadece görünen kısmını farkediyor ve seni havayollarında nasıl zorlu bir dönem beklediğini anlıyorsun, onun için her ben pilot olayım diyen bu işi yapamaz. Gelelim yabancı pilotlara, ben bu işe yıllarca biriktirdiğim paramın üstüne bir dünya kredi çekerek girdim, ve THY nin saçma sebeplerle beni almayıp, doğuştan keyfi gıcır bir Hollanda bebesini alması benim kanıma dokunuyor. Ben işsiz kredimle başbaşa, o dutch bebesi ülkenin euro'laını geri kendi ülkesine taşısın. Bu hak mı, bu adalet mi? KLM ne zaman beni çağırır ve bana kendi vatandaşına karşı pozitif ayrımcılığa tabii tutar o zaman susarım. Ama böyle bişey mümkün mü? Allah büyüktür ve görüyor, bu bizi gavurun insafına bırakanlar belki bu dünyada değil ama öbür dünyada elim yakanızda. Türkün türkten başka düşmanı yoktur, sevgiler.
  • Arkadas sanki kaptan yabanci pilot aliyorsunuz. Aldiklariniz hep yardimci pilot. Ne alaka!
  • Arkadaşlar ben bu Temel denilen adamla 10 seneye yakın çalıştım;kibirli,bukrlemunvari ,en yakınındakinin dahi başarısını hastalık derecesinde kıskanacak biri.Bu adamın şirkete benim gözlediyim fazla bir katkısı yok.Benim anlamadığım bu adam paralel ve thy daki Fetoşçuların 1 numaralı hamisi ve destekçisi,hala işini nasıl yürütüyor vallahi anlamış değilim.Şimdi bu sayfada bu temelle ilgili yorum yapanlar varya bunların alayı fetoşcudur,hamdinin bunları tesbit edip kapıya koyması gerekirken onunda kılı kıpırdamıyor.Acaba diyorum temel hamdinin elini kolunu bağladımı,kim bilşr????
  • Sanki biraz da benim hakkımda konuşun, beni gündeme alın der gibi enteresan bir demeç olmuş. THY nin her sene artan uçak ve uçuş sayısına bağlı olarak pilot ihtiyacının da arttığı gerçeği inkar edilecek şey değil. Ama nasıl ve nereden konusunda, beyefendi boşta kaptan pilot yok demiş. Kaptan olabilmek için önce tecrübe lazım. Açıktaki F/O ları alıp yeterince emek vermezsen nasıl olucak bu iş? En fazla 3 bilemedin 4 yılda pekalada yetiştirisin kaptanını. Ama hazır yemek düşkünü gibi politika izler de zahmet etmezsen olacağı budur işte. Güya günah çıkartıp yabancı pilot alımını mazur göstermiş kendince. Ancak burada çalışmaya razı olan yabancıların kendi ülkelerinde eleğin üstünde kalan, tercih edilmeyenler olduğu gerçeğine ne diyeceksiniz? Yoksa kim mis gibi yurdunu yuvasını bırakıp sana gelsin? Ya daha iyi şartlar veriyorsun, yada orada iş bulamayıp sana geliyorlar. Olan da kendi geleceğine oluyor. Avrupada bir Türk pilotun uçması o kadar kolaymı da sen altın tepside iş sunuyorsun?
  • Cok ve Anlasilmiyan karmakarisik. Yorumlar var. bir yorumcu diyorki Lise mezunu. Pilot olsun.birincisi. Pilotluk. Bir. Teknik bolumdur. Ikincisi. Mezunu. Ana lisan. Sevyesinde. Ingilizce. Bilen varmi turkiyede, varsa bana. Bu sayfada. Acikla. Birde kotil beyin. Okudugu okula. Kafa takmisin. Amerikada. Kalitesiz kotu okul yok. Neden. Yok. Her okul bir dalda Benim diyor. Kimi teknikte. Kimi isletmede kimi tipta. Ne birans varsa kedini ispat ediyor. Ve amerikada okullar hepsi ozeldir arada. Tektuk. Devlet okulu vardir. Ozel oldugu halde. Once para. Sonra. Egitim. Demiyor. Cunku kalitesini dusururOgrenci bulamaz. Piolt ola bilmek icin. Unuversite. Sart hangi dal olursa olsun . Ve gene soluyorum Dunya lisani. Ingilizce. Cok iyi Bilmesi sart. Kokpit tamamen ingilizce . Ingilizce bildinmi. O melegin yarisini otomatikmen bilmis demektir. Tabiki teknik ingilizcede. Bunun yaninda sart. Yuzlerce indikator var sivic ler var. bu isler kolaydegil. Air buslari aldigimiz vakit bizim pilotlarla. Air bus pilotlari. Bir seneye ya kin bizim pilotlara. Egitim verdiler ve beraber uctular. Taki bizim pilotlar air busa ucagini ogrenene kadar.
  • Desenenize THYnin kokpiti ecnebilere emanet. DLR 2 de yalandan kalkmış. Pilot adaylarını Alman psikolog/psikiyatrlar sorgulamaya devam edecekmiş

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, boşta kaptan pilot olmaması nedeniyle yabancı pilot alımı yaptıklarını açıkladı.

Kotil yaptığı açıklamada, geçen yıl, bir önceki yıla göre yüzde 16 büyüdüklerini belirterek, bu yıl da aynı oranda büyümeyi hedeflediklerini belirtti.

Dünyada en çok yurtdışı noktasına uçan havayolu şirketi olduklarını dile getiren Kotil, "2015'te daha çok noktaya uçmaya devam ederken frekans derinliği sağlayacağız. Bu da pazara daha çok hakim olma anlamına geliyor" diye konuştu.

Afrika'da 42 noktaya uçtuklarını anlatan Kotil, bu yıl 8 noktanın da uçuş ağına ekleneceğini kaydetti. Bu yıl Afrika'ya gerçekleştirilecek frekans sayısını da artıracaklarını ifade eden Kotil, "THY, dünyada sefer sayısını artıran ve derinliği sağlayan bir havayolu" dedi.

"Türkiye'de boşta pilot yok"

Bu yıl 34 yeni uçak alacaklarını bildiren Kotil, THY'nin yıl sonu itibariyle uçak sayısının 273'e yükseleceğini söyledi. Bu yıl yolcu sayısında yüzde 16 artış beklediklerini belirten Kotil, "Kabin ve kokpit yüzde 14-15 büyüyecek. Bu yıl yaklaşık 2 bin kişi, kabin ve kokpite görevlendirilmek üzere işe alınacak. Yıllık 500 pilot alımı da gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Şu anda Türkiye'de boşta pilot olmaması nedeniyle yabancı pilot istihdamı gerçekleştirdiklerine dikkati çeken Kotil, "Kişinin ikinci pilotluktan kaptanlığa geçmesi için 6 yıla ihtiyacı var. Türkiye'de boşta kaptan yani pilot yok. O yüzden yabancı pilot alımı gerçekleştiriyoruz. İkinci pilot ihtiyacını kendi okulumuzdan ve Türkiye'deki diğer okullardan karşılıyoruz" dedi.

Kotil, THY tarafından yapılan sınavlarla eleman ihtiyacının karşılandığını belirterek, sınavda başarılı olan yabancı dil bilen kişilerin istihdam edildiğini kaydetti. THY'nin şu an itibariyle 3 bin 500'den fazla pilot istihdam ettiğini dile getiren Kotil, alımların yıl içine yayılarak gerçekleştirileceğini bildirdi.

TEMEL KOTİL'DEN FLAŞ AÇIKLAMALAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (99)

Zeren ~ 9 yıl önce
Sn Ilker Ayci bey Thy pilot adayi alimlarinda DLr1 ve Dlr2 sinavlarini tek seferde gecen Kurul mulakatindan elelnen adaylar in tekrar mulakatta cagrilip cagrilmama konusunda bilgi alamiyoruz Lutfen bu konusunda aciklik getirirseniz seviniriz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kurul mülakatı ~ 9 yıl önce
Sayın İlker AYCI kurul mülakatında elenenler için cezai süre indirimi veya yeniden mülakat süreci olabilir mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aday adayı ~ 9 yıl önce
çocukluğumdan beri pilot olmak en büyük isteğim Allahım inşallah yetiştirilmek üzere pilot adayı alımını kapatmazlar memur çocukları da pilot olabilsin duy sesimizi Temel hocam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FightingFalconPilot ~ 9 yıl önce
Thy'yi şu kotil kafasından ve siyaset kafasından kurtarmak lazım. Tanıdığım havacılıkla ilgili ve thy'yi buralara getiren insanları sebepsiz yere işten çıkarıp hayatında havacalıkla alakası olmayan siyasi görüşleri nedeniyle thy de üst düzey göreclere getirilen mahlukatlar yüzünden thy potansiyelinin çok altında. Thy nin malı deniz yemeyen domuz kafasıyla şirket yönetiliyor. Ah içinde olup bir bilseniz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kredi borcu ~ 9 yıl önce
Arkadaşlarımızın acımasız elelştirileri çok üzücü, pilotluk sevilmeden yapılacak bir iş değil, o galeri yorumu çok ilginç, uçuş okuluna girdiğiniz zaman buzdağının sadece görünen kısmını farkediyor ve seni havayollarında nasıl zorlu bir dönem beklediğini anlıyorsun, onun için her ben pilot olayım diyen bu işi yapamaz. Gelelim yabancı pilotlara, ben bu işe yıllarca biriktirdiğim paramın üstüne bir dünya kredi çekerek girdim, ve THY nin saçma sebeplerle beni almayıp, doğuştan keyfi gıcır bir Hollanda bebesini alması benim kanıma dokunuyor. Ben işsiz kredimle başbaşa, o dutch bebesi ülkenin euro'laını geri kendi ülkesine taşısın. Bu hak mı, bu adalet mi? KLM ne zaman beni çağırır ve bana kendi vatandaşına karşı pozitif ayrımcılığa tabii tutar o zaman susarım. Ama böyle bişey mümkün mü? Allah büyüktür ve görüyor, bu bizi gavurun insafına bırakanlar belki bu dünyada değil ama öbür dünyada elim yakanızda. Türkün türkten başka düşmanı yoktur, sevgiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Arkadas sanki kaptan yabanci pilot aliyorsunuz. Aldiklariniz hep yardimci pilot. Ne alaka!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Paralel ~ 9 yıl önce
Arkadaşlar ben bu Temel denilen adamla 10 seneye yakın çalıştım;kibirli,bukrlemunvari ,en yakınındakinin dahi başarısını hastalık derecesinde kıskanacak biri.Bu adamın şirkete benim gözlediyim fazla bir katkısı yok.Benim anlamadığım bu adam paralel ve thy daki Fetoşçuların 1 numaralı hamisi ve destekçisi,hala işini nasıl yürütüyor vallahi anlamış değilim.Şimdi bu sayfada bu temelle ilgili yorum yapanlar varya bunların alayı fetoşcudur,hamdinin bunları tesbit edip kapıya koyması gerekirken onunda kılı kıpırdamıyor.Acaba diyorum temel hamdinin elini kolunu bağladımı,kim bilşr????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NoktalıVirgül ~ 9 yıl önce
Sanki biraz da benim hakkımda konuşun, beni gündeme alın der gibi enteresan bir demeç olmuş. THY nin her sene artan uçak ve uçuş sayısına bağlı olarak pilot ihtiyacının da arttığı gerçeği inkar edilecek şey değil. Ama nasıl ve nereden konusunda, beyefendi boşta kaptan pilot yok demiş. Kaptan olabilmek için önce tecrübe lazım. Açıktaki F/O ları alıp yeterince emek vermezsen nasıl olucak bu iş? En fazla 3 bilemedin 4 yılda pekalada yetiştirisin kaptanını. Ama hazır yemek düşkünü gibi politika izler de zahmet etmezsen olacağı budur işte. Güya günah çıkartıp yabancı pilot alımını mazur göstermiş kendince. Ancak burada çalışmaya razı olan yabancıların kendi ülkelerinde eleğin üstünde kalan, tercih edilmeyenler olduğu gerçeğine ne diyeceksiniz? Yoksa kim mis gibi yurdunu yuvasını bırakıp sana gelsin? Ya daha iyi şartlar veriyorsun, yada orada iş bulamayıp sana geliyorlar. Olan da kendi geleceğine oluyor. Avrupada bir Türk pilotun uçması o kadar kolaymı da sen altın tepside iş sunuyorsun?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Cok ve Anlasilmiyan karmakarisik. Yorumlar var. bir yorumcu diyorki Lise mezunu. Pilot olsun.birincisi. Pilotluk. Bir. Teknik bolumdur. Ikincisi. Mezunu. Ana lisan. Sevyesinde. Ingilizce. Bilen varmi turkiyede, varsa bana. Bu sayfada. Acikla. Birde kotil beyin. Okudugu okula. Kafa takmisin. Amerikada. Kalitesiz kotu okul yok. Neden. Yok. Her okul bir dalda Benim diyor. Kimi teknikte. Kimi isletmede kimi tipta. Ne birans varsa kedini ispat ediyor. Ve amerikada okullar hepsi ozeldir arada. Tektuk. Devlet okulu vardir. Ozel oldugu halde. Once para. Sonra. Egitim. Demiyor. Cunku kalitesini dusururOgrenci bulamaz. Piolt ola bilmek icin. Unuversite. Sart hangi dal olursa olsun . Ve gene soluyorum Dunya lisani. Ingilizce. Cok iyi Bilmesi sart. Kokpit tamamen ingilizce . Ingilizce bildinmi. O melegin yarisini otomatikmen bilmis demektir. Tabiki teknik ingilizcede. Bunun yaninda sart. Yuzlerce indikator var sivic ler var. bu isler kolaydegil. Air buslari aldigimiz vakit bizim pilotlarla. Air bus pilotlari. Bir seneye ya kin bizim pilotlara. Egitim verdiler ve beraber uctular. Taki bizim pilotlar air busa ucagini ogrenene kadar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
falconeye ~ 9 yıl önce
Desenenize THYnin kokpiti ecnebilere emanet. DLR 2 de yalandan kalkmış. Pilot adaylarını Alman psikolog/psikiyatrlar sorgulamaya devam edecekmiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000